Vitamin Kulit Cantik, Rahsia Kulit Gebu,Licin & Berseri

Assalamualaikum everyone!

Label Empowering You!

User vitamin kulit cantik Shaklee mesti semakin perasan sekarang..

Sikit sikit amek gambar.. Sikit sikit selfie..

Hehe..Sebab apa? Sebab skin semakin cantik & berseri.. Alhamdulillah 🙂

Jangan tak tahu, sebenarnya ramai wanita cantik kat luar tu yang menggunakan Shaklee diam-diam tau. Tu yang nampak berseri-seri, tegang je kulit. Meh saya ceritakan rahsia vitamin kulit cantik yang Shaklee tawarkan.

1. Collagen Powder

Collagen ni memang famous dengan kecantikan. Sebut collagen semua orang tahu ianya mesti pasal kecantikan. Apa bezanya Collagen Shaklee dan collagen lain kat pasaran? Collagen Shaklee dibuat dari sisik ikan merah yang hidup di lautan dalam (deep sea).

collagen-powder-shaklee

Kelebihan ikan merah yang hidup di lautan dalam ni adalah, ikan ni tak terdedah kepada pencemaran kimia. Ye lah, kat dasar laut dalam tu, mana ada minyak atau sampah sarap. Habitat ikan ni juga memastikan ikan tu tak menyerap apa-apa kekotoran bahan kimia.

Bila ikan tu tak terdedah dengan pencemaran kimia & tak serap bahan pencemaran  kimia, ia adalah selamat untuk kita pakai atau guna ikan tu untuk tujuan kesihatan. Ia turut menjadi jaminan tiada kesan sampingan negatif jika kita amalkan Collagen Powder Shaklee.

Collagen Powder Shaklee ni pulak marvellousnya bukan setakat untuk kulit wajah, tapi juga boleh menggebukan dan melicinkan kulit seluruh tubuh termasuk melembutkan tangan, menghilangkan kasar kat tumit kaki, mengilatkan kuku dan juga boleh membantu rambut untuk shiny glowy gitu.

2. Energizing Soy Protein

esp shaklee malaysia

 

Tahukah anda, sel kulit kita akan mati setiap 21 hari. Bila sel kulit mati, ia akan digantikan dengan sel kulit yang baru. Parut-parut jerawat kat muka kita selama ni adalah sebab sel-sel kulit mati tidak diperbaharui dengan sel-sel kulit yang lebih gebu, bersih, licin dan sihat. Jangan sia-siakan kulit yang diperbaharui itu. Ambil kesempatan ini dengan meningkatkan kualiti sel-sel kulit yang diperbaharui menerusi bekalan protein (ESP) secukupnya.

3. Vitamin E

vita-e shaklee

 

Vitamin E ni adalah agent anti-oksidan dan anti-penuaan yang hebat. Kalau ada jerawat baru pecah, sapu je Vitamin E ni kat parut jerawat tu, cepat je hilang nanti. Serius! Saya pun pernah buat. Ye lah, kengkadang gatal tangan nak picit jerawat walaupun tahu nanti ada parut :p

Vitamin-vitamin ni boleh juga digabung untuk dibuat masker kecantikan. Minum boleh, masker pun boleh. Secara ringkas, cara nak buat masker kecantikan ni:

vitamin kulit cantik

 

1. Sapu muka dengan Vitamin E – hanya pecahkan kapsul, ambil sedikit Vitamin E, selebihnya simpan dalam peti ais.

2. Bancuh dengan ESP dan Collagen Powder.

3. Sapukan bancuhan ESP + Collagen Powder tadi ke wajah.

Hasilnya, superb!! Mesti lepas ni korang teruja nak repeat order!

Gabungan semua vitamin-vitamin di atas membantu dalam menyerikan wajah, menegangkan kulit, mencegah jerawat serta melupuskan parut-parutnya jika di ambil secara berterusan. Wajah anda pasti kelihatan berseri dari dalam, tak perlu mekap berlebihan yang mungkin merosakkan kulit. Pengguna Shaklee tentu rasa skin glowing walaupun baru bangun tidur! Hebat! ^_^

Eksklusif untuk customer yang membeli dari saya, saya akan guide cara makan yang terperinci mengenai cara makan vitamin-vitamin ini.

Cara Order

 Daftar Ahli Shaklee sekarang

shaklee feel the difference

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s