Cara Makan Meal Shakes Shaklee Dengan Betul dan Berkesan

Assalamualaikum dear readers!

Meal Shakes Shaklee sangat terkenal sebagai multivitamin yang sangat sesuai untuk mereka yang tak suka telan pil.  Ia terbukti membantu menaikkan selera makan dan menambah berat badan dan sesuai untuk semua orang, termasuklah lelaki dan tidak mengira usia. Asalkan jangan bagi kepada anak-anak bawah 1 tahun. Meal Shakes mengandungi 28 jenis vitamin dan mineral dan sangat sesuai sebagai multivitamin seisi keluarga. Saya sendiri memang amalkan meal shakes sebagai instant breakfast. Rasa kenyang dan bertenaga seharian!

Meal Shakes ShakleeKelebihan Meal Shakes Yang Digemari Semua Orang

  1. Rasa yang sedap. French vanilla berkualiti tinggi
  2. Bau dan aroma yang menyelerakan
  3. Menambah selera makan anak
  4. Kaya dengan pelbagai zat yang baik untuk badan
  5. Membantu atasi masalah eczema
  6. Meningkatkan sistem imunisasi badan

Boleh baca lebih lanjut tentang Kebaikan Meal Shakes Shaklee Multivitamin Hebat Seisi Keluarga dengan klik di sini.

Walau bagaimanapun, kalau cara bancuhannya tak betul, maka hasilnya juga tak seberapa. Meal Shakes Shaklee ni ada banyak vitamin dan zat lain, jadi kalau bancuh dengan air panas, habis musnahlah vitamin tu. Kan dah membazir camtu. Sebab itulah saya nak kongsikan cara yang betul supaya kelazatannya dinikmati dan khasiatnya diperolehi.

Jadi hari ini saya nak kongsikan tips exclusive cara bancuh Meal Shakes yang berkesan!

Cara Makan Meal Shakes Shaklee

Sukatan Bagi Kanak-kanak 1-4 Tahun

  • 1 sudu kecil Meal Shakes

Sukatan Bagi Kanak-kanak 4-12 Tahun

  • 2 sudu besar Meal Shakes

Sukatan Bagi Orang Dewasa dan 13 Tahun ke atas

  • 2 sudu besar Meal Shakes

Suka saya ingatkan yang semua produk Shaklee 100% dibuat dari bahan semulajadi dan mempunyai sijil halal. Ingat ye, kanak-kanak dibawah umur 1 tahun tak boleh minum Meal Shakes sebab susu ibu sudah mencukupi! Ibu lah yang makan supplement. Kena tunggu sekurang-kurangnya 1 tahun.

Macam Mana Cara Penyediaannya?

Boleh dibancuh dengan semua minuman kegemaran anda seperti jus buah-buahan, air ribena, air bercoklat dan susu. Tapi, JANGAN campurkan dengan:

  1. Air panas
  2. Air berkarbonat atau bergas
  3. Minuman berkafein seperti kopi dan teh

Kenapa? Sebab ini akan merosakkan kandungan zat di dalamnya. Sayur pun tak boleh masak lama sangat atas sebab yang sama. Kita nak cara penyediaan yang betul.

Contoh Resepi Meal Shakes

Bahan-bahannya:

1 Cawan Susu Segar/Fresh Milk

1 Biji Mangga

2 Sudu Besar Meal Shakes

1 Cawan Ais

Cara Menyediakannya:

1. Mangga dipotong dadu.

2. Campurkan semua bahan ke dalam blender dan kisarkan.

3. Siap!

Resepi Meal Shakes ShakleeRasa french vanilla yang lembut dan aromanya yang memikat memang buat air meleleh beb! 😀

Ketahui Kesan Buruk Jika Anda Kurang Selera Makan

Bagi kanak-kanak

  1. Perkembangan minda terbantut
  2. Lambat belajar
  3. Kurang aktif dan cergas seperti kanak-kanaklain
  4. Tumbesaran terbantut
  5. Keciciran di dalam kelas

Bagi Orang Dewasa

  1. Mudah diserang penyakit
  2. Badan yang terlalu kurus
  3. Ketidaksuburan. Susah dapat anak kerana kekurangan zat
  4. Badan letih tak bermaya

Alahai senang je nak makan Meal Shakes Shaklee ni.. Dah lah sedap.. Penuh khasiat pulak tu.. Ada banyak lagi kelebihan Meal Shakes termasuklah untuk elakkan anak sembelit dan untuk kecantikkan wajah.

Saya Nak Dapatkan Meal Shakes Shaklee!

Harga Meal Shakes

Harga satu tin Meal Shakes yang bertahan hingga 2 bulan, hanya RM113.75 sahaja.

Boleh kongsi dengan anak, mak, ayah, satu keluarga lah 😀

Bulan ni bulan May ada promosi beli 6 percuma 1 tin MealShakes, total hanya RM682.50 sahaja.

Kalau beli 6 tin Meal Shakes bersama 1 botol Omega Guard, anda boleh dapatkan keahlian Shaklee secara percuma!

Anda akan terus dapat menikmati harga ahli dan point terus masuk bawah ID anda

Kalau nak order contact je saya okaayyy

Nak diskaun?
Boleh, no problem.
Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.
Atau beli 6 tin Meal Shakes bersama 1 botol Omega Guard untuk keahlian percuma!
Anda akan terus dapat menikmati harga ahli dan point terus masuk bawah ID anda 😀
Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Pengedar Sah Shaklee area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

Cara Order

  Daftar Ahli Shaklee sekarang

 

shaklee feel the difference

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s