Testimoni Eczema Hilang Dengan Shaklee

Assalamualaikum dear readers! Anda atau anak anda bermasalah dengan eczema? Dah cuba macam-macam krim tetapi masih tak pulih? Krim yang anda guna hanya bertindak mengurangkan rengsa akibat eczema? Jom kita lihat testimoni eczema kanak kanak ini yang kini pulih dengan set produk shaklee.

 Testimoni 1: Penggunaan Vitamin E, Omega Guard dan ESP

Testimoni eczema shaklee

testimoni omega ekzema Kebaikan Set Eczema Dengan Produk Shaklee #1: Multipurpose Herbal Blend Cream

  • Membantu pulihkan kulit.
  • Menenangkan akibat ketidakselesaan Eczema.

#2: Omega Guard

  • Kandungan EPA dan DHA Omega-3 dalam Shaklee Omega Guard memulihkan alahan eczema.
  • Meningkatkan sistem imun (melawan kuman-kuman yang ada pada luka eczema).

#3: Vitamin E

  • Membantu pulihkan tekstur kulit yang terjejas akibat eczema.
  • Mengurangkan kesan parut akibat eczema.

#4: ESP Shaklee

  • Mengandungi antioksidan yang membantu percepatkan proses pemulihan kulit agar tona lebih sekata.

Testimoni 2: Omega Guard

TESTImoni OMEGA

Testimoni 3: (Set B) Vita-Lea, B-Complex, Vita C & Alfalfa

testimoni ekzema shaklee 3

Testimoni 4: Basic H & Herbal Blend

testimoni ekzema shaklee 3 testimoni ekzema shaklee 4

Testimoni 5: Basic H & Nutriferon

testimoni ekzema shaklee 5

Testimoni 6: GLA, Meal Shakes, ESP & Nutriferon

testimoni ekzema shaklee 6

Testimoni 7: Set 3M Shaklee & Meal Shakes

testimoni ekzema shaklee 7

Testimoni 8: Meal Shakes

testimoni ekzema shaklee 8

Testimoni 9: Meal Shakes

testimoni ekzema shaklee 9

Testimoni 10: ESP/Meal Shakes, Vita C, Alfalfa, Basic H

testimoni ekzema shaklee 10

Testimoni 11: Herbal Blend, Vita C, Nutriferon

testimoni ekzema shaklee 11

Tak semestinya kena ambil semua yang saya cadangkan. Pilih supplement mengikut kesesuaian dan keperluan anda. Credit: VitaminSuci Klik sini untuk baca lebih lanjut tentang Gejala, Punca & Penjagaan Ekzema. Klik sini untuk baca lebih lanjut tentang Set Eczema Kanak-kanak Shaklee. Mesti anda sekarang dah tak sabar-sabar kan nak try Set Eczema Shaklee ni. Saya Nak Dapatkan Set Eczema Shaklee!

Apa,  nak diskaun?
Boleh, no problem.
Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.
Anda akan terus dapat menikmati harga ahli dan point terus masuk bawah ID anda 😀
Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Saya adalah wakil Sah Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.
  Cara Order

 Daftar Ahli Shaklee sekarang

shaklee feel the difference

Advertisements

Rawat Ekzema Kanak-kanak Secara Berkesan Dengan Shaklee

Assalamualaikum everyone!

Ekzema adalah keadaan kulit yang kering, kemerah-merahan dan gatal. Ekzema juga dikenali sebagai ekzema atopik atau dermatitis. Kawasan-kawasan yang paling terjejas di kalangan bayi adalah tangan, muka, leher, siku dan belakang lutut.

Ekzema menjadikan ketahanan kulit tidak berfungsi dengan cara yang sepatutnya. Ini boleh membuat kulit bayi atau anak anda lebih mudah terdedah kepada jangkitan dan alahan yang boleh membuat keadaan menjadi lebih teruk.

Keadaan akan menjadi lebih teruk apabila kulit semakin mengering. Kulit mereka akan menjadi sangat gatal dan sekiranya digaru berulang-ulang, lapisan kulit akan terkoyak dan mula meruam.

eczemababy

 

Kanak-kanak yang menghidap ekzema sangat sensitif pada bahan kimia seperti syampu, pelembut kain, sabun dan lain-lain lagi. Bahan tersebut boleh menjadikan ekzema menjadi lebih teruk. Ada juga mereka yang sangat sensitif kepada bahan tertentu seperti nikel dalam barang kemas.

Ekzema tidak boleh diubati, tetapi ia boleh dikawal dengan rawatan yang betul.

Mungkin ini berita sedih. Tapi saya yakin, semua penyakit pasti ada penawarnya. So parents, jangan give up ok? Teruskan usaha anda membantu anak anda menjalani kehidupan dengan lebih baik, insya-Allah.

Di dalam Shaklee, kami ada menyediakan set cadangan untuk mengurangkan masalah ekzema anak anda.

Set Eczema Kanak-Kanak

#1: Meal Shakes

Meal Shakes Shaklee merupakan multivitamin yang mengandungi 28 jenis vitamin dan mineral. Jika dihidang seperti yang disarankan ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat. Rasanya pun sedap rasa french vanilla dan mudah dibancuh.

#2:  Basic H Pencuci Serbaguna

Shaklee Basic H ini merupakan pencuci biodegradable dan tidak bertoksik yang pertama dikeluarkan oleh Shaklee pada tahun 1960. Bukan sahaja sangat efficient dalam menanggalkan sebarang bentuk kotoran, malah mampu menjadi first aid kepada semua termasuk mengurangkan suhu jika demam, merawat ekzema dan gatal-gatal badan, menghilangkan kutu di rambut dan seribu macam kegunaan lagi. Untuk anak ekzema, boleh mandikan anak dengan beberapa titis Basic H setiap kali mandi (mandi buih tuuu..best..!) Memang ternyata sangat membantu mengurangkan keradangan kulit akibat ekzema.

#3: Herbal Blend Multipurpose Cream

Krim yang menenangkan ini telah diuji secara klinikal di mana ia dapat melembutkan kulit yang kasar dan pecah-pecah pada lutut, siku serta tumit kaki. Ianya dingin, bermentol dan tidak berminyak. Diperbuat daripada ekstrak herba semulajadi sari tumbuhan yang menenangkan termasuk sage, horse chestnut yarrow dan rosemary. Ia tidak berminyak, sangat cepat meresap dalam kulit dan bertindak secara effective tanpa meninggalkan kesan tidak selesa terutama pada bayi dan kanak-kanak. Sangat berkesan dalam merawat ruam dan ekzema.

Set ini insyaAllah mampu memberikan anak anda keselesaan dalam melakukan aktiviti harian. Bukan itu sahaja, malah ia memudahkan anda dalam memberikan anak anda yang terbaik, memastikan persekitaran yang bersih, serta melembapkan kulit akibat ekzema tersebut.

Klik sini untuk baca lebih lanjut tentang Gejala, Punca & Penjagaan Ekzema.

Parents yang berminat untuk mencuba, boleh contact saya terus okay. Semoga anak kita dipelihara dan diberi kesihatan yang optimum!

Saya Nak Dapatkan Set Eczema Kanak-kanak Shaklee!

Apa, beli banyak & nak diskaun?
Boleh, no problem.
Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.
Anda akan terus dapat menikmati harga ahli dan point terus masuk bawah ID anda 😀
Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Saya adalah wakil Sah Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

 

Cara Order

  Daftar Ahli Shaklee sekarang

 

shaklee feel the difference

 

Eczema Hilang Dalam Masa 5 Hari Dengan Shaklee

Assalamualaikum everyone!

Meh kita study sikit tentang eczema dan bagaimana Shaklee boleh hilangkan eczema dalam masa yang singkat.

APA ITU ECZEMA?

Eczema adalah masalah penyakit kulit yang biasa dialami oleh bayi yang berumur antara 2 – 6 bulan. Salah satu jenis eczema ialah “Atopic Dermatitis”.

“Atopic” adalah satu masalah genetik yang akan menyebabkan daya tahan mekanisme pesakit menjadi abnormal dan kemudian mencetuskan simptom “oversensitivity”.

Walaupun keadaan akan bertambah baik apabila bayi mencapai umur 6 tahun, masalah kulit eczema mungkin juga kekal sehingga dewasa.

Memang eczema bukan penyakit berjangkit, tapi komplikasi penyakit ini menyebabkan pesakit rasa sangat tidak selesa dan pedih.

GEJALA-GEJALA ECZEMA

Acute Eczema

  • “Erythema” – kulit berasa panas, bergelojak dan gatal, keradangan.
  • “Papules” – pembentukan tompok-tompok merah.

Eczema Kronik

  • Kulit menjadi kering, berair dan bersisik.
  • Kulit menebal, menjadi kasar dan berkedut.

APAKAH PUNCA ECZEMA?

Hingga kini, punca sebenar eczema masih belum dikenalpasti dengan sepenuhnya. Ada beberapa faktor dalaman dan luaran yang mencetuskan eczema seperti berikut:

Faktor-faktor Dalaman (Fizikal)

  • Ahli keluarga yang mempunyai sejarah mengalami penyakit eczema, asma atau allergi rhinitis.
  • Perubahan emosi yang ketara seperti keresahan dan stress.
  • Pemakanan dan minuman seperti alkohol, makanan tenusu, gandum, telur, makanan laut, pengawet dan pewarna makanan.

Faktor-faktor Luaran (Persekitaran)

  • Bahan-bahan iritasi – Asap rokok, bahan-bahan kimia, cuaca yang terlalu panas dan lembap atau disebaliknya.
  • Alahan (Allergens) – Sabun, syampu, serbuk bahan pencuci, kosmetik, kulat, debunga, haiwan peliharaan dan hama habuk rumah (house dust mites).

BAGAIMANA KITARAN ECZEMA?

Eczema disifatkan sebagai kecacatan fungsi penghadang kulit yang menyebabkan “allergens” atau alahan mudah meresap ke lapisan kulit dan seterusnya mengakibatkan kehilangan kelembapan kulit yang banyak.

Eczema menyebabkan rasa sangat gatal dan ingin menggaru. Tahap gatal akan meningkat apabila kulit semakin kering. Jika digaru berulang kali, lapisan kulit akan terkoyak dan mula meruam. Kitar ini akan berulang dan boleh diringkaskan seperti gambar rajah di bawah

kitar_eczema

APAKAH LANGKAH UNTUK ELAKKAN ECZEMA MENJADI TERUK?

Langkah-langkah untuk mengelakkan eczema terjadi:

  • Mengawal kitar eczema dengan melembapkan kulit.
  • Merawat keradangan. 

Langkah-langkah Pengawalan Harian:

  • Jangan guna sabun yang mengandungi bahan kimia yang menyebabkan iritasi kulit.
  • Gunakan krim/losyen dengan kerap untuk melembapkan kulit walaupun dalam keadaan eczema.

APA SHAKLEE BOLEH BANTU?

Shaklee mempunyai beberapa produk bagi mereka yang mempunyai masalah eczema.

  1. Rawatan Dalaman.
  2. Rawatan Luaran.

RAWATAN DALAMAN

alfalfa shaklee

Alfalfa merupakan raja bagi segala tumbuhan dan herba. Alfalfa Complex Shaklee kaya dengan kandungan klorofil yang dapat membantu masalah penyakit kulit seperti eczema.

omega guard

Omega Guard mempunyai Omega-3 yang bersifat anti inflamasi yang dapat mengawal keradangan kulit serta dapat menghaluskan kulit dan meningkatkan imuniti kulit terhadap jangkitan.

meal-shakes

esp shaklee malaysia

Meal Shakes dan ESP baik untuk pemulihan luka dan proses penggantian sel baru yang lebih sihat. Sel badan yang sihat memudahkan penyerapan nutrien dalam badan seterusnya memulihkan luka eczema dengan cepat.

nutriferon shaklee

Mereka yang mempunyai eczema dikaitkan dengan sistem imuniti yang rendah dan abnormal untuk melawan sebarang jangkitan kulit. Maka, Nutriferon sangat digalakkan bagi mereka yang mempunyai masalah imuniti badan yang rendah.

RAWATAN LUARAN

multipurpose herbal blend shaklee

Boleh disapu pada tempat yang terdapat jangkitan eczema. Herbal Blend Shaklee sangat sesuai bagi mereka yang mempunyai masalah eczema kering dan kulit kasar. *tidak sesuai bagi eczema berair.

basic h shaklee

Basic H2 Shaklee sangat sesuai untuk digunakan bagi mereka yang alah kepada sabun yang mempunyai bahan kimia. Campuran 5 titis Basic H2 ke dalam baldi mandian sudah mencukupi untuk mengering dan merawat eczema. *tidak sesuai untuk pesakit eczema kering kerana boleh menyebabkan kulit bertambah kering dan bersisik.

vita-e shaklee

Boleh disapu untuk menghilangkan luka eczema berair dan memudarkan parut.

APA YANG PERLU DIAMBIL?

Pengambilan produk-produk ini mungkin berbeza mengikut umur penghidap.

Bayi

Ibu menyusu yang mengalami eczema boleh ambil ESP & Omega Guard. Selain bagus untuk ibu, ianya juga boleh diterima oleh bayi melalui susu ibu. Herbal Blend juga bagus disapu kepada baby yang ada eczema untuk kurangkan rasa gatal dan pedih. Vitamin E juga boleh disapu pada tempat yang luka.

Kanak-kanak 2-4 tahun

Omega Guard boleh diberikan kepada kanak-kanak lebih dari 2 tahun untuk kawal dan rawat masalah eczema. Pengambilan boleh rujuk kepada saya. Meal Shakes juga boleh diberikan untuk baiki kulit yang rosak dan berparut.

Kanak-kanak 4-12 tahun

Meal Shakes + ESP + Omega Guard untuk merawat kulit. Herbal Blend dan Vitamin E boleh digunakan untuk merawat luka.

Remaja dan dewasa

Remaja dan dewasa boleh ambil semua yang dicadangkan termasuk ESP + Meal Shakes + Vitamin E + Herbal Blend + Omega Guard + Alfalfa. Cara pengambilan dan kesesuaian boleh refer pada saya.

Tak semestinya kena ambil semua yang saya cadangkan. Pilih supplement mengikut kesesuaian dan keperluan anda.

Credit: VitaminSuci

APA KATA PENGGUNA?

Saya akan kongsikan TESTIMONIAL pengguna pada next entry. Stay tuned!

Saya Nak Dapatkan Set Eczema Shaklee!

Apa, beli banyak & nak diskaun?
Boleh, no problem.
Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.
Atau beli 6 botol FREE 1 botol Vitamin E, anda boleh dapatkan keahlian Shaklee secara percuma sempena Promo Jun 2014 sahaja!
Anda akan terus dapat menikmati harga ahli dan point terus masuk bawah ID anda 😀
Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Saya adalah wakil Sah Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

 

Cara Order  Daftar Ahli Shaklee sekarang

 

shaklee feel the difference