Eczema Hilang Dalam Masa 5 Hari Dengan Shaklee

Assalamualaikum everyone!

Meh kita study sikit tentang eczema dan bagaimana Shaklee boleh hilangkan eczema dalam masa yang singkat.

APA ITU ECZEMA?

Eczema adalah masalah penyakit kulit yang biasa dialami oleh bayi yang berumur antara 2 – 6 bulan. Salah satu jenis eczema ialah “Atopic Dermatitis”.

“Atopic” adalah satu masalah genetik yang akan menyebabkan daya tahan mekanisme pesakit menjadi abnormal dan kemudian mencetuskan simptom “oversensitivity”.

Walaupun keadaan akan bertambah baik apabila bayi mencapai umur 6 tahun, masalah kulit eczema mungkin juga kekal sehingga dewasa.

Memang eczema bukan penyakit berjangkit, tapi komplikasi penyakit ini menyebabkan pesakit rasa sangat tidak selesa dan pedih.

GEJALA-GEJALA ECZEMA

Acute Eczema

  • “Erythema” – kulit berasa panas, bergelojak dan gatal, keradangan.
  • “Papules” – pembentukan tompok-tompok merah.

Eczema Kronik

  • Kulit menjadi kering, berair dan bersisik.
  • Kulit menebal, menjadi kasar dan berkedut.

APAKAH PUNCA ECZEMA?

Hingga kini, punca sebenar eczema masih belum dikenalpasti dengan sepenuhnya. Ada beberapa faktor dalaman dan luaran yang mencetuskan eczema seperti berikut:

Faktor-faktor Dalaman (Fizikal)

  • Ahli keluarga yang mempunyai sejarah mengalami penyakit eczema, asma atau allergi rhinitis.
  • Perubahan emosi yang ketara seperti keresahan dan stress.
  • Pemakanan dan minuman seperti alkohol, makanan tenusu, gandum, telur, makanan laut, pengawet dan pewarna makanan.

Faktor-faktor Luaran (Persekitaran)

  • Bahan-bahan iritasi – Asap rokok, bahan-bahan kimia, cuaca yang terlalu panas dan lembap atau disebaliknya.
  • Alahan (Allergens) – Sabun, syampu, serbuk bahan pencuci, kosmetik, kulat, debunga, haiwan peliharaan dan hama habuk rumah (house dust mites).

BAGAIMANA KITARAN ECZEMA?

Eczema disifatkan sebagai kecacatan fungsi penghadang kulit yang menyebabkan “allergens” atau alahan mudah meresap ke lapisan kulit dan seterusnya mengakibatkan kehilangan kelembapan kulit yang banyak.

Eczema menyebabkan rasa sangat gatal dan ingin menggaru. Tahap gatal akan meningkat apabila kulit semakin kering. Jika digaru berulang kali, lapisan kulit akan terkoyak dan mula meruam. Kitar ini akan berulang dan boleh diringkaskan seperti gambar rajah di bawah

kitar_eczema

APAKAH LANGKAH UNTUK ELAKKAN ECZEMA MENJADI TERUK?

Langkah-langkah untuk mengelakkan eczema terjadi:

  • Mengawal kitar eczema dengan melembapkan kulit.
  • Merawat keradangan. 

Langkah-langkah Pengawalan Harian:

  • Jangan guna sabun yang mengandungi bahan kimia yang menyebabkan iritasi kulit.
  • Gunakan krim/losyen dengan kerap untuk melembapkan kulit walaupun dalam keadaan eczema.

APA SHAKLEE BOLEH BANTU?

Shaklee mempunyai beberapa produk bagi mereka yang mempunyai masalah eczema.

  1. Rawatan Dalaman.
  2. Rawatan Luaran.

RAWATAN DALAMAN

alfalfa shaklee

Alfalfa merupakan raja bagi segala tumbuhan dan herba. Alfalfa Complex Shaklee kaya dengan kandungan klorofil yang dapat membantu masalah penyakit kulit seperti eczema.

omega guard

Omega Guard mempunyai Omega-3 yang bersifat anti inflamasi yang dapat mengawal keradangan kulit serta dapat menghaluskan kulit dan meningkatkan imuniti kulit terhadap jangkitan.

meal-shakes

esp shaklee malaysia

Meal Shakes dan ESP baik untuk pemulihan luka dan proses penggantian sel baru yang lebih sihat. Sel badan yang sihat memudahkan penyerapan nutrien dalam badan seterusnya memulihkan luka eczema dengan cepat.

nutriferon shaklee

Mereka yang mempunyai eczema dikaitkan dengan sistem imuniti yang rendah dan abnormal untuk melawan sebarang jangkitan kulit. Maka, Nutriferon sangat digalakkan bagi mereka yang mempunyai masalah imuniti badan yang rendah.

RAWATAN LUARAN

multipurpose herbal blend shaklee

Boleh disapu pada tempat yang terdapat jangkitan eczema. Herbal Blend Shaklee sangat sesuai bagi mereka yang mempunyai masalah eczema kering dan kulit kasar. *tidak sesuai bagi eczema berair.

basic h shaklee

Basic H2 Shaklee sangat sesuai untuk digunakan bagi mereka yang alah kepada sabun yang mempunyai bahan kimia. Campuran 5 titis Basic H2 ke dalam baldi mandian sudah mencukupi untuk mengering dan merawat eczema. *tidak sesuai untuk pesakit eczema kering kerana boleh menyebabkan kulit bertambah kering dan bersisik.

vita-e shaklee

Boleh disapu untuk menghilangkan luka eczema berair dan memudarkan parut.

APA YANG PERLU DIAMBIL?

Pengambilan produk-produk ini mungkin berbeza mengikut umur penghidap.

Bayi

Ibu menyusu yang mengalami eczema boleh ambil ESP & Omega Guard. Selain bagus untuk ibu, ianya juga boleh diterima oleh bayi melalui susu ibu. Herbal Blend juga bagus disapu kepada baby yang ada eczema untuk kurangkan rasa gatal dan pedih. Vitamin E juga boleh disapu pada tempat yang luka.

Kanak-kanak 2-4 tahun

Omega Guard boleh diberikan kepada kanak-kanak lebih dari 2 tahun untuk kawal dan rawat masalah eczema. Pengambilan boleh rujuk kepada saya. Meal Shakes juga boleh diberikan untuk baiki kulit yang rosak dan berparut.

Kanak-kanak 4-12 tahun

Meal Shakes + ESP + Omega Guard untuk merawat kulit. Herbal Blend dan Vitamin E boleh digunakan untuk merawat luka.

Remaja dan dewasa

Remaja dan dewasa boleh ambil semua yang dicadangkan termasuk ESP + Meal Shakes + Vitamin E + Herbal Blend + Omega Guard + Alfalfa. Cara pengambilan dan kesesuaian boleh refer pada saya.

Tak semestinya kena ambil semua yang saya cadangkan. Pilih supplement mengikut kesesuaian dan keperluan anda.

Credit: VitaminSuci

APA KATA PENGGUNA?

Saya akan kongsikan TESTIMONIAL pengguna pada next entry. Stay tuned!

Saya Nak Dapatkan Set Eczema Shaklee!

Apa, beli banyak & nak diskaun?
Boleh, no problem.
Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.
Atau beli 6 botol FREE 1 botol Vitamin E, anda boleh dapatkan keahlian Shaklee secara percuma sempena Promo Jun 2014 sahaja!
Anda akan terus dapat menikmati harga ahli dan point terus masuk bawah ID anda 😀
Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Saya adalah wakil Sah Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

 

Cara Order  Daftar Ahli Shaklee sekarang

 

shaklee feel the difference

 

Set Resdung Shaklee Premium

Assalamualaikum everyone!

Label Empowering You!

sinus sneezing

 Berita baik kepada anda yang mempunyai masalah resdung kronik. Kalau tidur lewat sikit, atau kalau cuaca sejuk terlebih, mesti terkena selsema. Lagi satu, jenis alah dengan habuk. Selsema ni pulak bukan jenis biasa-biasa, sekali bersin mesti kuat sangat.

Ubat resdung biasa seperti Clarityne, Clarinase, Zyrtec, Xyzale atau jenis spray macam Nasonex, Rhinocort. Hmmmm, cuba fikirkan sampai bila nak bergantung dengan ubat drug. Seperti yang kita tahu, ubat drug lama kelamaan akan ada side effect kepada buah pinggang dan organ-organ yang lain. Tapi, Shaklee ni suplemen semulajadi yang bebas bahan kimia. Fuh, nasib baik ada Shaklee kan..

Yang dah mencuba Alfalfa tapi tak nampak keberkesanannya, saya cadangkan untuk ambil Set Resdung Premium yang mengandungi 3 vitamin penting termasuk Nutriferon, Omega Guard dan Garlic. Kesannya memang sangat memuaskan dan berkesan.

Kalau malam ni start resdung lepas tu makan 3 vitamin ni, esok pagi bangun dah tak bersin-bersin lagi dah.

Kebaikan Set Resdung Shaklee Premium

♥ Nutriferon

nutriferon shaklee

  • Merangsang penghasilan Interferon. Interferon ni kerja dia macam ni. Bila virus masuk dalam badan, Interferon akan bertindak seperti alarm sistem untuk panggil sel darah putih bunuh virus di samping interferon melindungi sel yang masih belum diserang.

♥  Omega Guard

omega-guard shaklee

  • Omega Guard ni mengandungi Omega – 3 dan Omega – 6 yang bertindak sebagai anti-radang yang menyebabkan resdung. Sebab tu kalau ibu mengandung amalkan Omega Guard, insya-Allah bayi dalam Rahim tak mewarisi eczema atau allergy yang lain.

♥  Garlic

garlic-complex shaklee

  • Garlic merupakan antibiotik semulajadi. Alami sendiri kesannya kalau telan 2-3 biji Garlic sehari.

Yakinlah lepas amalkan vitamin 3 serangkai ni, jarang sangat bersin dan selsema.

Kalau nak diskaun sebanyak 20% baik anda daftar sebagai ahli Shaklee. Bukan sahaja dapat harga ahli, malah anda boleh dapat lebih dari itu. Tak payah bazir duit dan tenaga untuk survey harga lagi.

Hubungi saya sekarang untuk mendapatkan Set Resdung Shaklee Premium dan Daftar Ahli. Sudah tentu konsultasi secara eksklusif untuk customer saya sahaja.

Cara Order

 Daftar Ahli Shaklee sekarang
shaklee feel the difference

VITAMIN GUIDE: NutriFeron sebagai immune booster

Nutriferon-page-001

Kemajuan Besar dalam Sains Sistem Imun

Hi everyone!

Pernah mengalami situasi begini? Anda dan rakan anda terperangkap di dalam lif yang sesak dan terdapat beberapa orang yang batuk dan bersin di dalam lif tersebut. Beberapa hari kemudian, anda demam dan jatuh sakit. Anda menyalahkan situasi lif tersebut yang sesak dengan ramai orang. Namun, rakan anda yang terdedah dengan situasi yang sama kekal sihat dan cergas!

Perbezaannya? Itulah kekuatan sistem imun badan kita. Sistem imun membantu kita mencegah daripada jangkitan penyakit. Kekuatan sistem imunisasi membezakan siapa yang mudah mendapat penyakit dan tidak.

Seseorang yang sistem imunisasinya adalah di bawah paras normal mengalami risiko untuk mudah mendapat penyakit. Bagaimana untuk mengelakkan sistem imunisasi daripada jatuh? NutriFeron Shaklee adalah penyelesaiannya!

Bagaimana NutriFeron Shaklee berfungsi?

NutriFeron Shaklee dapat meningkatkan sistem tubuh dengan menggalakkan penghasilan interferon semulajadi dalam badan. Interferon adalah bahan semulajadi yang dihasilkan oleh setiap sel badan. Ianya diaktifkan setiap kali sel dijangkiti oleh mikrob, virus, sel kanser dll. Interferon merupakan pengaktif kritikal sistem imunisasi kita. Dalam bidang perubatan, suntikan interferon banyak digunakan untuk merawat penyakit hepatitis, kanser, herpes, HIV dll.

NutriFeron Shaklee mengandungi MACH, iaitu campuran ekstrak 4 jenis tumbuh-tumbuhan (yang terbukti secara klinikal mampu merangsang proses gerakbalas imun semulajadi pada tahap selular) iaitu biji labu, bunga Safflower, bunga Honeysuckle Jepun dan benih Plantago Asiatica.

Nutriferon blogging picture

Dicipta Oleh Individu Yang Menemui Interferon

Dr. Yasuhiko Kojima, ahli imunologi yang terkenal di dunia merupakan individu yang pertama yang menemui interferon pada tahun 1954 semasa beliau menjalankan penyelidikan di Universiti Tokyo. Kajian terhadap ratusan sebatian semulajadi setelah menjalankan penyelidikan selama 40 tahun, beliau telah menghasilkan satu campuran unik daripada 4 ekstrak tumbuhan yang menggalakkan pembentukan interferon secara semulajadi di dalam badan.

Meningkatkan paras interferon secara semulajadi

Para saintis dan komuniti perubatan telah mengenalpasti interferon sebagai sesuatu yang amat penting bagi fungsi imun yang sihat. NutriFeron merupakan satu-satunya pemakanan tambahan di U.S. yang dicipta oleh penemu interferon yang boleh menambahkan penghasilan interferon di dalam badan secara semulajadi.

Terbukti daripada Empat Kajian Klinikal Pada Manusia

Campuran fitonutrien yang berkesan dan selamat ini memberi sokongan imun tepat pada peringkat sel. Kajian menunjukkan khasiat kesihatan yang luar biasa dan perlindungan imun yang diperolehi daripada campuran khas empat ekstrak tumbuhan di dalam NutriFeron.

Rumusan Berpaten Yang Eksklusif

NutriFeron tidak dijumpai di mana-mana kedai. Ia hanya boleh didapati melalui Shaklee. Rumusan berpaten NutriFeron yang unik adalah eksklusif kepada Shaklee. Sebagai suatu suplemen yang hebat dan efektif, ia telah melepasi satu set ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan dan prestasi.

Menurut kajian terbaru, NutriFeron telah berjaya membuktikan kesan positif terhadap sel-sel semulajadi – menyokong lebih banyak perkembangan untuk sistem sains imunisasi ini.

nutriferon-dr-yasuhiko-kojima

Cara pengambilan:

  • Satu minggu sekali sahaja bagi mereka yang sihat, ATAU,
  • Satu paket sehari (atau, jika perlu) diminum bersama air. Sila minum sejurus selepas dibuka kerana ia mudah menyerap kelembapan.

Siapa yang memerlukan NutriFeron set ini?

  • Anda yang ingin mengukuhkan sistem imun.
  • Anda yang menghadapi masalah sistem imun.
  • Anda yang mendapati pengambilan vitamin C (dos lebih) tidak memberi kesan ke atas penyakit yang dihidapi.
  • Anda yang apabila sakit (demam), sakitnya (demamnya) akan berpanjangan melebihi seminggu.
  • Ibu menyusu, namun mendapati anaknya masih kerap demam, dan demam berpanjangan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

nutriferon

Dapatkan immune booster semulajadi ini daripada saya! Harga pasaran:

  • NutriFeron 30s SM: RM181 | SS: RM191

Saya sangat menyarankan setiap keluarga menyimpan stok Nutriferon Shaklee secukupnya di rumah, bagi menggantikan panadol dan segala ubat-ubatan yang lain. Ia sesuai dan selamat bagi ibu menyusu dan kanak – kanak.

Hubungi saya untuk mendapatkan HARGA ISTIMEWA! Isikan borang untuk Order dan pertanyaan.

Shaklee Independent Distributor ID: 888106 | Fatin Hamizah
Email: vitaminstreet@gmail.com
Atau
PM segera di link (www.fb.com/messages/VitaminStreet)!
Atau
SMS/Whatsapp ke 012 – 283 1538

 

NutriFeron: Your natural defense against allergy & frequent illness

What is Immunity?

Immunity means that you are protected against something.

The Body’s Immune System

Image

Every body has an inbuilt immune system which protects it from diseases and germs. This system has a lot of different parts which work together to keep out any harmful germs, and attack and destroy any which manage to get inside your body.

Where Do Viruses, Germs and Microbes Come From?

We are constantly contacting with thousands types of microbes through breathing (air-conditioner, waste gas, smoke, viruses in the air, dust), shaking hands, contact with objects (furniture, dust mites in blanket, public transportation, sweat, water), food, physical exercise, work environment etc.

How Do Microbes Affect Us?

When your immune system dropping below par especially during the time your body lacks of interferon and immune cells, we will be easily exhausted, tired, stressed, sleeping disorder or infected by flu, cough, allergies, asthma, eczema, acne etc.

What is Nutriferon?

NutriFeron is a powerful breakthrough in immune system science. It is a patented, clinically proven blend of immune-strengthening plant extracts. For daily use, it increases the production of your body’s natural interferon, a critical activator of the immune system.
NutriFeron works at the cellular level in two ways:
  • Rapidly activates your immune system’s defenses.
  • Mobilizes the immune system’s “search-and-destroy” teams.

Image

Who Will Benefit from Nutriferon?

  1. Those who wants to maintain a peak health performance.
  2. Those who travel a lot and travel overseas.
  3. Those who leads a very stressful and busy lifestyle, as stress lowers your immune system.
  4. Those who are always ill, especially coughing, flu and cold.
  5. The elderly whose immune system has slowly decline.
  6. Those who always have allergic reactions.

Image

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

How to Get NutriFeron?
Email: vitaminstreet@gmail.com
SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538
Shaklee Independent Distributor ID: 888106  OR
Click here to place your order

Shaklee NUTRIFERON Immunity Booster

You and a friend step into a crowded elevator and immediately notice two people coughing and sneezing up a storm. Within a couple of days you come down with a bad cold, and blame it on that elevator ride. Yet your friend, exposed to the same germs at the same time, remains perfectly healthy.

What made the difference? The power of the immune system. It’s a network that can help us avoid illness, or sometimes become the underlying reason we get sick. The strength of our immune system is what makes the difference between who gets sick and who doesn’t.

The one with the immune system functioning below base-line normal has an increased risk of getting sick. How to keep your immune system from dropping below par? Get NutriFeron now!

Image

A Powerful Breakthrough in Immune System Science!

Created by the Discoverer of Interferon
World-renowned immunologist Dr. Yasuhiko Kojima first discovered interferon in 1954, while he was conducting research at Tokyo University. After 40 years of painstaking research, testing hundreds of natural compounds, he developed a unique blend of four powerful plant extracts that boosts the body’s natural production of interferon.*

Naturally Increases Levels of Interferon*
Scientists and medical communities have identified interferon as critical to healthy immune function. NutriFeron is the only dietary supplement in the U.S. created by the discoverer of interferon that naturally increases the production of interferon in the body.*

Supported by Four Human Clinical Studies
This potent-yet-safe phytonutrient blend provides immune support right at the cellular level. Studies have shown the extraordinary health and immune protection benefits of NutriFeron’s proprietary blend of four plant extracts.*

Exclusive Patented Formula
NutriFeron is available only through Shaklee. This unique patented formula is a Shaklee exclusive. A powerfully effective supplement, it has exceeded a stringent set of scientific tests for safety, purity, potency, and performance.

Human Clinical Studies
1. Ushiroyama T, Yoshida S, Tadaki K, Ikeda A, Ueki M. Clinical efficacy of EH0202, a Kampo formula, on the health of middle-aged women. Am J Chin Med. 2004; 32(5):755-770.
2. Ushiroyama T, Yoshida S, Tadaki K, Ikeda A, Ueki M. A pilot study of a Kampo formula, EH0202, with intriguing results for menopausal symptoms. J Altern Complement Med. 2004 Apr; 10(2):397-399.
3. Kaji K, Yoshida S, Nagata N, Yamashita T, Mizukoshi E, Honda M, Kojima Y, Kaneko S. An open-label study of administration of EH0202, a health-food additive, to patients with chronic hepatitis C. J Gastroenterol. 2004 Sep; 39 (9):873-878.
4. Kubo M, Hashimoto Y, Yoshida S. The effect of health food containing EH0202 on physical and mental symptoms accompanying menstruation in women with premenstrual syndrome (PMS). Clin Pharm Ther. 2004; 14(2):129-142

Image

Recommended serving:

  • One sachet per week, OR
  • One sachet daily (or, mix with a glass of water if necessary). Finish it quickly after opening as it may trap moisture when exposed.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

How to Get NutriFeron?
Email: vitaminstreet@gmail.com
SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538
Shaklee Independent Distributor ID: 888106  OR
Click here to place your order