Kelebihan Vitamin C | Tips Kecutkan Jerawat

Assalamualaikum dear readers!

Teringat dulu masa zaman high school, jerawat suka sangat datang. Besar pulak tuh.

Jerawat adalah sangat memburukkan pandangan, haha. Di samping sakit, berdenyut jugaklah. Tangan ni gatal je nak pecahkan. Tapi kalau pecah nanti merebak kat tempat lain. Kalau dah berjerawat sampai bernanah tu, elok sangatlah amalkan.

Tambah lagi kalau ia muncul pada saat yang tidak rela. OMG! Masa hari bahagia untuk persandingan lah dia datang kaaan, tak ke spoil je kalau ada jerawat masa tuh. Tak dapatlah nak bergaya ayu dan spoil the feeling untuk tampil cantik menawan pada hari bahagia atau hari penting tuh.

Set Kecantikan ShakleeMak aih, jerawat ke kawah ni? Mimpi ngeri kan? Itu bab pengantin yang menunggu hari bahagia. Tapi bagi yang bukan pengantin pun mesti tak suka lah ada jerawat ni kan. Kadang kalau jerawat biasa takpe tapi kalau jenis jerawat batu tu tak ke seram?

Saya nak bagi tips yang sangat mudah. Jadi tak perlu lagi risau kalau jerawat tiba-tiba muncul. Pastinya hanya dengan menggunakan Vitamin C sahaja. Kelebihan Vitamin C memang banyak tapi selalunya ia sinonim dengan kecantikan kan?

Tips saya kalau nak cepat kecutkan jerawat, buat cara ni. Saya selalu telan sebiji Vitamin C begitu saje. Tapi kalau masa ada jerawat, saya akan patahkan dua, supaya ia bertindak dengan lebih cepat. Kerana Vitamin C shaklee ni adalah sustained release iaitu Vitamin C dilepaskan secara perlahan-lahan dalam badan. Pentingnya jenis sustained release ni sebab Vitamin C dalam badan sangat cepat musnah, maka badan susah untuk simpan Vitamin C. So, kalau kita amalkan Vitamin C Sustained Release maka dapat membantu bekalan Vitamin C yang berterusan dalam badan kita.

Rawat Jerawat Dengan Shaklee

Cubalah, patahkan Vitamin C ni ambil sebiji sebelum tidur. Nescaya cepat je kering keesokkan harinya. Kulit pun rasa mulus je. Saya dah cuba, anda bila lagi? Kalau nak lagi berkesan, buat Masker Vitamin C. Memang menarik tertarik kau memang de bomb! 😀

PELABURAN anda untuk dapatkan Vitamin C Shaklee ini cuma RM92.50 sahaja untuk 180 biji dan tahan selama 6 bulan! 😀

Klik di sini untuk baca lebih lanjut tentang Vitamin C Shaklee.

Saya Nak Kecutkan Jerawat Dengan Vitamin C Shaklee! Jom buat order sekarang..

Order Vitamin Online

Coppp!!!

Anda mahu jadi ahli shaklee dan nak tahu cara daftar shaklee? Mudah je, hanya klik following link:

CARA MUDAH & CEPAT JADI AHLI SHAKLEE

CARA JADI AHLI SHAKLEE SECARA PERCUMA

Jika ada sebarang pertanyaan atau konsultasi, hubungi saya sekarang 🙂

Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Saya adalah wakil Sah Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

shaklee feel the difference

Advertisements

Vitamin Kulit Cantik, Rahsia Kulit Gebu,Licin & Berseri

Assalamualaikum everyone!

Label Empowering You!

User vitamin kulit cantik Shaklee mesti semakin perasan sekarang..

Sikit sikit amek gambar.. Sikit sikit selfie..

Hehe..Sebab apa? Sebab skin semakin cantik & berseri.. Alhamdulillah 🙂

Jangan tak tahu, sebenarnya ramai wanita cantik kat luar tu yang menggunakan Shaklee diam-diam tau. Tu yang nampak berseri-seri, tegang je kulit. Meh saya ceritakan rahsia vitamin kulit cantik yang Shaklee tawarkan.

1. Collagen Powder

Collagen ni memang famous dengan kecantikan. Sebut collagen semua orang tahu ianya mesti pasal kecantikan. Apa bezanya Collagen Shaklee dan collagen lain kat pasaran? Collagen Shaklee dibuat dari sisik ikan merah yang hidup di lautan dalam (deep sea).

collagen-powder-shaklee

Kelebihan ikan merah yang hidup di lautan dalam ni adalah, ikan ni tak terdedah kepada pencemaran kimia. Ye lah, kat dasar laut dalam tu, mana ada minyak atau sampah sarap. Habitat ikan ni juga memastikan ikan tu tak menyerap apa-apa kekotoran bahan kimia.

Bila ikan tu tak terdedah dengan pencemaran kimia & tak serap bahan pencemaran  kimia, ia adalah selamat untuk kita pakai atau guna ikan tu untuk tujuan kesihatan. Ia turut menjadi jaminan tiada kesan sampingan negatif jika kita amalkan Collagen Powder Shaklee.

Collagen Powder Shaklee ni pulak marvellousnya bukan setakat untuk kulit wajah, tapi juga boleh menggebukan dan melicinkan kulit seluruh tubuh termasuk melembutkan tangan, menghilangkan kasar kat tumit kaki, mengilatkan kuku dan juga boleh membantu rambut untuk shiny glowy gitu.

2. Energizing Soy Protein

esp shaklee malaysia

 

Tahukah anda, sel kulit kita akan mati setiap 21 hari. Bila sel kulit mati, ia akan digantikan dengan sel kulit yang baru. Parut-parut jerawat kat muka kita selama ni adalah sebab sel-sel kulit mati tidak diperbaharui dengan sel-sel kulit yang lebih gebu, bersih, licin dan sihat. Jangan sia-siakan kulit yang diperbaharui itu. Ambil kesempatan ini dengan meningkatkan kualiti sel-sel kulit yang diperbaharui menerusi bekalan protein (ESP) secukupnya.

3. Vitamin E

vita-e shaklee

 

Vitamin E ni adalah agent anti-oksidan dan anti-penuaan yang hebat. Kalau ada jerawat baru pecah, sapu je Vitamin E ni kat parut jerawat tu, cepat je hilang nanti. Serius! Saya pun pernah buat. Ye lah, kengkadang gatal tangan nak picit jerawat walaupun tahu nanti ada parut :p

Vitamin-vitamin ni boleh juga digabung untuk dibuat masker kecantikan. Minum boleh, masker pun boleh. Secara ringkas, cara nak buat masker kecantikan ni:

vitamin kulit cantik

 

1. Sapu muka dengan Vitamin E – hanya pecahkan kapsul, ambil sedikit Vitamin E, selebihnya simpan dalam peti ais.

2. Bancuh dengan ESP dan Collagen Powder.

3. Sapukan bancuhan ESP + Collagen Powder tadi ke wajah.

Hasilnya, superb!! Mesti lepas ni korang teruja nak repeat order!

Gabungan semua vitamin-vitamin di atas membantu dalam menyerikan wajah, menegangkan kulit, mencegah jerawat serta melupuskan parut-parutnya jika di ambil secara berterusan. Wajah anda pasti kelihatan berseri dari dalam, tak perlu mekap berlebihan yang mungkin merosakkan kulit. Pengguna Shaklee tentu rasa skin glowing walaupun baru bangun tidur! Hebat! ^_^

Eksklusif untuk customer yang membeli dari saya, saya akan guide cara makan yang terperinci mengenai cara makan vitamin-vitamin ini.

Cara Order

 Daftar Ahli Shaklee sekarang

shaklee feel the difference

Khasiat SET D: SET KECANTIKAN SHAKLEE | Kulit Lebih Sihat, Cantik, Gebu & Berseri

20140210-185740.jpg

“PMS bulan ni tak keluar jerawat banyak macam sebelum2 ni, setakat 1-2 tu biasalah kan, yeay! Muka nampak glowing dan flawless. Kini keluar rumah jarang pakai foundation kecuali special events je. Less is more. Alhamdulillah dengan izin Allah, tak sangka nampak kesan dalam masa 2 minggu lepas amalkan Set D Shaklee.”

Testimoni lengkap di sini. Lagi testimoni di sini.

Apakah produk yang menghapuskan kulit kusam, tak sekata, berjerawat dan pori-pori luas? 

Vita-E Complex, B-Complex, Vita-C & ESP

Jom kita tengok apa manfaat setiap produk:

[♥] Vita-E Complex: Membantu kulit lebih segar
• Merupakan antioksidan yang powerful & tidak dapat dihasilkan oleh badan.
• Bertindak meneutralkan radikal bebas serta mencegah proses penuaan daripada berlaku.
• Membantu memudarkan parut.

[♥] B – Complex: Bantu meratakan tona kulit
• B-Complex penting bagi memperbaiki peredaran darah dalam badan & meratakan warna tona kulit pada wajah.
• Tidak timbul lagi masalah kulit wajah yang bertompok-tompok.
• Yang menarik, B-Complex bantu menstabilkan hormon badan kita, jadi sesuailah untuk kurang rasa marah atau stress.

[♥] Vita-C: Membantu kulit lebih anjal
• Antioksidan bertindak melambatkan proses kerosakan oleh radikal bebas yang menjadi punca kemusnahan kolagen serta masalah kulit kering, kedut serta garis penuaan.
• Vitamin C adalah bahan utama dalam sintesis kolagen.
• Merangsang pembentukan & meningkatkan produksi kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan serta kehalusan kulit (anti-aging & anti-wrinkle).

[♥] ESP: Membantu kulit yang gebu, cerah dan pudarkan parut jerawat
• ESP diperbuat daripada non-GMO (genetically modified organism) soya yang lengkap dengan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan.
• Sel kita diperbuat daripada protein dan ESP membantu untuk menghasilkan sel yang sihat, menggantikan sel kulit yang sudah mati serta membaiki struktur kulit semula.
• ESP memang satu cadangan terbaik untuk merawat kulit kerana sel kulit akan mati dalam masa 21 hari.

Setiap pembelian dari pihak VITAMIN STREET melayakkan anda untuk mendapat HARGA ISTIMEWA & KONSULTASI PERCUMA dari pihak kami :)

Dapatkan set ini sekarang untuk menjaga kesihatan kulit dari dalam kerana kesihatan kulit kita mencerminkan keadaan dalaman. Sihat Dalaman Cantik Luaran!

♥ Add/PM FB: Fatin Hamizah
♥ Shaklee ID: 888106
♥ Whatsapp/SMS: 012-2831538
♥ Fanpage: Vitamin Street
♥ COD Area: Uptown Damansara, TTDI, Sri Damansara, Damansara Damai