Testimoni Shaklee Collagen Powder (SCP)

Assalamualaikum everyone!

Lagi satu produk power dari Shaklee yang sangat diminati. Apa tu? Memperkenalkan, SHAKLEE COLLAGEN POWDER atau singkatannya SCP.

Biasalah, mula-mula nak kenal, semua orang akan tanya, Shaklee Collagen Powder ini ape? Best ke Shaklee Collagen Powder ni? Berkesan ke Shaklee Collagen Powder ni?

Meh kita rungkaikan dengan bahasa yang mudah difahami

#1: APA ITU KOLAGEN/COLLAGEN?

Collagen ni adalah tisu penyambung yang membantu dalam mengekalkan kekuatan dan keanjalan kulit, rambut, ligamen, otot, kuku, tendon, tulang, sendi, mata, gusi dan saluran darah. Kulit terdiri daripada kira-kira 72% collagen dan tulang pula terdiri daripada kira-kira 80% collagen. Cornea mata kita pun sebenarnya terdiri daripada collagen tau.

#2: APA FUNGSI COLLAGEN?

Collagen ni bertindak melindungi organ kita seperti jantung, hati, perut, paru-paru, sel otak, saluran darah dan organ dalaman yang lain. Collagen membantu dalam kecantikan dan kesihatan bagi organ luaran. Kulit jadi licin dan berseri, tiada jerawat atau jeragat, sebagai agen anti penuaan, jadi agen awet muda dan paling best, boleh bantu mencegah penyakit.

Wah, awesome!

#3: APA ITU SHAKLEE COLLAGEN POWDER (SCP)?

Shaklee Collagen Powder ni memang semulajadi dan sumber collagen hebat. Kenapa? Sebab Shaklee Collagen Powder mengandungi 4,000mg proprietari Red Snapper Scale (RSS) atau sisik ikan merah yang terdapat di lautan dalam. Kenapa lautan dalam tu penting? Maksudnya takdelah pencemaran kimia dan mampu tahan tekanan tinggi. Oleh itu, ekstrak sisik ikan merah ni menghasilkan collagen yang sangat berkualiti tinggi, tulen, lasak dan elastik.

Selain collagen ikan tadi, ada beberapa bahan utama lain yang dimasukkan ke dalam Shaklee Collagen Powder ni. Ada ekstrak biji benih camellia Japonica, ada ekstrak Pfaffia, ekstrak kerang kerangan, lactobacillius acidophilus, vitamin C dan vitamin B. Kesemua bahan-bahan ini digabungkan untuk tingkatkan kadar keberkesanan RSS yang kita dok citer tadi tu.

collagen-powder-shaklee

#4: APA BEZANYA SHAKLEE COLLAGEN POWDER DENGAN COLLAGEN LAIN?

Berat molekul dalam Shaklee Collagen Powder hanyalah 1,000 Dalton. Lepas tuh asid amino nye sangat tinggi pulak, dalam 3,000. Kalau jisim molekul biasa, lebih dari 300,000 Dalton pastu asid aminonya 20-50 je… Waahh, jauh beza tuh! Sebab tu lah Shaklee Collagen Powder ni berkesan!

Bila Shaklee Collagen Powder ni mempunyai jisim molekul yang sangat rendah, jadi ianya begitu mudah diserap oleh badan untuk hasil optimum. Ha, faham kan? Ramuan Shaklee Collagen Powder ni tiada pengawet atau bahan tiruan ye. Semua 100% semulajadi. Pewarna takde, gula takde atau bahan terlarang lain semua takde.

Senang pulak tu nak bawak ke mana-mana. 1 sachet tu boleh je letak dalam purse, poket seluar, handbag atau letak dalam kereta sorong anak.

#5: APA KEBAIKAN SHAKLEE COLLAGEN POWDER?

Banyak tau manfaat Shaklee Collagen Powder ni. Antaranya:

  • Mengembalikan keanjalan kulit
  • Meningkatkan kelembapan kulit
  • Mengelakkan kulit kering
  • Mencerah dan mengurangkan pigmentasi dan jeragat di wajah
  • Menegangkan payudara dan punggung
  • Mengurangkan kedutan
  • Anti-penuaan
  • Mengecilkan lubang pori-pori di wajah
  • Mengurangkan ‘eye bag’
  • Meningkatkan kecergasan tubuh badan
  • Meningkatkan kesuburan rambut

Banyaknya!

Ianya terbukti berkesan. Ujian klinikal ke atas Shaklee Collagen Powder membuktikan 71% pengguna mempunyai tekstur kulit yang lebih gebu selepas menggunakannya selama 8 minggu berturut-turut

  • 69% peningkatan terhadap kelembapan kulit
  • 90% peningkatan terhadap keserian wajah dan kulit
  • 75% peningkatan terhadap kelicinan kulit
  • 80% pengurangan kedutan di wajah

#6: SIAPA YANG KENA AMBIL SHAKLEE COLLAGEN POWDER?

Anda mesti ambil kalau dah tergolong dalam golongan ini:

  • Ada jeragat dan bintik hitam
  • Ada pori-pori besar
  • Ada ‘eye bag’
  • Tumit kaki merekah
  • Ada kedutan kat wajah
  • Kelihatan tua dari umur sebenar
  • Kulit lesu dan mudah kering
  • Sakit belakang dan sakit sendi
  • Gusi tak sihat
  • Ada pigmentasi dan kulit tona tak sekata
  • Garis halus di leher
  • Kuku senang pecah
  • Payudara dan punggung kendur
  • Rambut kering dan bercabang di hujung rambut
  • Ada lingkaran hitam bawah mata

Saya takde semua ni, tapi nak ambil jugak! Ye boleh. Bagus untuk kesihatan secara menyeluruh. Baca lebih lanjut klik di sini

Shaklee Collagen Powder Wow

 

#7: TESTIMONI PENGGUNA SHAKLEE COLLAGEN POWDER

Kita dah bagi pun keputusan ujian klinikal tapi nak tengok testimoni customer jugak kan.. Ok la.. Jom tengok mereka yang berpuas hati:

KULIT ANJAL, CERAH DAN TONA SEKATA

Testi Shaklee Kulit Anjal, Cerah dan Tona Sekata

MUKA GLOWING

Testimoni SHaklee Collagen Powder GLOW

HUBBY PUJI MUKA GLOWING

Testimoni Shaklee Collagen Powder Hubby

LUBANG JERAWAT DAH TAK NAMPAK

Testimoni SHaklee Collagen Powder TIADA JERAWAT

HABIS SEKOTAK, JERAWAT TIADA

testimoni shaklee collagen powder parut jerawat

KULIT GEBU TAK PERLU MEKAP

testimoni shaklee collagen powder KULIT MULUS

BADAN CERGAS DAN TIADA LAGI SAKIT SENDI

Testimoni Shaklee Collagen Powder Eye Bag & sakit sendi hilangRamainya yang bagi feedback positif. Geram nak cuba kan? Harga sekotak Collagen Powder Shaklee hanya RM298 sahaja! Tak seperti produk setanding dengannya yang dijual dengan harga ribuan ringgit.

Nak diskaun?
Boleh, no problem.
Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.
Anda akan terus dapat menikmati harga ahli dan point terus masuk bawah ID anda 😀
Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Pengedar Sah Shaklee area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.
Cara Order
  Daftar Ahli Shaklee sekarang
shaklee feel the difference

Advertisements

3 Sebab Collagen Powder Shaklee Murah Sangat Sebenarnya

Assalamualaikum everyone!

Nak tahu? Makin lama saya consume Collagen Powder Shaklee ni, makin jatuh cinta. Sebab bila saya compare kan dengan MANFAAT yang dapat dari Collagen Powder Shaklee ni. Rasa macam eh betul ke harga ni? Kalau beli Collagen ni untuk kecantikan, dapat BONUS kesihatan sekali! Ade ke produk kecantikan lain yang offer camtu? Atau produk make up yang offer kalau beli make up brand ni, sah-sah BONUS yang korang dapat adalah kesihatan sekali! Takde lagi kan?

Meh saya ceritakan 3 point penting yang buat saya jatuh cinta dengan Collagen Powder Shaklee nih

collagen-powder-shaklee

1. KECANTIKAN

Sebelum saya kenal dengan Collagen Powder Shaklee nih, saya adalah pelanggan setia untuk facial treatment. Facial treatment ni untuk naikkan seri wajah, jerawat hilang, kulit tak kusam, licin semua lah. Satu sesi RM200. Nak dapat the best result kena pergi selama sekurang-kurangnya 3 bulan berturut – turut dengan 2 minggu sekali treatment! 6 kali dah RM1,200!

collagen kulit cantik

Tu belum kalau saya nak tambah spa untuk licinkan kulit tubuh, kasar-kasar kat kaki. Belum masuk rawatan rambut untuk kasi rambut berkilat dan bersinar, nampak bermaya. Tak lah rambut kusam je. Total kalau ambil SPA + FACIAL + RAWATAN RAMBUT, biasanya RM600! Tu baru per session! Kalau 5 session? Dah RM3,000!!

Tapi Collagen ni sangatlah murah berbanding rawatan kecantikan ni. Satu kotak just RM298! Nak dapat the best result kena consume at least 4 kotak, sebab ianya BUKAN DRUGS, tak menjanjikan instant effect. 4 kotak baru RM1,200! Bandingkan dengan RM3,000. Berapa ribu dah boleh jimat?

Dengan 4 kotak ni, Collagen boleh offer FAR BEYOND apa yang rawatan kecantikan boleh offer. Bukan setakat tegangkan kulit, cerahkan kulit, gebukan kulit. Bukan setakat kat wajah je. Satu badan Collagen ni boleh treat. Kuku boleh jadi glowy and shiny. Rambut nampak segar sampai takyah dah pakai minyak rambut. Seeee, mana lebih berbaloi?

2. KESIHATAN SENDI & TULANG

collagen sakit sendi

Tahukah anda Collagen terdiri dari 50% tulang rawan (cartillage) kat sendi kita. Bila Collagen makin ‘haus’, sendi kita akan makin rosak. Bila makin rosak, tu yang akan mula sakit sendi, sakit tulang. Kalau nak sembuhkan sakit ni, biasanya doktor akan cadangkan suntik sejenis cecair kat sendi tu. Agak-agaknya lah kan, kos nak suntik cecair tu ratus – ratus je ke? Impossible. Mesti beribu-ribu jugak tu. Tu belum masuk nak kena follow up dengan doktor setiap bulan etc.

Tapi dengan amalkan Collagen selama 8 minggu secara konsisten, insyaAllah Collagen Powder Shaklee akan betulkan otot dan sendi kita dari dalam.

3. KESIHATAN JANTUNG

Banyak kegunaan lain yang kita belum tahu dengan Collagen ni. Antaranya mencegah SAKIT JANTUNG.

collagen sakit jantungTahukah anda, jantung kita ni ada banyak urat. Setiap urat bersifat elastik tapi kuat, ianya meregang dan bersifat ala-ala macam rubber band. Tapi semakin meningkat usia kita, Collagen dalam badan semakin berkurang. Collagen yang dihasilkan badan pun berkurang. Jadi, urat-urat dalam jantung ni akan semakin lemah. Bila semakin lemah, ada risiko untuk dapat sakit jantung. Agak-agaknyalah kan, kos merawat sakit jantung tu setakat ratus-ratus ke? Impossible. Beribu-ribu jugak tu.

Jadi, kat sinilah langkah pencegahan sakit jantung. Collagen amatlah murah. RM298 compared to RM50,000! RM50k+ tu untuk rawatan komplikasi jantung.

Kesimpulannya, Collagen Powder Shaklee amatlah murah kalau nak dibandingkan dengan manfaat KECANTIKAN & KESIHATAN. Sanggup berhabis beribu-ribu atau habis RM300 je untuk langkah pencegahan?

Berminat nak dapatkan Shaklee Collagen Powder? Hubungi saya sekarang 😀

Berminat, nak diskaun?

Boleh, no problem.
Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.
Terus dapat harga ahli kalau daftar jadi ahli 😀
Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Pengedar Sah Shaklee area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

Cara Order

       Daftar Ahli Shaklee sekarang

shaklee feel the difference

Cara Bancuh & Minum Collagen Shaklee Dengan Betul dan Berkesan

Assalamualaikum everyone!

Shaklee Collagen Powder merupakan produk Collagen terbaik di pasaran dan dijual dengan harga yang sangat berpatutan.

Apa Beza Collagen Shaklee?

Collagen Shaklee sangat berbeza dengan produk-produk Collagen lain di pasaran kerana:

  • Kandungan utama adalah sisik ikan merah atau lebih dikenali dengan singkatan RSS (Red Snaper Scale). Ini menjadikan ianya antara Marine Collagen terbaik & bermutu tinggi berbanding produk Collagen lain yang bersumberkan buah-buahan atau haiwan seperti ayam, lembu dsb.
  • Mempunyai molecularweight yang sangat rendah (1000+ Dalton) yang memudahkan ianya diserap oleh badan.
  • Diproses secara 100% semulajadi menggunakan hydrolisis air.
  • Disebabkan ianya 100% semulajadi, ianya boleh diminum ataupun dibuat masker. Waaahh 2 in 1 😀

Cara Minum atau Bancuh Collagen Shaklee

Collagen Shaklee boleh dibancuh dengan apa-apa minuman kecuali minuman yang terlalu panas. Bancuh dengan air kosong boleh, bancuh dengan air lain pun boleh. Favourite saya suka bancuh dengan fresh milk atau pun Performance Drink Shaklee.

Bancuh pekat-pekat supaya boleh ditelan dengan pantas. Boleh je minum beberapa tegukan air berperisa lepas tu.

Kalau nak buat masker, satu sachet boleh dibahagikan seperti berikut:

  • 90% bancuh dan minum
  • 10% masker

Biasanya orang akan beli 4 kotak terus untuk amalkan selama 8 minggu secara konsisten.

Geram nak cuba kan? Harga sekotak Collagen Powder Shaklee hanya RM298 sahaja.

collagen-powder-shaklee

Berminat, nak diskaun?
Boleh, no problem.
Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.
Terus dapat harga ahli kalau daftar jadi ahli 😀
Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Pengedar Sah Shaklee area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

 

Cara Order
    Daftar Ahli Shaklee sekarang
shaklee feel the difference

Collagen – Penawar Sakit Sendi & Lutut

Assalamualaikum everyone!

Sakit sendi dan sakit lutut ni saling berkait rapat. Nak tahu, sakit lutut ni berlaku sebab tulang rawan mula haus dan terhakis. Juga sebab bahan yang namanya Collagen dalam tulang rawan mula rosak. Tulang rawan terdiri dari 50% Collagen. Collagen inilah yang membantu mengekalkan kepadatan dan kekuatan tulang. Tapi lepas umur 20-an, Collagen ni akan sedikit demi sedikit terhakis dalam tulang rawan (cartilage). Collagen dalam badan kita memang boleh top – up dengan sendiri. Tapi masalahnya bilangan Collagen yang dihasilkan oleh badan tak dapat ganti bilangan Collagen yang rosak kat lutut tadi.

Bila Collagen makin terhakis, part tulang yang lain akan turut rosak. Macam domino effect. Hey, besar tau peranan Collagen dalam tulang rawan ni. Collagen berfungsi memberi regangan kepada sendi, menjaga rangka lutut dan in the same time memelihara tulang rawan yang mula rosak. Bila Collagen mula rosak, lutut akan mula membengkak dan tulang kat bahagian lutut akan mula membesar melebihi rangka lutut.

Collagen Shaklee Sakit Sendi & Lutut

Habis tu nak kena operate ke? Sakit sendi dan sakit lutut confirm ke sembuh kalau operation? Sebab operation mesti ada side effect yang macam-macam pulak. Tak masuk kena fisio berbulan – bulan lepas operation tuh. Ish. Nak bertahan sampai bila? Kerja banyak lagi nak buat. Takkan nak bertongkat sepanjang hayat kan?

Kat sinilah kita perlu gantikan Collagen yang rosak kat lutut tu dengan supplement Collagen. Kat sini suka saya nak syorkan Supplement Shaklee Collagen Powder.

Meh saya ceritakan secara ringkas tentang bagaimana supplement Collagen ni boleh membantu.

Bagaimana Shaklee Collagen Powder Membantu Sakit Sendi & Sakit Lutut?

Bila kita sakit lutut dan mula amalkan supplement Shaklee Collagen Powder (SCP), Collagen dari SCP ni akan diserap oleh tubuh dan seterusnya meresap ke bahagian sendi seperti lutut tadi. Bila sendi lutut menyerap Collagen, Collagen ni akan membaiki bahagian – bahagian yang rosak tadi dan turut mengganti Collagen yang rosak  secara perlahan. Bengkak akan dipulihkan dan tulang yang terkeluar dari rangka lutut akan dimasukkan semula ke dalam rangka secara perlahan-lahan.

Walaupun Collagen bersifat elastik, tapi ia sangat kuat. Mengikut ujian klinikal, SCP ni akan nampak kesan yang paling optimum selepas 8 minggu, walaupun sebelum 8 minggu pun boleh je nampak hasil positif.

Tips! Kalau nak result yang betul-betul berkesan secara optimum, amalkan secara konsisten 8 minggu. SCP ni bukan drugs ye, sebab tu dia menunjukkan kesan secara perlahan dan tak akan bagi negative side effect.

Excited kan nak cuba Shaklee Collagen Powder?

Shaklee Collagen Powder ni ada banyak kegunaan lain, bukan untuk sakit sendi lutut je. Malah popular dan sinonim sangat dengan KECANTIKAN! Siapa tak nak cantik kan? Semakin cantik dan sentiasa bertenaga! Biasanya orang akan beli 4 kotak terus untuk makan selama 8 minggu. Alang-alang je kan.

Harga sekotak Collagen Powder Shaklee hanya RM298 sahaja. Cepat hubungi saya sekarang untuk Shaklee Collagen Powder anda!

collagen-powder-shaklee

Berminat, nak diskaun?
Boleh, no problem.
Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.
Terus dapat harga ahli kalau daftar jadi ahli 😀
Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Pengedar Sah Shaklee area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

 Cara Order Daftar Ahli Shaklee sekarang

shaklee feel the difference

Kelebihan Collagen Powder Shaklee

Assalamualaikum everyone!

Pelbagai produk collagen di pasaran. Yang murah, yang mahal, yang pertengahan. Semua ada. Nak pilih yang mana nih? Tapi semua orang tak kira golongan akan memilih yang BERKESAN. Betul tak? So, apa kelebihan Shaklee Collagen Powder berbanding produk lain?

Ok, meh saya ceritakan kenapa anda harus pilih Shaklee Collagen Powder walaupun dah berlambak produk collagen lain di pasaran.

1. Ramuan utama dalam Collagen Powder ini ialah sisik ikan merah (Red Snapper) yang terdapat di lautan dalam.

Collagen Powder Shaklee Sisik Ikan Merah

“Apa kaitan sisik ikan merah yang duduk kat lautan dalam?

… Kenapa lautan dalam tu penting?
Bila sebut lautan dalam, ia bermakna tiada pencemaran kimia. Bila tiada pencemaran kimia, ikan yang berada di lautan dalam boleh dikatakan bebas pencemaran. Ini menjadikan ianya selamat dan tiada kesan sampingan yang negatif.
… Kenapa ikan merah dan bukan ikan-ikan lain?
Ikan merah ni bersifat lasak. Since ikan ini adalah ikan laut dalam, ia mampu menahan tekanan yang sangat tinggi. Ia juga bermaksud sifat yang ada dalam sisik ikan tu sangat kuat sebab boleh tahan duduk di lautan dalam. Sifat yang sangat kuat ni menjadi jaminan collagen yang bersumberkan ikan merah ni sangat dipercayai. “

 

2. Collagen Powder Shaklee diproses melalui proses pemecahan molekul (hydrolysis) secara semulajadi.

collagen-powder-shaklee

“Apa kepentingan proses pemecahan molekul nih?

… Tubuh kita hanya boleh menyerap molekul yang bersaiz sangat kecil. Kalau molekul besar, nanti badan susah nak serap. Sebab itulah Shaklee menggunakan proses hydrolisis untuk menghasilkan Collagen Powder berkualiti tinggi.
… Proses hydrolisis ni rumit, susah dan memakan belanja yang tinggi. Alternatif kepada proses ni adalah menggunakan bahan kimia seperti asid hidroklorik, pemanasan secara kimia dan pelbagai jenis asid. Proses menggunakan bahan kimia ni lebih murah.
… Collagen yang diproses menggunakan bahan kimia mempunyai kesan sampingan yang negatif. Antaranya ada kemungkinan sel collagen tersebut dah banyak terurai serta mengandungi sisa bahan kimia hasil dari cara pemprosesan tadi.
… Sisa bahan kimia ni berbahaya untuk pemakanan atau penggunaan kita. Bayangkan kita guna collagen yang ada sisa asid hidroklorik? Sedangkan asid hidroklorik tu sikit je dah boleh rosakkan kulit.
… Untuk mendapatkan molekul yang boleh diserap oleh tubuh, proses ni perlu dibuat berulangkali secara berasingan. Paling kurang kena buat 8 kali. Good news, Shaklee Collagen Powder melalui proses ni melebihi 8 kali.
… Cane nak tahu? Kita tengok nilai Dalton Collagen tu. Lagi kecil nilai Dalton tu, ia menandakan lagi banyak proses hydrolisis yang dijalankan ke atas collagen tersebut dan menandakan lebih tinggi kualiti collagen tu.
… Hey, hey. Proses ni bukan murah macam proses kimia yang senang tadi. Proses ni rumit tapi terjamin keselamatan penggunaannya dan tiada kesan sampingan negatif.”

 

3. Shaklee Collagen Powder mudah diserap oleh badan.

Shaklee Collagen Powder Apa itu collagen

“Untuk keberkesanan pantas, kita perlu memastikan kadar penyerapan badan terhadap collagen mestilah tinggi. Maksudnya bila minum je collagen tu, dia cepat menyerap dan terus bergerak ke arah organ yang memerlukan seperti kulit, rambut, kuku, otot dan sendi.

… Di sinilah pentingnya kita pastikan berapa berat molekul collagen dalam sesuatu jenama. Berat molekul collagen diukur dalam unit Dalton (bukan ‘mg’ ye). Jadi sebelum beli, pastikan anda tahu berapa berat molekul collagen tersebut.
… Badan hanya boleh menyerap molekul Collagen yang mempunyai berat molekul bawah 3,000 Dalton. Semakin kecil nilai Dalton, semakin mudah ianya diserap oleh badan.”

 

Berapa Berat Molekul Dalam Collagen Shaklee?

Berat molekul dalam Shaklee Collagen Powder hanyalah 1,000 Dalton menjadikan ianya begitu mudah diserap oleh badan untuk hasil yang optimum.
… Pengambilan collagen yang mempunyai nilai Dalton yang tinggi adalah berbahaya kerana ianya tidak diserap oleh badan dan akan tertinggal dalam saluran darah. Ia boleh memberikan kesan negatif dan penyakit kronik untuk jangka masa panjang.

 

Selain daripada 3 sebab di atas, Collagen Shaklee juga mengandungi ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, collagen ikan, ekstrak kengkerang, Lactobacillus acidophilus, vitamin B dan vitamin C yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan Collagen Shaklee dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran!

Tak sabar – sabar nak cuba kan? Harga sekotak Collagen Powder Shaklee hanya RM298 sahaja.

Berminat, nak diskaun?
Boleh, no problem.
Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.
Terus dapat harga ahli kalau daftar jadi ahli 😀

 

Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Pengedar Sah Shaklee area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

 

Cara Order

Daftar Ahli Shaklee sekarang

 shaklee feel the difference

Collagen Powder Shaklee Raja Segala Collagen!

Assalamualaikum everyone!

Collagen Powder ShakleeKita selalu dengar dan nampak macam-macam iklan tentang collagen. Orang kata kalau pakai atau makan collagen secara konsisten, confirm awet muda! Kulit jadi gebu, cantik, licin, tegang dan macam-macam lagi. Tapi… itu je ke manfaat collagen nih?

Apa itu Collagen?

Tisu penyambung yang membantu dalam mengekalkan kekuatan dan keanjalan kulit, rambut, kuku, ligamen, otot, tulang, sendi, tendon, mata, gusi dan saluran darah.

Anda Tahu?

❁ Lebih kurang 72% daripada kulit adalah collagen
❁ Collagen melindungi organ, perut, hati, jantung, paru – paru, saluran darah, sel otak dan lain-lain
❁ 80% daripada tulang adalah collagen
❁ Kornea mata juga adalah collagen
Collagen banyak membantu kecantikan dan kesihatan.

Bagaimana collagen membantu dalam pembentukan kulit yang sihat and younger looking skin?

Kulit kita akan kekal tegang dan tidak menggeleber atau berkedut jika mendapat jumlah collagen yang mencukupi. Untuk memudahkan pemahaman anda, saya gunakan analogi tentang collagen supaya anda boleh bayangkan apa kesan collagen terhadap kulit. Kulit ni boleh diumpamakan seperti belon. Jika ditiup dan mendapat bekalan helium yang mencukupi, belon tuh tegang aje kan? Tapi cuba tengok bila helium tuh dah berkurangan, kan ke kecut aje..

Sebab tu bila dah makin berusia (tak semestinya TUA tau!), ada yang cepat letih, ada yang sakit-sakit sendi, and the list goes on and on. Itu tandanya collagen dah makin banyak merekah dan terputus.

Oh, sebenarnya badan kita boleh menghasilkan collagen sendiri. Tapi nak dijadikan cerita, apabila umur dah masuk 20-an, kadar penghasilan collagen akan berkurang sebanyak 1.5% setiap tahun. Bayangkan begini: bila kita makin berusia, makin banyak collagen dah TERPUTUS, tapi PENGHASILAN collagen makin BERKURANG.

Shaklee Collagen Powder

So, sekarang dah faham tak kenapa selalu orang kata nak nampak awet muda, amalkan supplemen Collagen? Collagen bukan sekadar untuk nampak muda saja tau, tapi collagen adalah untuk KEKAL SIHAT & MUDA! 😀

Jadi, bagaimana cara memilih collagen yang betul?

Saya nak kongsikan 8 panduan memilih collagen yang baik. So, lepas ni bolehlah tengok collagen pilihan anda memenuhi panduan ni atau tidak.

  1. Lebih baik pilih dalam bentuk makanan (or cecair) berbanding collagen yang disuntik. Ini untuk memastikan sintesis enzim mengoptimumkan serapan ke dalam tubuh badan.
  2. Pilih size collagen sekurang-kurangnya 1,000 dalton dan ke bawah. Microfine size membantu penyerapan yang baik kerana size ini adalah paling optimum diserap oleh sel, maka setiap collagen yang diambil upto 100% diserap dan memberi kesan dengan lebih cepat.
  3. Pastikan setiap pemilihan collagen mempunyai emolient yang unggul dan boleh mengunci kelembapan yang berpanjangan.
  4. Pastikan collagen mempunyai antioksidan yang tinggi untuk mengurangkan kesan pra-penuaan.
  5. Pastikan supplemen itu mempunyai elemen vitamin B – Complex untuk membantu sintesis atau pembentukan collagen dari tubuh kita sendiri.
  6. Collagen juga penting untuk kekal cantik tapi pastikan ia ada kandungan glucosamine untuk kesihatan sendi (bonus point).
  7. Pastikan setiap collagen itu mempunyai bahan yang merangsang pembentukan asid hyaluronic yang memberi kesan kulit lebih tegang kerana ia berfungsi mengikat collagen dengan serat yang elastin.
  8. Last but not least, pastikan ia selamat dan tidak bertoksin kerana we want magic portion into our body, not toxic!

Adakah Collagen Shaklee menepati ciri – ciri di atas? Jawapannya YA! Dan bonus untuk anda, harganya sangat-sangat berpatutan.Harga sekotak ialahRM298. Ramai yang dah mencuba dan sangat-sangat lah berpuas hati 😀 Tak percaya, cuba dulu.. baru tauuu

collagen-powder-shaklee

 

Kalau nak SIHAT, tak perlu tunggu – tunggu lagi. Cepat hubungi saya sekarang. Jangan sampai stock dah licin…

Berminat, nak diskaun?
Boleh, no problem.
Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.
Terus dapat harga ahli kalau daftar jadi ahli 😀
Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Cara Order

  Daftar Ahli Shaklee sekarang

 shaklee feel the difference

Vitamin Kulit Cantik, Rahsia Kulit Gebu,Licin & Berseri

Assalamualaikum everyone!

Label Empowering You!

User vitamin kulit cantik Shaklee mesti semakin perasan sekarang..

Sikit sikit amek gambar.. Sikit sikit selfie..

Hehe..Sebab apa? Sebab skin semakin cantik & berseri.. Alhamdulillah 🙂

Jangan tak tahu, sebenarnya ramai wanita cantik kat luar tu yang menggunakan Shaklee diam-diam tau. Tu yang nampak berseri-seri, tegang je kulit. Meh saya ceritakan rahsia vitamin kulit cantik yang Shaklee tawarkan.

1. Collagen Powder

Collagen ni memang famous dengan kecantikan. Sebut collagen semua orang tahu ianya mesti pasal kecantikan. Apa bezanya Collagen Shaklee dan collagen lain kat pasaran? Collagen Shaklee dibuat dari sisik ikan merah yang hidup di lautan dalam (deep sea).

collagen-powder-shaklee

Kelebihan ikan merah yang hidup di lautan dalam ni adalah, ikan ni tak terdedah kepada pencemaran kimia. Ye lah, kat dasar laut dalam tu, mana ada minyak atau sampah sarap. Habitat ikan ni juga memastikan ikan tu tak menyerap apa-apa kekotoran bahan kimia.

Bila ikan tu tak terdedah dengan pencemaran kimia & tak serap bahan pencemaran  kimia, ia adalah selamat untuk kita pakai atau guna ikan tu untuk tujuan kesihatan. Ia turut menjadi jaminan tiada kesan sampingan negatif jika kita amalkan Collagen Powder Shaklee.

Collagen Powder Shaklee ni pulak marvellousnya bukan setakat untuk kulit wajah, tapi juga boleh menggebukan dan melicinkan kulit seluruh tubuh termasuk melembutkan tangan, menghilangkan kasar kat tumit kaki, mengilatkan kuku dan juga boleh membantu rambut untuk shiny glowy gitu.

2. Energizing Soy Protein

esp shaklee malaysia

 

Tahukah anda, sel kulit kita akan mati setiap 21 hari. Bila sel kulit mati, ia akan digantikan dengan sel kulit yang baru. Parut-parut jerawat kat muka kita selama ni adalah sebab sel-sel kulit mati tidak diperbaharui dengan sel-sel kulit yang lebih gebu, bersih, licin dan sihat. Jangan sia-siakan kulit yang diperbaharui itu. Ambil kesempatan ini dengan meningkatkan kualiti sel-sel kulit yang diperbaharui menerusi bekalan protein (ESP) secukupnya.

3. Vitamin E

vita-e shaklee

 

Vitamin E ni adalah agent anti-oksidan dan anti-penuaan yang hebat. Kalau ada jerawat baru pecah, sapu je Vitamin E ni kat parut jerawat tu, cepat je hilang nanti. Serius! Saya pun pernah buat. Ye lah, kengkadang gatal tangan nak picit jerawat walaupun tahu nanti ada parut :p

Vitamin-vitamin ni boleh juga digabung untuk dibuat masker kecantikan. Minum boleh, masker pun boleh. Secara ringkas, cara nak buat masker kecantikan ni:

vitamin kulit cantik

 

1. Sapu muka dengan Vitamin E – hanya pecahkan kapsul, ambil sedikit Vitamin E, selebihnya simpan dalam peti ais.

2. Bancuh dengan ESP dan Collagen Powder.

3. Sapukan bancuhan ESP + Collagen Powder tadi ke wajah.

Hasilnya, superb!! Mesti lepas ni korang teruja nak repeat order!

Gabungan semua vitamin-vitamin di atas membantu dalam menyerikan wajah, menegangkan kulit, mencegah jerawat serta melupuskan parut-parutnya jika di ambil secara berterusan. Wajah anda pasti kelihatan berseri dari dalam, tak perlu mekap berlebihan yang mungkin merosakkan kulit. Pengguna Shaklee tentu rasa skin glowing walaupun baru bangun tidur! Hebat! ^_^

Eksklusif untuk customer yang membeli dari saya, saya akan guide cara makan yang terperinci mengenai cara makan vitamin-vitamin ini.

Cara Order

 Daftar Ahli Shaklee sekarang

shaklee feel the difference