Set Kesuburan Wanita Shaklee Paling Popular

Assalamualaikum dear readers!

Set Kesuburan Shaklee antara set paling popular dan mendapat sambutan yang menggalakkan. Kesuburan ni rasanya masalah global. Tau sahajalah sekarang ni masalah selalunya  berpunca dari pemakanan, gaya hidup dan persekitaran. Kalau dulu senang nak dapatkan makanan yang tak dicemari dengan bahan kimia. Sekarang sayur pun dah penuh pestisid, jadi kena jadi extra hati-hati memilih pemakanan anda.

Testimoni Set Kesuburan Wanita Shaklee

Set kesuburan wanita atau vitamin untuk kesuburan mungkin boleh didapati di mana-mana termasuk mendapatkan rawatan doktor sakit puan atau dari pusat fertility, tapi sejauh mana berkesan tu hanya Tuhan lebih mengetahui.

Saya nak share set subur untuk wanita dari shaklee. Sebab ramai dah cuba jadi saya happy untuk berkongsi. Anda akan akui keberkesanan set kesuburan wanita ni setelah amalkan dan bila check UPT, anda disahkan hamil! Set subur wanita ni bukan ubat tapi adalah vitamin atau supplement. Maka tak perlu risau anda alami kesan buruk yang mungkin ada berbanding mengambil ubat.

Inilah dia set kesuburan untuk wanita atau bakal ibu:

#1. GLA Complex

Set Kesuburan Wanita Shaklee

Fungsi GLA Complex:

  • adalah untuk meningkatkan kesuburan wanita dengan membantu penghasilan cecair servik yang berkualiti.
  • atasi masalah senggugut.
  • menstabilkan period/haid yang tak normal.
  • menstabilkan hormon.
  • membantu wanita menghasilkan lendiran subur supaya sperma dapat hidup lebih lama sehingga 5 hari dan melancarkan perjalanan sperma untuk persenyawaan. Lendiran ini seakan putih telur namun tidak semua wanita menghasilkan lendiran yang “subur”. Dengan bantuan GLA, lendiran ini membantu untuk meningkatkan kesuburan seorang wanita.
  • mengecutkan cyst dan pcos bagi wanita

#2. B-Complex

Set Kesuburan Wanita Shaklee

Fungsi B-Complex adalah mengandungi Vitamin B6 yang meningkatkan kesuburan wanita, asid folat pula penting untuk persenyawaan telur oleh sperma.

Anda juga boleh add on Alfalfa untuk set ini kerana fungsi alfalfa adalah membantu untuk mengurangkan masalah keputihan yang biasa berlaku di kalangan wanita.

 

Set Kesuburan Wanita Shaklee

Fungsi Alfalfa:

  • membantu merawat masalah keputihan yang mengganggu hubungan suami isteri.
  • mengetatkan vagina agar suami merasa lebih selesa.

 

Antara testimoni yang telah berjaya hamil dengan set kesuburan wanita shaklee:

GLA Complex ShakleeBerjaya hamil dengan amalkan 3 botol GLA Complex Shaklee

Testimoni berjaya hamil dengan shakleeGLA Complex Shaklee betulkan kitaran period dan berjaya hamil

Bagi yang nak dapatkan set kesuburan wanita shaklee yang paling meletop ini bolehlah buat order secara online melalui website order shaklee di bawah. Lepas tu, tunggu je set subur wanita anda sampai depan pintu rumah/pejabat anda ye.

Order Vitamin Online

 

Coppp!!!

Anda mahu jadi ahli shaklee dan nak tahu cara daftar shaklee? Mudah je, hanya klik following link:

CARA MUDAH & CEPAT JADI AHLI SHAKLEE

CARA JADI AHLI SHAKLEE SECARA PERCUMA

Jika ada sebarang pertanyaan atau konsultasi, hubungi saya sekarang 🙂

Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Saya adalah wakil Sah Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.
Order Shaklee

Penghidap Cyst & PCOS Berjaya Hamil Dengan Shaklee

Assalamualaikum dear readers!

Penghidap Cyst & PCOS yang berjaya hamil? Alhamdulillah, itulah jika kita usaha tanpa jemu, akhirnya rezeki akan datang juga. Ramai yang menjangkakan pesakit PCOS susah untuk mendapat anak. Namun dengan kuasa Allah, tiada siapa boleh melawannya.

PCOS ini adalah singkatan kepada Polycystic Ovary Syndrome. Atau dengan bahasa mudah adalah berlaku bila hormon wanita tidak stabil. Ia akan mengganggu perjalanan period anda dan lebih buruk juga akan mengganggu penampilan anda.

GLA Shaklee PCOS

KESAN-KESAN PCOS KEPADA PENGHIDAPNYA:

  • Hormon sex menjadi tidak stabil. Kebiasaannya ovari mengeluarkan sejumlah kecil hormon lelaki iaitu androgen. Tapi penghidap PCOS akan mengalami lebihan hormon lelaki dan ini akan menyebabkan perjalanan haid terganggu, tumbuh jerawat dan bulu-bulu yang tak diingini.
  • Untuk kes yang lebih teruk, penghidapnya mungkin akan terkena kencing manis. Ini kerana badan menghadapi masalah menggunakan insulin. Maka gula dalam darah akan meningkat dan seterusnya boleh meningkatkan peluang penghidap PCOS mengalami diabetes.

SIMPTOM-SIMPTOM PCOS

  • Jerawat.
  • Berat badan naik mendadak dan sukar turun.
  • Lebihan rambut di muka dan badan.
  • Rambut gugur.
  • Period yang tak teratur.
  • Kesuburan terganggu. Ramai penghidap PCOS akan mengalami kesukaran untuk mendapatkan anak.
  • Tekanan.

Sukar untuk diramalkan ujian yang perlu dihadapi oleh mereka yang menghidap PCOS. Namun dengan usaha yang berterusan ternyata mungkin boleh membantu. Happy dan terharu dengar ada pesakit PCOS yang telah berjaya hamil walaupun menghadapi pelbagai kesukaran pada mulanya. Kita tengok testimoni beliau.

Saya Nak Dapatkan Set Kesuburan PCOS!

Untuk tempahan segera, anda boleh ikuti 3 langkah mudah di bawah:

Step #1: Membuat Pembayaran

Anda boleh membuat pembayaran ke salah satu akaun di bawah:

  • Maybank 1643 9795 9273 (Fatin Hamizah)

(Hantarkan Gambar Transfer Transaction M2u & CIMB Click)

Step #2: Hantarkan Maklumat

SMS/Whatsapp maklumat anda:

  1. Nama
  2. No Telefon
  3. Alamat

ke 012 – 283 1538 (Fatin)

Step #3: Tunggu Barang Sampai

Barang anda akan dipos menggunakan Poslaju atau GDEX atau CityLink. Penghantaran biasanya mengambil masa 1-5 hari bekerja

Pengedar Sah Shaklee area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

Cara Order

 

 

  Daftar Ahli Shaklee sekarang

 shaklee feel the difference

Cara Makan Set Kesuburan Shaklee Dengan Berkesan dan Cepat Hamil

Assalamualaikum dear readers,

Kali ni saya nak cerita cara makan set kesuburan shaklee secara step by step. Nak makan kena faham caranya.

Set Kesuburan Shaklee

Secara ringkasnya, entry ni akan membantu anda memahami:

  1. Cara Makan Set Kesuburan Suami dan Isteri Dengan Cara Yang Betul dan Berkesan.
  2. Kenapa zinc perlu dimakan semasa perut kosong?
  3. Kenapa vitamin E perlu dimakan bersama makanan berminyak?
  4. Perkara Penting Yang Perlu Dilakukan Selepas Makan Vitamin.

1. CARA MAKAN PRODUK SHAKLEE GLA COMPLEX DAN VITALEA UNTUK KESUBURAN

Peringkat Pertama: Baru pertama kali makan GLA. Nak stabilkan hormon badan isteri semula. Vitalea makan sebiji sehari.

#1: Makan Vitalea setiap hari. 1 biji selepas sarapan setiap hari. Jangan makan vitalea dengan makanan dan minuman berasaskan susu.

#2: Kemudian, makan GLA Complex 1 biji selepas sarapan juga. Dan 1 biji lagi GLA Complex pada waktu malam sebelum tidur.

#3: Bagi tujuan kesuburan, GLA Complex mestilah dimakan SETIAP HARI. Bagi bulan pertama, makan semasa hari pertama haid sampai period semula. Jangan berhenti makan masa period tau.

#4: Anda mesti alert, semasa bulan pertama makan GLA, anda harus tahu bila tarikh anda sepatutnya datang bulan. Contohnya, bulan lepas kitaran anda 28 hari. Jadi, bulan ni lebih kurang 28 hari juga.

#5: Kalau dah masuk 30 hari tak period lagi, buat Urine Pregnancy Test. Kalau ujian UPT positif dan anda sah mengandung, terus BERHENTI MAKAN GLA ya.

#6: Kalau tak hamil dan period datang macam biasa, kita masuk peringkat ke-2 pula.

Peringkat Kedua: Lepas hormon badan dah stabil.

#1: Kira berapa hari kitar period anda. Berapa hari? Sebagai contoh kita ambil 30 hari ehh.

#2: Kemudian, bahagikan kitaran anda dengan 2. Contoh 30 hari divide 2 ialah 15 hari.

#3: InsyaAllah waktu subur anda pada hari ke-15 selepas haid.

#4: Makan GLA Complex sejak hari pertama haid sehingga sehari sebelum waktu subur iaitu hari ke-14. Sehari sebiji ehh.

#5: Pada hari ke-15, BERHENTI makan GLA. Vitalea masih makan macam biasa ehh.

#6: Buat ujian UPT sekiranya haid tak datang macam biasa.

#7: Jika haid datang macam biasa, ulang PERINGKAT KE-2 ni sehinggalah hamil ya. InsyaAllah. Jika anda hamil je, terus STOP makan GLA.

Sekiranya anda nak tahu lebih banyak tentang GLA Complex, KLIK DI SINI

Selesai bahagian wanita, sekarang kita masuk part lelaki pula.

CARA MAKAN SET KESUBURAN LELAKI

#1: Makan 1 biji Zinc Complex SEBELUM sarapan.

#2: Kemudian ambil 2 biji Vitamin E, SELEPAS makan tengahari ehh.

Simple sangat kan!

2. KENAPA MESTI AMBIL ZINC COMPLEX SEMASA PERUT KOSONG?

Mudah je. Sebabnya, zinc ni akan kalah dengan zat lain macam kalsium. Contohnya anda sarapan sandwich, dalam tu ada keju dan minum teh tarik.

Susu dan keju dalam teh tarik dan sandwich mengandungi kalsium. Jadi, kalau kita ambil zinc selepas makan, zinc tidak akan diserap oleh badan. Rugi lah..

Jika kita makan roti dan bijiran lain semasa sarapan. Contonhya cornflakes, koko crunch dan roti bijirin penuh/wholemeal. Phytates dalam makanan tersebut akan bergabung dengan zinc untuk menjadi bentuk yang sukar diserap badan.

Membazirlah kan.. Sebab tu elok makan masa perut kosong. Sebelum kita ambil sarapan.

Baca lebih lanjut tentang Cara Makan Zinc Complex Di Sini

3. KENAPA VITAMIN E ELOK DI AMBIL SELEPAS MAKAN?

Vitamin yang larut dalam Minyak dan Lemak ialah A, D, E dan K. Kita akan makan makanan berminyak semasa lunch atau dinner. Jadi, Vitamin E lebih mudah larut dalam minyak dan diserap badan.

Selain Zinc Complex dan Vitamin E, CoQHealth juga sangat bagus untuk kesuburan lelaki. Kenapa?

CoQHealth akan membantu jantung kita beroperasi dengan lebih kuat. Bila jantung sihat, anda akan jadi lebih bertenaga. Takdelah lesu je.

Bila jantung sihat dan kuat, oksigen akan cukup untuk semua sel dalam badan termasuklah sistem pembiakan.

Cuma CoQHealth ni alternatif saja. Ada budget lebih boleh cuba.

4. PERKARA PENTING YANG PERLU DILAKUKAN SELEPAS MAKAN VITAMIN

#1: Vitamin perlu dimakan mengikut sukatan eh. Jangan terlebih dos yang ditetapkan.

#2: Minum 3 liter air sehari.

Semoga artikel ni membantu anda menggunakan produk ini dengan berkesan.

Tak sabar-sabar nak cuba Set Kesuburan Shaklee ni kan?

Harga

Harga sebotol GLA Complex hanya RM91.25 sahaja untuk 60 capsules, stok 1 bulan!

Harga sebotol Vitalea hanya RM88.75 sahaja untuk 120 tablet dan tahan selama 4 bulan!

Harga sebotol Zinc Complex hanya RM33.75 sahaja untuk 120 tablet dan tahan selama 4 bulan!

Harga sebotol Vitamin E hanya RM149 sahaja untuk 120 capsules dan tahan selama 2 bulan!

Harga sebotol CoQHealth hanya RM124 sahaja untuk 30 capsules, stok 1 bulan!

Nak diskaun?
Boleh, no problem.
Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.
Anda akan terus dapat menikmati harga ahli dan point terus masuk bawah ID anda 😀
Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Pengedar Sah Shaklee area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.
Cara Order Daftar Ahli Shaklee sekarang
shaklee feel the difference