KESAN SET KEHAMILAN SHAKLEE | Mengelak Risiko Jaundice, Allergik, Tumpah Darah & Banyak Lagi

Assalamualaikum dear readers!

Yes! Hamil akhirnya! Bila sudah sah hamil maka bermulalah episod baru dalam kehidupan seorang wanita. Dapat rasakan perut yang semakin membesar, malah dapat merasakan pergerakan bayi dalam perut. Indahnya saat itu..

Si ibu pun mula lah sibuk mencari vitamin dan makanan yang bagus untuk kesihatan diri dan bayi dalam kandungan. Kalau pergi hospital, doktor akan prescribe kita dengan beberapa vitamin kehamilan. Obimin lah, kalsium lah, asid folik lah. Mencabar nya.. tapi excited!

Tercari-cari vitamin terbaik semasa hamil? Siapa tak nak yang terbaik, tambah lagi kalau ada yang semulajadi, pasti nak pilih yang semulajadi kan. Sama lah jugak macam beli sayur, kita pasti pilih sayur organik berbanding sayur biasa jika kita tahu kepentingannya. Kali ni saya nak kongsikan kenapa pentingnya Set Kehamilan Shaklee bagi ibu hamil.

1. Menghilangkan Loya Morning Sickness

set kehamilan shaklee elak morning sickness

Vitamin B6 dan Vitamin B12 membantu melegakan morning sickness. Selain Vitamin B-Complex, supplement Peppermint Ginger turut membantu menghilangkan loya morning sickness.

Vitamin B-Complex turut mengandungi Vitamin B9 yang dikenali sebagai Folic Acid. Folic Acid sangat penting  untuk mengelakkan kecacatan tulang belakang bayi. Sangat penting di ambil pada awal trimester sebab masa ni lah tulang belakang bayi sedang terbentuk. Vitamin B-Complex Shaklee lengkap dengan unsur B1 hingga B12, maknanya lengkap dengan Folic Acid lah. Kalau ambil Shaklee, dah tak perlu ambil folic acid hospital.

2. Meningkatkan Bilangan HB Darah

set kehamilan shaklee naikkan blood hb vitalea

Anda berasa letih, sakit, terganggu atau lemah semasa awal kehamilan? Jangan abaikan gejala ini dengan menganggapnya sesuatu yang normal semasa hamil. Masa ni placenta mula terbentuk. Asalnya tubuh kita just supply darah untuk kita sorang, tapi kali ni nak kena supply untuk kita si ibu dan placenta serta baby yang baru terbentuk.

Bilangan HB darah berkurang bila kurang makan makanan berzat besi seperti daging atau sayur. Kat sini lah Vitalea Iron Formulated boleh membantu. Rata-rata pengalaman kenalan, dari HB 8 boleh naik hingga HB 13! Alhamdulillah

3. Blood Clot (elak tumpah darah lepas bersalin)

set kehamilan shaklee elak tumpah darah

Tahukah anda, pengambilan vitamin yang betul membantu mengelakkan risiko tumpah darah selepas bersalin. Vitamin tersebut adalah Calcium. Shaklee offer Ostematrix sebagai sumber Calcium. Ada kan ibu hamil yang rasa tak lalu nak minum susu atau makan sayur sebagai sumber calcium. Jadi, boleh lah amalkan Ostematrix hingga ke saat bersalin.

Istimewanya Ostematrix ni, ia dilengkapi dengan agen penyerap Calcium, iaitu Magnesium dan Vitamin D. Agen penyerap ni membantu tubuh kita serap Calcium. Tubuh kita sukar serap calcium tanpa agen penyerap.

Selain Ostematrix, Alfalfa turut membantu blood clot. Ibu hamil yang nak ambil Alfalfa, dinasihatkan jangan ambil pada awal kehamilan. Ambil Alfalfa pada akhir kehamilan, dah nak dekat due sebab Alfalfa ni herba. Alfalfa ni boleh merangsang pengecutan rahim anda.

set-kehamilan-shaklee4. Elak Jaundice

set kehamilan shaklee elak jaundice

Alfalfa terbukti dapat mengelakkan jaundice berdasarkan pengalaman beberapa kenalan. Bahkan rakyat amerika sendiri dah lama praktikkan amalan ni. Namun hati-hati, disebabkan Alfalfa ni boleh merangsang pengecutan rahim anda, ibu yang nak ambil hanya boleh ambil di akhir kehamilan, macam dalam bulan ke-8. Dan tak boleh lebih dari sebiji.

Tapi nanti kalau lepas bersalin boleh lah amalkan maksimum 10 biji sehari. Alfalfa membantu ibu berpantang untuk melawas dan merangsang penghasilan susu ibu.

5. Mengelakkan risiko pre-eclampsia (tekanan darah tinggi sewaktu kehamilan)

set kehamilan shaklee elak darah tinggi

Biasanya pre-eclampsia (tekanan darah tinggi sewaktu kehamilan) ni dikesan pada akhir kehamilan. Kalau anda pernah alami sejarah tekanan darah tinggi, anda perlu ambil berat pengambilan protein yang cukup semasa hamil. Start ambil protein sebaik sahaja anda disahkan hamil.

Untuk protein, anda boleh dapatkan Energy Soy Protein (ESP), sumber protein terbaik kerana ia bebas lemak, bebas kolesterol dan tulen.

6. Mengurangkan risiko anak menghidap allergik

set kehamilan shaklee elak allergik

Info penting, kalau anda atau pasangan kedua-duanya ada allergik, contohnya Eczema, kita boleh usahakan supaya baby tak dapat allergik. Dengan pengambilan vitamin minyak ikan. Anda boleh dapatkan Omega Guard sebagai sumber minyak ikan. Omega Guard ni banyak kelebihannya termasuk lah membantu perkembangan otak bayi, perkembangan visual bayi, melembutkan bahagian vagina (kasi bukaan lembut semasa nak bersalin), disebabkan kandungan asid lemak-3.

Omega Guard ni istimewa berbanding minyak ikan lain sebab kandungan DHA dan EPA nya paling tinggi antara semua brand. Dan ia BUKAN dibuat dari hati ikan (cod liver). Hati ikan ni penuh toksik. Shaklee memilih minyak ikan Omega Guard dari ikan sebenar, bukan hati ikan.

7. Mengelakkan risiko anak kurang sempurna fizikal atau organ

Moga anak yang dilahirkan tak cacat pancaindera dan semua organ termasuk jantung, paru-paru, etc semua sempurna. Kat sini lah pentingnya pengambilan protein.

Kenapa protein penting?

Protein merupakan asas pembinaan sel dalam tubuh. Mula-mula sel terbentuk, kemudian membentuk tisu, kemudian organ, kemudian sistem, kemudian tubuh terbentuk sempurna.

Sel > Tisu > Organ > Sistem > Tubuh

Anda boleh dapatkan Energy Soy Protein (ESP) sebagai sumber protein. Pengambilan calcium juga penting sebab calcium membantu pembentukan darah, dan sistem kardiovaskular bayi. Calcium Shaklee adalah Ostematrix tadi.

Tak sabar nak beli Set Kehamilan Shaklee?

Pembelian Set Kehamilan Shaklee di sini >>> Saya nak beli Set Kehamilan Shaklee

Hanya beli secara online dan pihak Shaklee akan menghantar terus produk ke rumah anda.

Anda mahu jadi ahli Shaklee dan nikmati potongan hebat 15% – 20%?
Anda ingin mengetahui cara daftar Shaklee?
Mudah sahaja hanya klik di sini:

CARA MUDAH & CEPAT JADI AHLI SHAKLEE

CARA JADI AHLI SHAKLEE SECARA PERCUMA

Boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau konsultasi 🙂

Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106

Saya adalah wakil Sah Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

Vitamin Yang TIDAK BOLEH & Vitamin Yang PENTING Diambil Oleh Ibu Hamil/Semasa Mengandung

Assalamualaikum Dear Readers!

Kali ini saya ingin berkongsi tentang vitamin-vitamin yang tidak digalakkan ambil semasa hamil. Walaupun Shaklee merupakan supplement atau makanan tambahan, namun untuk memastikan anda dan kandungan anda selamat, maka anda perlu alert beberapa jenis vitamin dan kandungan vitamin yang tidak sesuai diambil semasa hamil. Nak tak nak anda harus bersabar sehingga selepas kelahiran untuk mengambil vitamin-vitamin tersebut..

Dearest Ibu Hamil,

Set Kehamilan SHaklee

 

Sila elakkan diri anda daripada mengambil vitamin-vitamin seperti di bawah:

  • Alfalfa Complex
  • DTX Complex
  • Collagen Powder
  • Carotomax
  • Garlic Complex
  • Herb-Lax
  • Vitamin E Complex
  • GLA Complex
  • Vivix
  • Cinch

*Pengecualian untuk teruskan pengambilan hanya jika anda mendapat saranan doktor.

Kenapa Ibu Hamil Tak Boleh Ambil?

Cinch tak digalakkan ambil kerana ia sangat rendah kalori dan mungkin menjejaskan nurisi yang diperlukan bayi anda. Vitamin-vitamin yang tinggi antioksidan seperti Vitamin E, Vivix, GLA dan Carotomax tak digalakkan diambil di awal kandungan kerana dikhuatiri si ibu akan mengalami keguguran. Begitu juga dengan alfalfa yang boleh merangsang pengecutan rahim anda.

Biasanya pada awal kehamilan, antibodi si ibu menurun bagi memberi laluan untuk janin membesar dalam rahim ibunya. Pengambilan vitamin yang tinggi antioksida akan membantu meningkatkan sistem imun si ibu, seterusnya tubuh ibu akan melihat janin tadi sebagai “bendasing” yang perlu disingkir keluar lalu boleh memberi risiko keguguran pada janin tadi. Maka, vitamin yang tidak boleh diambil seharusnya dihentikan sebaik sahaja mengetahui si ibu telah hamil.

Oleh itu, sebelum anda membeli apa jua vitamin, pastikan konsultasi diberikan agar pengambilan vitamin memberi kesan kesihatan yang optimum.

Jadi, Apa Vitamin Yang Sesuai Untuk Ibu Hamil?

Ibu hamil digalakkan mengambil multivitamin dan vitamin yang tinggi zat besi, mengandungi asid folik yang cukup kerana ia penting untuk perkembangan bayi dan mengelakkan  kecacatan. Kalsium yang mencukupi Vitamin C dan minyak ikan. Sebahagian vitamin ini juga dikenali sebagai ‘hematinic vitamin’ sebagaimana yang dibekalkan oleh klinik-klinik dan hospital kerajaan. Namun, jika anda mempunyai bajet sendiri untuk vitamin pilihan anda, tidak salah untuk anda mencuba Set Kehamilan Shaklee.

Apakah Produk Set Kehamilan Shaklee?

Set Kehamilan-page-001Set Kehamilan Shaklee terbahagi kepada 2 kategori iaitu Set Kehamilan Trimester 1 dan Set Kehamilan Trimester 2 dan 3. Boleh baca dengan lebih lanjut di Khasiat Set Kehamilan Shaklee untuk mengetahui fungsi setiap vitamin yang dicadangkan.

Set Kehamilan Shaklee Trimester 1

  • Vitalea – Multivitamin dengan zat besi
  • B-Complex -Dengan asid folik
  • Vitamin C – Vitamin untuk mengurangkan risiko demam dan selsema semasa hamil
  • ESP – Memberi tenaga tambahan dan untuk kecantikan kulit semasa hamil serta kulit bayi yang sihat

Set Kehamilan Shaklee Trimester 2 dan 3

  • Vitamin – vitamin dalam Set Kehamilan Shaklee Trimester 1 
  • Ostematrix – Kalsium untuk menguatkan tulang anda bagi persediaan sebelum dan selepas kelahiran
  • Omega Guard – Minyak ikan yang mengandungi DHA dan EPA

Anda adalah apa yang anda makan, begitu juga dengan anak anda.. Jika anda mengamalkan pemakanan sihat yang mencukupi keperluan nutrisi ketika hamil adalah lebih baik. Set ini hanya membantu anda melengkapkan pengambilan nutrisi anda ketika hamil. Semoga anda mendapat yang terbaik sepanjang tempoh kehamilan anda 😀

Saya Nak Dapatkan Set Kehamilan Shaklee!

Harga

Harga sebotol Vitalea hanya RM88.75 sahaja untuk 120 tablet, stok 4 bulan!

Harga sebotol B-Complex hanya RM53.75 sahaja untuk 120 tablet, stok 4 bulan!

Harga sebotol Vitamin C hanya RM92.50 sahaja untuk 180 tablet dan tahan selama 6 bulan!

Harga ESP hanya RM150 sahaja untuk 850g dan tahan selama 2 – 3 bulan.

Harga sebotol Ostematrix hanya RM61 untuk 120 tablet dan tahan selama 1 bulan.

Harga sebotol Omega Guard hanya RM136 untuk 90 capsules dan tahan selama 3 bulan!

Nak diskaun?
Boleh, no problem.
Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.
Anda akan terus dapat menikmati harga ahli dan point terus masuk bawah ID anda 😀
Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Pengedar Sah Shaklee area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

Cara Order

  Daftar Ahli Shaklee sekarang

shaklee feel the difference

Khasiat SET KEHAMILAN SHAKLEE: Bertenaga, Lengkap Nutrisi & Mantap

Salam everyone!

Mengandung adalah saat indah bagi seorang ibu dalam menantikan kelahiran si kecil. Namun penantian selama 9 bulan itu perlulah dilengkapi dengan pemakanan yang seimbang agar bayi di dalam kandungan dapat membesar dengan sihat dan baik.

Sayangnya segelintir ibu2 tidak mengendahkan vitamin yang disarankan oleh doktor sepanjang kehamilan walhal vitamin itu sangat perlu untuk memastikan si ibu mempunyai cukup zat dan khasiat untuk terus membekalkan kepada si kecil dalam perut ibu. Hakikatnya sebagai ibu yang mengandung, kita tidak boleh sama sekali memandang remeh pengambilan vitamin sepanjang mengandung.

Set Kehamilan Shaklee kini menjadi pilihan kebanyakan ibu hamil masa kini. Sebab:

  • lengkap dengan semua zat yang diperlukan oleh ibu hamil
  • tahan berbulan-bulan
  • boleh dimakan bersama ahli keluarga
  • harga yang sangat berbaloi
  • semulajadi (bukan sintetik)
  • tidak memberi sebarang kesan sampingan
  • bonus kesihatan & kecantikan extra
  • terbukti selamat & berkesan

Apakah produk Set Kehamilan Shaklee?

Vita-Lea, B-Complex, Vita-C, Ostematrix & Omega

Boleh tambah dengan ESP supaya ibu lebih bertenaga

Jom tengok apa manfaat setiap produk:

[♥] VITA-LEA (Multivitamin)

  • Membantu meningkatkan Hb ke paras normal bagi ibu yang mempunyai darah rendah.
  • Kekurangan zat besi menyebabkan anemia.
  • Menguranglan risiko kelahiran bayi kurang matang.

[♥] B-COMPLEX

  • Membekalkan asid folik yang penting untuk perkembangan tiub neural & tumbesaran.
  • Penting untuk pembentukan tulang tengkorak anak di dalam kandungan.

[♥] VITA-C

  • Membantu penyerapan zat besi, tumbesaran tulang & collagen.
  • Menguatkan sistem imun – membantu lawan jangkitan & penyakit.

[♥] OSTEMATRIX

  • Menguatkan tulang & gigi, mengatasi sembelit.
  • Menghalang kekejangan otot semasa hamil & kontraksi semasa melahirkan.

[♥] OMEGA GUARD

  • Membantu perkembangan otak bayi semasa dalam kandungan.
  • Mengawal kenaikan berat badan ibu semasa hamil.

[♥] ESP

  • Memberi tenaga dengan fungsi protein yang mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu.
  • Mengstimulasi pengeluaran susu.

Set Kehamilan-page-001Setiap vitamin itu memainkan peranan yang penting untuk memastikan ibu itu bertenaga, tidak pitam atau pengsan kerana kurang darah, kestabilan hemoglobin seperti multivitamin dan vitamin B. Manakala untuk sistem imun ibu dan anak pastinya memerlukan vitamin C manakala kalsium sangat penting untuk pembinaan darah, saraf serta pembentukan tulang. Minyak ikan pula sangat bagus untuk pembentukan DHA otak bayi.

Kekurangan mana-mana vitamin ini boleh mengganggu pembesaran si kecil semasa dalam kandungan. Antaranya ialah bayi tidak membesar mengikut graf yang sepatutnya, gangguan pembesaran tengkorak bayi, tulang yang lembut dan imun sistem yang rendah.

Berkesan ke Set Kehamilan Shaklee ni?

Boleh lihat testimoni di sini. Lagi testimoni di sini.

Setiap pembelian dari pihak VITAMIN STREET melayakkan anda untuk mendapat HARGA ISTIMEWA & KONSULTASI PERCUMA dari pihak kami :)

Dapatkan set ini sekarang bagi nutrisi lengkap untuk ibu hamil!

♥ Add/PM FB: Fatin Hamizah
♥ Shaklee ID: 888106
♥ Whatsapp/SMS: 012-2831538
♥ Fanpage: Vitamin Street
♥ COD Area: Uptown Damansara, TTDI, Sri Damansara, Damansara Damai