Kebaikan dan Keburukan ESP Shaklee

Assalamualaikum everyone!

Label Empowering You!

esp-shaklee blogging

Selalu sangat dengar orang sebut ESP tapi tak sure sangat ESP tu apa? Untuk apa? Betul ke berkesan?

Baiklah…saya akan terangkan seringkas mungkin ya.

ESP ni adalah Energizing Soy Protein. Sebab utama ESP tersangatlah popular dan menjadi produk paling laris ialah… kerana ESP membekalkan sumber protein. Protein sangat penting kerana ia merupakan asas binaan untuk setiap sel. Sel yang kurang protein adalah sel yang kurang sempurna dan tak cantik.

Dalam pemakanan seharian kita sumber protein ada dalam ikan, ayam, daging. Tapi kenapa everyday makan lauk ayam tapi kerap juga tak sihat. Tak cukup ke? Haaa…untuk pengetahuan semua, ikan, ayam, daging tu kan kita masak dulu before makan. So bila dah masak, dah kena panas api, of course kandungan protein tu akan musnah dan yang tinggal…tak cukup untuk badan kita yang kerja kadang-kadang more than 12 hours ni.

Kalau tak cukup protein apa akan berlaku?

  • rasa lemah, lesu, tak bermaya..akhirnya menggeletar.
  • luka lambat sembuh dan akhirnya berparut.
  • kolesterol tinggi, tekanan darah rendah..jadi pening.
  • punca ulser perut & ulser usus.
  • ganggu penglihatan atau lama kelamaan jadi kabur.
  • antibodi tak kuat. Bila protein kurang, badan tak boleh nak lawan penyakit yang datang & kurang ketahanan.

Kalau cukup protein pula?

  • Macamana tau badan kita cukup protein? Kemusykilan di situ. Jadi “always play safe” ambil ESP ni sebagai pelengkap.

KEBAIKAN ESP SHAKLEE

  • Untuk wanita yang ingin pregnant atau plan untuk pregnant >>> ESP pulihara dan pelihara rahim kita.
  • Untuk wanita yang sedang pregnant >>>ESP kuatkan rahim kita dan bantu pembentukan otot bayi. Protein kan bagus untuk tumbesaran.
  • Untuk wanita yang menyusu anak kesayangan >>> ESP bantu banyakkan pengeluaran susu. Bila kita cukup protein, means kita cukup tenaga. Susu pun berkhasiat.
  • Untuk sesiapa yang nak stabilkan hormon >>> ESP mengandungi kacang soya, yang kaya dengan isoflavin, ia bantu memulihkan hormon wanita. Keluarkan darah kotor dan gantikan protein yang diperlukan.
  • Untuk sesiapa yang mahu kurus >>> ESP buat kita rasa kenyang. Nafsu nak makan sokmo pun kurang.
  • Untuk sesiapa yang ingin kekal sihat >>> ESP beri ketahanan badan dan pelengkap nutrient dalam badan kita. Bila semuanya cukup, haruslah boleh lawan penyakit yang datang, insyaAllah.
  • Untuk sesiapa yang nak cantik >>> ESP buat kulit kita anjal, jadi gebu dan lebih cerah. Nampak berseri gitu. Bila dah cantik, tak perlu lah nak tepek makeup tebal-tebal kan. Natural beauty youuu!
  •  Untuk sesiapa yang bercadang untuk puasa >>> ESP bekalkan tenaga, jadi walaupun puasa kita tak rasa lemah. Lapar dan dahaga tu biasalah, itu dugaan Tuhan bagi sebagai ujian.

KEBURUKAN ESP SHAKLEE

Kesan negatifnya berlaku bila kita beli tapi tak minum, tak amalkan, tak ikut arahan yang sepatutnya. Ruginyaaa…sedangkan mudah saja caranya. Bancuh 1 sudu besar dengan air kegemaran then siap untuk diminum. Bila semuanya tak buat, tak nampak hasil, kita jadi negatif. Nak salahkan siapa…tak baik kan gitu.

So sekarang jita tau dah kebaikan ESP Shaklee dan untuk siapa. Kita dalam golongan yang mana ya? Kalau termasuk dalam golongan ingin mencuba…boleh saja. Tak memudaratkan pun.

esp shaklee malaysia

Eksklusif untuk customer yang membeli dari saya, saya akan maklumkan cara makan yang terperinci mengenai cara makan ESP.

Cara Order
 Daftar Ahli Shaklee sekarang
shaklee feel the difference

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s