Collagen – Penawar Sakit Sendi & Lutut

Assalamualaikum everyone!

Sakit sendi dan sakit lutut ni saling berkait rapat. Nak tahu, sakit lutut ni berlaku sebab tulang rawan mula haus dan terhakis. Juga sebab bahan yang namanya Collagen dalam tulang rawan mula rosak. Tulang rawan terdiri dari 50% Collagen. Collagen inilah yang membantu mengekalkan kepadatan dan kekuatan tulang. Tapi lepas umur 20-an, Collagen ni akan sedikit demi sedikit terhakis dalam tulang rawan (cartilage). Collagen dalam badan kita memang boleh top – up dengan sendiri. Tapi masalahnya bilangan Collagen yang dihasilkan oleh badan tak dapat ganti bilangan Collagen yang rosak kat lutut tadi.

Bila Collagen makin terhakis, part tulang yang lain akan turut rosak. Macam domino effect. Hey, besar tau peranan Collagen dalam tulang rawan ni. Collagen berfungsi memberi regangan kepada sendi, menjaga rangka lutut dan in the same time memelihara tulang rawan yang mula rosak. Bila Collagen mula rosak, lutut akan mula membengkak dan tulang kat bahagian lutut akan mula membesar melebihi rangka lutut.

Collagen Shaklee Sakit Sendi & Lutut

Habis tu nak kena operate ke? Sakit sendi dan sakit lutut confirm ke sembuh kalau operation? Sebab operation mesti ada side effect yang macam-macam pulak. Tak masuk kena fisio berbulan – bulan lepas operation tuh. Ish. Nak bertahan sampai bila? Kerja banyak lagi nak buat. Takkan nak bertongkat sepanjang hayat kan?

Kat sinilah kita perlu gantikan Collagen yang rosak kat lutut tu dengan supplement Collagen. Kat sini suka saya nak syorkan Supplement Shaklee Collagen Powder.

Meh saya ceritakan secara ringkas tentang bagaimana supplement Collagen ni boleh membantu.

Bagaimana Shaklee Collagen Powder Membantu Sakit Sendi & Sakit Lutut?

Bila kita sakit lutut dan mula amalkan supplement Shaklee Collagen Powder (SCP), Collagen dari SCP ni akan diserap oleh tubuh dan seterusnya meresap ke bahagian sendi seperti lutut tadi. Bila sendi lutut menyerap Collagen, Collagen ni akan membaiki bahagian – bahagian yang rosak tadi dan turut mengganti Collagen yang rosak  secara perlahan. Bengkak akan dipulihkan dan tulang yang terkeluar dari rangka lutut akan dimasukkan semula ke dalam rangka secara perlahan-lahan.

Walaupun Collagen bersifat elastik, tapi ia sangat kuat. Mengikut ujian klinikal, SCP ni akan nampak kesan yang paling optimum selepas 8 minggu, walaupun sebelum 8 minggu pun boleh je nampak hasil positif.

Tips! Kalau nak result yang betul-betul berkesan secara optimum, amalkan secara konsisten 8 minggu. SCP ni bukan drugs ye, sebab tu dia menunjukkan kesan secara perlahan dan tak akan bagi negative side effect.

Excited kan nak cuba Shaklee Collagen Powder?

Shaklee Collagen Powder ni ada banyak kegunaan lain, bukan untuk sakit sendi lutut je. Malah popular dan sinonim sangat dengan KECANTIKAN! Siapa tak nak cantik kan? Semakin cantik dan sentiasa bertenaga! Biasanya orang akan beli 4 kotak terus untuk makan selama 8 minggu. Alang-alang je kan.

Harga sekotak Collagen Powder Shaklee hanya RM298 sahaja. Cepat hubungi saya sekarang untuk Shaklee Collagen Powder anda!

collagen-powder-shaklee

Berminat, nak diskaun?
Boleh, no problem.
Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.
Terus dapat harga ahli kalau daftar jadi ahli 😀
Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Pengedar Sah Shaklee area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

 Cara Order Daftar Ahli Shaklee sekarang

shaklee feel the difference

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s