Rawat Ekzema Kanak-kanak Secara Berkesan Dengan Shaklee

Assalamualaikum everyone!

Ekzema adalah keadaan kulit yang kering, kemerah-merahan dan gatal. Ekzema juga dikenali sebagai ekzema atopik atau dermatitis. Kawasan-kawasan yang paling terjejas di kalangan bayi adalah tangan, muka, leher, siku dan belakang lutut.

Ekzema menjadikan ketahanan kulit tidak berfungsi dengan cara yang sepatutnya. Ini boleh membuat kulit bayi atau anak anda lebih mudah terdedah kepada jangkitan dan alahan yang boleh membuat keadaan menjadi lebih teruk.

Keadaan akan menjadi lebih teruk apabila kulit semakin mengering. Kulit mereka akan menjadi sangat gatal dan sekiranya digaru berulang-ulang, lapisan kulit akan terkoyak dan mula meruam.

eczemababy

 

Kanak-kanak yang menghidap ekzema sangat sensitif pada bahan kimia seperti syampu, pelembut kain, sabun dan lain-lain lagi. Bahan tersebut boleh menjadikan ekzema menjadi lebih teruk. Ada juga mereka yang sangat sensitif kepada bahan tertentu seperti nikel dalam barang kemas.

Ekzema tidak boleh diubati, tetapi ia boleh dikawal dengan rawatan yang betul.

Mungkin ini berita sedih. Tapi saya yakin, semua penyakit pasti ada penawarnya. So parents, jangan give up ok? Teruskan usaha anda membantu anak anda menjalani kehidupan dengan lebih baik, insya-Allah.

Di dalam Shaklee, kami ada menyediakan set cadangan untuk mengurangkan masalah ekzema anak anda.

Set Eczema Kanak-Kanak

#1: Meal Shakes

Meal Shakes Shaklee merupakan multivitamin yang mengandungi 28 jenis vitamin dan mineral. Jika dihidang seperti yang disarankan ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat. Rasanya pun sedap rasa french vanilla dan mudah dibancuh.

#2:  Basic H Pencuci Serbaguna

Shaklee Basic H ini merupakan pencuci biodegradable dan tidak bertoksik yang pertama dikeluarkan oleh Shaklee pada tahun 1960. Bukan sahaja sangat efficient dalam menanggalkan sebarang bentuk kotoran, malah mampu menjadi first aid kepada semua termasuk mengurangkan suhu jika demam, merawat ekzema dan gatal-gatal badan, menghilangkan kutu di rambut dan seribu macam kegunaan lagi. Untuk anak ekzema, boleh mandikan anak dengan beberapa titis Basic H setiap kali mandi (mandi buih tuuu..best..!) Memang ternyata sangat membantu mengurangkan keradangan kulit akibat ekzema.

#3: Herbal Blend Multipurpose Cream

Krim yang menenangkan ini telah diuji secara klinikal di mana ia dapat melembutkan kulit yang kasar dan pecah-pecah pada lutut, siku serta tumit kaki. Ianya dingin, bermentol dan tidak berminyak. Diperbuat daripada ekstrak herba semulajadi sari tumbuhan yang menenangkan termasuk sage, horse chestnut yarrow dan rosemary. Ia tidak berminyak, sangat cepat meresap dalam kulit dan bertindak secara effective tanpa meninggalkan kesan tidak selesa terutama pada bayi dan kanak-kanak. Sangat berkesan dalam merawat ruam dan ekzema.

Set ini insyaAllah mampu memberikan anak anda keselesaan dalam melakukan aktiviti harian. Bukan itu sahaja, malah ia memudahkan anda dalam memberikan anak anda yang terbaik, memastikan persekitaran yang bersih, serta melembapkan kulit akibat ekzema tersebut.

Klik sini untuk baca lebih lanjut tentang Gejala, Punca & Penjagaan Ekzema.

Parents yang berminat untuk mencuba, boleh contact saya terus okay. Semoga anak kita dipelihara dan diberi kesihatan yang optimum!

Saya Nak Dapatkan Set Eczema Kanak-kanak Shaklee!

Apa, beli banyak & nak diskaun?
Boleh, no problem.
Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.
Anda akan terus dapat menikmati harga ahli dan point terus masuk bawah ID anda 😀
Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Saya adalah wakil Sah Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

 

Cara Order

  Daftar Ahli Shaklee sekarang

 

shaklee feel the difference

 

Advertisements

Eczema Hilang Dalam Masa 5 Hari Dengan Shaklee

Assalamualaikum everyone!

Meh kita study sikit tentang eczema dan bagaimana Shaklee boleh hilangkan eczema dalam masa yang singkat.

APA ITU ECZEMA?

Eczema adalah masalah penyakit kulit yang biasa dialami oleh bayi yang berumur antara 2 – 6 bulan. Salah satu jenis eczema ialah “Atopic Dermatitis”.

“Atopic” adalah satu masalah genetik yang akan menyebabkan daya tahan mekanisme pesakit menjadi abnormal dan kemudian mencetuskan simptom “oversensitivity”.

Walaupun keadaan akan bertambah baik apabila bayi mencapai umur 6 tahun, masalah kulit eczema mungkin juga kekal sehingga dewasa.

Memang eczema bukan penyakit berjangkit, tapi komplikasi penyakit ini menyebabkan pesakit rasa sangat tidak selesa dan pedih.

GEJALA-GEJALA ECZEMA

Acute Eczema

  • “Erythema” – kulit berasa panas, bergelojak dan gatal, keradangan.
  • “Papules” – pembentukan tompok-tompok merah.

Eczema Kronik

  • Kulit menjadi kering, berair dan bersisik.
  • Kulit menebal, menjadi kasar dan berkedut.

APAKAH PUNCA ECZEMA?

Hingga kini, punca sebenar eczema masih belum dikenalpasti dengan sepenuhnya. Ada beberapa faktor dalaman dan luaran yang mencetuskan eczema seperti berikut:

Faktor-faktor Dalaman (Fizikal)

  • Ahli keluarga yang mempunyai sejarah mengalami penyakit eczema, asma atau allergi rhinitis.
  • Perubahan emosi yang ketara seperti keresahan dan stress.
  • Pemakanan dan minuman seperti alkohol, makanan tenusu, gandum, telur, makanan laut, pengawet dan pewarna makanan.

Faktor-faktor Luaran (Persekitaran)

  • Bahan-bahan iritasi – Asap rokok, bahan-bahan kimia, cuaca yang terlalu panas dan lembap atau disebaliknya.
  • Alahan (Allergens) – Sabun, syampu, serbuk bahan pencuci, kosmetik, kulat, debunga, haiwan peliharaan dan hama habuk rumah (house dust mites).

BAGAIMANA KITARAN ECZEMA?

Eczema disifatkan sebagai kecacatan fungsi penghadang kulit yang menyebabkan “allergens” atau alahan mudah meresap ke lapisan kulit dan seterusnya mengakibatkan kehilangan kelembapan kulit yang banyak.

Eczema menyebabkan rasa sangat gatal dan ingin menggaru. Tahap gatal akan meningkat apabila kulit semakin kering. Jika digaru berulang kali, lapisan kulit akan terkoyak dan mula meruam. Kitar ini akan berulang dan boleh diringkaskan seperti gambar rajah di bawah

kitar_eczema

APAKAH LANGKAH UNTUK ELAKKAN ECZEMA MENJADI TERUK?

Langkah-langkah untuk mengelakkan eczema terjadi:

  • Mengawal kitar eczema dengan melembapkan kulit.
  • Merawat keradangan. 

Langkah-langkah Pengawalan Harian:

  • Jangan guna sabun yang mengandungi bahan kimia yang menyebabkan iritasi kulit.
  • Gunakan krim/losyen dengan kerap untuk melembapkan kulit walaupun dalam keadaan eczema.

APA SHAKLEE BOLEH BANTU?

Shaklee mempunyai beberapa produk bagi mereka yang mempunyai masalah eczema.

  1. Rawatan Dalaman.
  2. Rawatan Luaran.

RAWATAN DALAMAN

alfalfa shaklee

Alfalfa merupakan raja bagi segala tumbuhan dan herba. Alfalfa Complex Shaklee kaya dengan kandungan klorofil yang dapat membantu masalah penyakit kulit seperti eczema.

omega guard

Omega Guard mempunyai Omega-3 yang bersifat anti inflamasi yang dapat mengawal keradangan kulit serta dapat menghaluskan kulit dan meningkatkan imuniti kulit terhadap jangkitan.

meal-shakes

esp shaklee malaysia

Meal Shakes dan ESP baik untuk pemulihan luka dan proses penggantian sel baru yang lebih sihat. Sel badan yang sihat memudahkan penyerapan nutrien dalam badan seterusnya memulihkan luka eczema dengan cepat.

nutriferon shaklee

Mereka yang mempunyai eczema dikaitkan dengan sistem imuniti yang rendah dan abnormal untuk melawan sebarang jangkitan kulit. Maka, Nutriferon sangat digalakkan bagi mereka yang mempunyai masalah imuniti badan yang rendah.

RAWATAN LUARAN

multipurpose herbal blend shaklee

Boleh disapu pada tempat yang terdapat jangkitan eczema. Herbal Blend Shaklee sangat sesuai bagi mereka yang mempunyai masalah eczema kering dan kulit kasar. *tidak sesuai bagi eczema berair.

basic h shaklee

Basic H2 Shaklee sangat sesuai untuk digunakan bagi mereka yang alah kepada sabun yang mempunyai bahan kimia. Campuran 5 titis Basic H2 ke dalam baldi mandian sudah mencukupi untuk mengering dan merawat eczema. *tidak sesuai untuk pesakit eczema kering kerana boleh menyebabkan kulit bertambah kering dan bersisik.

vita-e shaklee

Boleh disapu untuk menghilangkan luka eczema berair dan memudarkan parut.

APA YANG PERLU DIAMBIL?

Pengambilan produk-produk ini mungkin berbeza mengikut umur penghidap.

Bayi

Ibu menyusu yang mengalami eczema boleh ambil ESP & Omega Guard. Selain bagus untuk ibu, ianya juga boleh diterima oleh bayi melalui susu ibu. Herbal Blend juga bagus disapu kepada baby yang ada eczema untuk kurangkan rasa gatal dan pedih. Vitamin E juga boleh disapu pada tempat yang luka.

Kanak-kanak 2-4 tahun

Omega Guard boleh diberikan kepada kanak-kanak lebih dari 2 tahun untuk kawal dan rawat masalah eczema. Pengambilan boleh rujuk kepada saya. Meal Shakes juga boleh diberikan untuk baiki kulit yang rosak dan berparut.

Kanak-kanak 4-12 tahun

Meal Shakes + ESP + Omega Guard untuk merawat kulit. Herbal Blend dan Vitamin E boleh digunakan untuk merawat luka.

Remaja dan dewasa

Remaja dan dewasa boleh ambil semua yang dicadangkan termasuk ESP + Meal Shakes + Vitamin E + Herbal Blend + Omega Guard + Alfalfa. Cara pengambilan dan kesesuaian boleh refer pada saya.

Tak semestinya kena ambil semua yang saya cadangkan. Pilih supplement mengikut kesesuaian dan keperluan anda.

Credit: VitaminSuci

APA KATA PENGGUNA?

Saya akan kongsikan TESTIMONIAL pengguna pada next entry. Stay tuned!

Saya Nak Dapatkan Set Eczema Shaklee!

Apa, beli banyak & nak diskaun?
Boleh, no problem.
Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.
Atau beli 6 botol FREE 1 botol Vitamin E, anda boleh dapatkan keahlian Shaklee secara percuma sempena Promo Jun 2014 sahaja!
Anda akan terus dapat menikmati harga ahli dan point terus masuk bawah ID anda 😀
Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Saya adalah wakil Sah Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

 

Cara Order  Daftar Ahli Shaklee sekarang

 

shaklee feel the difference

 

Cara Makan Meal Shakes Shaklee Dengan Betul dan Berkesan

Assalamualaikum dear readers!

Meal Shakes Shaklee sangat terkenal sebagai multivitamin yang sangat sesuai untuk mereka yang tak suka telan pil.  Ia terbukti membantu menaikkan selera makan dan menambah berat badan dan sesuai untuk semua orang, termasuklah lelaki dan tidak mengira usia. Asalkan jangan bagi kepada anak-anak bawah 1 tahun. Meal Shakes mengandungi 28 jenis vitamin dan mineral dan sangat sesuai sebagai multivitamin seisi keluarga. Saya sendiri memang amalkan meal shakes sebagai instant breakfast. Rasa kenyang dan bertenaga seharian!

Meal Shakes ShakleeKelebihan Meal Shakes Yang Digemari Semua Orang

  1. Rasa yang sedap. French vanilla berkualiti tinggi
  2. Bau dan aroma yang menyelerakan
  3. Menambah selera makan anak
  4. Kaya dengan pelbagai zat yang baik untuk badan
  5. Membantu atasi masalah eczema
  6. Meningkatkan sistem imunisasi badan

Boleh baca lebih lanjut tentang Kebaikan Meal Shakes Shaklee Multivitamin Hebat Seisi Keluarga dengan klik di sini.

Walau bagaimanapun, kalau cara bancuhannya tak betul, maka hasilnya juga tak seberapa. Meal Shakes Shaklee ni ada banyak vitamin dan zat lain, jadi kalau bancuh dengan air panas, habis musnahlah vitamin tu. Kan dah membazir camtu. Sebab itulah saya nak kongsikan cara yang betul supaya kelazatannya dinikmati dan khasiatnya diperolehi.

Jadi hari ini saya nak kongsikan tips exclusive cara bancuh Meal Shakes yang berkesan!

Cara Makan Meal Shakes Shaklee

Sukatan Bagi Kanak-kanak 1-4 Tahun

  • 1 sudu kecil Meal Shakes

Sukatan Bagi Kanak-kanak 4-12 Tahun

  • 2 sudu besar Meal Shakes

Sukatan Bagi Orang Dewasa dan 13 Tahun ke atas

  • 2 sudu besar Meal Shakes

Suka saya ingatkan yang semua produk Shaklee 100% dibuat dari bahan semulajadi dan mempunyai sijil halal. Ingat ye, kanak-kanak dibawah umur 1 tahun tak boleh minum Meal Shakes sebab susu ibu sudah mencukupi! Ibu lah yang makan supplement. Kena tunggu sekurang-kurangnya 1 tahun.

Macam Mana Cara Penyediaannya?

Boleh dibancuh dengan semua minuman kegemaran anda seperti jus buah-buahan, air ribena, air bercoklat dan susu. Tapi, JANGAN campurkan dengan:

  1. Air panas
  2. Air berkarbonat atau bergas
  3. Minuman berkafein seperti kopi dan teh

Kenapa? Sebab ini akan merosakkan kandungan zat di dalamnya. Sayur pun tak boleh masak lama sangat atas sebab yang sama. Kita nak cara penyediaan yang betul.

Contoh Resepi Meal Shakes

Bahan-bahannya:

1 Cawan Susu Segar/Fresh Milk

1 Biji Mangga

2 Sudu Besar Meal Shakes

1 Cawan Ais

Cara Menyediakannya:

1. Mangga dipotong dadu.

2. Campurkan semua bahan ke dalam blender dan kisarkan.

3. Siap!

Resepi Meal Shakes ShakleeRasa french vanilla yang lembut dan aromanya yang memikat memang buat air meleleh beb! 😀

Ketahui Kesan Buruk Jika Anda Kurang Selera Makan

Bagi kanak-kanak

  1. Perkembangan minda terbantut
  2. Lambat belajar
  3. Kurang aktif dan cergas seperti kanak-kanaklain
  4. Tumbesaran terbantut
  5. Keciciran di dalam kelas

Bagi Orang Dewasa

  1. Mudah diserang penyakit
  2. Badan yang terlalu kurus
  3. Ketidaksuburan. Susah dapat anak kerana kekurangan zat
  4. Badan letih tak bermaya

Alahai senang je nak makan Meal Shakes Shaklee ni.. Dah lah sedap.. Penuh khasiat pulak tu.. Ada banyak lagi kelebihan Meal Shakes termasuklah untuk elakkan anak sembelit dan untuk kecantikkan wajah.

Saya Nak Dapatkan Meal Shakes Shaklee!

Harga Meal Shakes

Harga satu tin Meal Shakes yang bertahan hingga 2 bulan, hanya RM113.75 sahaja.

Boleh kongsi dengan anak, mak, ayah, satu keluarga lah 😀

Bulan ni bulan May ada promosi beli 6 percuma 1 tin MealShakes, total hanya RM682.50 sahaja.

Kalau beli 6 tin Meal Shakes bersama 1 botol Omega Guard, anda boleh dapatkan keahlian Shaklee secara percuma!

Anda akan terus dapat menikmati harga ahli dan point terus masuk bawah ID anda

Kalau nak order contact je saya okaayyy

Nak diskaun?
Boleh, no problem.
Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.
Atau beli 6 tin Meal Shakes bersama 1 botol Omega Guard untuk keahlian percuma!
Anda akan terus dapat menikmati harga ahli dan point terus masuk bawah ID anda 😀
Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Pengedar Sah Shaklee area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

Cara Order

  Daftar Ahli Shaklee sekarang

 

shaklee feel the difference

Meal Shakes Shaklee: Multivitamin Hebat Seisi Keluarga

Assalamualaikum everyone!

Meal Shakes Shaklee

 

Meal Shakes. Nama macam bunyi McD shakes je kan? Memang sedap. Meal Shakes Shaklee ni bukan calang- calang punya multivitamin tau. Meal Shakes ni sesuai untuk semua golongan. Bukan budak-budak je sesuai makan, mak budak pun boleh. Atok dan nenek budak pun boleh tau 😀 Asalkan tak bagi kat budak bawah setahun. Sesuai sangat as multivitamin seisi keluarga.

Meal Shakes ada banyak kegunaan. Ia mengandungi 28 jenis vitamin dan mineral. Hari ni saya nak kongsikan 3 BENEFIT bersama Meal Shakes:

#1: Sahur Dengan Meal Shakes Mengenyangkan

Saya sangatlah suka bancuh Meal Shakes bersama ESP dan Performance Drink untuk instant sahur puasa. Alhamdulillah kenyang dan bertenaga hingga waktu berbuka!

Biasanya saya bancuh ESP dengan Performance Drink je. Tapi sebab saya suka sangat rasa vanilla Meal Shakes ni, saya pun try bancuh tiga supplement ni sekaligus. Bila dah try and rasa, not bad jugak. Sebab Meal Shakes ni ada bau dan rasa vanilla yang kuat, memang sedap.

Badan bertenaga memang rasa lain sikit berbanding bila bancuh hanya ESP dengan Performance Drink saja. Bila tambah Meal Shakes, rasa lebih bertenaga.

#2: Meal Shakes Bantu Naikkan Selera Makan

Ada kawan saya ni memang makan nasi. Tapi kalau takde mood, dia tak makan. Kalau dia rasa stress bekerja sepanjang hari, memang kalau tak makan nasi dalam sehari pun takpe. So, dia pun try Meal Shakes.

Alhamdulillah, bila konsisten minum air kegemaran bersama Meal Shakes, selera makan bertambah. Takde dah tak selera makan kalau kena hari tu have a bad day.

Ooops, tapi dia tak obesity. Obesiti bukan sebab kita berselera makan, maka dia wajib gemuk atau wajib obese. Sebaliknya, obesiti ni sebab terlalu banyak makan junk food yang dimakan.

#3: Asthma Semakin Baik Dengan Meal Shakes

Tahukah anda sebenarnya asthma boleh nampak tanda permulaan asthma pada kanak-kanak. Tandanya macam bila lepas aktif bermain, dia akan batuk. Kalau malam terlalu sejuk, dia akan batuk. Batuk ni pulak bukan batuk biasa. Batuk sampai muntah yang sangat banyak. Sampai masa tidur pun, batuk banyak sangat sampai muntah keluar macam waterfall cover semua kepala dan badan. Memang sedih tengok.

Omega Guard dan Meal Shakes

Risau jugak kalau terlalu bergantung kepada drug, jadi boleh start konsisten kan pesakit asthma dengan Omega dan Meal Shakes. Boleh bancuh dalam susu anak anda je atau masukkan dalam solid food. Ubat doctor ambil juga, just jarakkan masa pengambilan.

Resultnya, akan nampak perkembangan yang memberangsangkan. Anak dah tak batuk!

#4: Kegunaan Lain Meal Shakes

Ada banyak lagi kelebihan MealShakes termasuklah supplement yang bagus untuk ibu mengandung yang tak boleh telan pil, elak anak sembelit dan kecantikan wajah.

meal shakesHarga Meal Shakes

Harga satu tin Meal Shakes yang bertahan hingga 2 bulan, hanya RM113.75 sahaja.

Boleh kongsi dengan anak, mak, ayah, satu keluarga lah 😀

Bulan ni bulan May ada promosi beli 6 percuma 1 tin MealShakes, total hanya RM682.50 sahaja.

Kalau beli 6 tin MealShakes bersama 1 botol Omega Guard, anda boleh dapatkan keahlian Shaklee secara percuma!

Anda akan terus dapat menikmati harga ahli dan point terus masuk bawah ID anda

Kalau nak order contact je saya okaayyy

Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Pengedar Sah Shaklee area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.
Cara Order
         Daftar Ahli Shaklee sekarang
shaklee feel the difference

Tak Suka Telan Pil? Help! Ini Mungkin Penyelesaiannya

Assalamualaikum everyone!

tak suka telan pil

Anda salah seorang yang tak suka atau tak boleh telan pil atau tablet, jangan risau. Sekarang ada dah ada solution 😀

Saya dulu pun memang payah sangat nak telan pil. Memang kalau demam, doctor bagi tablet antibiotic suruh makan, ish tak boleh terima.

Tapi sekarang Alhamdulillah takde masalah nak telan pil.

#Tips!

  1. Hancurkan Tablet/Pil

Kalau susah sangat nak telan pil, tapi katakanlah anda minat nak cuba Alfalfa. Senang je.

Just hancurkan Alfalfa, atau bancuh dalam apa-apa air minuman, kemudian minum. Khasiatnya tetap akan diserap dalam tubuh. Macam tu juga dengan vitamin-vitamin lain macam Vita-Lea (multivitamin), Ostematrix dan Vitamin C.

  1. Potong Vitamin Soft-gel

Macam mana dengan vitamin softgel? Vitamin yang versi softgel macam Vitamin E dan Omega Guard (Fish Oil), boleh dipotong pakai pisau dan masukkan dalam minuman. Kemudian minum.

Takde masalah apa-apa 😀

  1. Mighty 3 Gem

Tapi katakanlah anda malas nak hancurkan tablet atau cari pisau tak jumpe nak potong Vitamin. Shaklee ada sediakan set bagi orang yang susah telan vitamin. Hehe.

Namanya Mighty 3 Gem.

mighty-3-gems-shaklee

Mighty 3 Gem? Apa tu?

Iye, sebab gabungan 3 vitamin powerful serentak. Apa yang ada dalam Set ni?

Ada ESP, Meal Shakes dan Performance Drink.

Mighty 3 Gem ni bantu untuk rasa kenyang lebih lama, cergas sepanjang hari dan memberi kesihatan menyeluruh.

Kalau puasa, saya biasa sahur dengan Mighty 3 Gem ni je, dan beberapa biji kurma.

Alhamdulillah bertenaga sampai ke waktu berbuka. Kalau tak puasa, apatah lagi kan?

 

Harga

Harga ESP hanya RM150 sahaja untuk 850g.

Harga Performance Drink hanya RM82.50 sahaja untuk 539g.

Harga Meal Shakes hanya RM113.75 sahaja untuk 544g.

 

Nak diskaun?

Boleh, no problem.

Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.

Anda akan terus dapat menikmati harga ahli dan point terus masuk bawah ID anda 😀

Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Pengedar Sah Shaklee area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

Cara Order     Daftar Ahli Shaklee sekarang

shaklee feel the difference

Cara Tambah Berat Badan Dengan Vitamin Shaklee

Assalamualaikum everyone!

underweight

Selalunya kita baca tentang set kurus, set untuk buang lemak, set kelangsingan badan dan sewaktu dengannya. Padahal ramai sangat yang mengalami masalah underweight atau terlalu kurus.

Bila berat kita underweight, sebenarnya akan ada masalah sampingan lain. Antaranya:

  • Mudah sakit kerana sistem imunisasi tidak kuat
  • Susah dapat anak. Sperma dan ovum tak berkualiti
  • Tulang dan gigi yang tidak kuat
  • Badan lesu dan tidak bertenaga
  • Mudah cedera semasa bersenam kerana kekurangan lemak yang melindungi organ dalaman

Cadangan di bawah sesuai untuk orang yang ingin menambah berat badan atau mencapai berat yang ideal, menawan dan akan membuatkan anda kembali konfiden. Apa yang diperlukan? Set Tambah Berat Shaklee mengandungi Vitalea, B Complex dan Meal Shakes.

Contoh makanan seharian:

Pagi (Sarapan/Sahur -semasa puasa):
Makan pagi (Nasi goreng, nasi lemak, mee, pasta atau mana-mana karbohidrat yang penting mesti ada daging /ayam / telur / ikan)
*** Semasa puasa boleh cuba Performance Drink untuk mengelakkan daripada dehidrasi.
Minum segelas susu (yang ditambah 1 sudu Meal Shakes)
Makan B Complex (1 biji)
Brunch (10:00 – 10:30am):
Makan roti atau biskut
Vitalea 1 biji (dengan air kosong)
Lunch (12:30 – 2pm):
Makanan yang bergizi seperti biasa: Nasi campur bersama lauk ayam / ikan / daging.
Tambah sedikit kuih (jika suka)
Tea time (3:30 – 4pm):
Makan roti. Minum 1 gelas susu atau yogurt (yang di shake kan bersama 1 sudu Meal Shakes)
Makan malam (sebaiknya 3 – 4 jam sebelum tidur/masa berbuka – masa puasa):
Nasi campur bersama lauk ayam / ikan / daging. Tidak perlu makan secara banyak.
Makan Vitalea 1 biji lagi.
10 minit sebelum tidur:
Makan roti atau biskut
Minum susu 1 gelas (yang dicampur Meal Shakes)

Antara Tips Menaikkan Berat Badan:

1. Workout

Dalam menaikkan berat badan, workout penting dalam membentuk otot – otot yang terdapat pada badan kita. Bagi mereka yang terlampau kurus, ini sangat penting dalam membentuk otot mereka. Workout tidak semestinya dilakukan di gym semata-mata. Anda juga boleh lakukan semasa anda berada di rumah atau berjogging.

Exercise sehari 10 minit paling kurang. Tidak perlu senaman yang berat. Sekadar angkat botol air mineral 500ml yang berisi air (seperti angkat berat dumbbell) atau apa- apa senaman untuk membina muscle. Kenapa perlu senaman? Kita tidak mahu berat tambahan dalam bentuk lemak!

Jauhi makanan tidak sihat terutamanya junk food dan ikutlah contoh pemakanan ini selama sebulan. InsyaAllah berat badan anda akan naik dengan cepat.

2. Makan makanan berprotein

Setelah anda melakukan workout, anda perlu kerap makan makanan berprotein untuk recover otot – otot yang anda bina tu. Semasa dalam proses menaikkan berat badan, kerapkan makan makanan seperti daging, telur separuh masak dan ayam. Kalau hendak lagi cepat menaikkan berat badan, kami syorkan anda minum susu protein. Protein yang sesuai untuk menambah berat badan ialah Meal Shakes Shaklee.

Ada apa dengan Meal Shakes, B Complex dan Vitalea?

#1: Meal Shakes – membekalkan 35% atau lebih nilai harian, mengandungi 19 vitamin dan mineral penting. Ianya sumber yang kaya kalsium, fiber dan protein. Rasanya sedap macam milk shake kat McD dan seperti Vanilla Ice cream. Protein amat penting dalam proses menambah berat badan ini kerana pengambilan protein boleh mengisi keperluan tubuh sebab protein adalah asas kepada pemakanan tubuh badan sama ada nak tambah berat ke.. nak kurus ke.. nak cantik ke.. semuanya perlukan protein dan antara sebab yang lain ialah protein membantu penyerapan dengan lebih baik ke atas supplemen yang kita ambil.

Dengan rasa vanila dan aroma yang  menyelerakan, selera makan pasti bertambah. Senang saja cara penyediannya. Campurkan saja sesudu Meal Shakes dengan air kegemaran anda (dengan syarat bukan air berkafein, bergas dan air panas) untuk rasa vanila yang hebat.

meal shakes

#2: Vitalea – membekalkan 23 jenis vitamin penting bersama iron yang sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Ia banyak membantu mencantikkan kulit, kuku, rambut yang kuat dari segi akarnya. Dari segi internal, ia juga membantu mencegah penyakit tiroid atau beguk (penyakit tiroid ini terjadi kebiasaanya kerana kekurangan iodin dan ini terdapat di dalam Vitalea kita). Supplemen penting untuk diet atau slim yang mana walau kita kurang makan namun pengambilan Vitalea ni banyak membantu memberi badan rasa bertenaga, tidak lesu dan menjadikan kulit sentiasa tegang, mengelak pitam dan pening.

vita lea

#3: B – Complex – mengandungi 8 jenis vitamin B yang penting. Ia dapat mengawal kadar metabolisma badan, mempertingkatkan kesihatan kardiovaskular, mengurangkan rasa letih, tekanan perasaan dan meningkatkan sistem pertahanan badan. 

B complex

Perhatian!

Elakkan makan makanan berminyak dan berlemak kerana ia tidak membantu dalam menaikkan berat badan secara sihat. Sebenarnya, ramai individu yang kurus cuba naikkan berat badan dengan cara yang salah. Ada yang makan makanan berlemak semata – mata mahu menambah berat badan. Itu cara yang salah, mengambil banyak makanan berlemak bukan saja menyebabkan masalah kesihatan, ia juga tidak memberi kesan langsung.

Jadi jika anda hendak menaikkan berat badan anda secara sihat, anda hanya perlu berdisiplin dalam jadual pemakanan supplemen dan jadual pemakanan harian dan workout dan semuanya perlulah istiqamah dan berterusan. Tak boleh kejap makan, kejap ikut, pastu malas dah tak ikut lagi. Memang lah tak jadi kan. Dengan amalkan kesemuanya secara konsisten, ia bukan saja berjaya menaikkan berat badan anda secara sihat, badan anda juga akan berubah menjadi lebih menarik dan mantap.

Saya nak dapatkan Set Tambah Berat Badan Shaklee Sekarang!

Bagi yang nak dapatkan Set Tambah Berat Badan Shaklee yang paling meletop ini bolehlah buat order secara online melalui website order shaklee di bawah. Lepas tu, tunggu je Set Weight Gain anda anda sampai depan pintu rumah/pejabat anda ye.

Order Vitamin Online

Coppp!!!

Anda mahu jadi ahli shaklee dan nak tahu cara daftar shaklee? Mudah je, hanya klik following link:

CARA MUDAH & CEPAT JADI AHLI SHAKLEE

CARA JADI AHLI SHAKLEE SECARA PERCUMA

Jadi Ahli Shaklee

Jika ada sebarang pertanyaan atau konsultasi, hubungi saya  🙂

Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Saya adalah wakil Sah Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

shaklee feel the difference

VITAMIN GUIDE: Meal Shakes Shaklee produk nutrisi kanak – kanak & keluarga

meal shakes blogging picture

Hi everyone!

Apakah itu Meal Shakes Shaklee?

Meal Shakes Shaklee merupakan minuman bernutrisi yang menyediakan hidangan lengkap dan asid amino serta nutrisinya mudah diserap untuk kegunaan harian. Ia diperbuat dari bahan semulajadi iaitu buah-buahan, sayur-sayuran, kacang soya, lactalbumin (sejenis susu) dll. Lactalbulmin adalah bahan yang terbaik dan mengandungi organisma protein yang sangat berkualiti dan mudah diserap ke dalam sistem tubuh dari peringkat bayi hinggalah peringkat orang dewasa. Ia mengandungi pelbagai nutrisi seperti immunoglobulin, lactoferrin, bacteriolysin dan sebagainya.

Siapakah yang patut minum Meal Shakes Shaklee ini?

Meal Shake Shaklee dihasilkan untuk semua golongan – bayi, pelajar, kanak-kanak yang membesar, ibu mengandung, para atlet, vegetarian, orang sakit, orang sibuk bekerja dan orang yang makan tidak menentu.

Jika anda mencari sarapan yang penuh khasiat, Meal Shake Shaklee adalah pilihan yang tepat sekali!

Dan untuk siapa lagi?

  • Bayi bermula 1 tahun ke atas – sebagai multivitamin membantu proses pembesaran yang sihat dan kuat.
  • Kanak – kanak yang selalu sembelit.
  • Kanak – kanak yang kurang selera makan.
  • Ibu menyusu yang mahu menguruskan badan.
  • Ibu hamil yang mengalami alahan dan sukar untuk makan hidangan yang lengkap dan seimbang.
  • Mereka yang mengalami masalah untuk menelan vitamin dalam bentuk pil.
  • Warga tua dan seisi keluarga.

Jom lihat manfaat utama Meal Shakes Shaklee:

  1. Nutrisi lengkap – menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu.
  2. Membekal nutrisi kepada sel tubuh – kaya dengan protein (tiada laktosa) , membantu pembinaan sel kulit, kuku, rambut, darah, organ, imun dll.
  3. Membantu tumbesaran – mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses pembesaran.
  4. Anti oksida – mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan agen anti oksida yang bertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan.
  5. Mengembalikan seri wajah – mengandungi vitamin B yang lengkap, zat besi dan kuprum yang mencukupi untuk membina sel-sel darah yang sihat, sekaligus memberi kompleksi wajah dan kulit yang lebih cantik.
  6. Detoksifikasi – kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus.
  7. Kelazatan rasanya – minuman yang lazat diambil bersama fruktosa semulajadi, penggantian segera terhadap kekurangan vitamin, mineral dan juga tenaga.
  8. Tidak mengandungi pewarna, perasa dan gula tiruan

Kelebihan Meal Shakes Shaklee:

  • Membantu perkembangan minda dan IQ anak kerana mengandungi kolina, kalsium dan protein.
  • Membekalkan vitamin dan mineral perlu untuk tumbesaran normal.
  • Menambah selera makan anak-anak.
  • Membantu masalah sembelit.
  • Mengatasi masalah selalu selsema dan asma.
  • Anak-anak tidak mudah kerap sakit.
  • Membekalkan tenaga tambahan terutama bagi anak-anak yang berpuasa.
  • Menambah berat badan bagi anak-anak yang terlampau kurus.
  • Kaya dengan kalsium, magnesium, vitamin dan protein untuk perkembangan tulang yang sihat.
  • Meal Shakes Shaklee sangat mudah diberi kepada anak – anak kerana boleh dibancuh dengan susu formula kerana rasa french vanilla dan teksturnya seperti susu tepung.
  • Meal Shakes Shaklee adalah rendah lemak dan glisemik jadi anak anda tidak akan mengalami obesiti.
  • Sesuai untuk anak – anak obesiti kerana rasa kenyang yang lebih lama.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

meal shakes

Meal Shakes Shaklee merupakan supplement mutivitamin yang menjimatkan kerana harga Meal Shakes Shaklee hanya RM114 satu tin yang seberat 544gm.

  • Meal Shakes 544 gm SM: RM114 | SS: RM121

Kanak-kanak yang berusia setahun sudah boleh mengambil Meal Shakes Shaklee (yang tidak menyusu badan) sebanyak satu sudu teh. Anak – anak yang minum susu ibu tak digalakkan bancuh dengan susu ibu, kerana ada kemungkinan anak akan tolak terus minum susu ibu selepas itu sebab rasanya yang berlainan.

Bagi kanak-kanak yang berusia 4 tahun ke atas sukatannya sedikit sahaja setiap hari untuk membantu mengekalkan perlindungan sistem imun pada tahap terbaik.

Hubungi saya untuk mendapatkan HARGA ISTIMEWA! Isikan borang untuk Order dan pertanyaan.

Shaklee Independent Distributor ID: 888106 | Fatin Hamizah
Email: vitaminstreet@gmail.com
Atau
PM segera di link (www.fb.com/messages/VitaminStreet)!
Atau
SMS/Whatsapp ke 012 – 283 1538