Diari Seorang Pengedar Shaklee

Assalamulaikum everyone!

Salah satu sebab Fatin mula berniaga Shaklee adalah kerana ingin mengisi masa lapang dengan lebih produktif. Fatin kerap travel atas urusan kerja. Memang ada masa-masa tertentu mengalami flight delay ketika dalam perjalanan. Dan bila banyak travel banyak jugalah meeting yang perlu dihadiri. Tak semua meeting bermula tepat pada waktunya. Jadi, Fatin gunakan masa-masa ini untuk berniaga Shaklee supaya takdelah rasa bosan je. Alhamdulillah, sejak aktif berniaga Shaklee ini, Fatin rasa lebih mencabar, teruja dan lebih seronok untuk mengharungi bulan-bulan mendatang.

Selalunya, bila dah mula berbisnes ni, mulalah kerja office terabai. Macam tu ke? Bagi Fatin, yang penting adalah cara kita membahagikan masa. Macam sekarang ni, Fatin update blog dengan menggunakan applikasi WordPress di smartphone hanya sambil menunggu meeting bermula. Rangkakan topik ‘for the day’ dan betul-betul fokus selepas waktu bekerja. Tadaaa..siap satu blog entry bukan? Selalunya selepas waktu bekerja ini Fatin akan update blog, update status untuk fanpage, balas pertanyaan customer, proses order dan baca buku untuk tambah pengetahuan tentang vitamin, nutrisi dan kesihatan.

Princess Diaries

Fatin tumpukan sepenuh perhatian ketika waktu bekerja. Cuma sesekali akan curi-curi online di handphone untuk update gambar dan status di laman sosial serta membalas Whatsapp dan SMS dari customer. Dan tak lupa juga aktiviti memantau prestasi downline di dalam kumpulan Fatin.
Soalan: Macam mana dengan soalan customers melalui Whatsapp atau SMS?
Jawapan: Fatin akan reply secepat mungkin tanpa mengira waktu jika tiada halangan.

Ada dua tarikh penting dalam setiap bulan bagi pengedar-pengedar Shaklee yang serius berniaga. Iaitu hari terakhir bekerja bagi setiap bulan tersebut, atau lebih dikenali sebagai tarikh closing. Inilah masa kritikal untuk menentukan seseorang itu dapat naik rank dan juga masa kritikal untuk pengumpulan point bagi bulan tersebut. Tarikh kedua adalah pada pertengahan bulan, iaitu apabila bonus bagi usaha bulan sebelumnya akan dimasukkan ke dalam akaun bank masing-masing.

Yang bestnya Shaklee ni sebab tiada tekanan dan tak perlu nak simpan stok. Dan yang membuatkan Fatin lagi sayangkan bisnes ni apabila Shaklee dah 100% online bermula Oktober 2013. Jadi, tak perlu bergegas ke branch untuk dapatkan stok yang pelanggan order.

Kesimpulannya, Fatin gembira dengan apa yang Fatin buat sekarang. Jika anda berminat nak buat full time or part time Shaklee, sila hubungi kami di talian 0122831538 atau email ke vitaminstreet@gmail.com

Jangan tunggu lagi. Come and join us! Jadi Ahli Shaklee.

♥ Add/PM FB: Fatin Hamizah
♥ Whatsapp/SMS: 012-2831538
♥ Fanpage: Vitamin Street

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s