Set Kesuburan Wanita Shaklee Paling Popular

Assalamualaikum dear readers!

Set Kesuburan Shaklee antara set paling popular dan mendapat sambutan yang menggalakkan. Kesuburan ni rasanya masalah global. Tau sahajalah sekarang ni masalah selalunya  berpunca dari pemakanan, gaya hidup dan persekitaran. Kalau dulu senang nak dapatkan makanan yang tak dicemari dengan bahan kimia. Sekarang sayur pun dah penuh pestisid, jadi kena jadi extra hati-hati memilih pemakanan anda.

Testimoni Set Kesuburan Wanita Shaklee

Set kesuburan wanita atau vitamin untuk kesuburan mungkin boleh didapati di mana-mana termasuk mendapatkan rawatan doktor sakit puan atau dari pusat fertility, tapi sejauh mana berkesan tu hanya Tuhan lebih mengetahui.

Saya nak share set subur untuk wanita dari shaklee. Sebab ramai dah cuba jadi saya happy untuk berkongsi. Anda akan akui keberkesanan set kesuburan wanita ni setelah amalkan dan bila check UPT, anda disahkan hamil! Set subur wanita ni bukan ubat tapi adalah vitamin atau supplement. Maka tak perlu risau anda alami kesan buruk yang mungkin ada berbanding mengambil ubat.

Inilah dia set kesuburan untuk wanita atau bakal ibu:

#1. GLA Complex

Set Kesuburan Wanita Shaklee

Fungsi GLA Complex:

  • adalah untuk meningkatkan kesuburan wanita dengan membantu penghasilan cecair servik yang berkualiti.
  • atasi masalah senggugut.
  • menstabilkan period/haid yang tak normal.
  • menstabilkan hormon.
  • membantu wanita menghasilkan lendiran subur supaya sperma dapat hidup lebih lama sehingga 5 hari dan melancarkan perjalanan sperma untuk persenyawaan. Lendiran ini seakan putih telur namun tidak semua wanita menghasilkan lendiran yang “subur”. Dengan bantuan GLA, lendiran ini membantu untuk meningkatkan kesuburan seorang wanita.
  • mengecutkan cyst dan pcos bagi wanita

#2. B-Complex

Set Kesuburan Wanita Shaklee

Fungsi B-Complex adalah mengandungi Vitamin B6 yang meningkatkan kesuburan wanita, asid folat pula penting untuk persenyawaan telur oleh sperma.

Anda juga boleh add on Alfalfa untuk set ini kerana fungsi alfalfa adalah membantu untuk mengurangkan masalah keputihan yang biasa berlaku di kalangan wanita.

 

Set Kesuburan Wanita Shaklee

Fungsi Alfalfa:

  • membantu merawat masalah keputihan yang mengganggu hubungan suami isteri.
  • mengetatkan vagina agar suami merasa lebih selesa.

 

Antara testimoni yang telah berjaya hamil dengan set kesuburan wanita shaklee:

GLA Complex ShakleeBerjaya hamil dengan amalkan 3 botol GLA Complex Shaklee

Testimoni berjaya hamil dengan shakleeGLA Complex Shaklee betulkan kitaran period dan berjaya hamil

Bagi yang nak dapatkan set kesuburan wanita shaklee yang paling meletop ini bolehlah buat order secara online melalui website order shaklee di bawah. Lepas tu, tunggu je set subur wanita anda sampai depan pintu rumah/pejabat anda ye.

Order Vitamin Online

 

Coppp!!!

Anda mahu jadi ahli shaklee dan nak tahu cara daftar shaklee? Mudah je, hanya klik following link:

CARA MUDAH & CEPAT JADI AHLI SHAKLEE

CARA JADI AHLI SHAKLEE SECARA PERCUMA

Jika ada sebarang pertanyaan atau konsultasi, hubungi saya sekarang 🙂

Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Saya adalah wakil Sah Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.
Order Shaklee

Punca dan Atasi Masalah Period Tidak Teratur

Assalamualaikum everyone!

Kebanyakan wanita mula datang period atau akan datang bulan antara umur 10 dan 15 tahun. Biasanya satu cycle dikira 28 hari. Tapi kita tak boleh juga generalize, sebab ada orang mempunyai cycle 26 hari, ada juga yang cycle 32 hari.

APA YANG BERLAKU SEMASA PERIOD? 

Pada hari pertama darah period keluar, ovari akan menyediakan telur untuk dibebaskan.

Telur ini akan melalui proses untuk matang dan in the same time dinding rahim akan mula menebal untuk menyediakan rahim untuk fetus sekiranya telur bersenyawa dengan sperma.

Telur ini dibebaskan melalui tiub fallopio pada hari ke-14 dari cycle 28 hari, menuju ke arah rahim. Jika telur tidak bersenyawa dengan sperma, telur dan dinding rahim yang menebal tadi akan mula jatuh sebagai darah period. 

Set Senggugut ShakleeKENAPA KITARAN HAID TIDAK TERATUR 

Banyak sebab kenapa period tak teratur. Berikut saya kongsikan beberapa sebab period tak teratur:

#1. Hamil 

Period boleh jadi tak datang sebab kita pregnant. Ujian UPT boleh jadi negatif sebab UPT tak berapa sensitif untuk mengesan hormon Hcg yang dibebaskan oleh fetus. Cara terbaik untuk pastikan hamil atau tidak, adalah dengan membuat ujian darah di klinik atau hospital.

Ujian darah boleh sahkan sama ada kita hamil atau tidak.

#2. Stress

Stress merupakan faktor utama bagi kebanyakan wanita dan remaja perempuan mengalami masalah period tidak teratur. Cortisol iaitu sejenis hormon stress mempunyai kesan secara langsung dengan hormon estrogen dan progesteron yang dihasilkan oleh tubuh kita.

Cortisol yang terlalu banyak akibat stress boleh mempengaruhi cycle period.

#3. PCOS (Polycystic Ovary Syndrome)

PCOS ialah apabila cyst (ketumbuhan) terbentuk di ovari dan mengganggu pergerakan ovari. Cyst menyebabkan telur tidak dapat melalui proses matang di ovari. Apabila telur tak matang, telur tak dapat dibebaskan.

PCOS & Cyst berjaya hamil dengan shaklee#4. Pil Perancang Kehamilan

Kebanyakan pil perancang kehamilan akan mengganggu cycle period. Implanon juga sangat terkenal dengan masalah mengganggu hormon wanita.

#5. Pemakanan

Berat badan kita pun memainkan peranan penting dalam masalah period tidak teratur. Jika kita makan terlalu banyak junk food atau naik terlalu banyak berat badan, tubuh kita akan mempengaruhi beberapa hormon dan mengganggu waktu kesuburan.

SUPPLEMENT MEMBETULKAN PERIOD TIDAK TERATUR

Beberapa supplement Shaklee boleh membantu membetulkan masalah period tidak teratur.

GLA Complex

GLA Complex sangat membantu menyeimbangkan semula hormon wanita. GLA juga membantu kecutkan cyst pada ovari.

B Complex

B Complex merangsang penghasilan hormon serotonin, iaitu sejenis hormon yang membuat kita berasa tenang dan gembira, sekaligus menghalang penghasilan hormon cortisol.

Vivix

Vivix merupakan anti-oksida terbaik yang menghapuskan radikal bebas yang menjadi punca hormon tak stabil dan mempengaruhi kitaran period.

Saya nak betulkan kitaran period bersama Shaklee! Jom buat order sekarang…

Order Vitamin Online

Coppp!!!

Anda mahu jadi ahli shaklee dan nak tahu cara daftar shaklee? Mudah je, hanya klik following link:

CARA MUDAH & CEPAT JADI AHLI SHAKLEE

CARA JADI AHLI SHAKLEE SECARA PERCUMA

Jika ada sebarang pertanyaan atau konsultasi, hubungi saya sekarang 🙂

Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Saya adalah wakil Sah Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

Order Shaklee

Promosi Shaklee Bulan OGOS 2014: BELI 6 GLA PERCUMA 1 BOTOL!

Assalamualaikum everyone!

Setiap bulan Shaklee akan mengadakan promosi produk, beli 6 botol dan dapat percuma 1 botol.

Bulan ini, promosi dari Shaklee adalah supplement GLA.

Beli 6 botol GLA, dan dapatkan 1 botol percuma.

Promosi Ogos Beli 6 Percuma 1 GLA

GLA Complex Shaklee

 

Buy 6 Free 1 GLA

GLA merupakan nama pendek untuk Gamma Linoleic Acid.

GLA tak berasid pun, nama je macam tu.

GLA adalah supplement kewanitaan, mostly berkaitan dengan membetulkan masalah hormon wanita.

Anda salah seorang wanita yang mempunyai masalah period tak stabil, masalah period lambat datang, senggugut semasa period, masalah menopause? Semua ini sangat bagus untuk amalkan GLA.

GLA akan bertindak membetulkan masalah hormon di dalam tubuh wanita.

Kebiasaannya kita perlukan 2-3 botol GLA untuk mendapat kesan terbaik.

PELABURAN anda untuk dapatkan produk ini cuma RM91.25 sahaja. Harganya jauh lebih kecil berbanding kesan positif yang akan berlaku kepada anda! 😀

Rasa nak cubalah! Jom buat order sekarang…

Esell Shaklee

Saya nak beli GLA Shaklee

Coppp!!!

Anda mahu jadi ahli shaklee dan nak tahu cara daftar shaklee? Mudah je, hanya klik following link:

CARA MUDAH & CEPAT JADI AHLI SHAKLEE

CARA JADI AHLI SHAKLEE SECARA PERCUMA

Jika ada sebarang pertanyaan atau konsultasi, hubungi saya sekarang 🙂

Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Saya adalah wakil Sah Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.
Cara Order

Testimoni Cyst Mengecut Setelah Konsisten Amalkan GLA Complex Shaklee

Assalamualaikum dear readers!

Semakin lama semakin ramai yang telah mencuba dan merasai sendiri kebaikan GLA Complex Shaklee ini.

gla-complexDalam entry lepas (Apakah Cyst & Fibroid? Kecutkan Cyst & Fibroid Tanpa Pembedahan Dengan Shaklee) kita dah tahu apa itu cyst dan fibroid. Dalam entry ini, saya kongsikan beberapa testimoni para pengguna GLA Complex yang konsisten mengamalkannya. Alhamdulillah dengan izin Allah, terdapat perubahan positif yang mereka perolehi, terutamanya pada masalah cyst yang dihadapi 😀

Testimoni

#1: Puan Lia – mengelak cyst daripada berulang dengan GLA Complex dan vitamin lain.

“Katanya kalau saya tak nak go for surgery, beliau suggest saya get married.. (hahaha..) masa tu saya tak kenal lagi dengan suami saya ni.. kenapa kena kahwin is the best solution? Beliau kata, kalau kahwin, kita akan pregnant. Bila pregnant that cyst takkan dapat supply hormone yang every month dia dapat untuk growing.. (masa tu cyst saya dah 3cm in diameter).. that’s why wanita yang dah kahwin and every year wanita tu pregnant, wanita tu takkan dapat sakit camni.. owwwhhh.. barulah faham..

So, sekarang ni dah kahwin, masa preggy Irfan, check cyst whether it’s growing bigger or not, but the O&G gtaw the cyst is NO MORE THERE..! sebab saya dah pregnant and cyst tu dah tak dapat supply hormon tu.. and sekarang ni dah ada Irfan.. Alhamdulillah, takde rasa senggugut tu dah.. Alhamdulillah dah cuba Shaklee 6 bulan ni.. dan saya dah tak rasa sakit lagi, malah saya bertambah sihat dan rasa seperti ‘orang baru’..ahaks..!

Untuk mereka yang mengalami cyst ni, boleh ambil apa yang saya makan iaitu ESP, Vitamin E, B-Complex, Vitamin C dan GLA Complex.. GLA ni memang terbaekkk..! Ianya menstabilkan hormon dan menjadikan period saya regular.. saya dah tak rasa sakit langsung setiap kali ‘ia’ datang (itu salah satu indicator yg cyst tiada disitu. ni O&G yg cakap yea…) dan bukan itu sahaja, kulit saya jadi mulus, bersih, berseri dan menawan.. tambah pulak dengan Vitamin E.. memang kawan baik saya 2 vitamin ni”

*credit: MyChibiBox

#2: Kawan sepejabat Puan Maa – cyst mengecil dan menghilang.

 

Testimoni GLA 2 botol GLA utk cyst

“..Alhamdulillah selepas 6 bulan CYSTS mengecil dan terus mengecil dan kini CYSTS tu dah tiada ZERO (0), AJAIBKAN Berkat pengambilan 2 botol GLA secara konsisten dan juga mengamalkan DIET KARBOHIDRAT. Sekarang member dah pregnant 5 minggu..”

#3: Puan Suzi – cyst mengecut dari 4++ cm ke 3.6cm.

Testimoni GLA Shaklee cyst kecut-GLA

“..menggunakan GLA selama 2 bulan.. alhamdulillah cyst saya dah pun mengecut dari 4++ cm (tak ingat yang tepat) ke 3.6cm.. tadi saya buat check up kt klinik nak tengok saiz cyst saya dan alhamdulillah.. dan period saya pun dah tak keluar darah berketul-ketul lagi..”

#4: Puan Dilla – cyst mengecut daripada 2.73cm ke 1.4cm.

” Petang tadi pegi klinik untuk scan pada julai lalu, 2.73cm.. dan hari ini, 1.4cm!.. Syukur Alhamdulillah..

Doc: Bagus ye, cyst dah kecut.. Mcm mana tu? memang xde ubat utk kecutkan cyst ni..

Saya: Err.. saya cuma amalkan makan supplement.. Shaklee GLA..

Doc: Bagus! Tak payah operate.. tak elok pun operate-operate ni..

Alhamdulillah, sesungguhnya Allah jugalah yang berkuasa mencipta dan menghilangkan sesuatu..”

*Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

GLA Complex hanyalah sebagai ikhtiar untuk mengawal atur dan menstabilkan hormon, yang secara tidak langsung akan membantu kesihatan sistem reproduksi wanita secara keseluruhan. Bagi yang pernah mempunyai cyst juga kami sangat syorkan pengambilan GLA Complex ini bersama vitamin antioksidan lain untuk mengelakkan daripada berulang semula pada masa depan.Oleh kerana fungsinya yang istimewa ini, GLA Complex juga sesuai diamalkan oleh semua wanita yang telah baligh hinggalah setelah menopause sekalipun, insyaAllah ia tetap bermanfaat untuk anda.

Credit: CelikVitamin

Saya Nak Dapatkan GLA Complex Shaklee!

Untuk tempahan segera, anda boleh ikuti 3 langkah mudah di bawah:

Step #1: Membuat Pembayaran

Anda boleh membuat pembayaran ke akaun di bawah:

  • Maybank 1643 9795 9273 (Fatin Hamizah)

(Hantarkan Gambar Transfer Transaction M2u & CIMB Click)

Step #2: Hantarkan Maklumat

SMS/Whatsapp maklumat anda:

  1. Nama
  2. No Telefon
  3. Alamat

ke 012 – 283 1538 (Fatin)

Step #3: Tunggu Barang Sampai

Barang anda akan dipos menggunakan Poslaju atau GDEX atau CityLink. Penghantaran biasanya mengambil masa 1-5 hari bekerja

Pengedar Sah Shaklee area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.
Cara Order
Daftar Ahli Shaklee sekarang
shaklee feel the difference

Penghidap Cyst & PCOS Berjaya Hamil Dengan Shaklee

Assalamualaikum dear readers!

Penghidap Cyst & PCOS yang berjaya hamil? Alhamdulillah, itulah jika kita usaha tanpa jemu, akhirnya rezeki akan datang juga. Ramai yang menjangkakan pesakit PCOS susah untuk mendapat anak. Namun dengan kuasa Allah, tiada siapa boleh melawannya.

PCOS ini adalah singkatan kepada Polycystic Ovary Syndrome. Atau dengan bahasa mudah adalah berlaku bila hormon wanita tidak stabil. Ia akan mengganggu perjalanan period anda dan lebih buruk juga akan mengganggu penampilan anda.

GLA Shaklee PCOS

KESAN-KESAN PCOS KEPADA PENGHIDAPNYA:

  • Hormon sex menjadi tidak stabil. Kebiasaannya ovari mengeluarkan sejumlah kecil hormon lelaki iaitu androgen. Tapi penghidap PCOS akan mengalami lebihan hormon lelaki dan ini akan menyebabkan perjalanan haid terganggu, tumbuh jerawat dan bulu-bulu yang tak diingini.
  • Untuk kes yang lebih teruk, penghidapnya mungkin akan terkena kencing manis. Ini kerana badan menghadapi masalah menggunakan insulin. Maka gula dalam darah akan meningkat dan seterusnya boleh meningkatkan peluang penghidap PCOS mengalami diabetes.

SIMPTOM-SIMPTOM PCOS

  • Jerawat.
  • Berat badan naik mendadak dan sukar turun.
  • Lebihan rambut di muka dan badan.
  • Rambut gugur.
  • Period yang tak teratur.
  • Kesuburan terganggu. Ramai penghidap PCOS akan mengalami kesukaran untuk mendapatkan anak.
  • Tekanan.

Sukar untuk diramalkan ujian yang perlu dihadapi oleh mereka yang menghidap PCOS. Namun dengan usaha yang berterusan ternyata mungkin boleh membantu. Happy dan terharu dengar ada pesakit PCOS yang telah berjaya hamil walaupun menghadapi pelbagai kesukaran pada mulanya. Kita tengok testimoni beliau.

Saya Nak Dapatkan Set Kesuburan PCOS!

Untuk tempahan segera, anda boleh ikuti 3 langkah mudah di bawah:

Step #1: Membuat Pembayaran

Anda boleh membuat pembayaran ke salah satu akaun di bawah:

  • Maybank 1643 9795 9273 (Fatin Hamizah)

(Hantarkan Gambar Transfer Transaction M2u & CIMB Click)

Step #2: Hantarkan Maklumat

SMS/Whatsapp maklumat anda:

  1. Nama
  2. No Telefon
  3. Alamat

ke 012 – 283 1538 (Fatin)

Step #3: Tunggu Barang Sampai

Barang anda akan dipos menggunakan Poslaju atau GDEX atau CityLink. Penghantaran biasanya mengambil masa 1-5 hari bekerja

Pengedar Sah Shaklee area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

Cara Order

 

 

  Daftar Ahli Shaklee sekarang

 shaklee feel the difference

Punca & Tanda-Tanda Endrometriosis, Fibroid & Cyst

Assalamualaikum dear readers!

TANDA-TANDA ATAU GEJALA ENDROMETRIOSIS, FIBROID & CYST

#1. Gangguan Haid

Berlaku pendarahan yang banyak dan berpanjangan, berketul-ketul, atau terlalu sedikit. Setiap wanita terutama dalam lingkungan 40-an yang mengalami masalah gangguan haid, mestilah mendapatkan pemeriksaan dan rawatan dari doktor, khususnya doktor pakar sakit puan.

#2. Masalah Ketidaksuburan Atau Kemandulan

Fibroid juga boleh menimbulkan masalah ketidaksuburan atau kemandulan di kalangan wanita. Jadi, wanita yang lambat berkahwin atau setelah beberapa tahun kahwin tetapi masih tidak mendapat anak, perlulah mendapatkan pemeriksaan daripada doktor pakar untuk mengesan sama ada dia mengalami masalah ketumbuhan dalam rahim. Tidak semestinya semua wanita yang mengalami ketumbuhan fibroid tidak boleh mengandung kerana ramai juga wanita yang mempunyai fibroid masih boleh mengandung.

#3. Kerap Keguguran atau Bayi Songsang

Ketumbuhan yang terlalu besar akan menekan rahim lalu boleh menyebabkan risiko keguguran atau menimbulkan masalah pada kedudukan bayi. Sometimes ia boleh menyekat kelahiran bayi kerana ketumbuhan itu terlalu besar dan tidak membolehkan kepala bayi turun ke rongga pelvic. Wanita yang mengandung dengan fibroid kadangkala mengalami kesakitan kerana fibroid ini menjadi tegang dan tertekan.

#4. Kerap Kencing

Oleh kerana pundi air kencing terletak di sebelah rahim, maka jika ada ketumbuhan dalam rahim, pundi kencing akan tertekan. Akibatnya wanita itu akan menghadapi masalah kerap kencing. Tidak dapat menahan kencing apabila batuk atau bersin.

#5. Senggugut Yang Teruk

#6. Perut Buncit Yang Ketara atau Seperti Mengandung

Jika kita rasa terdapat tanda-tanda sedemikian, eloklah pergi berjumpa doktor untuk pemeriksaan lanjut.

GLA Shaklee endometriosis

PUNCA-PUNCA ENDOMETRIOSIS, FIBROID & CYST

❁ Ketidakseimbangan Hormon

Estrogen dan progesteron adalah 2 jenis hormon wanita. Biasanya, estrogen meningkat naik sejurus selepas haid dan paras progesteron pula meningkat selepas telur dikeluarkan, iaitu 2 minggu selepas keluar haid sehingga tempoh haid akan datang. Jika keadaan yang tidak seimbang, terutama jika terlalu banyak estrogen tetapi kandungan progesteron tidak mencukupi dalam badan seseorang, boleh menimbulkan pelbagai masalah seperti pendarahan yang tidak tentu masa, ketumbuhan fibroid pada rahim serta keadaan ketidaksuburan atau kemandulan.

Kandungan estrogen dan progesteron dikawal  oleh hormon yang dikeluarkan oleh kelenjar pituitari yang terletak dalam otak. Menurut Dr. Hamid, fungsi kilang pituitari ini mudah dipengaruhi oleh keadaan mental, emosi dan rohani seseorang. Jika ada gangguan pada tahap tersebut, maka rangkaian hormon yang mengawal pusingan dan mengawal paras estrogen dan progesteron boleh terganggu. Desakan dan tekanan hidup yang sering dialami oleh kebanyakan wanita bekerja juga akan mengganggu kawalan dan fungsi rangkaian hormon yang mengawal  pusingan haid seseorang. Oleh itu, keadaan seperti ketidaksuburan dan penyakit ketumbuhan pada rahim serta endometriosis sering berlaku di kalangan wanita moden yang bekerja.

❁ Pemakanan Yang Tidak Sihat

Diet atau pola pemakanan seseorang turut mempengaruhi badan seseorang. Wanita yang tidak menjaga pemakanan, terutamanya yang sering makan makanan segera, lebih berisiko tinggi untuk mendapat endriometriosis, fibroid atau cyst.

❁ Tekanan Hidup

Kehidupan wanita zaman sekarang ini sangat mencabar, menyebabkan sering tertekan fizikal dan mental. Mental yang tertekan boleh menyebabkan sistem pertahanan badan (imunisasi) menjadi lemah. Oleh sebab itu, pelbagai penyakit akan timbul termasuklah Endometriosis, Fibroid & Cyst.

Rawatan & Pencegahan Semulajadi Dengan Shaklee

Saya cadangkan agar mengambil supplement yang boleh mengatur keseimbangan hormon dan kaya antioksida untuk membantu mengecutkan ketumbuhan dan mencegah pembentukan radikal bebas yang menjadi punca utama kepada ketumbuhan dan kanser. Antaranya ialah:

♥ GLA Complex: Bertindak untuk kawal keseimbangan hormon Estrogen & Progesteron.

gla-complex

♥ Vivix: Meningkatkan imunisasi dan menghapus radikal bebas, memperbaiki DNA dan sel-sel badan.

vivix

♥ Vitamin C: Meningkatkan imunisasi dan menentang radikal bebas.

vita-c shaklee

Kalau dibiarkan dan anda sekadar tidak peduli, fibroid boleh bertukar menjadi barah atau kanser jika tidak diatasi pada peringkat awal.

Jom sihat secara semulajadi dengan Shaklee.

Harga

Harga sebotol GLA Complex hanya RM91.25 sahaja untuk 60 capsules, stok 1 bulan!

Harga sebotol Vitamin C hanya RM92.50 sahaja untuk 180 tablet dan tahan selama 6 bulan!

Harga sebotol Vivix hanya RM475 sahaja untuk 150ml dan tahan selama 2-3 bulan!

Nak diskaun?
Boleh, no problem.
Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.
Anda akan terus dapat menikmati harga ahli dan point terus masuk bawah ID anda 😀
Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Pengedar Sah Shaklee area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

 

Cara Order

 Daftar Ahli Shaklee sekarang

shaklee feel the difference

Apakah Cyst dan Fibroid? Kecutkan Cyst dan Fibroid Tanpa Pembedahan Dengan Shaklee

Assalamualaikum dear readers! Tahukah anda, cyst dan fibroid adalah penyakit yang sinonim dengan wanita kerana 75% wanita akan mengalaminya. Apa itu cyst dan fibroid? Kalau dibiarkan dan anda sekadar tidak peduli, fibroid boleh bertukar menjadi barah atau kanser jika tidak diatasi pada peringkat awal. Ada 2 cara untuk hilangkan cyst dan fibroid ni, iaitu dengan pembedahan atau pengambilan supplement. GLA Shaklee ovarian-cyst Apakah Cyst? Cyst adalah sejenis ketumbuhan dalam kilang ovary. Kenapa ia digelar cyst? Sebabnya ketumbuhan ini mesti mengandungi cecair/fluids, sama ada air, cecair bercampur protin, darah beku, darah haid, minyak dan lendir lemak. Ia boleh disertai dengan ketumbuhan daging yang mungkin sejenis kanser terdiri daripada rambut, cartilage, tulang dan lain-lain. Cyst ni adalah ketumbuhan biasa bukan kanser yang paling kerap dijumpai di dalam uterus. Most of the case, cyst ni lambat berkembang dan tidak menyebabkan apa-apa gejala. Cuma small percentage kes je yang betul-betul memerlukan rawatan perubatan. Tengok kat kedudukan  mana cyst ni membesar dalam rahim. Manakala fibroid terdiri daripada bahan berserat yang menyebabkan tumor. Fibroid juga dikenali sebagai ‘ketumbuhan fibroid’, ‘fibrolids’, ‘myomas’ atau hanya ‘fibroid’. Ia terdiri daripada kira-kira 0.04 inci (1 mm) kepada kira-kira 8 inci (20 cm) atau lebih. Apakah Punca Fibroid? Punca fibroid belum ditentukan, tetapi ada kaitan dengan pengeluaran estrogen dalam badan wanita. Tumor ini hanya seolah-olah terhasil semasa tahun-tahun reproduktif. Ia boleh tumbuh dengan cepat semasa mengandung apabila pengeluaran estrogen dan aliran darah meningkat dalam rahim. Tetapi biasanya tidak menyebabkan komplikasi. Jenis-jenis cyst fibroid ditentukan oleh di mana fibroid tumbuh dalam rahim: GLA Shaklee jenis fibroid Fibroid 1: Intramural Tumbuh di dinding rahim, jenis yang paling biasa. Boleh menyebabkan rahim bengkak dan kadang-kadang menonjol sama ada ke dalam atau di luar rahim. Fibroid 1: Submucosal Juga dikenali sebagai fibroid submucous, biasanya yang paling high possibility menyebabkan gejala-gejala yang ketara.  Fibroid ini dijumpai dalam lapisan uterus dan boleh berlanjutan hingga ke dalam rahim sendiri. Hasilnya, submucosal fibroid boleh menyebabkan pendarahan semasa haid. Fibroid 2: Subserosal Juga dipanggil fibroid subserous yang tumbuh di luar rahim. Fibroid ini selalunya memberi gejala yang paling minima, tetapi boleh berkembang menjadi sangat besar. Sesetengah fibroid subserosal menjadi begitu besar sehingga seorang wanita boleh kelihatan seperti mengandung enam bulan. Rawatan dan Pencegahan Semulajadi  Dengan Shaklee Dalam satu kajian, dipercayai dengan mengamalkan herba dan supplement dapat mengecutkan cyst dan fibroid ini dan seterusnya menghilangkannya tanpa pembedahan. Saya cadangkan agar mengambil supplement yang boleh mengatur keseimbangan hormone dan kaya antioksida untuk membantu mengecutkan ketumbuhan dan mencegah pembentukan radikal bebas yang menjadi punca utama kepada ketumbuhan dan kanser. Antaranya ialah: #1. GLA Complex: Bertindak untuk kawal keseimbangan hormon Estrogen & Progesteron. gla-complex #2. Vivix: Meningkatkan imunisasi dan menghapus radikal bebas, memperbaiki DNA dan sel-sel badan. vivix #3. Vitamin C: Meningkatkan imunisasi dan menentang radikal bebas. vita-c shaklee Oleh kerana penyakit berkaitan rahim ni boleh menjejaskan kesuburan serta boleh memberi kesan lebih besar seperti kanser, jadi marilah kita sama-sama mengambil berat tentang kesihatan kita. Mencegah adalah lebih baik dari merawat. Jom sihat secara semulajadi dengan Shaklee. Harga

Harga sebotol GLA Complex hanya RM91.25 sahaja untuk 60 capsules, stok 1 bulan!

Harga sebotol Vitamin C hanya RM92.50 sahaja untuk 180 tablet dan tahan selama 6 bulan!

Harga sebotol Vivix hanya RM475 sahaja untuk 150ml dan tahan selama 2-3 bulan!

Nak diskaun?
Boleh, no problem.
Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.
Anda akan terus dapat menikmati harga ahli dan point terus masuk bawah ID anda 😀
Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Pengedar Sah Shaklee area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

  Cara Order    Daftar Ahli Shaklee sekarang

 

 

shaklee feel the difference

Cara Makan Set Kesuburan Shaklee Dengan Berkesan dan Cepat Hamil

Assalamualaikum dear readers,

Kali ni saya nak cerita cara makan set kesuburan shaklee secara step by step. Nak makan kena faham caranya.

Set Kesuburan Shaklee

Secara ringkasnya, entry ni akan membantu anda memahami:

  1. Cara Makan Set Kesuburan Suami dan Isteri Dengan Cara Yang Betul dan Berkesan.
  2. Kenapa zinc perlu dimakan semasa perut kosong?
  3. Kenapa vitamin E perlu dimakan bersama makanan berminyak?
  4. Perkara Penting Yang Perlu Dilakukan Selepas Makan Vitamin.

1. CARA MAKAN PRODUK SHAKLEE GLA COMPLEX DAN VITALEA UNTUK KESUBURAN

Peringkat Pertama: Baru pertama kali makan GLA. Nak stabilkan hormon badan isteri semula. Vitalea makan sebiji sehari.

#1: Makan Vitalea setiap hari. 1 biji selepas sarapan setiap hari. Jangan makan vitalea dengan makanan dan minuman berasaskan susu.

#2: Kemudian, makan GLA Complex 1 biji selepas sarapan juga. Dan 1 biji lagi GLA Complex pada waktu malam sebelum tidur.

#3: Bagi tujuan kesuburan, GLA Complex mestilah dimakan SETIAP HARI. Bagi bulan pertama, makan semasa hari pertama haid sampai period semula. Jangan berhenti makan masa period tau.

#4: Anda mesti alert, semasa bulan pertama makan GLA, anda harus tahu bila tarikh anda sepatutnya datang bulan. Contohnya, bulan lepas kitaran anda 28 hari. Jadi, bulan ni lebih kurang 28 hari juga.

#5: Kalau dah masuk 30 hari tak period lagi, buat Urine Pregnancy Test. Kalau ujian UPT positif dan anda sah mengandung, terus BERHENTI MAKAN GLA ya.

#6: Kalau tak hamil dan period datang macam biasa, kita masuk peringkat ke-2 pula.

Peringkat Kedua: Lepas hormon badan dah stabil.

#1: Kira berapa hari kitar period anda. Berapa hari? Sebagai contoh kita ambil 30 hari ehh.

#2: Kemudian, bahagikan kitaran anda dengan 2. Contoh 30 hari divide 2 ialah 15 hari.

#3: InsyaAllah waktu subur anda pada hari ke-15 selepas haid.

#4: Makan GLA Complex sejak hari pertama haid sehingga sehari sebelum waktu subur iaitu hari ke-14. Sehari sebiji ehh.

#5: Pada hari ke-15, BERHENTI makan GLA. Vitalea masih makan macam biasa ehh.

#6: Buat ujian UPT sekiranya haid tak datang macam biasa.

#7: Jika haid datang macam biasa, ulang PERINGKAT KE-2 ni sehinggalah hamil ya. InsyaAllah. Jika anda hamil je, terus STOP makan GLA.

Sekiranya anda nak tahu lebih banyak tentang GLA Complex, KLIK DI SINI

Selesai bahagian wanita, sekarang kita masuk part lelaki pula.

CARA MAKAN SET KESUBURAN LELAKI

#1: Makan 1 biji Zinc Complex SEBELUM sarapan.

#2: Kemudian ambil 2 biji Vitamin E, SELEPAS makan tengahari ehh.

Simple sangat kan!

2. KENAPA MESTI AMBIL ZINC COMPLEX SEMASA PERUT KOSONG?

Mudah je. Sebabnya, zinc ni akan kalah dengan zat lain macam kalsium. Contohnya anda sarapan sandwich, dalam tu ada keju dan minum teh tarik.

Susu dan keju dalam teh tarik dan sandwich mengandungi kalsium. Jadi, kalau kita ambil zinc selepas makan, zinc tidak akan diserap oleh badan. Rugi lah..

Jika kita makan roti dan bijiran lain semasa sarapan. Contonhya cornflakes, koko crunch dan roti bijirin penuh/wholemeal. Phytates dalam makanan tersebut akan bergabung dengan zinc untuk menjadi bentuk yang sukar diserap badan.

Membazirlah kan.. Sebab tu elok makan masa perut kosong. Sebelum kita ambil sarapan.

Baca lebih lanjut tentang Cara Makan Zinc Complex Di Sini

3. KENAPA VITAMIN E ELOK DI AMBIL SELEPAS MAKAN?

Vitamin yang larut dalam Minyak dan Lemak ialah A, D, E dan K. Kita akan makan makanan berminyak semasa lunch atau dinner. Jadi, Vitamin E lebih mudah larut dalam minyak dan diserap badan.

Selain Zinc Complex dan Vitamin E, CoQHealth juga sangat bagus untuk kesuburan lelaki. Kenapa?

CoQHealth akan membantu jantung kita beroperasi dengan lebih kuat. Bila jantung sihat, anda akan jadi lebih bertenaga. Takdelah lesu je.

Bila jantung sihat dan kuat, oksigen akan cukup untuk semua sel dalam badan termasuklah sistem pembiakan.

Cuma CoQHealth ni alternatif saja. Ada budget lebih boleh cuba.

4. PERKARA PENTING YANG PERLU DILAKUKAN SELEPAS MAKAN VITAMIN

#1: Vitamin perlu dimakan mengikut sukatan eh. Jangan terlebih dos yang ditetapkan.

#2: Minum 3 liter air sehari.

Semoga artikel ni membantu anda menggunakan produk ini dengan berkesan.

Tak sabar-sabar nak cuba Set Kesuburan Shaklee ni kan?

Harga

Harga sebotol GLA Complex hanya RM91.25 sahaja untuk 60 capsules, stok 1 bulan!

Harga sebotol Vitalea hanya RM88.75 sahaja untuk 120 tablet dan tahan selama 4 bulan!

Harga sebotol Zinc Complex hanya RM33.75 sahaja untuk 120 tablet dan tahan selama 4 bulan!

Harga sebotol Vitamin E hanya RM149 sahaja untuk 120 capsules dan tahan selama 2 bulan!

Harga sebotol CoQHealth hanya RM124 sahaja untuk 30 capsules, stok 1 bulan!

Nak diskaun?
Boleh, no problem.
Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.
Anda akan terus dapat menikmati harga ahli dan point terus masuk bawah ID anda 😀
Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Pengedar Sah Shaklee area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.
Cara Order Daftar Ahli Shaklee sekarang
shaklee feel the difference

Tips Hadapi Masalah Senggugut Atau Period Pain Secara Semulajadi

Assalamualaikum everyone!

period_pain

Sakit semasa datang period sememangya menjadi masalah utama bagi wanita setiap bulan. Ada sesetengah orang mengalami sakit di bawah perut dan pinggang sehingga tak mampu untuk duduk lama atau pun berjalan. Ada sesetengah orang pula sakit sehingga berguling – guling di atas katil. Berguling – guling atas katil memang seronok jika sedang malas, tapi kalau tengah sakit memang sampai menangis dibuatnya. Kalau first day period cuma nak duduk di rumah, berehat dan baring sepanjang hari..

Sakit senggugut ni disebabkan pengecutan atau pergerakan kuat otot – otot uterus. Beberapa kajian menunjukkan gen merupakan faktor utama. Gen membuatkan seseorang mengalami tahap senggugut yang berlainan. Faktor lain seperti diet dan suasana persekitaran juga memainkan peranan. Diet yang berlemak, rendah protein dan rendah serat boleh meninggikan risiko untuk individu mengalami senggugut. Pengambilan gula yang banyak, alkohol serta kopi semasa period turut menyebabkan senggugut. Wanita yang merokok lebih berisiko berbanding yang tidak merokok. Rehat yang tidak mencukupi dan tekanan yang tinggi di tempat kerja dan sekolah boleh mengganggu keseimbangan bahan kimia dalam badan dan seterusnya mengakibatkan senggugut.

Jadi, sebenarnya senggugut boleh dicegah atau setidak – tidaknya boleh mengurangkan kesakitan dan ketidakselesaan dengan mengamalkan gaya hidup sihat.

Ada beberapa tips yang boleh kita amalkan untuk mengurangkan rasa sakit semasa  period cara semulajadi tanpa perlu ambil ponstant atau pain killer. Walaupun tak hilang sepenuhnya tapi dapat juga mengurangkan sakit senggugut. Antara tips yang boleh kita amalkan ialah:

Perbaiki diet – Jangan cuba untuk hilangkan berat badan secara drastik. Makan makanan yang mengandungi banyak protein dan tinggi kandungan seratnya. Makan banyak sayur – sayuran, kekacang, ikan salmon dan parsli.
Variasikan pilihan minuman – Banyakkan minum jus buah -buahan. Ia lebih enak dan sihat berbanding makan aiskrim atau minuman berkarbonat. Elakkan teh, kopi dan minuman beralkohol beberapa hari sebelum period.
Ambil lemak yang berkualiti – Ya! Banyakkan makan salmon dan tuna. Ia mengandungi lemak asid omega 3 yang tinggi dan boleh mengurangkan sakit senggugut.
Kekal aktif – Teruskan aktiviti harian dan kekal cergas semasa anda didatangi period. Joging dan berjalan bersiar – siar juga membantu. Bersenam telah terbukti dapat mengurangkan sakit senggugut.
Tuam perut – Dapatkan tuala dan rendam di dalam air suam. Perah tuala dan letakkan tuala di atas bahagian yang sakit. Lakukan sehingga kesakitan reda.
Tarik nafas dalam – dalam, baring dan tidur – Tidur bukan saja dapat merehatkan badan malah dapat merehatkan fikiran daripada memikirkan rasa sakit
Ambil vitamin tambahan – Atasi masalah anda dengan supplemen 😀
Inginkan supplemen bagi mengatasi masalah anda?
#1: B Complex
Lengkap dengan 8 kumpulan B termasuk asid folik yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus dan emosi lebih stabil. Kekurangan vitamin B meningkatkan paras estrogen dan kesan PMS.
B complex
#2: GLA Complex
Supplemen favourite ramai wanita untuk memelihara kesihatan sepanjang kitaran haid setiap bulan. GLA merupakan sejenis asid lemak Omega 6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin – bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawal atur proses badan yang normal. Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid lemak Omega 6. Ia mengandungi vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel. Ia juga menggalakkan kesihatan semasa kitaran haid.
GLA complex
#3: Ostematrix
Menolong mengurangkan simptom – simptom senggugut seperti perut kembung, kekejangan, mudah meradang dan kemurungan. Membekalkan 1,000 mg (100% DV) unsur kalsium daripada sumber – sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semula jadi, 400mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya, 400 IU (100% DV) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium.
ostematrix
Lepas saya amalkan Shaklee ni, saya bebas bergerak ke sana sini semasa period. Kalau dulu first day period mesti sakit dan berehat sepanjang hari. Tapi sekarang steady je. Kalau period masa hari bekerja dan kebetulan pergi outstation takde lah risau sangat..
Uih, nak diskaun?
Boleh, no problem.
Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.
Terus dapat harga ahli kalau daftar jadi ahli 😀
Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Cara Order
Daftar Ahli Shaklee sekarang
shaklee feel the difference
 

VITAMIN GUIDE: GLA Complex Shaklee vs. Evening Primrose Oil

GLA borage flower

Hi everyone!

GLA adalah nama saintifik bagi gamma-linolenik acid, yang mana terdapat dalam bunga borage, evening primrose oil (EPO) dan bunga safflower. GLA sangat popular di kalangan wanita tidak mengira usia dek pelbagai khasiatnya dalam kehidupan kita.

Antara kebaikan GLA terhadap tubuh kita:

  1. Imuniti tubuh – Sistem imuniti kita terganggu jika tubuh kekurangan GLA oleh sebab jangkitan kuman menyebabkan tubuh tidak dapat menukar linolenik acid kepada GLA.
  2. Masalah kolestrol – Kadar kolestrol menurun dengan pengambilan GLA (bersama EPA) yang terbukti mempengaruhi profil lipid. GLA dan EPA ditukarkan kepada PGE-1 (prostaglandin) di mana kadar kolestrol tak dapat dikawal dalam sel yang tidak dapat menjalankan sintesis terhadap PGE-1 ini. Pengambilan GLA setiap hari selama 3 bulan berturut-turut memulihkan pengekalan PGE-1 dalam tubuh sekaligus mengawal kolestrol.
  3. Arthritis – Kajian oleh University of Massachussetts terhadap pesakit-pesakit artritis menunjukkan GLA dari minyak borage didapati membantu mengawal bengkak sendi dan kesakitan yang dialami oleh pesakit artritis.
  4. PMS – Pengambilan GLA secara konsisten dapat mengatasi masalah PMS. Masalah PMS berpunca dari penurunan kadar asid lemak dalam tubuh wanita ketidakdatangan haid. Kekurangan asid lemak ini menjadikan simptom PMS yang ketara.
  5. Diabetes – Berdasarkan kajian terhadap 111 pesakit diabetes menunjukkan GLA membantu mengurangkan simptom kerosakan saraf terhadap pesakit diabetes. Kajian lain mendapati GLA menghalang kemerosotan saraf dari berlaku. Pesakit diabetes dikaitkan dengan masalah kekurangan PGE-1, menjadikan mereka memerlukan GLA. PGE-1 membantu dalam menghasilkan insulin untuk pesakit diabetes.
  6. Kulit yang sihat – GLA telah diamalkan sejak berzaman untuk kesihatan kulit serta membantu dalam masalah kuku rapuh. 9 kajian ke atas GLA mendapati ia mampu merawat ekzema. Meskipun kesannya agak lambat (6-9 bulan) namun ia penantian yang berbaloi. Setiap kapsul mengandungi 4 kali GLA lebih dari EPO.

GLA Complex-page-001

 

Kelebihan GLA Complex Shaklee:

  • Diperbuat daripada Borage Oil kerana kandungan GLA bunga borage adalah tertinggi (2x ganda dari EPO dan 50% lebih tinggi dari safflower).
  • Diuji secara klinikal untuk bioavailabiliti, serapan dan gabungan ke dalam sel dan tisu.
  • Setiap kapsul mengandungi bekalan binaan yang mencukupi untuk prostaglandin (90mg asid linolenik gamma, 216mg asid linolenik dan 15 IU Vitamin E).
  • Dilindungi oleh Shaklee Guard – sistem anti pengoksidaan semulajadi yang dipaten secara eksklusif bagi memastikan kestabilan dan kesegaran.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

GLA complex

Dapatkan sumber GLA terbaik iaitu GLA Complex Shaklee hari ini! Harga pasaran:

  • GLA Complex 60s SM: RM91 | SS: RM95

Hubungi saya untuk mendapatkan HARGA ISTIMEWA! Isikan borang untuk Order dan pertanyaan.

Shaklee Independent Distributor ID: 888106 | Fatin Hamizah
Email: vitaminstreet@gmail.com
Atau
PM segera di link (www.fb.com/messages/VitaminStreet)!
Atau
SMS/Whatsapp ke 012 – 283 1538