Apakah Cyst dan Fibroid? Kecutkan Cyst dan Fibroid Tanpa Pembedahan Dengan Shaklee

Assalamualaikum dear readers! Tahukah anda, cyst dan fibroid adalah penyakit yang sinonim dengan wanita kerana 75% wanita akan mengalaminya. Apa itu cyst dan fibroid? Kalau dibiarkan dan anda sekadar tidak peduli, fibroid boleh bertukar menjadi barah atau kanser jika tidak diatasi pada peringkat awal. Ada 2 cara untuk hilangkan cyst dan fibroid ni, iaitu dengan pembedahan atau pengambilan supplement. GLA Shaklee ovarian-cyst Apakah Cyst? Cyst adalah sejenis ketumbuhan dalam kilang ovary. Kenapa ia digelar cyst? Sebabnya ketumbuhan ini mesti mengandungi cecair/fluids, sama ada air, cecair bercampur protin, darah beku, darah haid, minyak dan lendir lemak. Ia boleh disertai dengan ketumbuhan daging yang mungkin sejenis kanser terdiri daripada rambut, cartilage, tulang dan lain-lain. Cyst ni adalah ketumbuhan biasa bukan kanser yang paling kerap dijumpai di dalam uterus. Most of the case, cyst ni lambat berkembang dan tidak menyebabkan apa-apa gejala. Cuma small percentage kes je yang betul-betul memerlukan rawatan perubatan. Tengok kat kedudukan  mana cyst ni membesar dalam rahim. Manakala fibroid terdiri daripada bahan berserat yang menyebabkan tumor. Fibroid juga dikenali sebagai ‘ketumbuhan fibroid’, ‘fibrolids’, ‘myomas’ atau hanya ‘fibroid’. Ia terdiri daripada kira-kira 0.04 inci (1 mm) kepada kira-kira 8 inci (20 cm) atau lebih. Apakah Punca Fibroid? Punca fibroid belum ditentukan, tetapi ada kaitan dengan pengeluaran estrogen dalam badan wanita. Tumor ini hanya seolah-olah terhasil semasa tahun-tahun reproduktif. Ia boleh tumbuh dengan cepat semasa mengandung apabila pengeluaran estrogen dan aliran darah meningkat dalam rahim. Tetapi biasanya tidak menyebabkan komplikasi. Jenis-jenis cyst fibroid ditentukan oleh di mana fibroid tumbuh dalam rahim: GLA Shaklee jenis fibroid Fibroid 1: Intramural Tumbuh di dinding rahim, jenis yang paling biasa. Boleh menyebabkan rahim bengkak dan kadang-kadang menonjol sama ada ke dalam atau di luar rahim. Fibroid 1: Submucosal Juga dikenali sebagai fibroid submucous, biasanya yang paling high possibility menyebabkan gejala-gejala yang ketara.  Fibroid ini dijumpai dalam lapisan uterus dan boleh berlanjutan hingga ke dalam rahim sendiri. Hasilnya, submucosal fibroid boleh menyebabkan pendarahan semasa haid. Fibroid 2: Subserosal Juga dipanggil fibroid subserous yang tumbuh di luar rahim. Fibroid ini selalunya memberi gejala yang paling minima, tetapi boleh berkembang menjadi sangat besar. Sesetengah fibroid subserosal menjadi begitu besar sehingga seorang wanita boleh kelihatan seperti mengandung enam bulan. Rawatan dan Pencegahan Semulajadi  Dengan Shaklee Dalam satu kajian, dipercayai dengan mengamalkan herba dan supplement dapat mengecutkan cyst dan fibroid ini dan seterusnya menghilangkannya tanpa pembedahan. Saya cadangkan agar mengambil supplement yang boleh mengatur keseimbangan hormone dan kaya antioksida untuk membantu mengecutkan ketumbuhan dan mencegah pembentukan radikal bebas yang menjadi punca utama kepada ketumbuhan dan kanser. Antaranya ialah: #1. GLA Complex: Bertindak untuk kawal keseimbangan hormon Estrogen & Progesteron. gla-complex #2. Vivix: Meningkatkan imunisasi dan menghapus radikal bebas, memperbaiki DNA dan sel-sel badan. vivix #3. Vitamin C: Meningkatkan imunisasi dan menentang radikal bebas. vita-c shaklee Oleh kerana penyakit berkaitan rahim ni boleh menjejaskan kesuburan serta boleh memberi kesan lebih besar seperti kanser, jadi marilah kita sama-sama mengambil berat tentang kesihatan kita. Mencegah adalah lebih baik dari merawat. Jom sihat secara semulajadi dengan Shaklee. Harga

Harga sebotol GLA Complex hanya RM91.25 sahaja untuk 60 capsules, stok 1 bulan!

Harga sebotol Vitamin C hanya RM92.50 sahaja untuk 180 tablet dan tahan selama 6 bulan!

Harga sebotol Vivix hanya RM475 sahaja untuk 150ml dan tahan selama 2-3 bulan!

Nak diskaun?
Boleh, no problem.
Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.
Anda akan terus dapat menikmati harga ahli dan point terus masuk bawah ID anda 😀
Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Pengedar Sah Shaklee area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

  Cara Order    Daftar Ahli Shaklee sekarang

 

 

shaklee feel the difference

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s