Collagen Powder Shaklee Raja Segala Collagen!

Assalamualaikum everyone!

Collagen Powder ShakleeKita selalu dengar dan nampak macam-macam iklan tentang collagen. Orang kata kalau pakai atau makan collagen secara konsisten, confirm awet muda! Kulit jadi gebu, cantik, licin, tegang dan macam-macam lagi. Tapi… itu je ke manfaat collagen nih?

Apa itu Collagen?

Tisu penyambung yang membantu dalam mengekalkan kekuatan dan keanjalan kulit, rambut, kuku, ligamen, otot, tulang, sendi, tendon, mata, gusi dan saluran darah.

Anda Tahu?

❁ Lebih kurang 72% daripada kulit adalah collagen
❁ Collagen melindungi organ, perut, hati, jantung, paru – paru, saluran darah, sel otak dan lain-lain
❁ 80% daripada tulang adalah collagen
❁ Kornea mata juga adalah collagen
Collagen banyak membantu kecantikan dan kesihatan.

Bagaimana collagen membantu dalam pembentukan kulit yang sihat and younger looking skin?

Kulit kita akan kekal tegang dan tidak menggeleber atau berkedut jika mendapat jumlah collagen yang mencukupi. Untuk memudahkan pemahaman anda, saya gunakan analogi tentang collagen supaya anda boleh bayangkan apa kesan collagen terhadap kulit. Kulit ni boleh diumpamakan seperti belon. Jika ditiup dan mendapat bekalan helium yang mencukupi, belon tuh tegang aje kan? Tapi cuba tengok bila helium tuh dah berkurangan, kan ke kecut aje..

Sebab tu bila dah makin berusia (tak semestinya TUA tau!), ada yang cepat letih, ada yang sakit-sakit sendi, and the list goes on and on. Itu tandanya collagen dah makin banyak merekah dan terputus.

Oh, sebenarnya badan kita boleh menghasilkan collagen sendiri. Tapi nak dijadikan cerita, apabila umur dah masuk 20-an, kadar penghasilan collagen akan berkurang sebanyak 1.5% setiap tahun. Bayangkan begini: bila kita makin berusia, makin banyak collagen dah TERPUTUS, tapi PENGHASILAN collagen makin BERKURANG.

Shaklee Collagen Powder

So, sekarang dah faham tak kenapa selalu orang kata nak nampak awet muda, amalkan supplemen Collagen? Collagen bukan sekadar untuk nampak muda saja tau, tapi collagen adalah untuk KEKAL SIHAT & MUDA! 😀

Jadi, bagaimana cara memilih collagen yang betul?

Saya nak kongsikan 8 panduan memilih collagen yang baik. So, lepas ni bolehlah tengok collagen pilihan anda memenuhi panduan ni atau tidak.

  1. Lebih baik pilih dalam bentuk makanan (or cecair) berbanding collagen yang disuntik. Ini untuk memastikan sintesis enzim mengoptimumkan serapan ke dalam tubuh badan.
  2. Pilih size collagen sekurang-kurangnya 1,000 dalton dan ke bawah. Microfine size membantu penyerapan yang baik kerana size ini adalah paling optimum diserap oleh sel, maka setiap collagen yang diambil upto 100% diserap dan memberi kesan dengan lebih cepat.
  3. Pastikan setiap pemilihan collagen mempunyai emolient yang unggul dan boleh mengunci kelembapan yang berpanjangan.
  4. Pastikan collagen mempunyai antioksidan yang tinggi untuk mengurangkan kesan pra-penuaan.
  5. Pastikan supplemen itu mempunyai elemen vitamin B – Complex untuk membantu sintesis atau pembentukan collagen dari tubuh kita sendiri.
  6. Collagen juga penting untuk kekal cantik tapi pastikan ia ada kandungan glucosamine untuk kesihatan sendi (bonus point).
  7. Pastikan setiap collagen itu mempunyai bahan yang merangsang pembentukan asid hyaluronic yang memberi kesan kulit lebih tegang kerana ia berfungsi mengikat collagen dengan serat yang elastin.
  8. Last but not least, pastikan ia selamat dan tidak bertoksin kerana we want magic portion into our body, not toxic!

Adakah Collagen Shaklee menepati ciri – ciri di atas? Jawapannya YA! Dan bonus untuk anda, harganya sangat-sangat berpatutan.Harga sekotak ialahRM298. Ramai yang dah mencuba dan sangat-sangat lah berpuas hati 😀 Tak percaya, cuba dulu.. baru tauuu

collagen-powder-shaklee

 

Kalau nak SIHAT, tak perlu tunggu – tunggu lagi. Cepat hubungi saya sekarang. Jangan sampai stock dah licin…

Berminat, nak diskaun?
Boleh, no problem.
Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.
Terus dapat harga ahli kalau daftar jadi ahli 😀
Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Cara Order

  Daftar Ahli Shaklee sekarang

 shaklee feel the difference

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s