Set Kesuburan Wanita Shaklee Paling Popular

Assalamualaikum dear readers!

Set Kesuburan Shaklee antara set paling popular dan mendapat sambutan yang menggalakkan. Kesuburan ni rasanya masalah global. Tau sahajalah sekarang ni masalah selalunya  berpunca dari pemakanan, gaya hidup dan persekitaran. Kalau dulu senang nak dapatkan makanan yang tak dicemari dengan bahan kimia. Sekarang sayur pun dah penuh pestisid, jadi kena jadi extra hati-hati memilih pemakanan anda.

Testimoni Set Kesuburan Wanita Shaklee

Set kesuburan wanita atau vitamin untuk kesuburan mungkin boleh didapati di mana-mana termasuk mendapatkan rawatan doktor sakit puan atau dari pusat fertility, tapi sejauh mana berkesan tu hanya Tuhan lebih mengetahui.

Saya nak share set subur untuk wanita dari shaklee. Sebab ramai dah cuba jadi saya happy untuk berkongsi. Anda akan akui keberkesanan set kesuburan wanita ni setelah amalkan dan bila check UPT, anda disahkan hamil! Set subur wanita ni bukan ubat tapi adalah vitamin atau supplement. Maka tak perlu risau anda alami kesan buruk yang mungkin ada berbanding mengambil ubat.

Inilah dia set kesuburan untuk wanita atau bakal ibu:

#1. GLA Complex

Set Kesuburan Wanita Shaklee

Fungsi GLA Complex:

  • adalah untuk meningkatkan kesuburan wanita dengan membantu penghasilan cecair servik yang berkualiti.
  • atasi masalah senggugut.
  • menstabilkan period/haid yang tak normal.
  • menstabilkan hormon.
  • membantu wanita menghasilkan lendiran subur supaya sperma dapat hidup lebih lama sehingga 5 hari dan melancarkan perjalanan sperma untuk persenyawaan. Lendiran ini seakan putih telur namun tidak semua wanita menghasilkan lendiran yang “subur”. Dengan bantuan GLA, lendiran ini membantu untuk meningkatkan kesuburan seorang wanita.
  • mengecutkan cyst dan pcos bagi wanita

#2. B-Complex

Set Kesuburan Wanita Shaklee

Fungsi B-Complex adalah mengandungi Vitamin B6 yang meningkatkan kesuburan wanita, asid folat pula penting untuk persenyawaan telur oleh sperma.

Anda juga boleh add on Alfalfa untuk set ini kerana fungsi alfalfa adalah membantu untuk mengurangkan masalah keputihan yang biasa berlaku di kalangan wanita.

 

Set Kesuburan Wanita Shaklee

Fungsi Alfalfa:

  • membantu merawat masalah keputihan yang mengganggu hubungan suami isteri.
  • mengetatkan vagina agar suami merasa lebih selesa.

 

Antara testimoni yang telah berjaya hamil dengan set kesuburan wanita shaklee:

GLA Complex ShakleeBerjaya hamil dengan amalkan 3 botol GLA Complex Shaklee

Testimoni berjaya hamil dengan shakleeGLA Complex Shaklee betulkan kitaran period dan berjaya hamil

Bagi yang nak dapatkan set kesuburan wanita shaklee yang paling meletop ini bolehlah buat order secara online melalui website order shaklee di bawah. Lepas tu, tunggu je set subur wanita anda sampai depan pintu rumah/pejabat anda ye.

Order Vitamin Online

 

Coppp!!!

Anda mahu jadi ahli shaklee dan nak tahu cara daftar shaklee? Mudah je, hanya klik following link:

CARA MUDAH & CEPAT JADI AHLI SHAKLEE

CARA JADI AHLI SHAKLEE SECARA PERCUMA

Jika ada sebarang pertanyaan atau konsultasi, hubungi saya sekarang 🙂

Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Saya adalah wakil Sah Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.
Order Shaklee

Punca dan Atasi Masalah Period Tidak Teratur

Assalamualaikum everyone!

Kebanyakan wanita mula datang period atau akan datang bulan antara umur 10 dan 15 tahun. Biasanya satu cycle dikira 28 hari. Tapi kita tak boleh juga generalize, sebab ada orang mempunyai cycle 26 hari, ada juga yang cycle 32 hari.

APA YANG BERLAKU SEMASA PERIOD? 

Pada hari pertama darah period keluar, ovari akan menyediakan telur untuk dibebaskan.

Telur ini akan melalui proses untuk matang dan in the same time dinding rahim akan mula menebal untuk menyediakan rahim untuk fetus sekiranya telur bersenyawa dengan sperma.

Telur ini dibebaskan melalui tiub fallopio pada hari ke-14 dari cycle 28 hari, menuju ke arah rahim. Jika telur tidak bersenyawa dengan sperma, telur dan dinding rahim yang menebal tadi akan mula jatuh sebagai darah period. 

Set Senggugut ShakleeKENAPA KITARAN HAID TIDAK TERATUR 

Banyak sebab kenapa period tak teratur. Berikut saya kongsikan beberapa sebab period tak teratur:

#1. Hamil 

Period boleh jadi tak datang sebab kita pregnant. Ujian UPT boleh jadi negatif sebab UPT tak berapa sensitif untuk mengesan hormon Hcg yang dibebaskan oleh fetus. Cara terbaik untuk pastikan hamil atau tidak, adalah dengan membuat ujian darah di klinik atau hospital.

Ujian darah boleh sahkan sama ada kita hamil atau tidak.

#2. Stress

Stress merupakan faktor utama bagi kebanyakan wanita dan remaja perempuan mengalami masalah period tidak teratur. Cortisol iaitu sejenis hormon stress mempunyai kesan secara langsung dengan hormon estrogen dan progesteron yang dihasilkan oleh tubuh kita.

Cortisol yang terlalu banyak akibat stress boleh mempengaruhi cycle period.

#3. PCOS (Polycystic Ovary Syndrome)

PCOS ialah apabila cyst (ketumbuhan) terbentuk di ovari dan mengganggu pergerakan ovari. Cyst menyebabkan telur tidak dapat melalui proses matang di ovari. Apabila telur tak matang, telur tak dapat dibebaskan.

PCOS & Cyst berjaya hamil dengan shaklee#4. Pil Perancang Kehamilan

Kebanyakan pil perancang kehamilan akan mengganggu cycle period. Implanon juga sangat terkenal dengan masalah mengganggu hormon wanita.

#5. Pemakanan

Berat badan kita pun memainkan peranan penting dalam masalah period tidak teratur. Jika kita makan terlalu banyak junk food atau naik terlalu banyak berat badan, tubuh kita akan mempengaruhi beberapa hormon dan mengganggu waktu kesuburan.

SUPPLEMENT MEMBETULKAN PERIOD TIDAK TERATUR

Beberapa supplement Shaklee boleh membantu membetulkan masalah period tidak teratur.

GLA Complex

GLA Complex sangat membantu menyeimbangkan semula hormon wanita. GLA juga membantu kecutkan cyst pada ovari.

B Complex

B Complex merangsang penghasilan hormon serotonin, iaitu sejenis hormon yang membuat kita berasa tenang dan gembira, sekaligus menghalang penghasilan hormon cortisol.

Vivix

Vivix merupakan anti-oksida terbaik yang menghapuskan radikal bebas yang menjadi punca hormon tak stabil dan mempengaruhi kitaran period.

Saya nak betulkan kitaran period bersama Shaklee! Jom buat order sekarang…

Order Vitamin Online

Coppp!!!

Anda mahu jadi ahli shaklee dan nak tahu cara daftar shaklee? Mudah je, hanya klik following link:

CARA MUDAH & CEPAT JADI AHLI SHAKLEE

CARA JADI AHLI SHAKLEE SECARA PERCUMA

Jika ada sebarang pertanyaan atau konsultasi, hubungi saya sekarang 🙂

Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Saya adalah wakil Sah Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

Order Shaklee

Promosi Shaklee Bulan OGOS 2014: BELI 6 GLA PERCUMA 1 BOTOL!

Assalamualaikum everyone!

Setiap bulan Shaklee akan mengadakan promosi produk, beli 6 botol dan dapat percuma 1 botol.

Bulan ini, promosi dari Shaklee adalah supplement GLA.

Beli 6 botol GLA, dan dapatkan 1 botol percuma.

Promosi Ogos Beli 6 Percuma 1 GLA

GLA Complex Shaklee

 

Buy 6 Free 1 GLA

GLA merupakan nama pendek untuk Gamma Linoleic Acid.

GLA tak berasid pun, nama je macam tu.

GLA adalah supplement kewanitaan, mostly berkaitan dengan membetulkan masalah hormon wanita.

Anda salah seorang wanita yang mempunyai masalah period tak stabil, masalah period lambat datang, senggugut semasa period, masalah menopause? Semua ini sangat bagus untuk amalkan GLA.

GLA akan bertindak membetulkan masalah hormon di dalam tubuh wanita.

Kebiasaannya kita perlukan 2-3 botol GLA untuk mendapat kesan terbaik.

PELABURAN anda untuk dapatkan produk ini cuma RM91.25 sahaja. Harganya jauh lebih kecil berbanding kesan positif yang akan berlaku kepada anda! 😀

Rasa nak cubalah! Jom buat order sekarang…

Esell Shaklee

Saya nak beli GLA Shaklee

Coppp!!!

Anda mahu jadi ahli shaklee dan nak tahu cara daftar shaklee? Mudah je, hanya klik following link:

CARA MUDAH & CEPAT JADI AHLI SHAKLEE

CARA JADI AHLI SHAKLEE SECARA PERCUMA

Jika ada sebarang pertanyaan atau konsultasi, hubungi saya sekarang 🙂

Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Saya adalah wakil Sah Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.
Cara Order

Testimoni Cyst Mengecut Setelah Konsisten Amalkan GLA Complex Shaklee

Assalamualaikum dear readers!

Semakin lama semakin ramai yang telah mencuba dan merasai sendiri kebaikan GLA Complex Shaklee ini.

gla-complexDalam entry lepas (Apakah Cyst & Fibroid? Kecutkan Cyst & Fibroid Tanpa Pembedahan Dengan Shaklee) kita dah tahu apa itu cyst dan fibroid. Dalam entry ini, saya kongsikan beberapa testimoni para pengguna GLA Complex yang konsisten mengamalkannya. Alhamdulillah dengan izin Allah, terdapat perubahan positif yang mereka perolehi, terutamanya pada masalah cyst yang dihadapi 😀

Testimoni

#1: Puan Lia – mengelak cyst daripada berulang dengan GLA Complex dan vitamin lain.

“Katanya kalau saya tak nak go for surgery, beliau suggest saya get married.. (hahaha..) masa tu saya tak kenal lagi dengan suami saya ni.. kenapa kena kahwin is the best solution? Beliau kata, kalau kahwin, kita akan pregnant. Bila pregnant that cyst takkan dapat supply hormone yang every month dia dapat untuk growing.. (masa tu cyst saya dah 3cm in diameter).. that’s why wanita yang dah kahwin and every year wanita tu pregnant, wanita tu takkan dapat sakit camni.. owwwhhh.. barulah faham..

So, sekarang ni dah kahwin, masa preggy Irfan, check cyst whether it’s growing bigger or not, but the O&G gtaw the cyst is NO MORE THERE..! sebab saya dah pregnant and cyst tu dah tak dapat supply hormon tu.. and sekarang ni dah ada Irfan.. Alhamdulillah, takde rasa senggugut tu dah.. Alhamdulillah dah cuba Shaklee 6 bulan ni.. dan saya dah tak rasa sakit lagi, malah saya bertambah sihat dan rasa seperti ‘orang baru’..ahaks..!

Untuk mereka yang mengalami cyst ni, boleh ambil apa yang saya makan iaitu ESP, Vitamin E, B-Complex, Vitamin C dan GLA Complex.. GLA ni memang terbaekkk..! Ianya menstabilkan hormon dan menjadikan period saya regular.. saya dah tak rasa sakit langsung setiap kali ‘ia’ datang (itu salah satu indicator yg cyst tiada disitu. ni O&G yg cakap yea…) dan bukan itu sahaja, kulit saya jadi mulus, bersih, berseri dan menawan.. tambah pulak dengan Vitamin E.. memang kawan baik saya 2 vitamin ni”

*credit: MyChibiBox

#2: Kawan sepejabat Puan Maa – cyst mengecil dan menghilang.

 

Testimoni GLA 2 botol GLA utk cyst

“..Alhamdulillah selepas 6 bulan CYSTS mengecil dan terus mengecil dan kini CYSTS tu dah tiada ZERO (0), AJAIBKAN Berkat pengambilan 2 botol GLA secara konsisten dan juga mengamalkan DIET KARBOHIDRAT. Sekarang member dah pregnant 5 minggu..”

#3: Puan Suzi – cyst mengecut dari 4++ cm ke 3.6cm.

Testimoni GLA Shaklee cyst kecut-GLA

“..menggunakan GLA selama 2 bulan.. alhamdulillah cyst saya dah pun mengecut dari 4++ cm (tak ingat yang tepat) ke 3.6cm.. tadi saya buat check up kt klinik nak tengok saiz cyst saya dan alhamdulillah.. dan period saya pun dah tak keluar darah berketul-ketul lagi..”

#4: Puan Dilla – cyst mengecut daripada 2.73cm ke 1.4cm.

” Petang tadi pegi klinik untuk scan pada julai lalu, 2.73cm.. dan hari ini, 1.4cm!.. Syukur Alhamdulillah..

Doc: Bagus ye, cyst dah kecut.. Mcm mana tu? memang xde ubat utk kecutkan cyst ni..

Saya: Err.. saya cuma amalkan makan supplement.. Shaklee GLA..

Doc: Bagus! Tak payah operate.. tak elok pun operate-operate ni..

Alhamdulillah, sesungguhnya Allah jugalah yang berkuasa mencipta dan menghilangkan sesuatu..”

*Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

GLA Complex hanyalah sebagai ikhtiar untuk mengawal atur dan menstabilkan hormon, yang secara tidak langsung akan membantu kesihatan sistem reproduksi wanita secara keseluruhan. Bagi yang pernah mempunyai cyst juga kami sangat syorkan pengambilan GLA Complex ini bersama vitamin antioksidan lain untuk mengelakkan daripada berulang semula pada masa depan.Oleh kerana fungsinya yang istimewa ini, GLA Complex juga sesuai diamalkan oleh semua wanita yang telah baligh hinggalah setelah menopause sekalipun, insyaAllah ia tetap bermanfaat untuk anda.

Credit: CelikVitamin

Saya Nak Dapatkan GLA Complex Shaklee!

Untuk tempahan segera, anda boleh ikuti 3 langkah mudah di bawah:

Step #1: Membuat Pembayaran

Anda boleh membuat pembayaran ke akaun di bawah:

  • Maybank 1643 9795 9273 (Fatin Hamizah)

(Hantarkan Gambar Transfer Transaction M2u & CIMB Click)

Step #2: Hantarkan Maklumat

SMS/Whatsapp maklumat anda:

  1. Nama
  2. No Telefon
  3. Alamat

ke 012 – 283 1538 (Fatin)

Step #3: Tunggu Barang Sampai

Barang anda akan dipos menggunakan Poslaju atau GDEX atau CityLink. Penghantaran biasanya mengambil masa 1-5 hari bekerja

Pengedar Sah Shaklee area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.
Cara Order
Daftar Ahli Shaklee sekarang
shaklee feel the difference

Penghidap Cyst & PCOS Berjaya Hamil Dengan Shaklee

Assalamualaikum dear readers!

Penghidap Cyst & PCOS yang berjaya hamil? Alhamdulillah, itulah jika kita usaha tanpa jemu, akhirnya rezeki akan datang juga. Ramai yang menjangkakan pesakit PCOS susah untuk mendapat anak. Namun dengan kuasa Allah, tiada siapa boleh melawannya.

PCOS ini adalah singkatan kepada Polycystic Ovary Syndrome. Atau dengan bahasa mudah adalah berlaku bila hormon wanita tidak stabil. Ia akan mengganggu perjalanan period anda dan lebih buruk juga akan mengganggu penampilan anda.

GLA Shaklee PCOS

KESAN-KESAN PCOS KEPADA PENGHIDAPNYA:

  • Hormon sex menjadi tidak stabil. Kebiasaannya ovari mengeluarkan sejumlah kecil hormon lelaki iaitu androgen. Tapi penghidap PCOS akan mengalami lebihan hormon lelaki dan ini akan menyebabkan perjalanan haid terganggu, tumbuh jerawat dan bulu-bulu yang tak diingini.
  • Untuk kes yang lebih teruk, penghidapnya mungkin akan terkena kencing manis. Ini kerana badan menghadapi masalah menggunakan insulin. Maka gula dalam darah akan meningkat dan seterusnya boleh meningkatkan peluang penghidap PCOS mengalami diabetes.

SIMPTOM-SIMPTOM PCOS

  • Jerawat.
  • Berat badan naik mendadak dan sukar turun.
  • Lebihan rambut di muka dan badan.
  • Rambut gugur.
  • Period yang tak teratur.
  • Kesuburan terganggu. Ramai penghidap PCOS akan mengalami kesukaran untuk mendapatkan anak.
  • Tekanan.

Sukar untuk diramalkan ujian yang perlu dihadapi oleh mereka yang menghidap PCOS. Namun dengan usaha yang berterusan ternyata mungkin boleh membantu. Happy dan terharu dengar ada pesakit PCOS yang telah berjaya hamil walaupun menghadapi pelbagai kesukaran pada mulanya. Kita tengok testimoni beliau.

Saya Nak Dapatkan Set Kesuburan PCOS!

Untuk tempahan segera, anda boleh ikuti 3 langkah mudah di bawah:

Step #1: Membuat Pembayaran

Anda boleh membuat pembayaran ke salah satu akaun di bawah:

  • Maybank 1643 9795 9273 (Fatin Hamizah)

(Hantarkan Gambar Transfer Transaction M2u & CIMB Click)

Step #2: Hantarkan Maklumat

SMS/Whatsapp maklumat anda:

  1. Nama
  2. No Telefon
  3. Alamat

ke 012 – 283 1538 (Fatin)

Step #3: Tunggu Barang Sampai

Barang anda akan dipos menggunakan Poslaju atau GDEX atau CityLink. Penghantaran biasanya mengambil masa 1-5 hari bekerja

Pengedar Sah Shaklee area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

Cara Order

 

 

  Daftar Ahli Shaklee sekarang

 shaklee feel the difference

Punca & Tanda-Tanda Endrometriosis, Fibroid & Cyst

Assalamualaikum dear readers!

TANDA-TANDA ATAU GEJALA ENDROMETRIOSIS, FIBROID & CYST

#1. Gangguan Haid

Berlaku pendarahan yang banyak dan berpanjangan, berketul-ketul, atau terlalu sedikit. Setiap wanita terutama dalam lingkungan 40-an yang mengalami masalah gangguan haid, mestilah mendapatkan pemeriksaan dan rawatan dari doktor, khususnya doktor pakar sakit puan.

#2. Masalah Ketidaksuburan Atau Kemandulan

Fibroid juga boleh menimbulkan masalah ketidaksuburan atau kemandulan di kalangan wanita. Jadi, wanita yang lambat berkahwin atau setelah beberapa tahun kahwin tetapi masih tidak mendapat anak, perlulah mendapatkan pemeriksaan daripada doktor pakar untuk mengesan sama ada dia mengalami masalah ketumbuhan dalam rahim. Tidak semestinya semua wanita yang mengalami ketumbuhan fibroid tidak boleh mengandung kerana ramai juga wanita yang mempunyai fibroid masih boleh mengandung.

#3. Kerap Keguguran atau Bayi Songsang

Ketumbuhan yang terlalu besar akan menekan rahim lalu boleh menyebabkan risiko keguguran atau menimbulkan masalah pada kedudukan bayi. Sometimes ia boleh menyekat kelahiran bayi kerana ketumbuhan itu terlalu besar dan tidak membolehkan kepala bayi turun ke rongga pelvic. Wanita yang mengandung dengan fibroid kadangkala mengalami kesakitan kerana fibroid ini menjadi tegang dan tertekan.

#4. Kerap Kencing

Oleh kerana pundi air kencing terletak di sebelah rahim, maka jika ada ketumbuhan dalam rahim, pundi kencing akan tertekan. Akibatnya wanita itu akan menghadapi masalah kerap kencing. Tidak dapat menahan kencing apabila batuk atau bersin.

#5. Senggugut Yang Teruk

#6. Perut Buncit Yang Ketara atau Seperti Mengandung

Jika kita rasa terdapat tanda-tanda sedemikian, eloklah pergi berjumpa doktor untuk pemeriksaan lanjut.

GLA Shaklee endometriosis

PUNCA-PUNCA ENDOMETRIOSIS, FIBROID & CYST

❁ Ketidakseimbangan Hormon

Estrogen dan progesteron adalah 2 jenis hormon wanita. Biasanya, estrogen meningkat naik sejurus selepas haid dan paras progesteron pula meningkat selepas telur dikeluarkan, iaitu 2 minggu selepas keluar haid sehingga tempoh haid akan datang. Jika keadaan yang tidak seimbang, terutama jika terlalu banyak estrogen tetapi kandungan progesteron tidak mencukupi dalam badan seseorang, boleh menimbulkan pelbagai masalah seperti pendarahan yang tidak tentu masa, ketumbuhan fibroid pada rahim serta keadaan ketidaksuburan atau kemandulan.

Kandungan estrogen dan progesteron dikawal  oleh hormon yang dikeluarkan oleh kelenjar pituitari yang terletak dalam otak. Menurut Dr. Hamid, fungsi kilang pituitari ini mudah dipengaruhi oleh keadaan mental, emosi dan rohani seseorang. Jika ada gangguan pada tahap tersebut, maka rangkaian hormon yang mengawal pusingan dan mengawal paras estrogen dan progesteron boleh terganggu. Desakan dan tekanan hidup yang sering dialami oleh kebanyakan wanita bekerja juga akan mengganggu kawalan dan fungsi rangkaian hormon yang mengawal  pusingan haid seseorang. Oleh itu, keadaan seperti ketidaksuburan dan penyakit ketumbuhan pada rahim serta endometriosis sering berlaku di kalangan wanita moden yang bekerja.

❁ Pemakanan Yang Tidak Sihat

Diet atau pola pemakanan seseorang turut mempengaruhi badan seseorang. Wanita yang tidak menjaga pemakanan, terutamanya yang sering makan makanan segera, lebih berisiko tinggi untuk mendapat endriometriosis, fibroid atau cyst.

❁ Tekanan Hidup

Kehidupan wanita zaman sekarang ini sangat mencabar, menyebabkan sering tertekan fizikal dan mental. Mental yang tertekan boleh menyebabkan sistem pertahanan badan (imunisasi) menjadi lemah. Oleh sebab itu, pelbagai penyakit akan timbul termasuklah Endometriosis, Fibroid & Cyst.

Rawatan & Pencegahan Semulajadi Dengan Shaklee

Saya cadangkan agar mengambil supplement yang boleh mengatur keseimbangan hormon dan kaya antioksida untuk membantu mengecutkan ketumbuhan dan mencegah pembentukan radikal bebas yang menjadi punca utama kepada ketumbuhan dan kanser. Antaranya ialah:

♥ GLA Complex: Bertindak untuk kawal keseimbangan hormon Estrogen & Progesteron.

gla-complex

♥ Vivix: Meningkatkan imunisasi dan menghapus radikal bebas, memperbaiki DNA dan sel-sel badan.

vivix

♥ Vitamin C: Meningkatkan imunisasi dan menentang radikal bebas.

vita-c shaklee

Kalau dibiarkan dan anda sekadar tidak peduli, fibroid boleh bertukar menjadi barah atau kanser jika tidak diatasi pada peringkat awal.

Jom sihat secara semulajadi dengan Shaklee.

Harga

Harga sebotol GLA Complex hanya RM91.25 sahaja untuk 60 capsules, stok 1 bulan!

Harga sebotol Vitamin C hanya RM92.50 sahaja untuk 180 tablet dan tahan selama 6 bulan!

Harga sebotol Vivix hanya RM475 sahaja untuk 150ml dan tahan selama 2-3 bulan!

Nak diskaun?
Boleh, no problem.
Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.
Anda akan terus dapat menikmati harga ahli dan point terus masuk bawah ID anda 😀
Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Pengedar Sah Shaklee area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

 

Cara Order

 Daftar Ahli Shaklee sekarang

shaklee feel the difference

Apakah Cyst dan Fibroid? Kecutkan Cyst dan Fibroid Tanpa Pembedahan Dengan Shaklee

Assalamualaikum dear readers! Tahukah anda, cyst dan fibroid adalah penyakit yang sinonim dengan wanita kerana 75% wanita akan mengalaminya. Apa itu cyst dan fibroid? Kalau dibiarkan dan anda sekadar tidak peduli, fibroid boleh bertukar menjadi barah atau kanser jika tidak diatasi pada peringkat awal. Ada 2 cara untuk hilangkan cyst dan fibroid ni, iaitu dengan pembedahan atau pengambilan supplement. GLA Shaklee ovarian-cyst Apakah Cyst? Cyst adalah sejenis ketumbuhan dalam kilang ovary. Kenapa ia digelar cyst? Sebabnya ketumbuhan ini mesti mengandungi cecair/fluids, sama ada air, cecair bercampur protin, darah beku, darah haid, minyak dan lendir lemak. Ia boleh disertai dengan ketumbuhan daging yang mungkin sejenis kanser terdiri daripada rambut, cartilage, tulang dan lain-lain. Cyst ni adalah ketumbuhan biasa bukan kanser yang paling kerap dijumpai di dalam uterus. Most of the case, cyst ni lambat berkembang dan tidak menyebabkan apa-apa gejala. Cuma small percentage kes je yang betul-betul memerlukan rawatan perubatan. Tengok kat kedudukan  mana cyst ni membesar dalam rahim. Manakala fibroid terdiri daripada bahan berserat yang menyebabkan tumor. Fibroid juga dikenali sebagai ‘ketumbuhan fibroid’, ‘fibrolids’, ‘myomas’ atau hanya ‘fibroid’. Ia terdiri daripada kira-kira 0.04 inci (1 mm) kepada kira-kira 8 inci (20 cm) atau lebih. Apakah Punca Fibroid? Punca fibroid belum ditentukan, tetapi ada kaitan dengan pengeluaran estrogen dalam badan wanita. Tumor ini hanya seolah-olah terhasil semasa tahun-tahun reproduktif. Ia boleh tumbuh dengan cepat semasa mengandung apabila pengeluaran estrogen dan aliran darah meningkat dalam rahim. Tetapi biasanya tidak menyebabkan komplikasi. Jenis-jenis cyst fibroid ditentukan oleh di mana fibroid tumbuh dalam rahim: GLA Shaklee jenis fibroid Fibroid 1: Intramural Tumbuh di dinding rahim, jenis yang paling biasa. Boleh menyebabkan rahim bengkak dan kadang-kadang menonjol sama ada ke dalam atau di luar rahim. Fibroid 1: Submucosal Juga dikenali sebagai fibroid submucous, biasanya yang paling high possibility menyebabkan gejala-gejala yang ketara.  Fibroid ini dijumpai dalam lapisan uterus dan boleh berlanjutan hingga ke dalam rahim sendiri. Hasilnya, submucosal fibroid boleh menyebabkan pendarahan semasa haid. Fibroid 2: Subserosal Juga dipanggil fibroid subserous yang tumbuh di luar rahim. Fibroid ini selalunya memberi gejala yang paling minima, tetapi boleh berkembang menjadi sangat besar. Sesetengah fibroid subserosal menjadi begitu besar sehingga seorang wanita boleh kelihatan seperti mengandung enam bulan. Rawatan dan Pencegahan Semulajadi  Dengan Shaklee Dalam satu kajian, dipercayai dengan mengamalkan herba dan supplement dapat mengecutkan cyst dan fibroid ini dan seterusnya menghilangkannya tanpa pembedahan. Saya cadangkan agar mengambil supplement yang boleh mengatur keseimbangan hormone dan kaya antioksida untuk membantu mengecutkan ketumbuhan dan mencegah pembentukan radikal bebas yang menjadi punca utama kepada ketumbuhan dan kanser. Antaranya ialah: #1. GLA Complex: Bertindak untuk kawal keseimbangan hormon Estrogen & Progesteron. gla-complex #2. Vivix: Meningkatkan imunisasi dan menghapus radikal bebas, memperbaiki DNA dan sel-sel badan. vivix #3. Vitamin C: Meningkatkan imunisasi dan menentang radikal bebas. vita-c shaklee Oleh kerana penyakit berkaitan rahim ni boleh menjejaskan kesuburan serta boleh memberi kesan lebih besar seperti kanser, jadi marilah kita sama-sama mengambil berat tentang kesihatan kita. Mencegah adalah lebih baik dari merawat. Jom sihat secara semulajadi dengan Shaklee. Harga

Harga sebotol GLA Complex hanya RM91.25 sahaja untuk 60 capsules, stok 1 bulan!

Harga sebotol Vitamin C hanya RM92.50 sahaja untuk 180 tablet dan tahan selama 6 bulan!

Harga sebotol Vivix hanya RM475 sahaja untuk 150ml dan tahan selama 2-3 bulan!

Nak diskaun?
Boleh, no problem.
Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.
Anda akan terus dapat menikmati harga ahli dan point terus masuk bawah ID anda 😀
Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Pengedar Sah Shaklee area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

  Cara Order    Daftar Ahli Shaklee sekarang

 

 

shaklee feel the difference