Pengambilan Vitamin: Kenapa Perlu Konsisten Dalam Tempoh 90 – 120 hari?

Assalamualaikum dear readers!

Ramai yang baru cuba mengambil vitamin tak sabar-sabar nak rasakan perubahannya. Ye lah. Sape tak nak fast result kan? So kali ini saya nak terangkan kenapa anda perlu konsisten mengambil vitamin atau supplement sekurang-kurangnya 90-120 hari.

cells live for 90-120 days shaklee herb lax ESP

Sel hidup antara 90-120 hari, makan dalam tempoh itu disarankan mengambil supplement dengan konsisten untuk dapatkan kesan yang diingini (dalam tempoh penggantian sel). Anda boleh mulakan dengan program detox bagi proses pembersihan organ dalaman tubuh terutamanya usus bagi memastikan zat supplement diserap dengan kadar optimum. Diikuti dengan pengambilan protein bagi menghasilkan sel-sel tubuh yang sihat (di samping membaiki sel-sel lama). Dan kemudian, diteruskan dengan pengambilan vitamin2 dan mineral2 secara konsisten.

Jadi anda harus bersabar jika belum mendapat hasil serta merta. Berikan masa kepada sel anda untuk menyerap zat-zat vitamin iaitu dalam tempoh 90-120 hari.

Sebelum memulakan pengambilan sebarang vitamin dan mineral, anda disarankan untuk mengambil:

1. Agen detoks: Herb-lax

Herb Lax

2. Sumber Protein: Energizing Soy Protein (ESP) 

esp shaklee malaysiaEksklusif untuk customer yang membeli dari saya, saya akan maklumkan cara makan yang terperinci mengenai cara makan vitamin2 atau supplement2 yang dibeli. Eksklusif consultation hanya untuk customer saya 😀

Saya Nak Dapatkan Herb-Lax & ESP!

Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Pengedar Sah Shaklee area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

 

Cara Order

  Daftar Ahli Shaklee sekarang

 

shaklee feel the difference

Advertisements

Herb-Lax Tak Sesuai Untuk Ibu Hamil Yang Sembelit

Assalamualaikum dear readers!

Malam tadi saya dapat satu message yang bertanya:

Q: Herb-Lax selamat tak diambil oleh ibu hamil yang sembelit?

A: TIDAK!

Herb-Lax adalah produk yang mendapat gelaran JULAP LEMBUT dalam rangkaian produk Shaklee. Saya sendiri mengamalkannya di hujung minggu dengan tujuan untuk mencuci usus selain elok untuk proses detoks. Herb-Lax diambil sebelum tidur dan keesokan harinya confirm anda terus ke tandas! Dan hasilnya anda berasa perut anda telah dicuci sebersih-bersihnya. Serious it is highly recommended dan anda perlu cuba. Herb-Lax bertindak dalam masa 6 jam selepas diambil. Oleh itu amat digalakkan untuk ambil sebelum waktu tidur.

Jika anda tidak hamil, memang saya syorkan sangat untuk mengambilnya.

Herb Lax

Kenapa Herb-Lax tidak boleh untuk ibu hamil?

Herb-Lax dikategorikan sebagai herba dan pengambilan herba akan meningkatkan suhu badan ibu hamil. Sekaligus meningkatkan risiko keguguran. Selain herb-lax, alfalfa juga dilarang. Saya telah mendapatkan kepastian daripada pakar nutrisi Shaklee dan beliau mengesahkan ibu hamil dilarang untuk mengambil Herb-Lax.

Bagaimana Ibu Hamil Yang Mengalami Masalah Sembelit?

Supplement yang boleh diambil adalah Ostematrix yang dilengkapi dengan calcium dan magnesium. Pil kalsium semata-mata akan menyebabkan masalah sembelit dan magnesium diperlukan untuk melawaskan proses perkumuhan. Saya memang suka sangat dengan Ostematrix. Selain itu, pengambilan B-Complex juga sangat membantu pada peringkat trimester pertama.

Testimoni daripada seorang preggy mom:

“ Kalau 1st trimester tu, B-Complex & Ostematrix membantu. Kalau dah 2nd trimester and above, Omega membantu. Sejak amek Omega ni, almost everyday lah ada gesaan nak membuang..

P/s: Saya memang jenis jarang membuang. So, masa tak pregnant memang Alfalfa sangat membantu.”

Selain daripada Herblax, terdapat pelbagai jenis vitamin yang dilarang untuk ibu hamil. Untuk maklumat lanjut, hubungi saya pada nombor yang tertera 😀

Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Pengedar Sah Shaklee area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

  Daftar Ahli Shaklee sekarangCara Order

shaklee feel the difference