Testimoni Shaklee Collagen Powder (SCP)

Assalamualaikum everyone!

Lagi satu produk power dari Shaklee yang sangat diminati. Apa tu? Memperkenalkan, SHAKLEE COLLAGEN POWDER atau singkatannya SCP.

Biasalah, mula-mula nak kenal, semua orang akan tanya, Shaklee Collagen Powder ini ape? Best ke Shaklee Collagen Powder ni? Berkesan ke Shaklee Collagen Powder ni?

Meh kita rungkaikan dengan bahasa yang mudah difahami

#1: APA ITU KOLAGEN/COLLAGEN?

Collagen ni adalah tisu penyambung yang membantu dalam mengekalkan kekuatan dan keanjalan kulit, rambut, ligamen, otot, kuku, tendon, tulang, sendi, mata, gusi dan saluran darah. Kulit terdiri daripada kira-kira 72% collagen dan tulang pula terdiri daripada kira-kira 80% collagen. Cornea mata kita pun sebenarnya terdiri daripada collagen tau.

#2: APA FUNGSI COLLAGEN?

Collagen ni bertindak melindungi organ kita seperti jantung, hati, perut, paru-paru, sel otak, saluran darah dan organ dalaman yang lain. Collagen membantu dalam kecantikan dan kesihatan bagi organ luaran. Kulit jadi licin dan berseri, tiada jerawat atau jeragat, sebagai agen anti penuaan, jadi agen awet muda dan paling best, boleh bantu mencegah penyakit.

Wah, awesome!

#3: APA ITU SHAKLEE COLLAGEN POWDER (SCP)?

Shaklee Collagen Powder ni memang semulajadi dan sumber collagen hebat. Kenapa? Sebab Shaklee Collagen Powder mengandungi 4,000mg proprietari Red Snapper Scale (RSS) atau sisik ikan merah yang terdapat di lautan dalam. Kenapa lautan dalam tu penting? Maksudnya takdelah pencemaran kimia dan mampu tahan tekanan tinggi. Oleh itu, ekstrak sisik ikan merah ni menghasilkan collagen yang sangat berkualiti tinggi, tulen, lasak dan elastik.

Selain collagen ikan tadi, ada beberapa bahan utama lain yang dimasukkan ke dalam Shaklee Collagen Powder ni. Ada ekstrak biji benih camellia Japonica, ada ekstrak Pfaffia, ekstrak kerang kerangan, lactobacillius acidophilus, vitamin C dan vitamin B. Kesemua bahan-bahan ini digabungkan untuk tingkatkan kadar keberkesanan RSS yang kita dok citer tadi tu.

collagen-powder-shaklee

#4: APA BEZANYA SHAKLEE COLLAGEN POWDER DENGAN COLLAGEN LAIN?

Berat molekul dalam Shaklee Collagen Powder hanyalah 1,000 Dalton. Lepas tuh asid amino nye sangat tinggi pulak, dalam 3,000. Kalau jisim molekul biasa, lebih dari 300,000 Dalton pastu asid aminonya 20-50 je… Waahh, jauh beza tuh! Sebab tu lah Shaklee Collagen Powder ni berkesan!

Bila Shaklee Collagen Powder ni mempunyai jisim molekul yang sangat rendah, jadi ianya begitu mudah diserap oleh badan untuk hasil optimum. Ha, faham kan? Ramuan Shaklee Collagen Powder ni tiada pengawet atau bahan tiruan ye. Semua 100% semulajadi. Pewarna takde, gula takde atau bahan terlarang lain semua takde.

Senang pulak tu nak bawak ke mana-mana. 1 sachet tu boleh je letak dalam purse, poket seluar, handbag atau letak dalam kereta sorong anak.

#5: APA KEBAIKAN SHAKLEE COLLAGEN POWDER?

Banyak tau manfaat Shaklee Collagen Powder ni. Antaranya:

  • Mengembalikan keanjalan kulit
  • Meningkatkan kelembapan kulit
  • Mengelakkan kulit kering
  • Mencerah dan mengurangkan pigmentasi dan jeragat di wajah
  • Menegangkan payudara dan punggung
  • Mengurangkan kedutan
  • Anti-penuaan
  • Mengecilkan lubang pori-pori di wajah
  • Mengurangkan ‘eye bag’
  • Meningkatkan kecergasan tubuh badan
  • Meningkatkan kesuburan rambut

Banyaknya!

Ianya terbukti berkesan. Ujian klinikal ke atas Shaklee Collagen Powder membuktikan 71% pengguna mempunyai tekstur kulit yang lebih gebu selepas menggunakannya selama 8 minggu berturut-turut

  • 69% peningkatan terhadap kelembapan kulit
  • 90% peningkatan terhadap keserian wajah dan kulit
  • 75% peningkatan terhadap kelicinan kulit
  • 80% pengurangan kedutan di wajah

#6: SIAPA YANG KENA AMBIL SHAKLEE COLLAGEN POWDER?

Anda mesti ambil kalau dah tergolong dalam golongan ini:

  • Ada jeragat dan bintik hitam
  • Ada pori-pori besar
  • Ada ‘eye bag’
  • Tumit kaki merekah
  • Ada kedutan kat wajah
  • Kelihatan tua dari umur sebenar
  • Kulit lesu dan mudah kering
  • Sakit belakang dan sakit sendi
  • Gusi tak sihat
  • Ada pigmentasi dan kulit tona tak sekata
  • Garis halus di leher
  • Kuku senang pecah
  • Payudara dan punggung kendur
  • Rambut kering dan bercabang di hujung rambut
  • Ada lingkaran hitam bawah mata

Saya takde semua ni, tapi nak ambil jugak! Ye boleh. Bagus untuk kesihatan secara menyeluruh. Baca lebih lanjut klik di sini

Shaklee Collagen Powder Wow

 

#7: TESTIMONI PENGGUNA SHAKLEE COLLAGEN POWDER

Kita dah bagi pun keputusan ujian klinikal tapi nak tengok testimoni customer jugak kan.. Ok la.. Jom tengok mereka yang berpuas hati:

KULIT ANJAL, CERAH DAN TONA SEKATA

Testi Shaklee Kulit Anjal, Cerah dan Tona Sekata

MUKA GLOWING

Testimoni SHaklee Collagen Powder GLOW

HUBBY PUJI MUKA GLOWING

Testimoni Shaklee Collagen Powder Hubby

LUBANG JERAWAT DAH TAK NAMPAK

Testimoni SHaklee Collagen Powder TIADA JERAWAT

HABIS SEKOTAK, JERAWAT TIADA

testimoni shaklee collagen powder parut jerawat

KULIT GEBU TAK PERLU MEKAP

testimoni shaklee collagen powder KULIT MULUS

BADAN CERGAS DAN TIADA LAGI SAKIT SENDI

Testimoni Shaklee Collagen Powder Eye Bag & sakit sendi hilangRamainya yang bagi feedback positif. Geram nak cuba kan? Harga sekotak Collagen Powder Shaklee hanya RM298 sahaja! Tak seperti produk setanding dengannya yang dijual dengan harga ribuan ringgit.

Nak diskaun?
Boleh, no problem.
Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.
Anda akan terus dapat menikmati harga ahli dan point terus masuk bawah ID anda 😀
Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Pengedar Sah Shaklee area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.
Cara Order
  Daftar Ahli Shaklee sekarang
shaklee feel the difference

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s