Tips Susu Melimpah-Ruah Dengan Set Breastfeeding Shaklee

Assalamualaikum everyone!

milk storing guide

“Dapat lebih 700oz stok EBM sebelum masuk kerja, totally awesome! – Puan Nurul”

“Sebulan saje berat dah jadi macam before pregnant dan susu memang banyak – Puan Wawa”

“Alhamdulillah badan segar sepanjang hari dan tak rasa pening-pening lagi – Puan Syaz”

Ini semua antara testimoni dari pelanggan kami. Jangan peningkan kepala dan buang masa. Cuba set superb dari Shaklee ini dan anda akan rasa:

  • Susu menjadi lebih pekat. Jadi bayi cepat kenyang dan tidak meragam
  • Susu melimpah sampai basah baju
  • Stok EBM yang banyak sebelum mula bekerja
  • Seisi perahan efektif. Boleh mencapai lebih 20oz satu sesi 😀
  • Turun berat badan dengan cepat dan sihat
  • Badan lebih bertenaga dan rasa cergas
  • Rahim kecut dengan cepat
  • Kulit bayi anda dan bayi cantik. Stretch mark cepat hilang
  • Tidak stress dan rasa tenang sepanjang berpantang
  • Luka bersalin (normal atau CSec) cepat sembuh

Cemana ek nak tambah susu? Saya akan interview dulu, dah buat ke belum perkara asas untuk menjayakan penyusuan? Sebelum tu, kita kena tahu beberapa perkara asas dalam penyusuan susu ibu. Lepas tu baru saya akan suggest. Set Breastfeeding Shaklee ni hanya melengkapkan salah satu perkara asas dalam penyusuan, ia bukan magic potion – tak buat apa-apa, tak pam, kurang minum air tapi susu terus memancut. Tak! Ia tidak melawan fitrah alam. Tapi ia membantu ibu menyusukan anak dengan lebih selesa dan merangsang penghasilan susu yang lebih berkualiti.

Cabaran yang sering dihadapi ibu menyusu termasuklah:

  1. Production susu drop walaupun dah buat semua perkara asas
  2. Letih yang amat. Sampai ke tahap eeeee rasa nak bagi susu formula je lah. Haha
  3. Hubungan dengan suami makin dingin
  4. Lenguh-lenguh badan dsb.

Set Breastfeeding Shaklee mengandungi beberapa supplement asas breastfeeding. Boleh ambil semua untuk kesan yang marvellous. Atau pilih-pilih nak mana satu 🙂

#1: ESP

Kelebihan ESP boleh klik di sini. ESP ni membuatkan kita tak rasa letih, sentiasa bertenaga sepanjang hari dan merupakan salah satu MILK BOOSTER sebab ianya melengkapkan salah satu komponen utama susu ibu, iaitu protein.

#2: Vitalea

Nak tahu kenapa susu kita drop? Ini merupakan tanda badan kita sedang kekurangan nutrisi. Apa kaitannya? Contoh ye, bila kita kurang makan dalam sehari, contohnya kita puasa lah katakan. Adakah kita akan lembik, atau bertenaga sepanjang hari? Ni bila kita disekat untuk makan, sah-sah lah kita akan lembik sepanjang hari kan?

Macam tu jugaklah badan kita. Bila badan kurang nutrisi, organ-organ dan sistem-sistem dalam tubuh yang bekerja untuk menghasilkan susu ibu menjadi lembik dan production pun menurun. Kat sini lah Vitalea membantu.

Vitalea ni nama lain bagi multivitamin. Ia mengandungi 28 jenis vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh. Jadi kalau mak – mak yang selalu makan luar, kita pun tak sure cukup tak nutrisi seharian kita sebab ye lah, makanan pun bergoreng, minyak orang kedai dah guna reuse berapa kali, semua nutrisi hilang semasa penyediaan makanan, maka mak – mak ni dicadangkan sangat untuk ambil Vitalea.

Lagi satu, Vitalea ni memang power sebagai ENERGY BOOSTER. Betul power. Tapi kena ambil 2 bijik lah sehari. Sebijik je tak jalan. Ikut cadangan kat botol vitamin tu.

#3: B Complex

Tahukah anda orang perempuan ni nak tak nak memang kerap bermain dengan emosi. Kalau period lah senang nampak, nampak beremosi sungguh. Sikit-sikit nak marah, ada je yang tak kena. Dan bila emosi ni tak terkawal, production susu lah yang akan terjejas. Kalau si ibu sering stress dengan urusan pejabat, urusan maid atau pengasuh, atau apa – apa urusanlah.. yang keyword nya STRESS, maka susu pun susah nak flow dengan lancar. Dan inilah salah satu punca kenapa susu mula down.

Kat sinilah pengambilan B Complex memainkan peranan. Yelah, nak de-stress kat tepi tasik sah-sah takde masa. B Complex merangsang penghasilan serotonin kat otak. Hormon serotonin ni nama lain dia adalah hormon happy. Jadi bila ada banyak hormon happy, ibu happy, milk production pun bertambah lancar.

#4: Vitamin C

Tahukah anda masa kita menyusukan anak, boleh jadi kelenjar susu kita tercedera. Lebih – lebih lagi dengan gabungan keadaan yang kita stress. Bila kelenjar susu luka, tu pasal milk production boleh jadi low. Jadi vitamin C kat sini berperanan sebagai melindungi kecederaan kelenjar susu. Dalam vitamin C ada sedikit unsur collagen. Collagen dalam vitamin C ni lah yang akan tolong seal kan luka jika luka terjadi.

#5: Alfalfa

Alfalfa ni memang takyah sebut semua ibu pun tahu Alfalfa ni salah satu MILK BOOSTER. Biasa yang famous dengan milk booster ni samada fenugreek atau alfalfa. Lagi yang best tentang alfalfa yang saya suka sangat! Alfalfa ni semacam pengganti kacip fatimah 😛 Kenapa? Ia menghilangkan keputihan dan mengetatkan bahagian faraj, jadi ala-ala anak dara gitew 😀 Jadi ibu – ibu yang perasan hubungan dengan suami makin dingin, saya cadangkan cuba ambil ESP, Vitalea dan Alfalfa. Gabungan ENERGY BOOSTER dan vitamin wanita 😛

Kalau untuk ibu dalam pantang, kita suggest Alfalfa sebagai pelawas. Dose dia berbeza sikit kalau tak nak melawas. Kalau untuk ibu preggy, kita suggest amalkan alfalfa di akhir kehamilan untuk elak anak jaundis dan memastikan tak tumpah darah semasa bersalin nanti.

#6: Ostematrix

Nama lain bagi Ostematrix ni ialah kalsium. Dan siapa tak tahu? Kalsium adalah komponen utama dalam susu ibu. Kalau sebut susu je, mesti kita boleh relate dengan kalsium kan? Kalau takde unsur kalsium, tak jadilah dia susu. Ostematrix ni salah satu milk booster.

Lebih – lebih lagi bila susu mula merudum semasa period. Kat sini lah Ostematrix memainkan peranan penting. Sebab apa? Tubuh kita kehilangan banyak darah. Kalsium akan membantu replenish darah yang hilang sebab memang salah satu fungsi kalsium adalah membantu penghasilan darah. Kalau ibu hamil, kita akan tekankan pengambilan kalsium, salah satunya untuk elak risiko tumpah darah semasa bersalin, ia membantu blood clot dengan baik.

Ostematrix juga membantu mengatasi rasa lenguh – lenguh badan ibu menyusu, sebab ia mengandungi kalsium yang padatkan tulang dengan kalsium. Ye lah, bila menyusukan anak, tubuh kita akan hasilkan susu menggunakan kalsium dalam badan. Bila jarang minum susu atau makan sayur segar, tubuh kekurangan kalsium, dan tubuh kita akan ambil kalsium dari tulang, gigi etc. Sebab tu kalau perasan ibu menyusu ni cepat letih, cepat sengal – sengal badan. Kat sini lah Ostematrix membantu.

#7: Omega Guard

Omega Guard ni adalah minyak ikan yang dihasilkan oleh Shaklee. Untuk baby baru lahir, kita tak bagi apa – apa makanan kecuali susu ibu. Hatta air kosong sekalipun. Walaupun minyak ikan Shaklee sangat bagus untuk imunisasi bayi dan perkembangan otak si manja, kita tak cadangkan untuk bagi direct kepada baby. Tapi secara alternatif, ibu menyusu boleh ambil Omega Guard ni dan salurkan khasiat kepada bayi.

Omega Guard ni sangat bagus untuk imunisasi anak dan mengurangkan radang eczema jika bayi anda ada masalah eczema. Ada orang tanya, apa beza Vitamin C dan Omega Guard untuk imunisasi bayi? Saya boleh bagi analogi – Omega Guard ni lebih cepat merawat berbanding Vitamin C. Omega Guard ni ibarat kapal terbang, Vitamin C ibarat berbasikal ^_^

Anda ibu menyusu yang prihatin terhadap kesihatan tubuh semasa menyusukan anak? Jom amalkan Set Breastfeeding Shaklee. Memang best!! Saya turut menyediakan beberapa pakej Set Breastfeeding Shaklee yang boleh disesuaikan dengan bajet anda.

Hubungi saya sekarang!

Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106

Ingin mendapatkan harga ahli? Mestilah!

Pelarasan harga dari Shaklee telah menetapkan harga ahli untuk berdaftar sahaja.

Terdapat pelbagai kelebihan menjadi Ahli Shaklee.

Jangan tunggu lagi, mendaftarlah dengan segera kerana yuran SEUMUR HIDUP hanya sebanyak RM65 (tambahan RM10 untuk kos pengeposan kit ahli ke semenanjung Malaysia dan RM20 untuk pengeposan ke Sabah, Sarawak dan WP Labuan)

Klik sini untuk mendaftar pada hari ini: Jadi Ahli Shaklee

Cara Order Daftar Ahli Shaklee sekarang

 

shaklee feel the difference

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s