KESAN SET KEHAMILAN SHAKLEE | Mengelak Risiko Jaundice, Allergik, Tumpah Darah & Banyak Lagi

Assalamualaikum dear readers!

Yes! Hamil akhirnya! Bila sudah sah hamil maka bermulalah episod baru dalam kehidupan seorang wanita. Dapat rasakan perut yang semakin membesar, malah dapat merasakan pergerakan bayi dalam perut. Indahnya saat itu..

Si ibu pun mula lah sibuk mencari vitamin dan makanan yang bagus untuk kesihatan diri dan bayi dalam kandungan. Kalau pergi hospital, doktor akan prescribe kita dengan beberapa vitamin kehamilan. Obimin lah, kalsium lah, asid folik lah. Mencabar nya.. tapi excited!

Tercari-cari vitamin terbaik semasa hamil? Siapa tak nak yang terbaik, tambah lagi kalau ada yang semulajadi, pasti nak pilih yang semulajadi kan. Sama lah jugak macam beli sayur, kita pasti pilih sayur organik berbanding sayur biasa jika kita tahu kepentingannya. Kali ni saya nak kongsikan kenapa pentingnya Set Kehamilan Shaklee bagi ibu hamil.

1. Menghilangkan Loya Morning Sickness

set kehamilan shaklee elak morning sickness

Vitamin B6 dan Vitamin B12 membantu melegakan morning sickness. Selain Vitamin B-Complex, supplement Peppermint Ginger turut membantu menghilangkan loya morning sickness.

Vitamin B-Complex turut mengandungi Vitamin B9 yang dikenali sebagai Folic Acid. Folic Acid sangat penting  untuk mengelakkan kecacatan tulang belakang bayi. Sangat penting di ambil pada awal trimester sebab masa ni lah tulang belakang bayi sedang terbentuk. Vitamin B-Complex Shaklee lengkap dengan unsur B1 hingga B12, maknanya lengkap dengan Folic Acid lah. Kalau ambil Shaklee, dah tak perlu ambil folic acid hospital.

2. Meningkatkan Bilangan HB Darah

set kehamilan shaklee naikkan blood hb vitalea

Anda berasa letih, sakit, terganggu atau lemah semasa awal kehamilan? Jangan abaikan gejala ini dengan menganggapnya sesuatu yang normal semasa hamil. Masa ni placenta mula terbentuk. Asalnya tubuh kita just supply darah untuk kita sorang, tapi kali ni nak kena supply untuk kita si ibu dan placenta serta baby yang baru terbentuk.

Bilangan HB darah berkurang bila kurang makan makanan berzat besi seperti daging atau sayur. Kat sini lah Vitalea Iron Formulated boleh membantu. Rata-rata pengalaman kenalan, dari HB 8 boleh naik hingga HB 13! Alhamdulillah

3. Blood Clot (elak tumpah darah lepas bersalin)

set kehamilan shaklee elak tumpah darah

Tahukah anda, pengambilan vitamin yang betul membantu mengelakkan risiko tumpah darah selepas bersalin. Vitamin tersebut adalah Calcium. Shaklee offer Ostematrix sebagai sumber Calcium. Ada kan ibu hamil yang rasa tak lalu nak minum susu atau makan sayur sebagai sumber calcium. Jadi, boleh lah amalkan Ostematrix hingga ke saat bersalin.

Istimewanya Ostematrix ni, ia dilengkapi dengan agen penyerap Calcium, iaitu Magnesium dan Vitamin D. Agen penyerap ni membantu tubuh kita serap Calcium. Tubuh kita sukar serap calcium tanpa agen penyerap.

Selain Ostematrix, Alfalfa turut membantu blood clot. Ibu hamil yang nak ambil Alfalfa, dinasihatkan jangan ambil pada awal kehamilan. Ambil Alfalfa pada akhir kehamilan, dah nak dekat due sebab Alfalfa ni herba. Alfalfa ni boleh merangsang pengecutan rahim anda.

set-kehamilan-shaklee4. Elak Jaundice

set kehamilan shaklee elak jaundice

Alfalfa terbukti dapat mengelakkan jaundice berdasarkan pengalaman beberapa kenalan. Bahkan rakyat amerika sendiri dah lama praktikkan amalan ni. Namun hati-hati, disebabkan Alfalfa ni boleh merangsang pengecutan rahim anda, ibu yang nak ambil hanya boleh ambil di akhir kehamilan, macam dalam bulan ke-8. Dan tak boleh lebih dari sebiji.

Tapi nanti kalau lepas bersalin boleh lah amalkan maksimum 10 biji sehari. Alfalfa membantu ibu berpantang untuk melawas dan merangsang penghasilan susu ibu.

5. Mengelakkan risiko pre-eclampsia (tekanan darah tinggi sewaktu kehamilan)

set kehamilan shaklee elak darah tinggi

Biasanya pre-eclampsia (tekanan darah tinggi sewaktu kehamilan) ni dikesan pada akhir kehamilan. Kalau anda pernah alami sejarah tekanan darah tinggi, anda perlu ambil berat pengambilan protein yang cukup semasa hamil. Start ambil protein sebaik sahaja anda disahkan hamil.

Untuk protein, anda boleh dapatkan Energy Soy Protein (ESP), sumber protein terbaik kerana ia bebas lemak, bebas kolesterol dan tulen.

6. Mengurangkan risiko anak menghidap allergik

set kehamilan shaklee elak allergik

Info penting, kalau anda atau pasangan kedua-duanya ada allergik, contohnya Eczema, kita boleh usahakan supaya baby tak dapat allergik. Dengan pengambilan vitamin minyak ikan. Anda boleh dapatkan Omega Guard sebagai sumber minyak ikan. Omega Guard ni banyak kelebihannya termasuk lah membantu perkembangan otak bayi, perkembangan visual bayi, melembutkan bahagian vagina (kasi bukaan lembut semasa nak bersalin), disebabkan kandungan asid lemak-3.

Omega Guard ni istimewa berbanding minyak ikan lain sebab kandungan DHA dan EPA nya paling tinggi antara semua brand. Dan ia BUKAN dibuat dari hati ikan (cod liver). Hati ikan ni penuh toksik. Shaklee memilih minyak ikan Omega Guard dari ikan sebenar, bukan hati ikan.

7. Mengelakkan risiko anak kurang sempurna fizikal atau organ

Moga anak yang dilahirkan tak cacat pancaindera dan semua organ termasuk jantung, paru-paru, etc semua sempurna. Kat sini lah pentingnya pengambilan protein.

Kenapa protein penting?

Protein merupakan asas pembinaan sel dalam tubuh. Mula-mula sel terbentuk, kemudian membentuk tisu, kemudian organ, kemudian sistem, kemudian tubuh terbentuk sempurna.

Sel > Tisu > Organ > Sistem > Tubuh

Anda boleh dapatkan Energy Soy Protein (ESP) sebagai sumber protein. Pengambilan calcium juga penting sebab calcium membantu pembentukan darah, dan sistem kardiovaskular bayi. Calcium Shaklee adalah Ostematrix tadi.

Tak sabar nak beli Set Kehamilan Shaklee?

Pembelian Set Kehamilan Shaklee di sini >>> Saya nak beli Set Kehamilan Shaklee

Hanya beli secara online dan pihak Shaklee akan menghantar terus produk ke rumah anda.

Anda mahu jadi ahli Shaklee dan nikmati potongan hebat 15% – 20%?
Anda ingin mengetahui cara daftar Shaklee?
Mudah sahaja hanya klik di sini:

CARA MUDAH & CEPAT JADI AHLI SHAKLEE

CARA JADI AHLI SHAKLEE SECARA PERCUMA

Boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau konsultasi 🙂

Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106

Saya adalah wakil Sah Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

Advertisements

Hilangkan Sakit Lutut, Sendi dan Tulang Dengan Set Sendi Shaklee

Assalamualaikum everyone!

Adakah ada di kalangan anda mengalami sakit sendi? Atau ada ibu bapa yang mempunyai masalah kesihatan tulang. Sehingga sukar untuk beribadat dan melakukan kerja harian. Dengan ini, saya ingin berkongsi kebaikan set vitamin sakit sendi dan lutut ni. Adakah anda tahu apa itu sendi? Terlebih dahulu kita kena faham apa itu sendi dan peranannya.

Sendi Manusia - set sendi shaklee

Osteoarthritis lebih mudah dikenali sebagai sakit sendi. Ia merupakan sejenis penyakit sendi yang mempunyai ciri keradangan. Sendi pula ialah bahagian badan di mana dua tulang berlainan bertemu.

Sakit sendi berlaku apabila tulang rawan yang membentuk permukaan sendi menjadi haus. Ini akan menyebabkan sendi menjadi bengkak, sakit dan kebas. Sendi yang selalu berlaku keradangan adalah lutut. Ini terjadi kerana, lutut adalah sendi yang menampung berat badan kita dan sentiasa digunakan sepanjang hidup kita.

Berikut adalah tanda-tanda penyakit Osteoarthritis:

  1. Sakit pada sendi yang terlibat.
  2. Kesukaran untuk membengkokkan atau meluruskan sendi akan berlaku.
  3. Sesetengahnya akan mengalami kebengkak kan.
  4. Adanya pembesaran tulang sendi.

Ada simptom-simptom seperti di atas? InsyaAllah Set Sendi Shaklee dapat membantu.

Set Sendi Shaklee-page-001Inilah dia Set Sendi Shaklee.

Set Sendi Shaklee yang lengkap terdiri dari:

1. Advance Joint Health Tablet (AJHT)

2. Omega Guard

3. Ostematrix

AJHT

Advanced Joint Health Tablet (AJHT): Mengekalkan tulang rawan yang sihat.

Advanced Joint Health Tablet (AJHT) memang berkesan bagi masalah sakit sendi dan tulang. Kandungan glukosamina di dalam AJHT akan membantu badan kita mempunyai tulang rawan yang sihat. Menurut kajian, pengambilan AJHT bersama Omega Guard mendatangkan hasil lebih baik. Kesan glukosamina AJHT lebih menonjol apabila diambil bersama Omega Guard.

Harga Advance Joint Health Tablet (AJHT) adalah RM124 harga runcit. Dengan mendaftar menjadi ahli, anda boleh dapatkan dengan harga ahli yang lebih murah dan berbaloi.

omega guard

Omega Guard: Mengurangkan inflamasi.

Kawan – kawan selalu ingat Omega Guard ni bagus untuk diet je kan? Memang terbaik untuk ibu menyusu jadi langsing dan hasilkan susu ibu yang kaya dengan DHA. Anak – anak pun sihat. Rupa-rupanya, di samping itu Omega Guard baik untuk kesihatan sendi. Ya, Omega Guard ni ada dalam Set Sendi Shaklee. Jadi, kawan-kawan yang menyusu, makanlah 1 biji Omega Guard sehari bersama 3 biji Ostematrix. InsyaAllah, badan kita akan terpelihara.

Omega Guard bertindak melambatkan degradasi tulang rawan dengan Omega-3. Omega-3 juga bertindak sebagai pelincir yang membantu kita bergerak dengan lebih bebas. Kajian terkini menunjukkan pengambilan asid lemak Omega-3 bersama glukosamina (AJHT) dapat meningkatkan kesihatan sendi daripada mengambil glukosamina sahaja. Selain itu, Omega Guard ni boleh bantu kurangkan paras kolesterol dalam darah. Omega-3 dalam Omega Guard akan bersama-sama dengan AJHT untuk memastikan tulang rawan sihat dan juga mengurangkan radang sendi. Harga Omega Guard adalah RM136 bagi harga runcit. Nak murah lagi boleh daftar jadi ahli dengan saya. Dapat keistimewaan harga ahli.

ostematrix

Ostematrix: Mengekalkan sel tulang yang sihat.

Ostematrix mengandungi kalsium penting untuk kesihatan tulang, otot dan ligamen. Magnesium pula diperlukan untuk mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang dengan mencegah pembentukan kalsium dalam tisu-tisu lembut dan sendi-sendi. Ramai orang mengambil terlalu banyak kalsium tetapi tidak cukup magnesium. Kajian menunjukkan pengambilan kalsium yang mencukupi bukan sahaja membantu menguatkan tulang malah juga membantu mengurangkan gejala osteoarthritis.

Harga Ostematrix RM61 bagi harga runcit. Jom daftar jadi ahli untuk dapatkan harga ahli jauh lebih jimat dan murah.

 

Jangan biarkan sakit sendi dan lutut ini mengganggu pergerakan orang tersayang kita.. Kecil pelaburannya tapi besar manfaatnya. Jadikan hadiah setiap bulan untuk ibu bapa kita.

Pencegahan awal boleh menjadikan kita sihat pada masa akan datang. Sama ada kita penghidap sakit sendi atau pun tidak, adalah penting untuk mendapatkan nutrisi sendi seiring dengan peningkatan usia.

Sakit sendi dan lutut ibu saya hilang dengan vitamin Shaklee -> Advanced Joint Health Tablet, Omega Guard dan Ostematrix.

Saya Nak Dapatkan Set Sendi Shaklee!

Nak diskaun?
Boleh, no problem.
Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.
Anda akan terus dapat menikmati harga ahli dan point terus masuk bawah ID anda 😀
Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Pengedar Sah Shaklee area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.
Cara Order
 Daftar Ahli Shaklee sekarang
shaklee feel the difference

Cepatkan Proses Pemulihan Tulang Patah Akibat Kemalangan

Assalamualaikum Dear Readers!

Ada seorang customer saya baru beli Ostematrix. Ingatkan beli untuk wife yang sedang pregnant. Rupa-rupanya untuk diri sendiri sebab tulang patah akibat kemalangan. Mungkin ada di antara anda atau ahli keluarga atau sahabat-sahabat anda pun hadapi masalah patah tulang atau tulang retak juga. Sama ada disebabkan terjatuh atau apa sahaja puncanya.

Apa maksud tulang patah tu? Tulang patah ni bermaksud kecederaan atau keretakan yang disebabkan oleh hentaman secara tepat atau tidak tepat. Terdapat 2 jenis patah yang berlaku iaitu:

  • Patah tertutup (kecederaan tidak dapat dilihat)
  • Patah terbuka (tulang yang patah keluar menembusi kulit dan menyebabkan luka dan pendarahan).

set tulang patah shaklee

Sebenarnya, kes macam ni kerap saya temui. Sebab.. Walaupun ramai yang sedar kepentingan kalsium, tapi tak ramai yang benar-benar mengambil jumlah kalsium yang mencukupi setiap hari. Ada juga yang kurang gemar dengan produk berasaskan tenusu yang kaya dengan kalsium. Ini meningkatkan lagi risiko osteoporosis atau tulang reput, jadi tulang akan mudah retak dan patah walaupun terjatuh sedikit sahaja.

Bagi mereka yang hadapi masalah patah tulang atau tulang retak ini saya cadangkan 3 supplement asas. Amalkan secara konsisten mengikut panduan pemakanan yang dinasihatkan sangat dapat membantu mempercepatkan proses pemulihan masalah patah tulang ni.

1: Ostematrix

ostematrix

Membekalkan jumlah kalsium yang mencukupi untuk menjadikan tulang lebih padat dan kuat. Satu tablet ostematrix mengandungi:

#1,000 mg unsur Kalsium dari sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap
#400 mg Magnesium untuk bantu gabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya.
#400 IU Vitamin D untuk rangsang penyerapan kalsium
Klik di sini untuk lebih lanjut tentang Ostematrix.

 

2: Omega Guard

omega guard

Membekalkan jumlah bendalir yang diperlukan untuk memperbaiki sendi-sendi yang telah haus. 

Mengandungi 99% omega-3 yang membezakan kualitinya dengan mana-mana minyak ikan lain di pasaran. Dan bonus disamping mempercepatkan penyembuhan kecederaan tulang patah, Omega Guard akan memelihara jantung anda kerana ia mampu mengawal kolesterol dalam darah.

Klik di sini untuk maklumat lebih lanjut tentang Omega Guard.

3: Energizing Soy Protein (ESP)

ESP

Sel-sel tulang terdiri dari tisu-tisu yang diperbuat daripada protein. Jadi, pengambilan protein soya mampu mempercepatkan pemulihan tisu-tisu tulang yang rosak.

Merupakan sumber protein terbaik yang dihasilkan tanpa perasa tiruan, pewarna dan pengawet. Protein diperlukan bagi individu yang mempunyai masalah patah tulang atau tulang retak untuk pembinaannya semula. ESP akan mempercepatkan pertumbuhan sel-sel baru bagi menggantikan bahagian yang tercedera atau mungkin sudah mati.

Jika anda mengalami masalah yang sama seperti customer saya di atas, jangan berlengah lagi untuk mendapatkan supplement bagi kuatkan tulang. Kepada sesiapa yang mementingkan kesihatan juga, eloklah amalkan supplement sebelum kesihatan anda benar-benar terganggu.

Saya bawakan 1 TESTIMONI pengguna yang sangat berpuas hati selepas pengambilan set ini secara konsisten. hambik ko!haha
 credit : mommasihat

testimoni set tulang patah shaklee

Doktor: Tak patah.. Retak pun tidak.. Cantik saja tulang awak!
Saya: Eh! Ye ke doktor?
Doktor: Betul. Cuba tengok ni.. Tak ada retak pun.. Mungkin urat you yang buat lebam ni.
Saya pun turut sama meneliti tulang kaki saya.

Saya: Dulu saya ada patah tulang dekat jari kaki yang tu.. (sambil menuding ke arah kaki kecil yang paling akhir itu.) Dahinya kelihatan berkerut.
Doktor: Tak nampak bekas patah pun? Bekas retak pun tak ada.
Saya turut rasa hairan.
Doktor: Macam mana boleh patah? You accident?
Saya menggangguk.
Doktor: Ooo.. You banyak minum susu ni. Bagus.. Bagus.. Banyak kalsium!
Saya: Tak lah doktor. Saya tak minum susu pun..
Doktor: Ya kah? Tapi macam mana tulang nampak cantik ni?
Saya sendiri keliru. Kemudian teringatkan Ostematirx yang saya amalkan sejak April 2012. Itukah penyebabnya?
Saya: Doktor tau tak Ostematrix Shaklee? Saya consume tu since last April..
Doktor itu terus tersenyum.
Doktor: Ooo.. Ostematrix.. Bagus! Memang baik untuk tulang! You teruskan makan.

Alhamdulillah… Walaupun tidak minum susu. Kalsium yang mencukupi juga saya perolehi dari khasiat Ostematrix! Terima kasih Shaklee!
credit : mamahazeeq

 

Saya Nak Dapatkan Set Tulang Patah Shaklee!

Harga
Harga sebotol Ostematrix hanya RM61 untuk 120 tablet dan tahan selama 1 bulan.
Harga sebotol Omega Guard hanya RM136 untuk 90 capsules dan tahan selama 3 bulan!
Harga ESP hanya RM150 sahaja untuk 850g dan tahan selama 2 – 3 bulan!

 

Nak diskaun?
Boleh, no problem.
Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.
Anda akan terus dapat menikmati harga ahli dan point terus masuk bawah ID anda 😀
Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Pengedar Sah Shaklee area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.
Cara Order
  Daftar Ahli Shaklee sekarang
shaklee feel the difference

Vitamin Yang TIDAK BOLEH & Vitamin Yang PENTING Diambil Oleh Ibu Hamil/Semasa Mengandung

Assalamualaikum Dear Readers!

Kali ini saya ingin berkongsi tentang vitamin-vitamin yang tidak digalakkan ambil semasa hamil. Walaupun Shaklee merupakan supplement atau makanan tambahan, namun untuk memastikan anda dan kandungan anda selamat, maka anda perlu alert beberapa jenis vitamin dan kandungan vitamin yang tidak sesuai diambil semasa hamil. Nak tak nak anda harus bersabar sehingga selepas kelahiran untuk mengambil vitamin-vitamin tersebut..

Dearest Ibu Hamil,

Set Kehamilan SHaklee

 

Sila elakkan diri anda daripada mengambil vitamin-vitamin seperti di bawah:

  • Alfalfa Complex
  • DTX Complex
  • Collagen Powder
  • Carotomax
  • Garlic Complex
  • Herb-Lax
  • Vitamin E Complex
  • GLA Complex
  • Vivix
  • Cinch

*Pengecualian untuk teruskan pengambilan hanya jika anda mendapat saranan doktor.

Kenapa Ibu Hamil Tak Boleh Ambil?

Cinch tak digalakkan ambil kerana ia sangat rendah kalori dan mungkin menjejaskan nurisi yang diperlukan bayi anda. Vitamin-vitamin yang tinggi antioksidan seperti Vitamin E, Vivix, GLA dan Carotomax tak digalakkan diambil di awal kandungan kerana dikhuatiri si ibu akan mengalami keguguran. Begitu juga dengan alfalfa yang boleh merangsang pengecutan rahim anda.

Biasanya pada awal kehamilan, antibodi si ibu menurun bagi memberi laluan untuk janin membesar dalam rahim ibunya. Pengambilan vitamin yang tinggi antioksida akan membantu meningkatkan sistem imun si ibu, seterusnya tubuh ibu akan melihat janin tadi sebagai “bendasing” yang perlu disingkir keluar lalu boleh memberi risiko keguguran pada janin tadi. Maka, vitamin yang tidak boleh diambil seharusnya dihentikan sebaik sahaja mengetahui si ibu telah hamil.

Oleh itu, sebelum anda membeli apa jua vitamin, pastikan konsultasi diberikan agar pengambilan vitamin memberi kesan kesihatan yang optimum.

Jadi, Apa Vitamin Yang Sesuai Untuk Ibu Hamil?

Ibu hamil digalakkan mengambil multivitamin dan vitamin yang tinggi zat besi, mengandungi asid folik yang cukup kerana ia penting untuk perkembangan bayi dan mengelakkan  kecacatan. Kalsium yang mencukupi Vitamin C dan minyak ikan. Sebahagian vitamin ini juga dikenali sebagai ‘hematinic vitamin’ sebagaimana yang dibekalkan oleh klinik-klinik dan hospital kerajaan. Namun, jika anda mempunyai bajet sendiri untuk vitamin pilihan anda, tidak salah untuk anda mencuba Set Kehamilan Shaklee.

Apakah Produk Set Kehamilan Shaklee?

Set Kehamilan-page-001Set Kehamilan Shaklee terbahagi kepada 2 kategori iaitu Set Kehamilan Trimester 1 dan Set Kehamilan Trimester 2 dan 3. Boleh baca dengan lebih lanjut di Khasiat Set Kehamilan Shaklee untuk mengetahui fungsi setiap vitamin yang dicadangkan.

Set Kehamilan Shaklee Trimester 1

  • Vitalea – Multivitamin dengan zat besi
  • B-Complex -Dengan asid folik
  • Vitamin C – Vitamin untuk mengurangkan risiko demam dan selsema semasa hamil
  • ESP – Memberi tenaga tambahan dan untuk kecantikan kulit semasa hamil serta kulit bayi yang sihat

Set Kehamilan Shaklee Trimester 2 dan 3

  • Vitamin – vitamin dalam Set Kehamilan Shaklee Trimester 1 
  • Ostematrix – Kalsium untuk menguatkan tulang anda bagi persediaan sebelum dan selepas kelahiran
  • Omega Guard – Minyak ikan yang mengandungi DHA dan EPA

Anda adalah apa yang anda makan, begitu juga dengan anak anda.. Jika anda mengamalkan pemakanan sihat yang mencukupi keperluan nutrisi ketika hamil adalah lebih baik. Set ini hanya membantu anda melengkapkan pengambilan nutrisi anda ketika hamil. Semoga anda mendapat yang terbaik sepanjang tempoh kehamilan anda 😀

Saya Nak Dapatkan Set Kehamilan Shaklee!

Harga

Harga sebotol Vitalea hanya RM88.75 sahaja untuk 120 tablet, stok 4 bulan!

Harga sebotol B-Complex hanya RM53.75 sahaja untuk 120 tablet, stok 4 bulan!

Harga sebotol Vitamin C hanya RM92.50 sahaja untuk 180 tablet dan tahan selama 6 bulan!

Harga ESP hanya RM150 sahaja untuk 850g dan tahan selama 2 – 3 bulan.

Harga sebotol Ostematrix hanya RM61 untuk 120 tablet dan tahan selama 1 bulan.

Harga sebotol Omega Guard hanya RM136 untuk 90 capsules dan tahan selama 3 bulan!

Nak diskaun?
Boleh, no problem.
Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.
Anda akan terus dapat menikmati harga ahli dan point terus masuk bawah ID anda 😀
Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Pengedar Sah Shaklee area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

Cara Order

  Daftar Ahli Shaklee sekarang

shaklee feel the difference

Migrain Hilang Dengan Ostematrix dan B – Complex Shaklee

Assalamualaikum everyone!

womanshealth2b

Betul ke makan B Complex dan Ostematrix boleh merawat migrain??

Sebelum tu ketahui punca migrain dulu.
Macam mane seseorang itu boleh mengalami migrain?
Apa yang menyebabkan kepala dia pening sangat tu?

Migrain menyerang apabila berlaku pengaktifan saraf yang berada di bahagian bawah otak berdekatan saraf tunjang. Pengaktifan saraf utama ni akan menyebabkan saraf disekelilingnya bengkak dan tegang. Rasa sakit di alami sepanjang kulit dirangsang oleh saraf tersebut.

Sakit kepala yang berlarutan pun boleh menyebabkan migrain. Jika tak dirawat dari awal boleh mendatangkan kemudaratan. Antaranya serangan sawan, strok atau lumpuh untuk sementara waktu.

Bagaimana Ostematrix & B Complex boleh merawat migrain?

Gabungan Ostematrix & B Complex adalah vitamin Shaklee yang terbaik untuk pesakit migrain.

♥ Ostematrix (Kalsium, Magnesium & Vitamin D)

ostematrix

 

Kalsium bukan sahaja membina tulang dan gigi, malah ia membantu menetapkan ritma jantung, menyelesaikan masalah insomnia, membantu pengaliran gizi masuk dan keluar daripada membran, dan membantu dalam pembekuan darah. Kalsium juga sangat diperlukan dalam mempertahankan fungsi saraf dan otot, serta buah pinggang. Ia juga mengurangkan kadar kolesterol dalam darah.

Magnesium pula penting untuk metabolisma kalsium. Ia membantu untuk mengelakkan pembuluh darah menjadi kejang, salah satu punca yang dipercayai penyebab migrain. Satu kajian telah dibuat ke atas magnesium, dan didapati ia membantu mengurangkan sakit kepala migrain dan mengurangkan frekuensinya.

Vitamin D pula penting untuk penyerapan kalsium. Kalsium yang tiada Vitamin D tidak boleh diserap oleh tubuh, dan boleh tertinggal sebagai batu dalam ginjal atau pundi kencing.

♥ B – Complex(Vitamin B Lengkap)

B complex

 

Vitamin B2 (riboflavin) dan Vitamin B6 (Pyridoxine) telah terbukti boleh membantu mengurangkan kesakitan akibat migrain. Vitamin B lengkap dalam B Complex Shaklee memastikan anda bukan saja mengurangkan risiko diserang migrain, tapi juga mencegah penyakit-penyakit lain seperti depresi, stroke dsb.

Bagi penderita migrain, anda hendaklah mengetahui punca yang boleh menyebabkan anda diserang migrain. Sekiranya ia berpunca dari pemakanan, maka anda perlulah menjaga pemakanan anda. Begitu juga dengan perkara-perkara lain seperti aktiviti harian dsb. Serta, pertimbangkanlah untuk mengambil vitamin/supplemen sebagai pembantu untuk menyelesaikan masalah anda. Kerana ia pasti lebih baik dari makan ubat berasaskan dadah secara berterusan.

Ni beberapa testimoni tentang khasiat Ostematrix dan B Complex berdasarkan pengalaman saya sendiri dan juga customer – customer saya:

“Kawan saya mengamalkan Ostematrix untuk sakit kepala yang berdenyut – denyut atau pun juga dikenali sebagai migrain.”

“Gabungan Ostematrix dan B Complex merangsang hormon serotonin di dalam otak, iaitu sejenis hormon gembira atau hormon penenang bagi orang yang migrain atau sakit kepala.”

“Orang yang migrain atau sakit kepala mengalami masalah salur darah sempit di bahagian otak. Ostematrix mengandungi magnesium yang boleh membantu ‘melegakan’ salur darah yang sempit tersebut.”

Sekiranya anda mahukan alternatif yang lebih selamat untuk jangka masa panjang, dapatkan Ostematrix dan B Complex anda hari ini.

Oh, Ostematrix dan B Complex boleh diambil oleh lelaki dan wanita tanpa mengira umur. Harga sebotol Ostematrix hanya RM61 sahaja untuk 120 biji dan boleh bertahan selama sebulan, manakala harga sebotol B Complex hanya RM53 sahaja untuk 120 biji dan boleh bertahan selama 4 bulan.

Berminat, nak diskaun?
Boleh, no problem.
Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.
Terus dapat harga ahli kalau daftar jadi ahli 😀
Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Cara Order

  Daftar Ahli Shaklee sekarang

shaklee feel the difference

 

Tips Hadapi Masalah Senggugut Atau Period Pain Secara Semulajadi

Assalamualaikum everyone!

period_pain

Sakit semasa datang period sememangya menjadi masalah utama bagi wanita setiap bulan. Ada sesetengah orang mengalami sakit di bawah perut dan pinggang sehingga tak mampu untuk duduk lama atau pun berjalan. Ada sesetengah orang pula sakit sehingga berguling – guling di atas katil. Berguling – guling atas katil memang seronok jika sedang malas, tapi kalau tengah sakit memang sampai menangis dibuatnya. Kalau first day period cuma nak duduk di rumah, berehat dan baring sepanjang hari..

Sakit senggugut ni disebabkan pengecutan atau pergerakan kuat otot – otot uterus. Beberapa kajian menunjukkan gen merupakan faktor utama. Gen membuatkan seseorang mengalami tahap senggugut yang berlainan. Faktor lain seperti diet dan suasana persekitaran juga memainkan peranan. Diet yang berlemak, rendah protein dan rendah serat boleh meninggikan risiko untuk individu mengalami senggugut. Pengambilan gula yang banyak, alkohol serta kopi semasa period turut menyebabkan senggugut. Wanita yang merokok lebih berisiko berbanding yang tidak merokok. Rehat yang tidak mencukupi dan tekanan yang tinggi di tempat kerja dan sekolah boleh mengganggu keseimbangan bahan kimia dalam badan dan seterusnya mengakibatkan senggugut.

Jadi, sebenarnya senggugut boleh dicegah atau setidak – tidaknya boleh mengurangkan kesakitan dan ketidakselesaan dengan mengamalkan gaya hidup sihat.

Ada beberapa tips yang boleh kita amalkan untuk mengurangkan rasa sakit semasa  period cara semulajadi tanpa perlu ambil ponstant atau pain killer. Walaupun tak hilang sepenuhnya tapi dapat juga mengurangkan sakit senggugut. Antara tips yang boleh kita amalkan ialah:

Perbaiki diet – Jangan cuba untuk hilangkan berat badan secara drastik. Makan makanan yang mengandungi banyak protein dan tinggi kandungan seratnya. Makan banyak sayur – sayuran, kekacang, ikan salmon dan parsli.
Variasikan pilihan minuman – Banyakkan minum jus buah -buahan. Ia lebih enak dan sihat berbanding makan aiskrim atau minuman berkarbonat. Elakkan teh, kopi dan minuman beralkohol beberapa hari sebelum period.
Ambil lemak yang berkualiti – Ya! Banyakkan makan salmon dan tuna. Ia mengandungi lemak asid omega 3 yang tinggi dan boleh mengurangkan sakit senggugut.
Kekal aktif – Teruskan aktiviti harian dan kekal cergas semasa anda didatangi period. Joging dan berjalan bersiar – siar juga membantu. Bersenam telah terbukti dapat mengurangkan sakit senggugut.
Tuam perut – Dapatkan tuala dan rendam di dalam air suam. Perah tuala dan letakkan tuala di atas bahagian yang sakit. Lakukan sehingga kesakitan reda.
Tarik nafas dalam – dalam, baring dan tidur – Tidur bukan saja dapat merehatkan badan malah dapat merehatkan fikiran daripada memikirkan rasa sakit
Ambil vitamin tambahan – Atasi masalah anda dengan supplemen 😀
Inginkan supplemen bagi mengatasi masalah anda?
#1: B Complex
Lengkap dengan 8 kumpulan B termasuk asid folik yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus dan emosi lebih stabil. Kekurangan vitamin B meningkatkan paras estrogen dan kesan PMS.
B complex
#2: GLA Complex
Supplemen favourite ramai wanita untuk memelihara kesihatan sepanjang kitaran haid setiap bulan. GLA merupakan sejenis asid lemak Omega 6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin – bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawal atur proses badan yang normal. Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid lemak Omega 6. Ia mengandungi vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel. Ia juga menggalakkan kesihatan semasa kitaran haid.
GLA complex
#3: Ostematrix
Menolong mengurangkan simptom – simptom senggugut seperti perut kembung, kekejangan, mudah meradang dan kemurungan. Membekalkan 1,000 mg (100% DV) unsur kalsium daripada sumber – sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semula jadi, 400mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya, 400 IU (100% DV) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium.
ostematrix
Lepas saya amalkan Shaklee ni, saya bebas bergerak ke sana sini semasa period. Kalau dulu first day period mesti sakit dan berehat sepanjang hari. Tapi sekarang steady je. Kalau period masa hari bekerja dan kebetulan pergi outstation takde lah risau sangat..
Uih, nak diskaun?
Boleh, no problem.
Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.
Terus dapat harga ahli kalau daftar jadi ahli 😀
Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Cara Order
Daftar Ahli Shaklee sekarang
shaklee feel the difference
 

Tips Susu Melimpah-Ruah Dengan Set Breastfeeding Shaklee

Assalamualaikum everyone!

milk storing guide

“Dapat lebih 700oz stok EBM sebelum masuk kerja, totally awesome! – Puan Nurul”

“Sebulan saje berat dah jadi macam before pregnant dan susu memang banyak – Puan Wawa”

“Alhamdulillah badan segar sepanjang hari dan tak rasa pening-pening lagi – Puan Syaz”

Ini semua antara testimoni dari pelanggan kami. Jangan peningkan kepala dan buang masa. Cuba set superb dari Shaklee ini dan anda akan rasa:

  • Susu menjadi lebih pekat. Jadi bayi cepat kenyang dan tidak meragam
  • Susu melimpah sampai basah baju
  • Stok EBM yang banyak sebelum mula bekerja
  • Seisi perahan efektif. Boleh mencapai lebih 20oz satu sesi 😀
  • Turun berat badan dengan cepat dan sihat
  • Badan lebih bertenaga dan rasa cergas
  • Rahim kecut dengan cepat
  • Kulit bayi anda dan bayi cantik. Stretch mark cepat hilang
  • Tidak stress dan rasa tenang sepanjang berpantang
  • Luka bersalin (normal atau CSec) cepat sembuh

Cemana ek nak tambah susu? Saya akan interview dulu, dah buat ke belum perkara asas untuk menjayakan penyusuan? Sebelum tu, kita kena tahu beberapa perkara asas dalam penyusuan susu ibu. Lepas tu baru saya akan suggest. Set Breastfeeding Shaklee ni hanya melengkapkan salah satu perkara asas dalam penyusuan, ia bukan magic potion – tak buat apa-apa, tak pam, kurang minum air tapi susu terus memancut. Tak! Ia tidak melawan fitrah alam. Tapi ia membantu ibu menyusukan anak dengan lebih selesa dan merangsang penghasilan susu yang lebih berkualiti.

Cabaran yang sering dihadapi ibu menyusu termasuklah:

  1. Production susu drop walaupun dah buat semua perkara asas
  2. Letih yang amat. Sampai ke tahap eeeee rasa nak bagi susu formula je lah. Haha
  3. Hubungan dengan suami makin dingin
  4. Lenguh-lenguh badan dsb.

Set Breastfeeding Shaklee mengandungi beberapa supplement asas breastfeeding. Boleh ambil semua untuk kesan yang marvellous. Atau pilih-pilih nak mana satu 🙂

#1: ESP

Kelebihan ESP boleh klik di sini. ESP ni membuatkan kita tak rasa letih, sentiasa bertenaga sepanjang hari dan merupakan salah satu MILK BOOSTER sebab ianya melengkapkan salah satu komponen utama susu ibu, iaitu protein.

#2: Vitalea

Nak tahu kenapa susu kita drop? Ini merupakan tanda badan kita sedang kekurangan nutrisi. Apa kaitannya? Contoh ye, bila kita kurang makan dalam sehari, contohnya kita puasa lah katakan. Adakah kita akan lembik, atau bertenaga sepanjang hari? Ni bila kita disekat untuk makan, sah-sah lah kita akan lembik sepanjang hari kan?

Macam tu jugaklah badan kita. Bila badan kurang nutrisi, organ-organ dan sistem-sistem dalam tubuh yang bekerja untuk menghasilkan susu ibu menjadi lembik dan production pun menurun. Kat sini lah Vitalea membantu.

Vitalea ni nama lain bagi multivitamin. Ia mengandungi 28 jenis vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh. Jadi kalau mak – mak yang selalu makan luar, kita pun tak sure cukup tak nutrisi seharian kita sebab ye lah, makanan pun bergoreng, minyak orang kedai dah guna reuse berapa kali, semua nutrisi hilang semasa penyediaan makanan, maka mak – mak ni dicadangkan sangat untuk ambil Vitalea.

Lagi satu, Vitalea ni memang power sebagai ENERGY BOOSTER. Betul power. Tapi kena ambil 2 bijik lah sehari. Sebijik je tak jalan. Ikut cadangan kat botol vitamin tu.

#3: B Complex

Tahukah anda orang perempuan ni nak tak nak memang kerap bermain dengan emosi. Kalau period lah senang nampak, nampak beremosi sungguh. Sikit-sikit nak marah, ada je yang tak kena. Dan bila emosi ni tak terkawal, production susu lah yang akan terjejas. Kalau si ibu sering stress dengan urusan pejabat, urusan maid atau pengasuh, atau apa – apa urusanlah.. yang keyword nya STRESS, maka susu pun susah nak flow dengan lancar. Dan inilah salah satu punca kenapa susu mula down.

Kat sinilah pengambilan B Complex memainkan peranan. Yelah, nak de-stress kat tepi tasik sah-sah takde masa. B Complex merangsang penghasilan serotonin kat otak. Hormon serotonin ni nama lain dia adalah hormon happy. Jadi bila ada banyak hormon happy, ibu happy, milk production pun bertambah lancar.

#4: Vitamin C

Tahukah anda masa kita menyusukan anak, boleh jadi kelenjar susu kita tercedera. Lebih – lebih lagi dengan gabungan keadaan yang kita stress. Bila kelenjar susu luka, tu pasal milk production boleh jadi low. Jadi vitamin C kat sini berperanan sebagai melindungi kecederaan kelenjar susu. Dalam vitamin C ada sedikit unsur collagen. Collagen dalam vitamin C ni lah yang akan tolong seal kan luka jika luka terjadi.

#5: Alfalfa

Alfalfa ni memang takyah sebut semua ibu pun tahu Alfalfa ni salah satu MILK BOOSTER. Biasa yang famous dengan milk booster ni samada fenugreek atau alfalfa. Lagi yang best tentang alfalfa yang saya suka sangat! Alfalfa ni semacam pengganti kacip fatimah 😛 Kenapa? Ia menghilangkan keputihan dan mengetatkan bahagian faraj, jadi ala-ala anak dara gitew 😀 Jadi ibu – ibu yang perasan hubungan dengan suami makin dingin, saya cadangkan cuba ambil ESP, Vitalea dan Alfalfa. Gabungan ENERGY BOOSTER dan vitamin wanita 😛

Kalau untuk ibu dalam pantang, kita suggest Alfalfa sebagai pelawas. Dose dia berbeza sikit kalau tak nak melawas. Kalau untuk ibu preggy, kita suggest amalkan alfalfa di akhir kehamilan untuk elak anak jaundis dan memastikan tak tumpah darah semasa bersalin nanti.

#6: Ostematrix

Nama lain bagi Ostematrix ni ialah kalsium. Dan siapa tak tahu? Kalsium adalah komponen utama dalam susu ibu. Kalau sebut susu je, mesti kita boleh relate dengan kalsium kan? Kalau takde unsur kalsium, tak jadilah dia susu. Ostematrix ni salah satu milk booster.

Lebih – lebih lagi bila susu mula merudum semasa period. Kat sini lah Ostematrix memainkan peranan penting. Sebab apa? Tubuh kita kehilangan banyak darah. Kalsium akan membantu replenish darah yang hilang sebab memang salah satu fungsi kalsium adalah membantu penghasilan darah. Kalau ibu hamil, kita akan tekankan pengambilan kalsium, salah satunya untuk elak risiko tumpah darah semasa bersalin, ia membantu blood clot dengan baik.

Ostematrix juga membantu mengatasi rasa lenguh – lenguh badan ibu menyusu, sebab ia mengandungi kalsium yang padatkan tulang dengan kalsium. Ye lah, bila menyusukan anak, tubuh kita akan hasilkan susu menggunakan kalsium dalam badan. Bila jarang minum susu atau makan sayur segar, tubuh kekurangan kalsium, dan tubuh kita akan ambil kalsium dari tulang, gigi etc. Sebab tu kalau perasan ibu menyusu ni cepat letih, cepat sengal – sengal badan. Kat sini lah Ostematrix membantu.

#7: Omega Guard

Omega Guard ni adalah minyak ikan yang dihasilkan oleh Shaklee. Untuk baby baru lahir, kita tak bagi apa – apa makanan kecuali susu ibu. Hatta air kosong sekalipun. Walaupun minyak ikan Shaklee sangat bagus untuk imunisasi bayi dan perkembangan otak si manja, kita tak cadangkan untuk bagi direct kepada baby. Tapi secara alternatif, ibu menyusu boleh ambil Omega Guard ni dan salurkan khasiat kepada bayi.

Omega Guard ni sangat bagus untuk imunisasi anak dan mengurangkan radang eczema jika bayi anda ada masalah eczema. Ada orang tanya, apa beza Vitamin C dan Omega Guard untuk imunisasi bayi? Saya boleh bagi analogi – Omega Guard ni lebih cepat merawat berbanding Vitamin C. Omega Guard ni ibarat kapal terbang, Vitamin C ibarat berbasikal ^_^

Anda ibu menyusu yang prihatin terhadap kesihatan tubuh semasa menyusukan anak? Jom amalkan Set Breastfeeding Shaklee. Memang best!! Saya turut menyediakan beberapa pakej Set Breastfeeding Shaklee yang boleh disesuaikan dengan bajet anda.

Hubungi saya sekarang!

Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106

Ingin mendapatkan harga ahli? Mestilah!

Pelarasan harga dari Shaklee telah menetapkan harga ahli untuk berdaftar sahaja.

Terdapat pelbagai kelebihan menjadi Ahli Shaklee.

Jangan tunggu lagi, mendaftarlah dengan segera kerana yuran SEUMUR HIDUP hanya sebanyak RM65 (tambahan RM10 untuk kos pengeposan kit ahli ke semenanjung Malaysia dan RM20 untuk pengeposan ke Sabah, Sarawak dan WP Labuan)

Klik sini untuk mendaftar pada hari ini: Jadi Ahli Shaklee

Cara Order Daftar Ahli Shaklee sekarang

 

shaklee feel the difference