KESAN SET KEHAMILAN SHAKLEE | Mengelak Risiko Jaundice, Allergik, Tumpah Darah & Banyak Lagi

Assalamualaikum dear readers!

Yes! Hamil akhirnya! Bila sudah sah hamil maka bermulalah episod baru dalam kehidupan seorang wanita. Dapat rasakan perut yang semakin membesar, malah dapat merasakan pergerakan bayi dalam perut. Indahnya saat itu..

Si ibu pun mula lah sibuk mencari vitamin dan makanan yang bagus untuk kesihatan diri dan bayi dalam kandungan. Kalau pergi hospital, doktor akan prescribe kita dengan beberapa vitamin kehamilan. Obimin lah, kalsium lah, asid folik lah. Mencabar nya.. tapi excited!

Tercari-cari vitamin terbaik semasa hamil? Siapa tak nak yang terbaik, tambah lagi kalau ada yang semulajadi, pasti nak pilih yang semulajadi kan. Sama lah jugak macam beli sayur, kita pasti pilih sayur organik berbanding sayur biasa jika kita tahu kepentingannya. Kali ni saya nak kongsikan kenapa pentingnya Set Kehamilan Shaklee bagi ibu hamil.

1. Menghilangkan Loya Morning Sickness

set kehamilan shaklee elak morning sickness

Vitamin B6 dan Vitamin B12 membantu melegakan morning sickness. Selain Vitamin B-Complex, supplement Peppermint Ginger turut membantu menghilangkan loya morning sickness.

Vitamin B-Complex turut mengandungi Vitamin B9 yang dikenali sebagai Folic Acid. Folic Acid sangat penting  untuk mengelakkan kecacatan tulang belakang bayi. Sangat penting di ambil pada awal trimester sebab masa ni lah tulang belakang bayi sedang terbentuk. Vitamin B-Complex Shaklee lengkap dengan unsur B1 hingga B12, maknanya lengkap dengan Folic Acid lah. Kalau ambil Shaklee, dah tak perlu ambil folic acid hospital.

2. Meningkatkan Bilangan HB Darah

set kehamilan shaklee naikkan blood hb vitalea

Anda berasa letih, sakit, terganggu atau lemah semasa awal kehamilan? Jangan abaikan gejala ini dengan menganggapnya sesuatu yang normal semasa hamil. Masa ni placenta mula terbentuk. Asalnya tubuh kita just supply darah untuk kita sorang, tapi kali ni nak kena supply untuk kita si ibu dan placenta serta baby yang baru terbentuk.

Bilangan HB darah berkurang bila kurang makan makanan berzat besi seperti daging atau sayur. Kat sini lah Vitalea Iron Formulated boleh membantu. Rata-rata pengalaman kenalan, dari HB 8 boleh naik hingga HB 13! Alhamdulillah

3. Blood Clot (elak tumpah darah lepas bersalin)

set kehamilan shaklee elak tumpah darah

Tahukah anda, pengambilan vitamin yang betul membantu mengelakkan risiko tumpah darah selepas bersalin. Vitamin tersebut adalah Calcium. Shaklee offer Ostematrix sebagai sumber Calcium. Ada kan ibu hamil yang rasa tak lalu nak minum susu atau makan sayur sebagai sumber calcium. Jadi, boleh lah amalkan Ostematrix hingga ke saat bersalin.

Istimewanya Ostematrix ni, ia dilengkapi dengan agen penyerap Calcium, iaitu Magnesium dan Vitamin D. Agen penyerap ni membantu tubuh kita serap Calcium. Tubuh kita sukar serap calcium tanpa agen penyerap.

Selain Ostematrix, Alfalfa turut membantu blood clot. Ibu hamil yang nak ambil Alfalfa, dinasihatkan jangan ambil pada awal kehamilan. Ambil Alfalfa pada akhir kehamilan, dah nak dekat due sebab Alfalfa ni herba. Alfalfa ni boleh merangsang pengecutan rahim anda.

set-kehamilan-shaklee4. Elak Jaundice

set kehamilan shaklee elak jaundice

Alfalfa terbukti dapat mengelakkan jaundice berdasarkan pengalaman beberapa kenalan. Bahkan rakyat amerika sendiri dah lama praktikkan amalan ni. Namun hati-hati, disebabkan Alfalfa ni boleh merangsang pengecutan rahim anda, ibu yang nak ambil hanya boleh ambil di akhir kehamilan, macam dalam bulan ke-8. Dan tak boleh lebih dari sebiji.

Tapi nanti kalau lepas bersalin boleh lah amalkan maksimum 10 biji sehari. Alfalfa membantu ibu berpantang untuk melawas dan merangsang penghasilan susu ibu.

5. Mengelakkan risiko pre-eclampsia (tekanan darah tinggi sewaktu kehamilan)

set kehamilan shaklee elak darah tinggi

Biasanya pre-eclampsia (tekanan darah tinggi sewaktu kehamilan) ni dikesan pada akhir kehamilan. Kalau anda pernah alami sejarah tekanan darah tinggi, anda perlu ambil berat pengambilan protein yang cukup semasa hamil. Start ambil protein sebaik sahaja anda disahkan hamil.

Untuk protein, anda boleh dapatkan Energy Soy Protein (ESP), sumber protein terbaik kerana ia bebas lemak, bebas kolesterol dan tulen.

6. Mengurangkan risiko anak menghidap allergik

set kehamilan shaklee elak allergik

Info penting, kalau anda atau pasangan kedua-duanya ada allergik, contohnya Eczema, kita boleh usahakan supaya baby tak dapat allergik. Dengan pengambilan vitamin minyak ikan. Anda boleh dapatkan Omega Guard sebagai sumber minyak ikan. Omega Guard ni banyak kelebihannya termasuk lah membantu perkembangan otak bayi, perkembangan visual bayi, melembutkan bahagian vagina (kasi bukaan lembut semasa nak bersalin), disebabkan kandungan asid lemak-3.

Omega Guard ni istimewa berbanding minyak ikan lain sebab kandungan DHA dan EPA nya paling tinggi antara semua brand. Dan ia BUKAN dibuat dari hati ikan (cod liver). Hati ikan ni penuh toksik. Shaklee memilih minyak ikan Omega Guard dari ikan sebenar, bukan hati ikan.

7. Mengelakkan risiko anak kurang sempurna fizikal atau organ

Moga anak yang dilahirkan tak cacat pancaindera dan semua organ termasuk jantung, paru-paru, etc semua sempurna. Kat sini lah pentingnya pengambilan protein.

Kenapa protein penting?

Protein merupakan asas pembinaan sel dalam tubuh. Mula-mula sel terbentuk, kemudian membentuk tisu, kemudian organ, kemudian sistem, kemudian tubuh terbentuk sempurna.

Sel > Tisu > Organ > Sistem > Tubuh

Anda boleh dapatkan Energy Soy Protein (ESP) sebagai sumber protein. Pengambilan calcium juga penting sebab calcium membantu pembentukan darah, dan sistem kardiovaskular bayi. Calcium Shaklee adalah Ostematrix tadi.

Tak sabar nak beli Set Kehamilan Shaklee?

Pembelian Set Kehamilan Shaklee di sini >>> Saya nak beli Set Kehamilan Shaklee

Hanya beli secara online dan pihak Shaklee akan menghantar terus produk ke rumah anda.

Anda mahu jadi ahli Shaklee dan nikmati potongan hebat 15% – 20%?
Anda ingin mengetahui cara daftar Shaklee?
Mudah sahaja hanya klik di sini:

CARA MUDAH & CEPAT JADI AHLI SHAKLEE

CARA JADI AHLI SHAKLEE SECARA PERCUMA

Boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau konsultasi 🙂

Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106

Saya adalah wakil Sah Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s