Set Kesuburan Wanita Shaklee Paling Popular

Assalamualaikum dear readers!

Set Kesuburan Shaklee antara set paling popular dan mendapat sambutan yang menggalakkan. Kesuburan ni rasanya masalah global. Tau sahajalah sekarang ni masalah selalunya  berpunca dari pemakanan, gaya hidup dan persekitaran. Kalau dulu senang nak dapatkan makanan yang tak dicemari dengan bahan kimia. Sekarang sayur pun dah penuh pestisid, jadi kena jadi extra hati-hati memilih pemakanan anda.

Testimoni Set Kesuburan Wanita Shaklee

Set kesuburan wanita atau vitamin untuk kesuburan mungkin boleh didapati di mana-mana termasuk mendapatkan rawatan doktor sakit puan atau dari pusat fertility, tapi sejauh mana berkesan tu hanya Tuhan lebih mengetahui.

Saya nak share set subur untuk wanita dari shaklee. Sebab ramai dah cuba jadi saya happy untuk berkongsi. Anda akan akui keberkesanan set kesuburan wanita ni setelah amalkan dan bila check UPT, anda disahkan hamil! Set subur wanita ni bukan ubat tapi adalah vitamin atau supplement. Maka tak perlu risau anda alami kesan buruk yang mungkin ada berbanding mengambil ubat.

Inilah dia set kesuburan untuk wanita atau bakal ibu:

#1. GLA Complex

Set Kesuburan Wanita Shaklee

Fungsi GLA Complex:

  • adalah untuk meningkatkan kesuburan wanita dengan membantu penghasilan cecair servik yang berkualiti.
  • atasi masalah senggugut.
  • menstabilkan period/haid yang tak normal.
  • menstabilkan hormon.
  • membantu wanita menghasilkan lendiran subur supaya sperma dapat hidup lebih lama sehingga 5 hari dan melancarkan perjalanan sperma untuk persenyawaan. Lendiran ini seakan putih telur namun tidak semua wanita menghasilkan lendiran yang “subur”. Dengan bantuan GLA, lendiran ini membantu untuk meningkatkan kesuburan seorang wanita.
  • mengecutkan cyst dan pcos bagi wanita

#2. B-Complex

Set Kesuburan Wanita Shaklee

Fungsi B-Complex adalah mengandungi Vitamin B6 yang meningkatkan kesuburan wanita, asid folat pula penting untuk persenyawaan telur oleh sperma.

Anda juga boleh add on Alfalfa untuk set ini kerana fungsi alfalfa adalah membantu untuk mengurangkan masalah keputihan yang biasa berlaku di kalangan wanita.

 

Set Kesuburan Wanita Shaklee

Fungsi Alfalfa:

  • membantu merawat masalah keputihan yang mengganggu hubungan suami isteri.
  • mengetatkan vagina agar suami merasa lebih selesa.

 

Antara testimoni yang telah berjaya hamil dengan set kesuburan wanita shaklee:

GLA Complex ShakleeBerjaya hamil dengan amalkan 3 botol GLA Complex Shaklee

Testimoni berjaya hamil dengan shakleeGLA Complex Shaklee betulkan kitaran period dan berjaya hamil

Bagi yang nak dapatkan set kesuburan wanita shaklee yang paling meletop ini bolehlah buat order secara online melalui website order shaklee di bawah. Lepas tu, tunggu je set subur wanita anda sampai depan pintu rumah/pejabat anda ye.

Order Vitamin Online

 

Coppp!!!

Anda mahu jadi ahli shaklee dan nak tahu cara daftar shaklee? Mudah je, hanya klik following link:

CARA MUDAH & CEPAT JADI AHLI SHAKLEE

CARA JADI AHLI SHAKLEE SECARA PERCUMA

Jika ada sebarang pertanyaan atau konsultasi, hubungi saya sekarang 🙂

Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Saya adalah wakil Sah Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.
Order Shaklee

Advertisements

Eczema Hilang Dalam Masa 5 Hari Dengan Shaklee

Assalamualaikum everyone!

Meh kita study sikit tentang eczema dan bagaimana Shaklee boleh hilangkan eczema dalam masa yang singkat.

APA ITU ECZEMA?

Eczema adalah masalah penyakit kulit yang biasa dialami oleh bayi yang berumur antara 2 – 6 bulan. Salah satu jenis eczema ialah “Atopic Dermatitis”.

“Atopic” adalah satu masalah genetik yang akan menyebabkan daya tahan mekanisme pesakit menjadi abnormal dan kemudian mencetuskan simptom “oversensitivity”.

Walaupun keadaan akan bertambah baik apabila bayi mencapai umur 6 tahun, masalah kulit eczema mungkin juga kekal sehingga dewasa.

Memang eczema bukan penyakit berjangkit, tapi komplikasi penyakit ini menyebabkan pesakit rasa sangat tidak selesa dan pedih.

GEJALA-GEJALA ECZEMA

Acute Eczema

  • “Erythema” – kulit berasa panas, bergelojak dan gatal, keradangan.
  • “Papules” – pembentukan tompok-tompok merah.

Eczema Kronik

  • Kulit menjadi kering, berair dan bersisik.
  • Kulit menebal, menjadi kasar dan berkedut.

APAKAH PUNCA ECZEMA?

Hingga kini, punca sebenar eczema masih belum dikenalpasti dengan sepenuhnya. Ada beberapa faktor dalaman dan luaran yang mencetuskan eczema seperti berikut:

Faktor-faktor Dalaman (Fizikal)

  • Ahli keluarga yang mempunyai sejarah mengalami penyakit eczema, asma atau allergi rhinitis.
  • Perubahan emosi yang ketara seperti keresahan dan stress.
  • Pemakanan dan minuman seperti alkohol, makanan tenusu, gandum, telur, makanan laut, pengawet dan pewarna makanan.

Faktor-faktor Luaran (Persekitaran)

  • Bahan-bahan iritasi – Asap rokok, bahan-bahan kimia, cuaca yang terlalu panas dan lembap atau disebaliknya.
  • Alahan (Allergens) – Sabun, syampu, serbuk bahan pencuci, kosmetik, kulat, debunga, haiwan peliharaan dan hama habuk rumah (house dust mites).

BAGAIMANA KITARAN ECZEMA?

Eczema disifatkan sebagai kecacatan fungsi penghadang kulit yang menyebabkan “allergens” atau alahan mudah meresap ke lapisan kulit dan seterusnya mengakibatkan kehilangan kelembapan kulit yang banyak.

Eczema menyebabkan rasa sangat gatal dan ingin menggaru. Tahap gatal akan meningkat apabila kulit semakin kering. Jika digaru berulang kali, lapisan kulit akan terkoyak dan mula meruam. Kitar ini akan berulang dan boleh diringkaskan seperti gambar rajah di bawah

kitar_eczema

APAKAH LANGKAH UNTUK ELAKKAN ECZEMA MENJADI TERUK?

Langkah-langkah untuk mengelakkan eczema terjadi:

  • Mengawal kitar eczema dengan melembapkan kulit.
  • Merawat keradangan. 

Langkah-langkah Pengawalan Harian:

  • Jangan guna sabun yang mengandungi bahan kimia yang menyebabkan iritasi kulit.
  • Gunakan krim/losyen dengan kerap untuk melembapkan kulit walaupun dalam keadaan eczema.

APA SHAKLEE BOLEH BANTU?

Shaklee mempunyai beberapa produk bagi mereka yang mempunyai masalah eczema.

  1. Rawatan Dalaman.
  2. Rawatan Luaran.

RAWATAN DALAMAN

alfalfa shaklee

Alfalfa merupakan raja bagi segala tumbuhan dan herba. Alfalfa Complex Shaklee kaya dengan kandungan klorofil yang dapat membantu masalah penyakit kulit seperti eczema.

omega guard

Omega Guard mempunyai Omega-3 yang bersifat anti inflamasi yang dapat mengawal keradangan kulit serta dapat menghaluskan kulit dan meningkatkan imuniti kulit terhadap jangkitan.

meal-shakes

esp shaklee malaysia

Meal Shakes dan ESP baik untuk pemulihan luka dan proses penggantian sel baru yang lebih sihat. Sel badan yang sihat memudahkan penyerapan nutrien dalam badan seterusnya memulihkan luka eczema dengan cepat.

nutriferon shaklee

Mereka yang mempunyai eczema dikaitkan dengan sistem imuniti yang rendah dan abnormal untuk melawan sebarang jangkitan kulit. Maka, Nutriferon sangat digalakkan bagi mereka yang mempunyai masalah imuniti badan yang rendah.

RAWATAN LUARAN

multipurpose herbal blend shaklee

Boleh disapu pada tempat yang terdapat jangkitan eczema. Herbal Blend Shaklee sangat sesuai bagi mereka yang mempunyai masalah eczema kering dan kulit kasar. *tidak sesuai bagi eczema berair.

basic h shaklee

Basic H2 Shaklee sangat sesuai untuk digunakan bagi mereka yang alah kepada sabun yang mempunyai bahan kimia. Campuran 5 titis Basic H2 ke dalam baldi mandian sudah mencukupi untuk mengering dan merawat eczema. *tidak sesuai untuk pesakit eczema kering kerana boleh menyebabkan kulit bertambah kering dan bersisik.

vita-e shaklee

Boleh disapu untuk menghilangkan luka eczema berair dan memudarkan parut.

APA YANG PERLU DIAMBIL?

Pengambilan produk-produk ini mungkin berbeza mengikut umur penghidap.

Bayi

Ibu menyusu yang mengalami eczema boleh ambil ESP & Omega Guard. Selain bagus untuk ibu, ianya juga boleh diterima oleh bayi melalui susu ibu. Herbal Blend juga bagus disapu kepada baby yang ada eczema untuk kurangkan rasa gatal dan pedih. Vitamin E juga boleh disapu pada tempat yang luka.

Kanak-kanak 2-4 tahun

Omega Guard boleh diberikan kepada kanak-kanak lebih dari 2 tahun untuk kawal dan rawat masalah eczema. Pengambilan boleh rujuk kepada saya. Meal Shakes juga boleh diberikan untuk baiki kulit yang rosak dan berparut.

Kanak-kanak 4-12 tahun

Meal Shakes + ESP + Omega Guard untuk merawat kulit. Herbal Blend dan Vitamin E boleh digunakan untuk merawat luka.

Remaja dan dewasa

Remaja dan dewasa boleh ambil semua yang dicadangkan termasuk ESP + Meal Shakes + Vitamin E + Herbal Blend + Omega Guard + Alfalfa. Cara pengambilan dan kesesuaian boleh refer pada saya.

Tak semestinya kena ambil semua yang saya cadangkan. Pilih supplement mengikut kesesuaian dan keperluan anda.

Credit: VitaminSuci

APA KATA PENGGUNA?

Saya akan kongsikan TESTIMONIAL pengguna pada next entry. Stay tuned!

Saya Nak Dapatkan Set Eczema Shaklee!

Apa, beli banyak & nak diskaun?
Boleh, no problem.
Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.
Atau beli 6 botol FREE 1 botol Vitamin E, anda boleh dapatkan keahlian Shaklee secara percuma sempena Promo Jun 2014 sahaja!
Anda akan terus dapat menikmati harga ahli dan point terus masuk bawah ID anda 😀
Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Saya adalah wakil Sah Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

 

Cara Order  Daftar Ahli Shaklee sekarang

 

shaklee feel the difference

 

Penghidap Cyst & PCOS Berjaya Hamil Dengan Shaklee

Assalamualaikum dear readers!

Penghidap Cyst & PCOS yang berjaya hamil? Alhamdulillah, itulah jika kita usaha tanpa jemu, akhirnya rezeki akan datang juga. Ramai yang menjangkakan pesakit PCOS susah untuk mendapat anak. Namun dengan kuasa Allah, tiada siapa boleh melawannya.

PCOS ini adalah singkatan kepada Polycystic Ovary Syndrome. Atau dengan bahasa mudah adalah berlaku bila hormon wanita tidak stabil. Ia akan mengganggu perjalanan period anda dan lebih buruk juga akan mengganggu penampilan anda.

GLA Shaklee PCOS

KESAN-KESAN PCOS KEPADA PENGHIDAPNYA:

  • Hormon sex menjadi tidak stabil. Kebiasaannya ovari mengeluarkan sejumlah kecil hormon lelaki iaitu androgen. Tapi penghidap PCOS akan mengalami lebihan hormon lelaki dan ini akan menyebabkan perjalanan haid terganggu, tumbuh jerawat dan bulu-bulu yang tak diingini.
  • Untuk kes yang lebih teruk, penghidapnya mungkin akan terkena kencing manis. Ini kerana badan menghadapi masalah menggunakan insulin. Maka gula dalam darah akan meningkat dan seterusnya boleh meningkatkan peluang penghidap PCOS mengalami diabetes.

SIMPTOM-SIMPTOM PCOS

  • Jerawat.
  • Berat badan naik mendadak dan sukar turun.
  • Lebihan rambut di muka dan badan.
  • Rambut gugur.
  • Period yang tak teratur.
  • Kesuburan terganggu. Ramai penghidap PCOS akan mengalami kesukaran untuk mendapatkan anak.
  • Tekanan.

Sukar untuk diramalkan ujian yang perlu dihadapi oleh mereka yang menghidap PCOS. Namun dengan usaha yang berterusan ternyata mungkin boleh membantu. Happy dan terharu dengar ada pesakit PCOS yang telah berjaya hamil walaupun menghadapi pelbagai kesukaran pada mulanya. Kita tengok testimoni beliau.

Saya Nak Dapatkan Set Kesuburan PCOS!

Untuk tempahan segera, anda boleh ikuti 3 langkah mudah di bawah:

Step #1: Membuat Pembayaran

Anda boleh membuat pembayaran ke salah satu akaun di bawah:

  • Maybank 1643 9795 9273 (Fatin Hamizah)

(Hantarkan Gambar Transfer Transaction M2u & CIMB Click)

Step #2: Hantarkan Maklumat

SMS/Whatsapp maklumat anda:

  1. Nama
  2. No Telefon
  3. Alamat

ke 012 – 283 1538 (Fatin)

Step #3: Tunggu Barang Sampai

Barang anda akan dipos menggunakan Poslaju atau GDEX atau CityLink. Penghantaran biasanya mengambil masa 1-5 hari bekerja

Pengedar Sah Shaklee area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

Cara Order

 

 

  Daftar Ahli Shaklee sekarang

 shaklee feel the difference

Tips Susu Melimpah-Ruah Dengan Set Breastfeeding Shaklee

Assalamualaikum everyone!

milk storing guide

“Dapat lebih 700oz stok EBM sebelum masuk kerja, totally awesome! – Puan Nurul”

“Sebulan saje berat dah jadi macam before pregnant dan susu memang banyak – Puan Wawa”

“Alhamdulillah badan segar sepanjang hari dan tak rasa pening-pening lagi – Puan Syaz”

Ini semua antara testimoni dari pelanggan kami. Jangan peningkan kepala dan buang masa. Cuba set superb dari Shaklee ini dan anda akan rasa:

  • Susu menjadi lebih pekat. Jadi bayi cepat kenyang dan tidak meragam
  • Susu melimpah sampai basah baju
  • Stok EBM yang banyak sebelum mula bekerja
  • Seisi perahan efektif. Boleh mencapai lebih 20oz satu sesi 😀
  • Turun berat badan dengan cepat dan sihat
  • Badan lebih bertenaga dan rasa cergas
  • Rahim kecut dengan cepat
  • Kulit bayi anda dan bayi cantik. Stretch mark cepat hilang
  • Tidak stress dan rasa tenang sepanjang berpantang
  • Luka bersalin (normal atau CSec) cepat sembuh

Cemana ek nak tambah susu? Saya akan interview dulu, dah buat ke belum perkara asas untuk menjayakan penyusuan? Sebelum tu, kita kena tahu beberapa perkara asas dalam penyusuan susu ibu. Lepas tu baru saya akan suggest. Set Breastfeeding Shaklee ni hanya melengkapkan salah satu perkara asas dalam penyusuan, ia bukan magic potion – tak buat apa-apa, tak pam, kurang minum air tapi susu terus memancut. Tak! Ia tidak melawan fitrah alam. Tapi ia membantu ibu menyusukan anak dengan lebih selesa dan merangsang penghasilan susu yang lebih berkualiti.

Cabaran yang sering dihadapi ibu menyusu termasuklah:

  1. Production susu drop walaupun dah buat semua perkara asas
  2. Letih yang amat. Sampai ke tahap eeeee rasa nak bagi susu formula je lah. Haha
  3. Hubungan dengan suami makin dingin
  4. Lenguh-lenguh badan dsb.

Set Breastfeeding Shaklee mengandungi beberapa supplement asas breastfeeding. Boleh ambil semua untuk kesan yang marvellous. Atau pilih-pilih nak mana satu 🙂

#1: ESP

Kelebihan ESP boleh klik di sini. ESP ni membuatkan kita tak rasa letih, sentiasa bertenaga sepanjang hari dan merupakan salah satu MILK BOOSTER sebab ianya melengkapkan salah satu komponen utama susu ibu, iaitu protein.

#2: Vitalea

Nak tahu kenapa susu kita drop? Ini merupakan tanda badan kita sedang kekurangan nutrisi. Apa kaitannya? Contoh ye, bila kita kurang makan dalam sehari, contohnya kita puasa lah katakan. Adakah kita akan lembik, atau bertenaga sepanjang hari? Ni bila kita disekat untuk makan, sah-sah lah kita akan lembik sepanjang hari kan?

Macam tu jugaklah badan kita. Bila badan kurang nutrisi, organ-organ dan sistem-sistem dalam tubuh yang bekerja untuk menghasilkan susu ibu menjadi lembik dan production pun menurun. Kat sini lah Vitalea membantu.

Vitalea ni nama lain bagi multivitamin. Ia mengandungi 28 jenis vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh. Jadi kalau mak – mak yang selalu makan luar, kita pun tak sure cukup tak nutrisi seharian kita sebab ye lah, makanan pun bergoreng, minyak orang kedai dah guna reuse berapa kali, semua nutrisi hilang semasa penyediaan makanan, maka mak – mak ni dicadangkan sangat untuk ambil Vitalea.

Lagi satu, Vitalea ni memang power sebagai ENERGY BOOSTER. Betul power. Tapi kena ambil 2 bijik lah sehari. Sebijik je tak jalan. Ikut cadangan kat botol vitamin tu.

#3: B Complex

Tahukah anda orang perempuan ni nak tak nak memang kerap bermain dengan emosi. Kalau period lah senang nampak, nampak beremosi sungguh. Sikit-sikit nak marah, ada je yang tak kena. Dan bila emosi ni tak terkawal, production susu lah yang akan terjejas. Kalau si ibu sering stress dengan urusan pejabat, urusan maid atau pengasuh, atau apa – apa urusanlah.. yang keyword nya STRESS, maka susu pun susah nak flow dengan lancar. Dan inilah salah satu punca kenapa susu mula down.

Kat sinilah pengambilan B Complex memainkan peranan. Yelah, nak de-stress kat tepi tasik sah-sah takde masa. B Complex merangsang penghasilan serotonin kat otak. Hormon serotonin ni nama lain dia adalah hormon happy. Jadi bila ada banyak hormon happy, ibu happy, milk production pun bertambah lancar.

#4: Vitamin C

Tahukah anda masa kita menyusukan anak, boleh jadi kelenjar susu kita tercedera. Lebih – lebih lagi dengan gabungan keadaan yang kita stress. Bila kelenjar susu luka, tu pasal milk production boleh jadi low. Jadi vitamin C kat sini berperanan sebagai melindungi kecederaan kelenjar susu. Dalam vitamin C ada sedikit unsur collagen. Collagen dalam vitamin C ni lah yang akan tolong seal kan luka jika luka terjadi.

#5: Alfalfa

Alfalfa ni memang takyah sebut semua ibu pun tahu Alfalfa ni salah satu MILK BOOSTER. Biasa yang famous dengan milk booster ni samada fenugreek atau alfalfa. Lagi yang best tentang alfalfa yang saya suka sangat! Alfalfa ni semacam pengganti kacip fatimah 😛 Kenapa? Ia menghilangkan keputihan dan mengetatkan bahagian faraj, jadi ala-ala anak dara gitew 😀 Jadi ibu – ibu yang perasan hubungan dengan suami makin dingin, saya cadangkan cuba ambil ESP, Vitalea dan Alfalfa. Gabungan ENERGY BOOSTER dan vitamin wanita 😛

Kalau untuk ibu dalam pantang, kita suggest Alfalfa sebagai pelawas. Dose dia berbeza sikit kalau tak nak melawas. Kalau untuk ibu preggy, kita suggest amalkan alfalfa di akhir kehamilan untuk elak anak jaundis dan memastikan tak tumpah darah semasa bersalin nanti.

#6: Ostematrix

Nama lain bagi Ostematrix ni ialah kalsium. Dan siapa tak tahu? Kalsium adalah komponen utama dalam susu ibu. Kalau sebut susu je, mesti kita boleh relate dengan kalsium kan? Kalau takde unsur kalsium, tak jadilah dia susu. Ostematrix ni salah satu milk booster.

Lebih – lebih lagi bila susu mula merudum semasa period. Kat sini lah Ostematrix memainkan peranan penting. Sebab apa? Tubuh kita kehilangan banyak darah. Kalsium akan membantu replenish darah yang hilang sebab memang salah satu fungsi kalsium adalah membantu penghasilan darah. Kalau ibu hamil, kita akan tekankan pengambilan kalsium, salah satunya untuk elak risiko tumpah darah semasa bersalin, ia membantu blood clot dengan baik.

Ostematrix juga membantu mengatasi rasa lenguh – lenguh badan ibu menyusu, sebab ia mengandungi kalsium yang padatkan tulang dengan kalsium. Ye lah, bila menyusukan anak, tubuh kita akan hasilkan susu menggunakan kalsium dalam badan. Bila jarang minum susu atau makan sayur segar, tubuh kekurangan kalsium, dan tubuh kita akan ambil kalsium dari tulang, gigi etc. Sebab tu kalau perasan ibu menyusu ni cepat letih, cepat sengal – sengal badan. Kat sini lah Ostematrix membantu.

#7: Omega Guard

Omega Guard ni adalah minyak ikan yang dihasilkan oleh Shaklee. Untuk baby baru lahir, kita tak bagi apa – apa makanan kecuali susu ibu. Hatta air kosong sekalipun. Walaupun minyak ikan Shaklee sangat bagus untuk imunisasi bayi dan perkembangan otak si manja, kita tak cadangkan untuk bagi direct kepada baby. Tapi secara alternatif, ibu menyusu boleh ambil Omega Guard ni dan salurkan khasiat kepada bayi.

Omega Guard ni sangat bagus untuk imunisasi anak dan mengurangkan radang eczema jika bayi anda ada masalah eczema. Ada orang tanya, apa beza Vitamin C dan Omega Guard untuk imunisasi bayi? Saya boleh bagi analogi – Omega Guard ni lebih cepat merawat berbanding Vitamin C. Omega Guard ni ibarat kapal terbang, Vitamin C ibarat berbasikal ^_^

Anda ibu menyusu yang prihatin terhadap kesihatan tubuh semasa menyusukan anak? Jom amalkan Set Breastfeeding Shaklee. Memang best!! Saya turut menyediakan beberapa pakej Set Breastfeeding Shaklee yang boleh disesuaikan dengan bajet anda.

Hubungi saya sekarang!

Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106

Ingin mendapatkan harga ahli? Mestilah!

Pelarasan harga dari Shaklee telah menetapkan harga ahli untuk berdaftar sahaja.

Terdapat pelbagai kelebihan menjadi Ahli Shaklee.

Jangan tunggu lagi, mendaftarlah dengan segera kerana yuran SEUMUR HIDUP hanya sebanyak RM65 (tambahan RM10 untuk kos pengeposan kit ahli ke semenanjung Malaysia dan RM20 untuk pengeposan ke Sabah, Sarawak dan WP Labuan)

Klik sini untuk mendaftar pada hari ini: Jadi Ahli Shaklee

Cara Order Daftar Ahli Shaklee sekarang

 

shaklee feel the difference

 

 

 

 

 

Vitamin Shaklee – Masalah Resdung

Assalamualaikum everyone!

Label Empowering You!

 sneezing sinus

Penyakit Resdung adalah antara penyakit yang sering menjadi masalah kepada ramai orang di Malaysia. Pelbagai rawatan telah dicuba untuk atasi masalah penyakit resdung ini seperti facial resdung, berlilin dan rawatan alternative terbaru adalah kaedah berbekam. Tak tahan pedih dan sakit dengan rawatan alternative? Berita baik untuk mereka yang mempunyai athma, resdung (Sinus), alergi (allergy), gegata (Hives) dan sakit kulit (Eczema). Set Resdung Shaklee disyorkan bagi membantu mengatasi masalah yang menghantui anda selama ini. Tak perlu lagi risau sakit atau pedih untuk menjalani rawatan alternative. Dalam istilah perubatan, penyakit resdung dikenali dengan nama Sinusitis. Masyarakat secara amnya beranggapan penyakit ini adalah penyakit yang tidak berbahaya walaupun hakikatnya jika dibiarkan berlarutan menjadi kronik ia boleh menyebabkan komplikasi kepada otak dan membawa maut!

Set Resdung Shaklee

Punca Penyakit Resdung

Selalunya, para pesakit resdung akan mengalami situasi seperti bersin dengan kerap, dengkuran luar biasa, batuk, gatal hidung, cepat letih, muka terasa sakit dan pening kepala pada waktu pagi. Bagi pesakit resdung yang kronik, resdung berisiko menyebabkan punca telinga menjadi pekak. Sebelum bercerita lebih lanjut tentang Set Resdung Shaklee, terlebih dahulu kita perlu tahu apa punca sebenarnya yang menjadi penyebab berlakunya penyakit resdung ini.

Dr. Mohamad Hamzah – Pakar Hidung, Telinga dan Tekak Hospital Pakar Perdana, menyatakan resdung adalah sejenis penyakit hidung yang berpunca daripada radang pada membran. Sinus pula merujuk kepada rongga dalam tulang muka yang dipenuhi mukosa. Rongga sinus yang tersumbat berisiko menyebabkan masalah kesihatan kerana bakteria dan kulat mudah membiak di dalamnya serta menghasilkan nanah. Resdung juga boleh berpunca disebabkan oleh rerambut halus silia dalam rongga sinus yang gagal menyempurnakan tugas untuk melancarkan aliran mucus.

Antara komplikasi penyakit resdung:

  • Jangkitan nanah di sekeliling kawasan mata
  • Jangkitan otak (meningitis)
  • Sakit tekak yang kronik
  • Jangkitan tulang muka
  • Memburukkan keadaan lelah
  • Berdengkur yang kronik
  • Jangkitan telinga dan tonsil, terutamanya kanak-kanak
  • Alahan hidung atau hidung sensitive
  • Selsema biasa yang melarat

Kebaikan Set Resdung Shaklee

Alfalfa Complex

alfalfa shaklee

  • Berfungsi mengurangkan tahap keradangan penyakit resdung (sinuisitis).
  • Ramuannya yang kaya dengan sumber klorofil dapat membantu mengurangkan tahap keradangan daripada alergi (allergy), gegata (hives) dan resdung (sinuisitis).
  • Namun begitu, mereka menghidap penyakit SLE tak digalakkan mengambil alfalfa sebagai suplemen.

B – Complex

b-complex shaklee

  • Kandungan B6 dalam B-Complex memainkan peranan penting untuk memulihara selaput lendir agar kekal sihat dan membantu penghasilan antibodi badan.
  • Bertindak sebagai anti-stress. Apabila resdung menyerang, B-Complex akan menjadi penstabil hormon dan penenang semulajadi bagi mengurangkan kesakitan di bahagian muka.
  • Membantu dalam membina protein dalam tubuh.

Vitamin C

vita-c shaklee

  • Berfungsi sebagai antioksida yang unggul dalam meningkatkan antibodi dan daya tahan (imunisasi) seseorang menghadapi serangan penyakit.
  • Mempercepat proses penyembuhan tisu tubuh.
  • Vitamin C memastikan proses pemuliharaan dan proses metabolism dalam tubuh berfungsi dengan baik dan sempurna.

Cara pengambilan:

  • B – Complex: 1 biji sehari (selepas makan).
  • Vitamin C: 2 biji sehari. 1 biji pagi, 1 biji malam (selepas makan).
  • Alfalfa: 4 biji sehari. 2 biji pagi, 2 biji malam (selepas makan).

Anda juga boleh mencuba sendiri DIY masker shaklee. Mudah sangat dan cara cepat untuk mengurangkan gatal-gatal di muka.

Jangan berlengah untuk mencuba Set Resdung Shaklee bagi merawat masalah resdung anda. Produk Shaklee adalah produk semulajadi dan bebas dadah. Dapatkan Set Resdung Shaklee  sekarang dengan harga RM198 sahaja untuk stok 3 – 4 bulan penggunaan. Kalau nak diskaun sebanyak 20% baik anda daftar sebagai ahli Shaklee. Bukan sahaja dapat harga ahli, malah lebih dari itu. Tak payah bazir duit dan tenaga untuk survey harga lagi.

Hubungi saya sekarang untuk mendapatkan Set Resdung Shaklee dan Daftar Ahli. Sudah tentu guide cara makan vitamin secara eksklusif untuk customer saya sahaja.

“Heal your sinus, Heal your life”

Thank you for reading!

♥ Add/PM FB: Fatin Hamizah
♥ Whatsapp/SMS: 012-2831538
♥ Fanpage: Vitamin Street
shaklee feel the difference

DIY: Masker Alfalfa Shaklee

Assalamualaikum everyone!

Siapa kata SHAKLEE hanya untuk dimakan/minum saje? Haa..nilah kelebihan Shaklee, bukan saje boleh diguna untuk satu kegunaan saje, tapi bermacam-macam cara boleh digunakan untuk kesan yang lebih memberangsangkan mengikut keperluan pegguna.

Sempena promosi sepanjang bulan Januari 2014, iaitu BELI 6 ALFALFA PERCUMA 1 BOTOL. Selain boleh dimakan, alfalfa juga boleh dibuat masker. Hari ni nak share cara – cara bermasker dengan alfalfa shaklee. Jom baca & cuba!

20140119-011839.jpg

Bahannya:
3 biji Alfalfa

20140119-020836.jpg

Caranya:
Step 1>>> Ambil 3 biji Alfalfa & dibancuh dengan beberapa titis air. Jangan terlalu cair & terlalu pekat.
Step 2>>> Pastikan anda mencuci muka terlebih dahulu dengan membilas menggunakan air suam bagi membuka liang-liang pori di wajah.
Step 3>>> Sapukan masker yang telah dibancuh tadi di wajah anda.
Step 4>>> Biarkan ia kering selama 30 minit.
Step 5>>> Akhir sekali, bilas wajah anda dengan menggunakan air sejuk/suam.

20140119-020923.jpg
Taaraaa..segaaarrnyeeee! ❤️

Amalkan masker ini 2x seminggu dan rasakan perbezaannya! Kulit semakin tegang, lembut dan segar. Beli sebotol kecil alfalfa ada 330 biji, yang besar lagilah 700 biji, dahlah murah..sambil makan, sambil bermasker..kan ke value for money tu..

Ingin dapatkan alfalfa shaklee boleh hubungi Fatin:

♥ Add/PM FB: Fatin Hamizah
♥ Whatsapp/SMS: 012-2831538
♥ Fanpage: Vitamin Street
♥ COD Area: Uptown Damansara, TTDI, Sri Damansara, Damansara Damai

Serta Fatin akan guide semua customer2 yang purchase dengan Fatin SAHAJA 🙂 dan jangan risau, Fatin akan guide dan ajar juga cara2 makan yang betul untuk set – set vitamin shaklee.

MY ID NUMBER: 888106

SET GOUT SHAKLEE: Merawat Gout Dengan Berkesan!

Salam everyone!

Apakah penyakit Gout? Gout adalah satu penyakit sendi yang disebabkan oleh asid urik berlebihan di dalam badan. Asid urik adalah bahan kumuh sejenis protein iaitu purin. Tubuh kita menyingkirkan bahan kumuh ini melalui air kencing, tapi apabila ia berlebihan dan tidak dapat dibuang, ia terkumpul di dalam sendi. Inilah yang menyebabkan gout.

gout

 

Apakah punca Gout? Punca Gout adalah disebabkan kandungan asid urik yang berlebihan dalam badan. Keadaan ini boleh disebabkan oleh:

  • Peningkatan pengeluaran asid urik oleh badan.
  • Penyingkiran asid urik yang berlebihan oleh buah pinggang.
  • Peningkatan pengambilan makanan yang mengandungi purin yang dimetabolismakan kepada asid urik di dalam badan.

Daging tertentu, makanan laut, kacang kering dan kacang adalah sangat tinggi kandungan purin. Alkohol juga boleh meningkatkan tahap asid urik dan serangan gout. Bilakah serangan Gout boleh berlaku? Serangan Gout boleh berlaku secara tiba-tiba tanpa sebab yang ketara. Keadaan tertentu boleh menyebabkan serangan Gout. Contohnya:

  • Kekurangan air di dalam badan atau berpuasa.
  • Makan makanan kaya purin secara berlebihan.
  • Minum alkohol berlebihan.
  • Kecederaan kepada sendi.
  • Selepas pembedahan.

Tanda-tanda dan gejala-gejala penyakit Gout:

  • Sakit sendi berlaku secara tiba-tiba, terutama di ibu jari kaki, lutut dan pergelangan kaki.
  • Sendi menjadi bengkak.
  • Sendi menjadi panas, merah dan teramat sakit.
  • Demam.

Tujuan rawatan adalah untuk:

  • Mengurangkan sakit sendi.
  • Mengurangkan kekerapan serangan.
  • Mengelakkan komplikasi penyakit gout.

Apakah vitamin untuk merawat Gout?

Keberkesanan dalam merawat Gout melibatkan beberapa faktor yang berbeza di samping mengurangkan keradangan sendi dan paras asid urik. Usaha untuk merawat Gout juga bermakna anda berusaha untuk menggalakkan fungsi buah pinggang, fungsi sistem imun, serta mengurangkan pengekalan air.

Set Gout-page-001

  1. Alfalfa – Membantu menyingkirkan asid urik dari badan. Namun, pengambilan alfalfa memerlukan pesakit mengambil air yang banyak.
  2. Performance Drink – Memastikan tubuh pesakit mempunyai kandungan bendalir yang cukup untuk menyingkirkan asid urik.
  3. Omega Guard – Sangat penting bagi pesakit yang mengalami Gout yang sangat teruk. Omega penting untuk mengelakkan keradangan pada sendi-sendi pesakit. Ianya sebagai langkah berjaga-jaga sebelum bengkak itu menjadi lebih teruk.
  4. Joint Health Tablet – Memberi keselesaan kepada sendi.

Testimoni Set Gout – Rasailah kesannya seawal 1 minggu dengan pengambilan yang konsisten!

testimoni set gout testi set gout

Jadi, inilah yang saya syorkan kepada pesakit Gout, supplement semulajadi dari Shaklee selain dari menjaga diet harian. Bagaimana nak dapatkan vitamin untuk Gout ni? Hubungi saya!

♥ Add/PM FB: Fatin Hamizah
♥ Shaklee ID: 888106
♥ Whatsapp/SMS: 012-2831538
♥ Fanpage: Vitamin Street
♥ COD Area: Uptown Damansara, TTDI, Sri Damansara, Damansara Damai