Migrain Hilang Dengan Ostematrix dan B – Complex Shaklee

Assalamualaikum everyone!

womanshealth2b

Betul ke makan B Complex dan Ostematrix boleh merawat migrain??

Sebelum tu ketahui punca migrain dulu.
Macam mane seseorang itu boleh mengalami migrain?
Apa yang menyebabkan kepala dia pening sangat tu?

Migrain menyerang apabila berlaku pengaktifan saraf yang berada di bahagian bawah otak berdekatan saraf tunjang. Pengaktifan saraf utama ni akan menyebabkan saraf disekelilingnya bengkak dan tegang. Rasa sakit di alami sepanjang kulit dirangsang oleh saraf tersebut.

Sakit kepala yang berlarutan pun boleh menyebabkan migrain. Jika tak dirawat dari awal boleh mendatangkan kemudaratan. Antaranya serangan sawan, strok atau lumpuh untuk sementara waktu.

Bagaimana Ostematrix & B Complex boleh merawat migrain?

Gabungan Ostematrix & B Complex adalah vitamin Shaklee yang terbaik untuk pesakit migrain.

♥ Ostematrix (Kalsium, Magnesium & Vitamin D)

ostematrix

 

Kalsium bukan sahaja membina tulang dan gigi, malah ia membantu menetapkan ritma jantung, menyelesaikan masalah insomnia, membantu pengaliran gizi masuk dan keluar daripada membran, dan membantu dalam pembekuan darah. Kalsium juga sangat diperlukan dalam mempertahankan fungsi saraf dan otot, serta buah pinggang. Ia juga mengurangkan kadar kolesterol dalam darah.

Magnesium pula penting untuk metabolisma kalsium. Ia membantu untuk mengelakkan pembuluh darah menjadi kejang, salah satu punca yang dipercayai penyebab migrain. Satu kajian telah dibuat ke atas magnesium, dan didapati ia membantu mengurangkan sakit kepala migrain dan mengurangkan frekuensinya.

Vitamin D pula penting untuk penyerapan kalsium. Kalsium yang tiada Vitamin D tidak boleh diserap oleh tubuh, dan boleh tertinggal sebagai batu dalam ginjal atau pundi kencing.

♥ B – Complex(Vitamin B Lengkap)

B complex

 

Vitamin B2 (riboflavin) dan Vitamin B6 (Pyridoxine) telah terbukti boleh membantu mengurangkan kesakitan akibat migrain. Vitamin B lengkap dalam B Complex Shaklee memastikan anda bukan saja mengurangkan risiko diserang migrain, tapi juga mencegah penyakit-penyakit lain seperti depresi, stroke dsb.

Bagi penderita migrain, anda hendaklah mengetahui punca yang boleh menyebabkan anda diserang migrain. Sekiranya ia berpunca dari pemakanan, maka anda perlulah menjaga pemakanan anda. Begitu juga dengan perkara-perkara lain seperti aktiviti harian dsb. Serta, pertimbangkanlah untuk mengambil vitamin/supplemen sebagai pembantu untuk menyelesaikan masalah anda. Kerana ia pasti lebih baik dari makan ubat berasaskan dadah secara berterusan.

Ni beberapa testimoni tentang khasiat Ostematrix dan B Complex berdasarkan pengalaman saya sendiri dan juga customer – customer saya:

“Kawan saya mengamalkan Ostematrix untuk sakit kepala yang berdenyut – denyut atau pun juga dikenali sebagai migrain.”

“Gabungan Ostematrix dan B Complex merangsang hormon serotonin di dalam otak, iaitu sejenis hormon gembira atau hormon penenang bagi orang yang migrain atau sakit kepala.”

“Orang yang migrain atau sakit kepala mengalami masalah salur darah sempit di bahagian otak. Ostematrix mengandungi magnesium yang boleh membantu ‘melegakan’ salur darah yang sempit tersebut.”

Sekiranya anda mahukan alternatif yang lebih selamat untuk jangka masa panjang, dapatkan Ostematrix dan B Complex anda hari ini.

Oh, Ostematrix dan B Complex boleh diambil oleh lelaki dan wanita tanpa mengira umur. Harga sebotol Ostematrix hanya RM61 sahaja untuk 120 biji dan boleh bertahan selama sebulan, manakala harga sebotol B Complex hanya RM53 sahaja untuk 120 biji dan boleh bertahan selama 4 bulan.

Berminat, nak diskaun?
Boleh, no problem.
Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.
Terus dapat harga ahli kalau daftar jadi ahli 😀
Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Cara Order

  Daftar Ahli Shaklee sekarang

shaklee feel the difference

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s