Tak Suka Telan Pil? Help! Ini Mungkin Penyelesaiannya

Assalamualaikum everyone!

tak suka telan pil

Anda salah seorang yang tak suka atau tak boleh telan pil atau tablet, jangan risau. Sekarang ada dah ada solution 😀

Saya dulu pun memang payah sangat nak telan pil. Memang kalau demam, doctor bagi tablet antibiotic suruh makan, ish tak boleh terima.

Tapi sekarang Alhamdulillah takde masalah nak telan pil.

#Tips!

  1. Hancurkan Tablet/Pil

Kalau susah sangat nak telan pil, tapi katakanlah anda minat nak cuba Alfalfa. Senang je.

Just hancurkan Alfalfa, atau bancuh dalam apa-apa air minuman, kemudian minum. Khasiatnya tetap akan diserap dalam tubuh. Macam tu juga dengan vitamin-vitamin lain macam Vita-Lea (multivitamin), Ostematrix dan Vitamin C.

  1. Potong Vitamin Soft-gel

Macam mana dengan vitamin softgel? Vitamin yang versi softgel macam Vitamin E dan Omega Guard (Fish Oil), boleh dipotong pakai pisau dan masukkan dalam minuman. Kemudian minum.

Takde masalah apa-apa 😀

  1. Mighty 3 Gem

Tapi katakanlah anda malas nak hancurkan tablet atau cari pisau tak jumpe nak potong Vitamin. Shaklee ada sediakan set bagi orang yang susah telan vitamin. Hehe.

Namanya Mighty 3 Gem.

mighty-3-gems-shaklee

Mighty 3 Gem? Apa tu?

Iye, sebab gabungan 3 vitamin powerful serentak. Apa yang ada dalam Set ni?

Ada ESP, Meal Shakes dan Performance Drink.

Mighty 3 Gem ni bantu untuk rasa kenyang lebih lama, cergas sepanjang hari dan memberi kesihatan menyeluruh.

Kalau puasa, saya biasa sahur dengan Mighty 3 Gem ni je, dan beberapa biji kurma.

Alhamdulillah bertenaga sampai ke waktu berbuka. Kalau tak puasa, apatah lagi kan?

 

Harga

Harga ESP hanya RM150 sahaja untuk 850g.

Harga Performance Drink hanya RM82.50 sahaja untuk 539g.

Harga Meal Shakes hanya RM113.75 sahaja untuk 544g.

 

Nak diskaun?

Boleh, no problem.

Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.

Anda akan terus dapat menikmati harga ahli dan point terus masuk bawah ID anda 😀

Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Pengedar Sah Shaklee area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

Cara Order     Daftar Ahli Shaklee sekarang

shaklee feel the difference

Advertisements

SET GOUT SHAKLEE: Merawat Gout Dengan Berkesan!

Salam everyone!

Apakah penyakit Gout? Gout adalah satu penyakit sendi yang disebabkan oleh asid urik berlebihan di dalam badan. Asid urik adalah bahan kumuh sejenis protein iaitu purin. Tubuh kita menyingkirkan bahan kumuh ini melalui air kencing, tapi apabila ia berlebihan dan tidak dapat dibuang, ia terkumpul di dalam sendi. Inilah yang menyebabkan gout.

gout

 

Apakah punca Gout? Punca Gout adalah disebabkan kandungan asid urik yang berlebihan dalam badan. Keadaan ini boleh disebabkan oleh:

  • Peningkatan pengeluaran asid urik oleh badan.
  • Penyingkiran asid urik yang berlebihan oleh buah pinggang.
  • Peningkatan pengambilan makanan yang mengandungi purin yang dimetabolismakan kepada asid urik di dalam badan.

Daging tertentu, makanan laut, kacang kering dan kacang adalah sangat tinggi kandungan purin. Alkohol juga boleh meningkatkan tahap asid urik dan serangan gout. Bilakah serangan Gout boleh berlaku? Serangan Gout boleh berlaku secara tiba-tiba tanpa sebab yang ketara. Keadaan tertentu boleh menyebabkan serangan Gout. Contohnya:

  • Kekurangan air di dalam badan atau berpuasa.
  • Makan makanan kaya purin secara berlebihan.
  • Minum alkohol berlebihan.
  • Kecederaan kepada sendi.
  • Selepas pembedahan.

Tanda-tanda dan gejala-gejala penyakit Gout:

  • Sakit sendi berlaku secara tiba-tiba, terutama di ibu jari kaki, lutut dan pergelangan kaki.
  • Sendi menjadi bengkak.
  • Sendi menjadi panas, merah dan teramat sakit.
  • Demam.

Tujuan rawatan adalah untuk:

  • Mengurangkan sakit sendi.
  • Mengurangkan kekerapan serangan.
  • Mengelakkan komplikasi penyakit gout.

Apakah vitamin untuk merawat Gout?

Keberkesanan dalam merawat Gout melibatkan beberapa faktor yang berbeza di samping mengurangkan keradangan sendi dan paras asid urik. Usaha untuk merawat Gout juga bermakna anda berusaha untuk menggalakkan fungsi buah pinggang, fungsi sistem imun, serta mengurangkan pengekalan air.

Set Gout-page-001

  1. Alfalfa – Membantu menyingkirkan asid urik dari badan. Namun, pengambilan alfalfa memerlukan pesakit mengambil air yang banyak.
  2. Performance Drink – Memastikan tubuh pesakit mempunyai kandungan bendalir yang cukup untuk menyingkirkan asid urik.
  3. Omega Guard – Sangat penting bagi pesakit yang mengalami Gout yang sangat teruk. Omega penting untuk mengelakkan keradangan pada sendi-sendi pesakit. Ianya sebagai langkah berjaga-jaga sebelum bengkak itu menjadi lebih teruk.
  4. Joint Health Tablet – Memberi keselesaan kepada sendi.

Testimoni Set Gout – Rasailah kesannya seawal 1 minggu dengan pengambilan yang konsisten!

testimoni set gout testi set gout

Jadi, inilah yang saya syorkan kepada pesakit Gout, supplement semulajadi dari Shaklee selain dari menjaga diet harian. Bagaimana nak dapatkan vitamin untuk Gout ni? Hubungi saya!

♥ Add/PM FB: Fatin Hamizah
♥ Shaklee ID: 888106
♥ Whatsapp/SMS: 012-2831538
♥ Fanpage: Vitamin Street
♥ COD Area: Uptown Damansara, TTDI, Sri Damansara, Damansara Damai

VITAMIN GUIDE: Peformance Drink Shaklee minuman isotonik bebas karbonat

Performance Drnk blogging picture

Hi everyone!

Kebanyakan kita gemar mengambil minuman isotonik (minuman untuk sukan) untuk kekal cergas. Pelbagai minuman isotonik yang biasa dijual di kedai. Sama ke semua tu dengan Performance Drink Shaklee? Mungkin tidak kerana harganya yang lebih murah. Namun Performance Drink jauh lebih baik, kenapa?

Kelebihan Performance Drink Shaklee:

  1. Peformance Drink kurang gula (less sugar).
  2. Performance Drink bersifat isotonik iaitu mempunyai kepekatan karbohidrat yang sama dengan darah kita. Kesannya, ia mudah diserap untuk menaikkan kadar gula dalam darah ke peringkat sepatutnya dengan segera – LEBIH CERGAS dan KURANG PENAT!
  3. Performance Drink mengandungi sedikit natrium bagi mempercepatkan kadar penyerapan cecair (elektrolit) oleh tubuh sekaligus mengatasi masalah dahaga – KURANG HAUS!

Kesan setelah pengambilan Performance Drink Shaklee:

  1. Daya Ketahanan Badan Meningkat
  • Performance Drink memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat
  • Menggantikan air yang hilang semasa latihan fizikal
  • Meningkatkan daya tahan otot
  • Membantu memanjangkan waktu latihan tanpa mencederakan tubuh

2.  Membekal Tenaga & Daya Ketahanan Fizikal

  • Performance Drink menyeimbangkan dan membekalkan elektrolit dalam tubuh
  • Mengimbangi metabolisme air dalam tubuh untuk membantu kekal cergas seharian

3. Mencegah Penyahidratan

  • Melembapkan kulit
  • Mengurangkan kehausan
  • Wajah kelihatan bermaya dan muda

4. Mengekalkan Paras Gula

  • Terbukti memelihara paras gula dalam darah yang penting bagi tenaga otot
  • Gula penting dalam mempercepatkan proses penyembuhan akibat kecederaan otot

Selain sesuai bagi para atlet, Performance Drink juga sesuai untuk:

  • Mereka yang berpuasa. Diambil semasa sahur dan berbuka.
  • Mereka yang tidur lewat malam (stay up)
  • Ibu yang menyusukan anak (breastfeeding mom)
  • Mereka yang menghidap gout
  • Mereka yang kurang minum air dan dehidrasi
  • Bila rasa nak demam, atau sedang demam
  • Anak – anak yang demam
  • Sebagai pengganti minuman ringan terutama minuman berkarbonat.

…dan banyak lagi.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

performance drink shaklee

 

Dapatkan Performance Drink Shaklee bagi menyokong dehidrasi optimum tubuh serta rahsia mengekalkan kelembapan kulit daripada saya! Hubungi saya untuk pesanan. Harga pasaran:

  • Performance Drink 539gm SM: RM82 | SS: RM87

Hubungi saya untuk mendapatkan HARGA ISTIMEWA! Isikan borang untuk Order dan pertanyaan.

Shaklee Independent Distributor ID: 888106 | Fatin Hamizah
Email: vitaminstreet@gmail.com
Atau
PM segera di link (www.fb.com/messages/VitaminStreet)!
Atau
SMS/Whatsapp ke 012 – 283 1538