Cegah dan Rawat Diabetes Dengan Vivix Shaklee

Assalamualaikum dear readers!

SEBANYAK 27% atau 1 daripada setiap 4 rakyat Malaysia dilaporkan mempunyai masalah berat badan berlebihan. Sementara itu, hampir dua juta atau 80% rakyat di negara ini dikesan menghidap penyakit diabetes. Mula-mula, ada obesiti dan kemudiannya, ada juga diabetes (kencing manis). Adakah ini satu kebetulan? Mungkin tidak!

Kajian demi kajian mengenainya termasuk data terkini menunjukkan terdapat peningkatan ketara insiden penyakit diabetes dan obesiti di seluruh dunia. Di Amerika Syarikat di mana obesiti dan diabetes popular sebagai wabak berkembar diabetes, kes-kes kencing manis yang ditemui di kalangan warga berusia lingkungan 18 hingga 79 tahun telah meningkat sebanyak 41% dari tahun 1997 – 2003.

Yang menariknya, para pesakit diabetes cenderung mempunyai satu persamaan di antara sesama mereka iaitu, berat badan berlebihan atau O-B-E-S. Kajian ini juga menunjukkan bahawa insiden kencing manis boleh memendekkan nyawa, meningkat dengan lebih ketara di kalangan orang obes. Sekali gus, penemuan terbaru yang diterbitkan di dalam American Journal of Preventive Medicine mengesahkan obesiti sebagai faktor utama yang menyumbang kepada peningkatan diabetes.

Sebelum ini, sejarah keluarga menjadi faktor risiko terbesar penyakit diabetes dengan diikuti rapat oleh obesiti. Namun dengan perkembangan wabak obesiti semasa, ia berupaya menjadi peramal terbaik (walaupun bukan satu-satunya faktor), memandangkan orang obes tanpa sejarah keluarga diabetes sekalipun boleh disahkan menghidapi penyakit itu.

“Kencing manis adalah suatu keadaan di mana kandungan gula dalam darah seseorang melebihi paras normal. Ini disebabkan oleh kekurangan insulin atau insulin yang ada tidak dapat bertindak dengan sempurna,” kata Pakar Runding Perubatan dan Kardiologi, Pusat Perubatan Darul Ehsan, Shah Alam, Selangor, Kol. (B) Dr. Abd. Rahman Mohd Ali. Menurutnya, insulin adalah hormon dari kelenjar pankreas untuk metabolisme (penguraian) karbohidrat, protein dan lemak.

Bagi pesakit kencing manis, metabolisme ini terganggu sehingga berlaku peningkatan paras gula dalam darah. “Penghidap kencing manis jenis dua didapati mengalami kekebalan insulin dan peningkatan kadar insulin (hiperinsulinisme). Obesiti merangsang kekebalan insulin dan hyperinsulinisme dan sudah tentulah ini mencetuskan penyakit kencing manis,” jelas beliau.

Beliau berkata, obesiti adalah penyumbang utama kepada masalah kencing manis di mana di antara 80 – 90% mereka yang menghidapi kencing manis jenis dua adalah obes. Obesiti adalah suatu penyakit di mana berat badan seseorang melebihi berat badannya yang ideal untuk ketinggiannya di samping pengumpulan lemak badan yang ketara.

Ia boleh diklasifikasikan berdasarkan kiraan Indeks Jisim Tubuh (BMI) – berat badan dalam kilogram (kg) dibahagi dengan ketinggian dalam meter (m) darab dua.

Normal: 20 – 25 kg/m2

Berat badan berlebihan (gemuk): 25 hingga 29.9 kg/m2

Obes: melebihi 30 kg/m2

Selain faktor genetik, aliran ini juga dikaitkan dengan masalah perubahan gaya hidup masa kini, di mana persekitaran mereka menggalakkan pengambilan pemakanan berlebihan dan pengeluaran tenaga yang berkurangan.
diabetes_poster_r11-12

Bagaimana Vivix dan Resveratrol Berfungsi Sebagai Penawar Diabetes?

Resveratrol membantu pesakit diabetes/kencing manis dengan 2 cara:

1. Meningkatkan sensitiviti tubuh terhadap hormon insulin.

Kekurangan insulin atau fungsi insulin yang terjejas adalah salah satu faktor utama menyebabkan diabetes/kencing manis . Jika sensitiviti tubuh terhadap insulin dapat ditingkatkan, tubuh badan boleh memberhentikan diabetes/kencing manis. Bila tubuh kita hilang sensitiviti terhadap insulin, tubuh akan mengeluarkan lebih banyak insulin untuk mengawal paras gula dalam darah. Jadi resveratrol pula mampu meningkatkan sensitiviti tubuh kita terhadap insulin. Oleh itu, mengurangkan bilangan insulin yang yang diperlukan untuk mengawal paras gula dalam darah.

2. Mengaktifkan enzim yang sangat berkuasa dalam tubuh kita.

Untuk mencegah atau menyembuhkan diabetes/kencing manis, satu enzim iaitu dikenali sebagai enzim SIRT1 mestilah diaktifkan yang mana enzim ini bertanggungjawab terhadap rembesan hormon insulin dan enzim.

Jom kita tengok hasil terbaik mereka yang telah mencuba.. Testimoni Pesakit Diabetes Setelah Amalkan Vivix Shaklee..

“Diabetes Sembuh 100% Setelah 7 Bulan Vivix Shaklee. Kadar Gula Dalam Darah Turun Daripada 15.5 Kepada 4.8” 

Testimoni Diabetes Vivix Shaklee1

 

“Kadar Gula Pesakit Diabetes/kencing manis Tidak Naik, Cuma 6.2 Selepas Amalkan Vivix Shaklee” Testimoni Diabetes Vivix Shaklee2

“Baru Amalkan Vivix Shaklee Selama 1 Minggu Paras Gula Turun Daripada Berbelas-belas Kepada 5.6”Testimoni Diabetes Vivix SHaklee 3Dapatkan Vivix Sekarang!

Harga sebotol Vivix hanyalah RM475 dan boleh bertahan sehingga 2 bulan! Hubungi saya segera di nombor yang tertera.

4 vivix images

Nak diskaun?
Boleh, no problem.
Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.
Atau beli 2 botol Vivix terus dapat keahlian percuma seumur hidup!
Anda akan terus dapat menikmati harga ahli dan point terus masuk bawah ID anda 😀
Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Pengedar Sah Shaklee area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.
Cara Order
  Daftar Ahli Shaklee sekarang
shaklee feel the difference

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s