Hilangkan Sakit Lutut, Sendi dan Tulang Dengan Set Sendi Shaklee

Assalamualaikum everyone!

Adakah ada di kalangan anda mengalami sakit sendi? Atau ada ibu bapa yang mempunyai masalah kesihatan tulang. Sehingga sukar untuk beribadat dan melakukan kerja harian. Dengan ini, saya ingin berkongsi kebaikan set vitamin sakit sendi dan lutut ni. Adakah anda tahu apa itu sendi? Terlebih dahulu kita kena faham apa itu sendi dan peranannya.

Sendi Manusia - set sendi shaklee

Osteoarthritis lebih mudah dikenali sebagai sakit sendi. Ia merupakan sejenis penyakit sendi yang mempunyai ciri keradangan. Sendi pula ialah bahagian badan di mana dua tulang berlainan bertemu.

Sakit sendi berlaku apabila tulang rawan yang membentuk permukaan sendi menjadi haus. Ini akan menyebabkan sendi menjadi bengkak, sakit dan kebas. Sendi yang selalu berlaku keradangan adalah lutut. Ini terjadi kerana, lutut adalah sendi yang menampung berat badan kita dan sentiasa digunakan sepanjang hidup kita.

Berikut adalah tanda-tanda penyakit Osteoarthritis:

  1. Sakit pada sendi yang terlibat.
  2. Kesukaran untuk membengkokkan atau meluruskan sendi akan berlaku.
  3. Sesetengahnya akan mengalami kebengkak kan.
  4. Adanya pembesaran tulang sendi.

Ada simptom-simptom seperti di atas? InsyaAllah Set Sendi Shaklee dapat membantu.

Set Sendi Shaklee-page-001Inilah dia Set Sendi Shaklee.

Set Sendi Shaklee yang lengkap terdiri dari:

1. Advance Joint Health Tablet (AJHT)

2. Omega Guard

3. Ostematrix

AJHT

Advanced Joint Health Tablet (AJHT): Mengekalkan tulang rawan yang sihat.

Advanced Joint Health Tablet (AJHT) memang berkesan bagi masalah sakit sendi dan tulang. Kandungan glukosamina di dalam AJHT akan membantu badan kita mempunyai tulang rawan yang sihat. Menurut kajian, pengambilan AJHT bersama Omega Guard mendatangkan hasil lebih baik. Kesan glukosamina AJHT lebih menonjol apabila diambil bersama Omega Guard.

Harga Advance Joint Health Tablet (AJHT) adalah RM124 harga runcit. Dengan mendaftar menjadi ahli, anda boleh dapatkan dengan harga ahli yang lebih murah dan berbaloi.

omega guard

Omega Guard: Mengurangkan inflamasi.

Kawan – kawan selalu ingat Omega Guard ni bagus untuk diet je kan? Memang terbaik untuk ibu menyusu jadi langsing dan hasilkan susu ibu yang kaya dengan DHA. Anak – anak pun sihat. Rupa-rupanya, di samping itu Omega Guard baik untuk kesihatan sendi. Ya, Omega Guard ni ada dalam Set Sendi Shaklee. Jadi, kawan-kawan yang menyusu, makanlah 1 biji Omega Guard sehari bersama 3 biji Ostematrix. InsyaAllah, badan kita akan terpelihara.

Omega Guard bertindak melambatkan degradasi tulang rawan dengan Omega-3. Omega-3 juga bertindak sebagai pelincir yang membantu kita bergerak dengan lebih bebas. Kajian terkini menunjukkan pengambilan asid lemak Omega-3 bersama glukosamina (AJHT) dapat meningkatkan kesihatan sendi daripada mengambil glukosamina sahaja. Selain itu, Omega Guard ni boleh bantu kurangkan paras kolesterol dalam darah. Omega-3 dalam Omega Guard akan bersama-sama dengan AJHT untuk memastikan tulang rawan sihat dan juga mengurangkan radang sendi. Harga Omega Guard adalah RM136 bagi harga runcit. Nak murah lagi boleh daftar jadi ahli dengan saya. Dapat keistimewaan harga ahli.

ostematrix

Ostematrix: Mengekalkan sel tulang yang sihat.

Ostematrix mengandungi kalsium penting untuk kesihatan tulang, otot dan ligamen. Magnesium pula diperlukan untuk mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang dengan mencegah pembentukan kalsium dalam tisu-tisu lembut dan sendi-sendi. Ramai orang mengambil terlalu banyak kalsium tetapi tidak cukup magnesium. Kajian menunjukkan pengambilan kalsium yang mencukupi bukan sahaja membantu menguatkan tulang malah juga membantu mengurangkan gejala osteoarthritis.

Harga Ostematrix RM61 bagi harga runcit. Jom daftar jadi ahli untuk dapatkan harga ahli jauh lebih jimat dan murah.

 

Jangan biarkan sakit sendi dan lutut ini mengganggu pergerakan orang tersayang kita.. Kecil pelaburannya tapi besar manfaatnya. Jadikan hadiah setiap bulan untuk ibu bapa kita.

Pencegahan awal boleh menjadikan kita sihat pada masa akan datang. Sama ada kita penghidap sakit sendi atau pun tidak, adalah penting untuk mendapatkan nutrisi sendi seiring dengan peningkatan usia.

Sakit sendi dan lutut ibu saya hilang dengan vitamin Shaklee -> Advanced Joint Health Tablet, Omega Guard dan Ostematrix.

Saya Nak Dapatkan Set Sendi Shaklee!

Nak diskaun?
Boleh, no problem.
Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.
Anda akan terus dapat menikmati harga ahli dan point terus masuk bawah ID anda 😀
Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Pengedar Sah Shaklee area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.
Cara Order
 Daftar Ahli Shaklee sekarang
shaklee feel the difference

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s