KESAN SET KEHAMILAN SHAKLEE | Mengelak Risiko Jaundice, Allergik, Tumpah Darah & Banyak Lagi

Assalamualaikum dear readers!

Yes! Hamil akhirnya! Bila sudah sah hamil maka bermulalah episod baru dalam kehidupan seorang wanita. Dapat rasakan perut yang semakin membesar, malah dapat merasakan pergerakan bayi dalam perut. Indahnya saat itu..

Si ibu pun mula lah sibuk mencari vitamin dan makanan yang bagus untuk kesihatan diri dan bayi dalam kandungan. Kalau pergi hospital, doktor akan prescribe kita dengan beberapa vitamin kehamilan. Obimin lah, kalsium lah, asid folik lah. Mencabar nya.. tapi excited!

Tercari-cari vitamin terbaik semasa hamil? Siapa tak nak yang terbaik, tambah lagi kalau ada yang semulajadi, pasti nak pilih yang semulajadi kan. Sama lah jugak macam beli sayur, kita pasti pilih sayur organik berbanding sayur biasa jika kita tahu kepentingannya. Kali ni saya nak kongsikan kenapa pentingnya Set Kehamilan Shaklee bagi ibu hamil.

1. Menghilangkan Loya Morning Sickness

set kehamilan shaklee elak morning sickness

Vitamin B6 dan Vitamin B12 membantu melegakan morning sickness. Selain Vitamin B-Complex, supplement Peppermint Ginger turut membantu menghilangkan loya morning sickness.

Vitamin B-Complex turut mengandungi Vitamin B9 yang dikenali sebagai Folic Acid. Folic Acid sangat penting  untuk mengelakkan kecacatan tulang belakang bayi. Sangat penting di ambil pada awal trimester sebab masa ni lah tulang belakang bayi sedang terbentuk. Vitamin B-Complex Shaklee lengkap dengan unsur B1 hingga B12, maknanya lengkap dengan Folic Acid lah. Kalau ambil Shaklee, dah tak perlu ambil folic acid hospital.

2. Meningkatkan Bilangan HB Darah

set kehamilan shaklee naikkan blood hb vitalea

Anda berasa letih, sakit, terganggu atau lemah semasa awal kehamilan? Jangan abaikan gejala ini dengan menganggapnya sesuatu yang normal semasa hamil. Masa ni placenta mula terbentuk. Asalnya tubuh kita just supply darah untuk kita sorang, tapi kali ni nak kena supply untuk kita si ibu dan placenta serta baby yang baru terbentuk.

Bilangan HB darah berkurang bila kurang makan makanan berzat besi seperti daging atau sayur. Kat sini lah Vitalea Iron Formulated boleh membantu. Rata-rata pengalaman kenalan, dari HB 8 boleh naik hingga HB 13! Alhamdulillah

3. Blood Clot (elak tumpah darah lepas bersalin)

set kehamilan shaklee elak tumpah darah

Tahukah anda, pengambilan vitamin yang betul membantu mengelakkan risiko tumpah darah selepas bersalin. Vitamin tersebut adalah Calcium. Shaklee offer Ostematrix sebagai sumber Calcium. Ada kan ibu hamil yang rasa tak lalu nak minum susu atau makan sayur sebagai sumber calcium. Jadi, boleh lah amalkan Ostematrix hingga ke saat bersalin.

Istimewanya Ostematrix ni, ia dilengkapi dengan agen penyerap Calcium, iaitu Magnesium dan Vitamin D. Agen penyerap ni membantu tubuh kita serap Calcium. Tubuh kita sukar serap calcium tanpa agen penyerap.

Selain Ostematrix, Alfalfa turut membantu blood clot. Ibu hamil yang nak ambil Alfalfa, dinasihatkan jangan ambil pada awal kehamilan. Ambil Alfalfa pada akhir kehamilan, dah nak dekat due sebab Alfalfa ni herba. Alfalfa ni boleh merangsang pengecutan rahim anda.

set-kehamilan-shaklee4. Elak Jaundice

set kehamilan shaklee elak jaundice

Alfalfa terbukti dapat mengelakkan jaundice berdasarkan pengalaman beberapa kenalan. Bahkan rakyat amerika sendiri dah lama praktikkan amalan ni. Namun hati-hati, disebabkan Alfalfa ni boleh merangsang pengecutan rahim anda, ibu yang nak ambil hanya boleh ambil di akhir kehamilan, macam dalam bulan ke-8. Dan tak boleh lebih dari sebiji.

Tapi nanti kalau lepas bersalin boleh lah amalkan maksimum 10 biji sehari. Alfalfa membantu ibu berpantang untuk melawas dan merangsang penghasilan susu ibu.

5. Mengelakkan risiko pre-eclampsia (tekanan darah tinggi sewaktu kehamilan)

set kehamilan shaklee elak darah tinggi

Biasanya pre-eclampsia (tekanan darah tinggi sewaktu kehamilan) ni dikesan pada akhir kehamilan. Kalau anda pernah alami sejarah tekanan darah tinggi, anda perlu ambil berat pengambilan protein yang cukup semasa hamil. Start ambil protein sebaik sahaja anda disahkan hamil.

Untuk protein, anda boleh dapatkan Energy Soy Protein (ESP), sumber protein terbaik kerana ia bebas lemak, bebas kolesterol dan tulen.

6. Mengurangkan risiko anak menghidap allergik

set kehamilan shaklee elak allergik

Info penting, kalau anda atau pasangan kedua-duanya ada allergik, contohnya Eczema, kita boleh usahakan supaya baby tak dapat allergik. Dengan pengambilan vitamin minyak ikan. Anda boleh dapatkan Omega Guard sebagai sumber minyak ikan. Omega Guard ni banyak kelebihannya termasuk lah membantu perkembangan otak bayi, perkembangan visual bayi, melembutkan bahagian vagina (kasi bukaan lembut semasa nak bersalin), disebabkan kandungan asid lemak-3.

Omega Guard ni istimewa berbanding minyak ikan lain sebab kandungan DHA dan EPA nya paling tinggi antara semua brand. Dan ia BUKAN dibuat dari hati ikan (cod liver). Hati ikan ni penuh toksik. Shaklee memilih minyak ikan Omega Guard dari ikan sebenar, bukan hati ikan.

7. Mengelakkan risiko anak kurang sempurna fizikal atau organ

Moga anak yang dilahirkan tak cacat pancaindera dan semua organ termasuk jantung, paru-paru, etc semua sempurna. Kat sini lah pentingnya pengambilan protein.

Kenapa protein penting?

Protein merupakan asas pembinaan sel dalam tubuh. Mula-mula sel terbentuk, kemudian membentuk tisu, kemudian organ, kemudian sistem, kemudian tubuh terbentuk sempurna.

Sel > Tisu > Organ > Sistem > Tubuh

Anda boleh dapatkan Energy Soy Protein (ESP) sebagai sumber protein. Pengambilan calcium juga penting sebab calcium membantu pembentukan darah, dan sistem kardiovaskular bayi. Calcium Shaklee adalah Ostematrix tadi.

Tak sabar nak beli Set Kehamilan Shaklee?

Pembelian Set Kehamilan Shaklee di sini >>> Saya nak beli Set Kehamilan Shaklee

Hanya beli secara online dan pihak Shaklee akan menghantar terus produk ke rumah anda.

Anda mahu jadi ahli Shaklee dan nikmati potongan hebat 15% – 20%?
Anda ingin mengetahui cara daftar Shaklee?
Mudah sahaja hanya klik di sini:

CARA MUDAH & CEPAT JADI AHLI SHAKLEE

CARA JADI AHLI SHAKLEE SECARA PERCUMA

Boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau konsultasi 🙂

Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106

Saya adalah wakil Sah Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

Testimoni Eczema Hilang Dengan Shaklee

Assalamualaikum dear readers! Anda atau anak anda bermasalah dengan eczema? Dah cuba macam-macam krim tetapi masih tak pulih? Krim yang anda guna hanya bertindak mengurangkan rengsa akibat eczema? Jom kita lihat testimoni eczema kanak kanak ini yang kini pulih dengan set produk shaklee.

 Testimoni 1: Penggunaan Vitamin E, Omega Guard dan ESP

Testimoni eczema shaklee

testimoni omega ekzema Kebaikan Set Eczema Dengan Produk Shaklee #1: Multipurpose Herbal Blend Cream

  • Membantu pulihkan kulit.
  • Menenangkan akibat ketidakselesaan Eczema.

#2: Omega Guard

  • Kandungan EPA dan DHA Omega-3 dalam Shaklee Omega Guard memulihkan alahan eczema.
  • Meningkatkan sistem imun (melawan kuman-kuman yang ada pada luka eczema).

#3: Vitamin E

  • Membantu pulihkan tekstur kulit yang terjejas akibat eczema.
  • Mengurangkan kesan parut akibat eczema.

#4: ESP Shaklee

  • Mengandungi antioksidan yang membantu percepatkan proses pemulihan kulit agar tona lebih sekata.

Testimoni 2: Omega Guard

TESTImoni OMEGA

Testimoni 3: (Set B) Vita-Lea, B-Complex, Vita C & Alfalfa

testimoni ekzema shaklee 3

Testimoni 4: Basic H & Herbal Blend

testimoni ekzema shaklee 3 testimoni ekzema shaklee 4

Testimoni 5: Basic H & Nutriferon

testimoni ekzema shaklee 5

Testimoni 6: GLA, Meal Shakes, ESP & Nutriferon

testimoni ekzema shaklee 6

Testimoni 7: Set 3M Shaklee & Meal Shakes

testimoni ekzema shaklee 7

Testimoni 8: Meal Shakes

testimoni ekzema shaklee 8

Testimoni 9: Meal Shakes

testimoni ekzema shaklee 9

Testimoni 10: ESP/Meal Shakes, Vita C, Alfalfa, Basic H

testimoni ekzema shaklee 10

Testimoni 11: Herbal Blend, Vita C, Nutriferon

testimoni ekzema shaklee 11

Tak semestinya kena ambil semua yang saya cadangkan. Pilih supplement mengikut kesesuaian dan keperluan anda. Credit: VitaminSuci Klik sini untuk baca lebih lanjut tentang Gejala, Punca & Penjagaan Ekzema. Klik sini untuk baca lebih lanjut tentang Set Eczema Kanak-kanak Shaklee. Mesti anda sekarang dah tak sabar-sabar kan nak try Set Eczema Shaklee ni. Saya Nak Dapatkan Set Eczema Shaklee!

Apa,  nak diskaun?
Boleh, no problem.
Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.
Anda akan terus dapat menikmati harga ahli dan point terus masuk bawah ID anda 😀
Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Saya adalah wakil Sah Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.
  Cara Order

 Daftar Ahli Shaklee sekarang

shaklee feel the difference

Eczema Hilang Dalam Masa 5 Hari Dengan Shaklee

Assalamualaikum everyone!

Meh kita study sikit tentang eczema dan bagaimana Shaklee boleh hilangkan eczema dalam masa yang singkat.

APA ITU ECZEMA?

Eczema adalah masalah penyakit kulit yang biasa dialami oleh bayi yang berumur antara 2 – 6 bulan. Salah satu jenis eczema ialah “Atopic Dermatitis”.

“Atopic” adalah satu masalah genetik yang akan menyebabkan daya tahan mekanisme pesakit menjadi abnormal dan kemudian mencetuskan simptom “oversensitivity”.

Walaupun keadaan akan bertambah baik apabila bayi mencapai umur 6 tahun, masalah kulit eczema mungkin juga kekal sehingga dewasa.

Memang eczema bukan penyakit berjangkit, tapi komplikasi penyakit ini menyebabkan pesakit rasa sangat tidak selesa dan pedih.

GEJALA-GEJALA ECZEMA

Acute Eczema

  • “Erythema” – kulit berasa panas, bergelojak dan gatal, keradangan.
  • “Papules” – pembentukan tompok-tompok merah.

Eczema Kronik

  • Kulit menjadi kering, berair dan bersisik.
  • Kulit menebal, menjadi kasar dan berkedut.

APAKAH PUNCA ECZEMA?

Hingga kini, punca sebenar eczema masih belum dikenalpasti dengan sepenuhnya. Ada beberapa faktor dalaman dan luaran yang mencetuskan eczema seperti berikut:

Faktor-faktor Dalaman (Fizikal)

  • Ahli keluarga yang mempunyai sejarah mengalami penyakit eczema, asma atau allergi rhinitis.
  • Perubahan emosi yang ketara seperti keresahan dan stress.
  • Pemakanan dan minuman seperti alkohol, makanan tenusu, gandum, telur, makanan laut, pengawet dan pewarna makanan.

Faktor-faktor Luaran (Persekitaran)

  • Bahan-bahan iritasi – Asap rokok, bahan-bahan kimia, cuaca yang terlalu panas dan lembap atau disebaliknya.
  • Alahan (Allergens) – Sabun, syampu, serbuk bahan pencuci, kosmetik, kulat, debunga, haiwan peliharaan dan hama habuk rumah (house dust mites).

BAGAIMANA KITARAN ECZEMA?

Eczema disifatkan sebagai kecacatan fungsi penghadang kulit yang menyebabkan “allergens” atau alahan mudah meresap ke lapisan kulit dan seterusnya mengakibatkan kehilangan kelembapan kulit yang banyak.

Eczema menyebabkan rasa sangat gatal dan ingin menggaru. Tahap gatal akan meningkat apabila kulit semakin kering. Jika digaru berulang kali, lapisan kulit akan terkoyak dan mula meruam. Kitar ini akan berulang dan boleh diringkaskan seperti gambar rajah di bawah

kitar_eczema

APAKAH LANGKAH UNTUK ELAKKAN ECZEMA MENJADI TERUK?

Langkah-langkah untuk mengelakkan eczema terjadi:

  • Mengawal kitar eczema dengan melembapkan kulit.
  • Merawat keradangan. 

Langkah-langkah Pengawalan Harian:

  • Jangan guna sabun yang mengandungi bahan kimia yang menyebabkan iritasi kulit.
  • Gunakan krim/losyen dengan kerap untuk melembapkan kulit walaupun dalam keadaan eczema.

APA SHAKLEE BOLEH BANTU?

Shaklee mempunyai beberapa produk bagi mereka yang mempunyai masalah eczema.

  1. Rawatan Dalaman.
  2. Rawatan Luaran.

RAWATAN DALAMAN

alfalfa shaklee

Alfalfa merupakan raja bagi segala tumbuhan dan herba. Alfalfa Complex Shaklee kaya dengan kandungan klorofil yang dapat membantu masalah penyakit kulit seperti eczema.

omega guard

Omega Guard mempunyai Omega-3 yang bersifat anti inflamasi yang dapat mengawal keradangan kulit serta dapat menghaluskan kulit dan meningkatkan imuniti kulit terhadap jangkitan.

meal-shakes

esp shaklee malaysia

Meal Shakes dan ESP baik untuk pemulihan luka dan proses penggantian sel baru yang lebih sihat. Sel badan yang sihat memudahkan penyerapan nutrien dalam badan seterusnya memulihkan luka eczema dengan cepat.

nutriferon shaklee

Mereka yang mempunyai eczema dikaitkan dengan sistem imuniti yang rendah dan abnormal untuk melawan sebarang jangkitan kulit. Maka, Nutriferon sangat digalakkan bagi mereka yang mempunyai masalah imuniti badan yang rendah.

RAWATAN LUARAN

multipurpose herbal blend shaklee

Boleh disapu pada tempat yang terdapat jangkitan eczema. Herbal Blend Shaklee sangat sesuai bagi mereka yang mempunyai masalah eczema kering dan kulit kasar. *tidak sesuai bagi eczema berair.

basic h shaklee

Basic H2 Shaklee sangat sesuai untuk digunakan bagi mereka yang alah kepada sabun yang mempunyai bahan kimia. Campuran 5 titis Basic H2 ke dalam baldi mandian sudah mencukupi untuk mengering dan merawat eczema. *tidak sesuai untuk pesakit eczema kering kerana boleh menyebabkan kulit bertambah kering dan bersisik.

vita-e shaklee

Boleh disapu untuk menghilangkan luka eczema berair dan memudarkan parut.

APA YANG PERLU DIAMBIL?

Pengambilan produk-produk ini mungkin berbeza mengikut umur penghidap.

Bayi

Ibu menyusu yang mengalami eczema boleh ambil ESP & Omega Guard. Selain bagus untuk ibu, ianya juga boleh diterima oleh bayi melalui susu ibu. Herbal Blend juga bagus disapu kepada baby yang ada eczema untuk kurangkan rasa gatal dan pedih. Vitamin E juga boleh disapu pada tempat yang luka.

Kanak-kanak 2-4 tahun

Omega Guard boleh diberikan kepada kanak-kanak lebih dari 2 tahun untuk kawal dan rawat masalah eczema. Pengambilan boleh rujuk kepada saya. Meal Shakes juga boleh diberikan untuk baiki kulit yang rosak dan berparut.

Kanak-kanak 4-12 tahun

Meal Shakes + ESP + Omega Guard untuk merawat kulit. Herbal Blend dan Vitamin E boleh digunakan untuk merawat luka.

Remaja dan dewasa

Remaja dan dewasa boleh ambil semua yang dicadangkan termasuk ESP + Meal Shakes + Vitamin E + Herbal Blend + Omega Guard + Alfalfa. Cara pengambilan dan kesesuaian boleh refer pada saya.

Tak semestinya kena ambil semua yang saya cadangkan. Pilih supplement mengikut kesesuaian dan keperluan anda.

Credit: VitaminSuci

APA KATA PENGGUNA?

Saya akan kongsikan TESTIMONIAL pengguna pada next entry. Stay tuned!

Saya Nak Dapatkan Set Eczema Shaklee!

Apa, beli banyak & nak diskaun?
Boleh, no problem.
Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.
Atau beli 6 botol FREE 1 botol Vitamin E, anda boleh dapatkan keahlian Shaklee secara percuma sempena Promo Jun 2014 sahaja!
Anda akan terus dapat menikmati harga ahli dan point terus masuk bawah ID anda 😀
Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Saya adalah wakil Sah Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

 

Cara Order  Daftar Ahli Shaklee sekarang

 

shaklee feel the difference

 

Hilangkan Sakit Lutut, Sendi dan Tulang Dengan Set Sendi Shaklee

Assalamualaikum everyone!

Adakah ada di kalangan anda mengalami sakit sendi? Atau ada ibu bapa yang mempunyai masalah kesihatan tulang. Sehingga sukar untuk beribadat dan melakukan kerja harian. Dengan ini, saya ingin berkongsi kebaikan set vitamin sakit sendi dan lutut ni. Adakah anda tahu apa itu sendi? Terlebih dahulu kita kena faham apa itu sendi dan peranannya.

Sendi Manusia - set sendi shaklee

Osteoarthritis lebih mudah dikenali sebagai sakit sendi. Ia merupakan sejenis penyakit sendi yang mempunyai ciri keradangan. Sendi pula ialah bahagian badan di mana dua tulang berlainan bertemu.

Sakit sendi berlaku apabila tulang rawan yang membentuk permukaan sendi menjadi haus. Ini akan menyebabkan sendi menjadi bengkak, sakit dan kebas. Sendi yang selalu berlaku keradangan adalah lutut. Ini terjadi kerana, lutut adalah sendi yang menampung berat badan kita dan sentiasa digunakan sepanjang hidup kita.

Berikut adalah tanda-tanda penyakit Osteoarthritis:

  1. Sakit pada sendi yang terlibat.
  2. Kesukaran untuk membengkokkan atau meluruskan sendi akan berlaku.
  3. Sesetengahnya akan mengalami kebengkak kan.
  4. Adanya pembesaran tulang sendi.

Ada simptom-simptom seperti di atas? InsyaAllah Set Sendi Shaklee dapat membantu.

Set Sendi Shaklee-page-001Inilah dia Set Sendi Shaklee.

Set Sendi Shaklee yang lengkap terdiri dari:

1. Advance Joint Health Tablet (AJHT)

2. Omega Guard

3. Ostematrix

AJHT

Advanced Joint Health Tablet (AJHT): Mengekalkan tulang rawan yang sihat.

Advanced Joint Health Tablet (AJHT) memang berkesan bagi masalah sakit sendi dan tulang. Kandungan glukosamina di dalam AJHT akan membantu badan kita mempunyai tulang rawan yang sihat. Menurut kajian, pengambilan AJHT bersama Omega Guard mendatangkan hasil lebih baik. Kesan glukosamina AJHT lebih menonjol apabila diambil bersama Omega Guard.

Harga Advance Joint Health Tablet (AJHT) adalah RM124 harga runcit. Dengan mendaftar menjadi ahli, anda boleh dapatkan dengan harga ahli yang lebih murah dan berbaloi.

omega guard

Omega Guard: Mengurangkan inflamasi.

Kawan – kawan selalu ingat Omega Guard ni bagus untuk diet je kan? Memang terbaik untuk ibu menyusu jadi langsing dan hasilkan susu ibu yang kaya dengan DHA. Anak – anak pun sihat. Rupa-rupanya, di samping itu Omega Guard baik untuk kesihatan sendi. Ya, Omega Guard ni ada dalam Set Sendi Shaklee. Jadi, kawan-kawan yang menyusu, makanlah 1 biji Omega Guard sehari bersama 3 biji Ostematrix. InsyaAllah, badan kita akan terpelihara.

Omega Guard bertindak melambatkan degradasi tulang rawan dengan Omega-3. Omega-3 juga bertindak sebagai pelincir yang membantu kita bergerak dengan lebih bebas. Kajian terkini menunjukkan pengambilan asid lemak Omega-3 bersama glukosamina (AJHT) dapat meningkatkan kesihatan sendi daripada mengambil glukosamina sahaja. Selain itu, Omega Guard ni boleh bantu kurangkan paras kolesterol dalam darah. Omega-3 dalam Omega Guard akan bersama-sama dengan AJHT untuk memastikan tulang rawan sihat dan juga mengurangkan radang sendi. Harga Omega Guard adalah RM136 bagi harga runcit. Nak murah lagi boleh daftar jadi ahli dengan saya. Dapat keistimewaan harga ahli.

ostematrix

Ostematrix: Mengekalkan sel tulang yang sihat.

Ostematrix mengandungi kalsium penting untuk kesihatan tulang, otot dan ligamen. Magnesium pula diperlukan untuk mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang dengan mencegah pembentukan kalsium dalam tisu-tisu lembut dan sendi-sendi. Ramai orang mengambil terlalu banyak kalsium tetapi tidak cukup magnesium. Kajian menunjukkan pengambilan kalsium yang mencukupi bukan sahaja membantu menguatkan tulang malah juga membantu mengurangkan gejala osteoarthritis.

Harga Ostematrix RM61 bagi harga runcit. Jom daftar jadi ahli untuk dapatkan harga ahli jauh lebih jimat dan murah.

 

Jangan biarkan sakit sendi dan lutut ini mengganggu pergerakan orang tersayang kita.. Kecil pelaburannya tapi besar manfaatnya. Jadikan hadiah setiap bulan untuk ibu bapa kita.

Pencegahan awal boleh menjadikan kita sihat pada masa akan datang. Sama ada kita penghidap sakit sendi atau pun tidak, adalah penting untuk mendapatkan nutrisi sendi seiring dengan peningkatan usia.

Sakit sendi dan lutut ibu saya hilang dengan vitamin Shaklee -> Advanced Joint Health Tablet, Omega Guard dan Ostematrix.

Saya Nak Dapatkan Set Sendi Shaklee!

Nak diskaun?
Boleh, no problem.
Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.
Anda akan terus dapat menikmati harga ahli dan point terus masuk bawah ID anda 😀
Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Pengedar Sah Shaklee area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.
Cara Order
 Daftar Ahli Shaklee sekarang
shaklee feel the difference

Cepatkan Proses Pemulihan Tulang Patah Akibat Kemalangan

Assalamualaikum Dear Readers!

Ada seorang customer saya baru beli Ostematrix. Ingatkan beli untuk wife yang sedang pregnant. Rupa-rupanya untuk diri sendiri sebab tulang patah akibat kemalangan. Mungkin ada di antara anda atau ahli keluarga atau sahabat-sahabat anda pun hadapi masalah patah tulang atau tulang retak juga. Sama ada disebabkan terjatuh atau apa sahaja puncanya.

Apa maksud tulang patah tu? Tulang patah ni bermaksud kecederaan atau keretakan yang disebabkan oleh hentaman secara tepat atau tidak tepat. Terdapat 2 jenis patah yang berlaku iaitu:

  • Patah tertutup (kecederaan tidak dapat dilihat)
  • Patah terbuka (tulang yang patah keluar menembusi kulit dan menyebabkan luka dan pendarahan).

set tulang patah shaklee

Sebenarnya, kes macam ni kerap saya temui. Sebab.. Walaupun ramai yang sedar kepentingan kalsium, tapi tak ramai yang benar-benar mengambil jumlah kalsium yang mencukupi setiap hari. Ada juga yang kurang gemar dengan produk berasaskan tenusu yang kaya dengan kalsium. Ini meningkatkan lagi risiko osteoporosis atau tulang reput, jadi tulang akan mudah retak dan patah walaupun terjatuh sedikit sahaja.

Bagi mereka yang hadapi masalah patah tulang atau tulang retak ini saya cadangkan 3 supplement asas. Amalkan secara konsisten mengikut panduan pemakanan yang dinasihatkan sangat dapat membantu mempercepatkan proses pemulihan masalah patah tulang ni.

1: Ostematrix

ostematrix

Membekalkan jumlah kalsium yang mencukupi untuk menjadikan tulang lebih padat dan kuat. Satu tablet ostematrix mengandungi:

#1,000 mg unsur Kalsium dari sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap
#400 mg Magnesium untuk bantu gabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya.
#400 IU Vitamin D untuk rangsang penyerapan kalsium
Klik di sini untuk lebih lanjut tentang Ostematrix.

 

2: Omega Guard

omega guard

Membekalkan jumlah bendalir yang diperlukan untuk memperbaiki sendi-sendi yang telah haus. 

Mengandungi 99% omega-3 yang membezakan kualitinya dengan mana-mana minyak ikan lain di pasaran. Dan bonus disamping mempercepatkan penyembuhan kecederaan tulang patah, Omega Guard akan memelihara jantung anda kerana ia mampu mengawal kolesterol dalam darah.

Klik di sini untuk maklumat lebih lanjut tentang Omega Guard.

3: Energizing Soy Protein (ESP)

ESP

Sel-sel tulang terdiri dari tisu-tisu yang diperbuat daripada protein. Jadi, pengambilan protein soya mampu mempercepatkan pemulihan tisu-tisu tulang yang rosak.

Merupakan sumber protein terbaik yang dihasilkan tanpa perasa tiruan, pewarna dan pengawet. Protein diperlukan bagi individu yang mempunyai masalah patah tulang atau tulang retak untuk pembinaannya semula. ESP akan mempercepatkan pertumbuhan sel-sel baru bagi menggantikan bahagian yang tercedera atau mungkin sudah mati.

Jika anda mengalami masalah yang sama seperti customer saya di atas, jangan berlengah lagi untuk mendapatkan supplement bagi kuatkan tulang. Kepada sesiapa yang mementingkan kesihatan juga, eloklah amalkan supplement sebelum kesihatan anda benar-benar terganggu.

Saya bawakan 1 TESTIMONI pengguna yang sangat berpuas hati selepas pengambilan set ini secara konsisten. hambik ko!haha
 credit : mommasihat

testimoni set tulang patah shaklee

Doktor: Tak patah.. Retak pun tidak.. Cantik saja tulang awak!
Saya: Eh! Ye ke doktor?
Doktor: Betul. Cuba tengok ni.. Tak ada retak pun.. Mungkin urat you yang buat lebam ni.
Saya pun turut sama meneliti tulang kaki saya.

Saya: Dulu saya ada patah tulang dekat jari kaki yang tu.. (sambil menuding ke arah kaki kecil yang paling akhir itu.) Dahinya kelihatan berkerut.
Doktor: Tak nampak bekas patah pun? Bekas retak pun tak ada.
Saya turut rasa hairan.
Doktor: Macam mana boleh patah? You accident?
Saya menggangguk.
Doktor: Ooo.. You banyak minum susu ni. Bagus.. Bagus.. Banyak kalsium!
Saya: Tak lah doktor. Saya tak minum susu pun..
Doktor: Ya kah? Tapi macam mana tulang nampak cantik ni?
Saya sendiri keliru. Kemudian teringatkan Ostematirx yang saya amalkan sejak April 2012. Itukah penyebabnya?
Saya: Doktor tau tak Ostematrix Shaklee? Saya consume tu since last April..
Doktor itu terus tersenyum.
Doktor: Ooo.. Ostematrix.. Bagus! Memang baik untuk tulang! You teruskan makan.

Alhamdulillah… Walaupun tidak minum susu. Kalsium yang mencukupi juga saya perolehi dari khasiat Ostematrix! Terima kasih Shaklee!
credit : mamahazeeq

 

Saya Nak Dapatkan Set Tulang Patah Shaklee!

Harga
Harga sebotol Ostematrix hanya RM61 untuk 120 tablet dan tahan selama 1 bulan.
Harga sebotol Omega Guard hanya RM136 untuk 90 capsules dan tahan selama 3 bulan!
Harga ESP hanya RM150 sahaja untuk 850g dan tahan selama 2 – 3 bulan!

 

Nak diskaun?
Boleh, no problem.
Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.
Anda akan terus dapat menikmati harga ahli dan point terus masuk bawah ID anda 😀
Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Pengedar Sah Shaklee area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.
Cara Order
  Daftar Ahli Shaklee sekarang
shaklee feel the difference

Vitamin Yang TIDAK BOLEH & Vitamin Yang PENTING Diambil Oleh Ibu Hamil/Semasa Mengandung

Assalamualaikum Dear Readers!

Kali ini saya ingin berkongsi tentang vitamin-vitamin yang tidak digalakkan ambil semasa hamil. Walaupun Shaklee merupakan supplement atau makanan tambahan, namun untuk memastikan anda dan kandungan anda selamat, maka anda perlu alert beberapa jenis vitamin dan kandungan vitamin yang tidak sesuai diambil semasa hamil. Nak tak nak anda harus bersabar sehingga selepas kelahiran untuk mengambil vitamin-vitamin tersebut..

Dearest Ibu Hamil,

Set Kehamilan SHaklee

 

Sila elakkan diri anda daripada mengambil vitamin-vitamin seperti di bawah:

  • Alfalfa Complex
  • DTX Complex
  • Collagen Powder
  • Carotomax
  • Garlic Complex
  • Herb-Lax
  • Vitamin E Complex
  • GLA Complex
  • Vivix
  • Cinch

*Pengecualian untuk teruskan pengambilan hanya jika anda mendapat saranan doktor.

Kenapa Ibu Hamil Tak Boleh Ambil?

Cinch tak digalakkan ambil kerana ia sangat rendah kalori dan mungkin menjejaskan nurisi yang diperlukan bayi anda. Vitamin-vitamin yang tinggi antioksidan seperti Vitamin E, Vivix, GLA dan Carotomax tak digalakkan diambil di awal kandungan kerana dikhuatiri si ibu akan mengalami keguguran. Begitu juga dengan alfalfa yang boleh merangsang pengecutan rahim anda.

Biasanya pada awal kehamilan, antibodi si ibu menurun bagi memberi laluan untuk janin membesar dalam rahim ibunya. Pengambilan vitamin yang tinggi antioksida akan membantu meningkatkan sistem imun si ibu, seterusnya tubuh ibu akan melihat janin tadi sebagai “bendasing” yang perlu disingkir keluar lalu boleh memberi risiko keguguran pada janin tadi. Maka, vitamin yang tidak boleh diambil seharusnya dihentikan sebaik sahaja mengetahui si ibu telah hamil.

Oleh itu, sebelum anda membeli apa jua vitamin, pastikan konsultasi diberikan agar pengambilan vitamin memberi kesan kesihatan yang optimum.

Jadi, Apa Vitamin Yang Sesuai Untuk Ibu Hamil?

Ibu hamil digalakkan mengambil multivitamin dan vitamin yang tinggi zat besi, mengandungi asid folik yang cukup kerana ia penting untuk perkembangan bayi dan mengelakkan  kecacatan. Kalsium yang mencukupi Vitamin C dan minyak ikan. Sebahagian vitamin ini juga dikenali sebagai ‘hematinic vitamin’ sebagaimana yang dibekalkan oleh klinik-klinik dan hospital kerajaan. Namun, jika anda mempunyai bajet sendiri untuk vitamin pilihan anda, tidak salah untuk anda mencuba Set Kehamilan Shaklee.

Apakah Produk Set Kehamilan Shaklee?

Set Kehamilan-page-001Set Kehamilan Shaklee terbahagi kepada 2 kategori iaitu Set Kehamilan Trimester 1 dan Set Kehamilan Trimester 2 dan 3. Boleh baca dengan lebih lanjut di Khasiat Set Kehamilan Shaklee untuk mengetahui fungsi setiap vitamin yang dicadangkan.

Set Kehamilan Shaklee Trimester 1

  • Vitalea – Multivitamin dengan zat besi
  • B-Complex -Dengan asid folik
  • Vitamin C – Vitamin untuk mengurangkan risiko demam dan selsema semasa hamil
  • ESP – Memberi tenaga tambahan dan untuk kecantikan kulit semasa hamil serta kulit bayi yang sihat

Set Kehamilan Shaklee Trimester 2 dan 3

  • Vitamin – vitamin dalam Set Kehamilan Shaklee Trimester 1 
  • Ostematrix – Kalsium untuk menguatkan tulang anda bagi persediaan sebelum dan selepas kelahiran
  • Omega Guard – Minyak ikan yang mengandungi DHA dan EPA

Anda adalah apa yang anda makan, begitu juga dengan anak anda.. Jika anda mengamalkan pemakanan sihat yang mencukupi keperluan nutrisi ketika hamil adalah lebih baik. Set ini hanya membantu anda melengkapkan pengambilan nutrisi anda ketika hamil. Semoga anda mendapat yang terbaik sepanjang tempoh kehamilan anda 😀

Saya Nak Dapatkan Set Kehamilan Shaklee!

Harga

Harga sebotol Vitalea hanya RM88.75 sahaja untuk 120 tablet, stok 4 bulan!

Harga sebotol B-Complex hanya RM53.75 sahaja untuk 120 tablet, stok 4 bulan!

Harga sebotol Vitamin C hanya RM92.50 sahaja untuk 180 tablet dan tahan selama 6 bulan!

Harga ESP hanya RM150 sahaja untuk 850g dan tahan selama 2 – 3 bulan.

Harga sebotol Ostematrix hanya RM61 untuk 120 tablet dan tahan selama 1 bulan.

Harga sebotol Omega Guard hanya RM136 untuk 90 capsules dan tahan selama 3 bulan!

Nak diskaun?
Boleh, no problem.
Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.
Anda akan terus dapat menikmati harga ahli dan point terus masuk bawah ID anda 😀
Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Pengedar Sah Shaklee area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

Cara Order

  Daftar Ahli Shaklee sekarang

shaklee feel the difference

Penghidap Cyst & PCOS Berjaya Hamil Dengan Shaklee

Assalamualaikum dear readers!

Penghidap Cyst & PCOS yang berjaya hamil? Alhamdulillah, itulah jika kita usaha tanpa jemu, akhirnya rezeki akan datang juga. Ramai yang menjangkakan pesakit PCOS susah untuk mendapat anak. Namun dengan kuasa Allah, tiada siapa boleh melawannya.

PCOS ini adalah singkatan kepada Polycystic Ovary Syndrome. Atau dengan bahasa mudah adalah berlaku bila hormon wanita tidak stabil. Ia akan mengganggu perjalanan period anda dan lebih buruk juga akan mengganggu penampilan anda.

GLA Shaklee PCOS

KESAN-KESAN PCOS KEPADA PENGHIDAPNYA:

  • Hormon sex menjadi tidak stabil. Kebiasaannya ovari mengeluarkan sejumlah kecil hormon lelaki iaitu androgen. Tapi penghidap PCOS akan mengalami lebihan hormon lelaki dan ini akan menyebabkan perjalanan haid terganggu, tumbuh jerawat dan bulu-bulu yang tak diingini.
  • Untuk kes yang lebih teruk, penghidapnya mungkin akan terkena kencing manis. Ini kerana badan menghadapi masalah menggunakan insulin. Maka gula dalam darah akan meningkat dan seterusnya boleh meningkatkan peluang penghidap PCOS mengalami diabetes.

SIMPTOM-SIMPTOM PCOS

  • Jerawat.
  • Berat badan naik mendadak dan sukar turun.
  • Lebihan rambut di muka dan badan.
  • Rambut gugur.
  • Period yang tak teratur.
  • Kesuburan terganggu. Ramai penghidap PCOS akan mengalami kesukaran untuk mendapatkan anak.
  • Tekanan.

Sukar untuk diramalkan ujian yang perlu dihadapi oleh mereka yang menghidap PCOS. Namun dengan usaha yang berterusan ternyata mungkin boleh membantu. Happy dan terharu dengar ada pesakit PCOS yang telah berjaya hamil walaupun menghadapi pelbagai kesukaran pada mulanya. Kita tengok testimoni beliau.

Saya Nak Dapatkan Set Kesuburan PCOS!

Untuk tempahan segera, anda boleh ikuti 3 langkah mudah di bawah:

Step #1: Membuat Pembayaran

Anda boleh membuat pembayaran ke salah satu akaun di bawah:

  • Maybank 1643 9795 9273 (Fatin Hamizah)

(Hantarkan Gambar Transfer Transaction M2u & CIMB Click)

Step #2: Hantarkan Maklumat

SMS/Whatsapp maklumat anda:

  1. Nama
  2. No Telefon
  3. Alamat

ke 012 – 283 1538 (Fatin)

Step #3: Tunggu Barang Sampai

Barang anda akan dipos menggunakan Poslaju atau GDEX atau CityLink. Penghantaran biasanya mengambil masa 1-5 hari bekerja

Pengedar Sah Shaklee area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

Cara Order

 

 

  Daftar Ahli Shaklee sekarang

 shaklee feel the difference