Tak Suka Telan Pil? Help! Ini Mungkin Penyelesaiannya

Assalamualaikum everyone!

tak suka telan pil

Anda salah seorang yang tak suka atau tak boleh telan pil atau tablet, jangan risau. Sekarang ada dah ada solution 😀

Saya dulu pun memang payah sangat nak telan pil. Memang kalau demam, doctor bagi tablet antibiotic suruh makan, ish tak boleh terima.

Tapi sekarang Alhamdulillah takde masalah nak telan pil.

#Tips!

  1. Hancurkan Tablet/Pil

Kalau susah sangat nak telan pil, tapi katakanlah anda minat nak cuba Alfalfa. Senang je.

Just hancurkan Alfalfa, atau bancuh dalam apa-apa air minuman, kemudian minum. Khasiatnya tetap akan diserap dalam tubuh. Macam tu juga dengan vitamin-vitamin lain macam Vita-Lea (multivitamin), Ostematrix dan Vitamin C.

  1. Potong Vitamin Soft-gel

Macam mana dengan vitamin softgel? Vitamin yang versi softgel macam Vitamin E dan Omega Guard (Fish Oil), boleh dipotong pakai pisau dan masukkan dalam minuman. Kemudian minum.

Takde masalah apa-apa 😀

  1. Mighty 3 Gem

Tapi katakanlah anda malas nak hancurkan tablet atau cari pisau tak jumpe nak potong Vitamin. Shaklee ada sediakan set bagi orang yang susah telan vitamin. Hehe.

Namanya Mighty 3 Gem.

mighty-3-gems-shaklee

Mighty 3 Gem? Apa tu?

Iye, sebab gabungan 3 vitamin powerful serentak. Apa yang ada dalam Set ni?

Ada ESP, Meal Shakes dan Performance Drink.

Mighty 3 Gem ni bantu untuk rasa kenyang lebih lama, cergas sepanjang hari dan memberi kesihatan menyeluruh.

Kalau puasa, saya biasa sahur dengan Mighty 3 Gem ni je, dan beberapa biji kurma.

Alhamdulillah bertenaga sampai ke waktu berbuka. Kalau tak puasa, apatah lagi kan?

 

Harga

Harga ESP hanya RM150 sahaja untuk 850g.

Harga Performance Drink hanya RM82.50 sahaja untuk 539g.

Harga Meal Shakes hanya RM113.75 sahaja untuk 544g.

 

Nak diskaun?

Boleh, no problem.

Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.

Anda akan terus dapat menikmati harga ahli dan point terus masuk bawah ID anda 😀

Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Pengedar Sah Shaklee area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

Cara Order     Daftar Ahli Shaklee sekarang

shaklee feel the difference

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s