KESAN SET KEHAMILAN SHAKLEE | Mengelak Risiko Jaundice, Allergik, Tumpah Darah & Banyak Lagi

Assalamualaikum dear readers!

Yes! Hamil akhirnya! Bila sudah sah hamil maka bermulalah episod baru dalam kehidupan seorang wanita. Dapat rasakan perut yang semakin membesar, malah dapat merasakan pergerakan bayi dalam perut. Indahnya saat itu..

Si ibu pun mula lah sibuk mencari vitamin dan makanan yang bagus untuk kesihatan diri dan bayi dalam kandungan. Kalau pergi hospital, doktor akan prescribe kita dengan beberapa vitamin kehamilan. Obimin lah, kalsium lah, asid folik lah. Mencabar nya.. tapi excited!

Tercari-cari vitamin terbaik semasa hamil? Siapa tak nak yang terbaik, tambah lagi kalau ada yang semulajadi, pasti nak pilih yang semulajadi kan. Sama lah jugak macam beli sayur, kita pasti pilih sayur organik berbanding sayur biasa jika kita tahu kepentingannya. Kali ni saya nak kongsikan kenapa pentingnya Set Kehamilan Shaklee bagi ibu hamil.

1. Menghilangkan Loya Morning Sickness

set kehamilan shaklee elak morning sickness

Vitamin B6 dan Vitamin B12 membantu melegakan morning sickness. Selain Vitamin B-Complex, supplement Peppermint Ginger turut membantu menghilangkan loya morning sickness.

Vitamin B-Complex turut mengandungi Vitamin B9 yang dikenali sebagai Folic Acid. Folic Acid sangat penting  untuk mengelakkan kecacatan tulang belakang bayi. Sangat penting di ambil pada awal trimester sebab masa ni lah tulang belakang bayi sedang terbentuk. Vitamin B-Complex Shaklee lengkap dengan unsur B1 hingga B12, maknanya lengkap dengan Folic Acid lah. Kalau ambil Shaklee, dah tak perlu ambil folic acid hospital.

2. Meningkatkan Bilangan HB Darah

set kehamilan shaklee naikkan blood hb vitalea

Anda berasa letih, sakit, terganggu atau lemah semasa awal kehamilan? Jangan abaikan gejala ini dengan menganggapnya sesuatu yang normal semasa hamil. Masa ni placenta mula terbentuk. Asalnya tubuh kita just supply darah untuk kita sorang, tapi kali ni nak kena supply untuk kita si ibu dan placenta serta baby yang baru terbentuk.

Bilangan HB darah berkurang bila kurang makan makanan berzat besi seperti daging atau sayur. Kat sini lah Vitalea Iron Formulated boleh membantu. Rata-rata pengalaman kenalan, dari HB 8 boleh naik hingga HB 13! Alhamdulillah

3. Blood Clot (elak tumpah darah lepas bersalin)

set kehamilan shaklee elak tumpah darah

Tahukah anda, pengambilan vitamin yang betul membantu mengelakkan risiko tumpah darah selepas bersalin. Vitamin tersebut adalah Calcium. Shaklee offer Ostematrix sebagai sumber Calcium. Ada kan ibu hamil yang rasa tak lalu nak minum susu atau makan sayur sebagai sumber calcium. Jadi, boleh lah amalkan Ostematrix hingga ke saat bersalin.

Istimewanya Ostematrix ni, ia dilengkapi dengan agen penyerap Calcium, iaitu Magnesium dan Vitamin D. Agen penyerap ni membantu tubuh kita serap Calcium. Tubuh kita sukar serap calcium tanpa agen penyerap.

Selain Ostematrix, Alfalfa turut membantu blood clot. Ibu hamil yang nak ambil Alfalfa, dinasihatkan jangan ambil pada awal kehamilan. Ambil Alfalfa pada akhir kehamilan, dah nak dekat due sebab Alfalfa ni herba. Alfalfa ni boleh merangsang pengecutan rahim anda.

set-kehamilan-shaklee4. Elak Jaundice

set kehamilan shaklee elak jaundice

Alfalfa terbukti dapat mengelakkan jaundice berdasarkan pengalaman beberapa kenalan. Bahkan rakyat amerika sendiri dah lama praktikkan amalan ni. Namun hati-hati, disebabkan Alfalfa ni boleh merangsang pengecutan rahim anda, ibu yang nak ambil hanya boleh ambil di akhir kehamilan, macam dalam bulan ke-8. Dan tak boleh lebih dari sebiji.

Tapi nanti kalau lepas bersalin boleh lah amalkan maksimum 10 biji sehari. Alfalfa membantu ibu berpantang untuk melawas dan merangsang penghasilan susu ibu.

5. Mengelakkan risiko pre-eclampsia (tekanan darah tinggi sewaktu kehamilan)

set kehamilan shaklee elak darah tinggi

Biasanya pre-eclampsia (tekanan darah tinggi sewaktu kehamilan) ni dikesan pada akhir kehamilan. Kalau anda pernah alami sejarah tekanan darah tinggi, anda perlu ambil berat pengambilan protein yang cukup semasa hamil. Start ambil protein sebaik sahaja anda disahkan hamil.

Untuk protein, anda boleh dapatkan Energy Soy Protein (ESP), sumber protein terbaik kerana ia bebas lemak, bebas kolesterol dan tulen.

6. Mengurangkan risiko anak menghidap allergik

set kehamilan shaklee elak allergik

Info penting, kalau anda atau pasangan kedua-duanya ada allergik, contohnya Eczema, kita boleh usahakan supaya baby tak dapat allergik. Dengan pengambilan vitamin minyak ikan. Anda boleh dapatkan Omega Guard sebagai sumber minyak ikan. Omega Guard ni banyak kelebihannya termasuk lah membantu perkembangan otak bayi, perkembangan visual bayi, melembutkan bahagian vagina (kasi bukaan lembut semasa nak bersalin), disebabkan kandungan asid lemak-3.

Omega Guard ni istimewa berbanding minyak ikan lain sebab kandungan DHA dan EPA nya paling tinggi antara semua brand. Dan ia BUKAN dibuat dari hati ikan (cod liver). Hati ikan ni penuh toksik. Shaklee memilih minyak ikan Omega Guard dari ikan sebenar, bukan hati ikan.

7. Mengelakkan risiko anak kurang sempurna fizikal atau organ

Moga anak yang dilahirkan tak cacat pancaindera dan semua organ termasuk jantung, paru-paru, etc semua sempurna. Kat sini lah pentingnya pengambilan protein.

Kenapa protein penting?

Protein merupakan asas pembinaan sel dalam tubuh. Mula-mula sel terbentuk, kemudian membentuk tisu, kemudian organ, kemudian sistem, kemudian tubuh terbentuk sempurna.

Sel > Tisu > Organ > Sistem > Tubuh

Anda boleh dapatkan Energy Soy Protein (ESP) sebagai sumber protein. Pengambilan calcium juga penting sebab calcium membantu pembentukan darah, dan sistem kardiovaskular bayi. Calcium Shaklee adalah Ostematrix tadi.

Tak sabar nak beli Set Kehamilan Shaklee?

Pembelian Set Kehamilan Shaklee di sini >>> Saya nak beli Set Kehamilan Shaklee

Hanya beli secara online dan pihak Shaklee akan menghantar terus produk ke rumah anda.

Anda mahu jadi ahli Shaklee dan nikmati potongan hebat 15% – 20%?
Anda ingin mengetahui cara daftar Shaklee?
Mudah sahaja hanya klik di sini:

CARA MUDAH & CEPAT JADI AHLI SHAKLEE

CARA JADI AHLI SHAKLEE SECARA PERCUMA

Boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau konsultasi 🙂

Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106

Saya adalah wakil Sah Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

Set Kesuburan Wanita Shaklee Paling Popular

Assalamualaikum dear readers!

Set Kesuburan Shaklee antara set paling popular dan mendapat sambutan yang menggalakkan. Kesuburan ni rasanya masalah global. Tau sahajalah sekarang ni masalah selalunya  berpunca dari pemakanan, gaya hidup dan persekitaran. Kalau dulu senang nak dapatkan makanan yang tak dicemari dengan bahan kimia. Sekarang sayur pun dah penuh pestisid, jadi kena jadi extra hati-hati memilih pemakanan anda.

Testimoni Set Kesuburan Wanita Shaklee

Set kesuburan wanita atau vitamin untuk kesuburan mungkin boleh didapati di mana-mana termasuk mendapatkan rawatan doktor sakit puan atau dari pusat fertility, tapi sejauh mana berkesan tu hanya Tuhan lebih mengetahui.

Saya nak share set subur untuk wanita dari shaklee. Sebab ramai dah cuba jadi saya happy untuk berkongsi. Anda akan akui keberkesanan set kesuburan wanita ni setelah amalkan dan bila check UPT, anda disahkan hamil! Set subur wanita ni bukan ubat tapi adalah vitamin atau supplement. Maka tak perlu risau anda alami kesan buruk yang mungkin ada berbanding mengambil ubat.

Inilah dia set kesuburan untuk wanita atau bakal ibu:

#1. GLA Complex

Set Kesuburan Wanita Shaklee

Fungsi GLA Complex:

  • adalah untuk meningkatkan kesuburan wanita dengan membantu penghasilan cecair servik yang berkualiti.
  • atasi masalah senggugut.
  • menstabilkan period/haid yang tak normal.
  • menstabilkan hormon.
  • membantu wanita menghasilkan lendiran subur supaya sperma dapat hidup lebih lama sehingga 5 hari dan melancarkan perjalanan sperma untuk persenyawaan. Lendiran ini seakan putih telur namun tidak semua wanita menghasilkan lendiran yang “subur”. Dengan bantuan GLA, lendiran ini membantu untuk meningkatkan kesuburan seorang wanita.
  • mengecutkan cyst dan pcos bagi wanita

#2. B-Complex

Set Kesuburan Wanita Shaklee

Fungsi B-Complex adalah mengandungi Vitamin B6 yang meningkatkan kesuburan wanita, asid folat pula penting untuk persenyawaan telur oleh sperma.

Anda juga boleh add on Alfalfa untuk set ini kerana fungsi alfalfa adalah membantu untuk mengurangkan masalah keputihan yang biasa berlaku di kalangan wanita.

 

Set Kesuburan Wanita Shaklee

Fungsi Alfalfa:

  • membantu merawat masalah keputihan yang mengganggu hubungan suami isteri.
  • mengetatkan vagina agar suami merasa lebih selesa.

 

Antara testimoni yang telah berjaya hamil dengan set kesuburan wanita shaklee:

GLA Complex ShakleeBerjaya hamil dengan amalkan 3 botol GLA Complex Shaklee

Testimoni berjaya hamil dengan shakleeGLA Complex Shaklee betulkan kitaran period dan berjaya hamil

Bagi yang nak dapatkan set kesuburan wanita shaklee yang paling meletop ini bolehlah buat order secara online melalui website order shaklee di bawah. Lepas tu, tunggu je set subur wanita anda sampai depan pintu rumah/pejabat anda ye.

Order Vitamin Online

 

Coppp!!!

Anda mahu jadi ahli shaklee dan nak tahu cara daftar shaklee? Mudah je, hanya klik following link:

CARA MUDAH & CEPAT JADI AHLI SHAKLEE

CARA JADI AHLI SHAKLEE SECARA PERCUMA

Jika ada sebarang pertanyaan atau konsultasi, hubungi saya sekarang 🙂

Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Saya adalah wakil Sah Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.
Order Shaklee

Punca dan Atasi Masalah Period Tidak Teratur

Assalamualaikum everyone!

Kebanyakan wanita mula datang period atau akan datang bulan antara umur 10 dan 15 tahun. Biasanya satu cycle dikira 28 hari. Tapi kita tak boleh juga generalize, sebab ada orang mempunyai cycle 26 hari, ada juga yang cycle 32 hari.

APA YANG BERLAKU SEMASA PERIOD? 

Pada hari pertama darah period keluar, ovari akan menyediakan telur untuk dibebaskan.

Telur ini akan melalui proses untuk matang dan in the same time dinding rahim akan mula menebal untuk menyediakan rahim untuk fetus sekiranya telur bersenyawa dengan sperma.

Telur ini dibebaskan melalui tiub fallopio pada hari ke-14 dari cycle 28 hari, menuju ke arah rahim. Jika telur tidak bersenyawa dengan sperma, telur dan dinding rahim yang menebal tadi akan mula jatuh sebagai darah period. 

Set Senggugut ShakleeKENAPA KITARAN HAID TIDAK TERATUR 

Banyak sebab kenapa period tak teratur. Berikut saya kongsikan beberapa sebab period tak teratur:

#1. Hamil 

Period boleh jadi tak datang sebab kita pregnant. Ujian UPT boleh jadi negatif sebab UPT tak berapa sensitif untuk mengesan hormon Hcg yang dibebaskan oleh fetus. Cara terbaik untuk pastikan hamil atau tidak, adalah dengan membuat ujian darah di klinik atau hospital.

Ujian darah boleh sahkan sama ada kita hamil atau tidak.

#2. Stress

Stress merupakan faktor utama bagi kebanyakan wanita dan remaja perempuan mengalami masalah period tidak teratur. Cortisol iaitu sejenis hormon stress mempunyai kesan secara langsung dengan hormon estrogen dan progesteron yang dihasilkan oleh tubuh kita.

Cortisol yang terlalu banyak akibat stress boleh mempengaruhi cycle period.

#3. PCOS (Polycystic Ovary Syndrome)

PCOS ialah apabila cyst (ketumbuhan) terbentuk di ovari dan mengganggu pergerakan ovari. Cyst menyebabkan telur tidak dapat melalui proses matang di ovari. Apabila telur tak matang, telur tak dapat dibebaskan.

PCOS & Cyst berjaya hamil dengan shaklee#4. Pil Perancang Kehamilan

Kebanyakan pil perancang kehamilan akan mengganggu cycle period. Implanon juga sangat terkenal dengan masalah mengganggu hormon wanita.

#5. Pemakanan

Berat badan kita pun memainkan peranan penting dalam masalah period tidak teratur. Jika kita makan terlalu banyak junk food atau naik terlalu banyak berat badan, tubuh kita akan mempengaruhi beberapa hormon dan mengganggu waktu kesuburan.

SUPPLEMENT MEMBETULKAN PERIOD TIDAK TERATUR

Beberapa supplement Shaklee boleh membantu membetulkan masalah period tidak teratur.

GLA Complex

GLA Complex sangat membantu menyeimbangkan semula hormon wanita. GLA juga membantu kecutkan cyst pada ovari.

B Complex

B Complex merangsang penghasilan hormon serotonin, iaitu sejenis hormon yang membuat kita berasa tenang dan gembira, sekaligus menghalang penghasilan hormon cortisol.

Vivix

Vivix merupakan anti-oksida terbaik yang menghapuskan radikal bebas yang menjadi punca hormon tak stabil dan mempengaruhi kitaran period.

Saya nak betulkan kitaran period bersama Shaklee! Jom buat order sekarang…

Order Vitamin Online

Coppp!!!

Anda mahu jadi ahli shaklee dan nak tahu cara daftar shaklee? Mudah je, hanya klik following link:

CARA MUDAH & CEPAT JADI AHLI SHAKLEE

CARA JADI AHLI SHAKLEE SECARA PERCUMA

Jika ada sebarang pertanyaan atau konsultasi, hubungi saya sekarang 🙂

Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Saya adalah wakil Sah Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

Order Shaklee

Vitamin Yang TIDAK BOLEH & Vitamin Yang PENTING Diambil Oleh Ibu Hamil/Semasa Mengandung

Assalamualaikum Dear Readers!

Kali ini saya ingin berkongsi tentang vitamin-vitamin yang tidak digalakkan ambil semasa hamil. Walaupun Shaklee merupakan supplement atau makanan tambahan, namun untuk memastikan anda dan kandungan anda selamat, maka anda perlu alert beberapa jenis vitamin dan kandungan vitamin yang tidak sesuai diambil semasa hamil. Nak tak nak anda harus bersabar sehingga selepas kelahiran untuk mengambil vitamin-vitamin tersebut..

Dearest Ibu Hamil,

Set Kehamilan SHaklee

 

Sila elakkan diri anda daripada mengambil vitamin-vitamin seperti di bawah:

  • Alfalfa Complex
  • DTX Complex
  • Collagen Powder
  • Carotomax
  • Garlic Complex
  • Herb-Lax
  • Vitamin E Complex
  • GLA Complex
  • Vivix
  • Cinch

*Pengecualian untuk teruskan pengambilan hanya jika anda mendapat saranan doktor.

Kenapa Ibu Hamil Tak Boleh Ambil?

Cinch tak digalakkan ambil kerana ia sangat rendah kalori dan mungkin menjejaskan nurisi yang diperlukan bayi anda. Vitamin-vitamin yang tinggi antioksidan seperti Vitamin E, Vivix, GLA dan Carotomax tak digalakkan diambil di awal kandungan kerana dikhuatiri si ibu akan mengalami keguguran. Begitu juga dengan alfalfa yang boleh merangsang pengecutan rahim anda.

Biasanya pada awal kehamilan, antibodi si ibu menurun bagi memberi laluan untuk janin membesar dalam rahim ibunya. Pengambilan vitamin yang tinggi antioksida akan membantu meningkatkan sistem imun si ibu, seterusnya tubuh ibu akan melihat janin tadi sebagai “bendasing” yang perlu disingkir keluar lalu boleh memberi risiko keguguran pada janin tadi. Maka, vitamin yang tidak boleh diambil seharusnya dihentikan sebaik sahaja mengetahui si ibu telah hamil.

Oleh itu, sebelum anda membeli apa jua vitamin, pastikan konsultasi diberikan agar pengambilan vitamin memberi kesan kesihatan yang optimum.

Jadi, Apa Vitamin Yang Sesuai Untuk Ibu Hamil?

Ibu hamil digalakkan mengambil multivitamin dan vitamin yang tinggi zat besi, mengandungi asid folik yang cukup kerana ia penting untuk perkembangan bayi dan mengelakkan  kecacatan. Kalsium yang mencukupi Vitamin C dan minyak ikan. Sebahagian vitamin ini juga dikenali sebagai ‘hematinic vitamin’ sebagaimana yang dibekalkan oleh klinik-klinik dan hospital kerajaan. Namun, jika anda mempunyai bajet sendiri untuk vitamin pilihan anda, tidak salah untuk anda mencuba Set Kehamilan Shaklee.

Apakah Produk Set Kehamilan Shaklee?

Set Kehamilan-page-001Set Kehamilan Shaklee terbahagi kepada 2 kategori iaitu Set Kehamilan Trimester 1 dan Set Kehamilan Trimester 2 dan 3. Boleh baca dengan lebih lanjut di Khasiat Set Kehamilan Shaklee untuk mengetahui fungsi setiap vitamin yang dicadangkan.

Set Kehamilan Shaklee Trimester 1

  • Vitalea – Multivitamin dengan zat besi
  • B-Complex -Dengan asid folik
  • Vitamin C – Vitamin untuk mengurangkan risiko demam dan selsema semasa hamil
  • ESP – Memberi tenaga tambahan dan untuk kecantikan kulit semasa hamil serta kulit bayi yang sihat

Set Kehamilan Shaklee Trimester 2 dan 3

  • Vitamin – vitamin dalam Set Kehamilan Shaklee Trimester 1 
  • Ostematrix – Kalsium untuk menguatkan tulang anda bagi persediaan sebelum dan selepas kelahiran
  • Omega Guard – Minyak ikan yang mengandungi DHA dan EPA

Anda adalah apa yang anda makan, begitu juga dengan anak anda.. Jika anda mengamalkan pemakanan sihat yang mencukupi keperluan nutrisi ketika hamil adalah lebih baik. Set ini hanya membantu anda melengkapkan pengambilan nutrisi anda ketika hamil. Semoga anda mendapat yang terbaik sepanjang tempoh kehamilan anda 😀

Saya Nak Dapatkan Set Kehamilan Shaklee!

Harga

Harga sebotol Vitalea hanya RM88.75 sahaja untuk 120 tablet, stok 4 bulan!

Harga sebotol B-Complex hanya RM53.75 sahaja untuk 120 tablet, stok 4 bulan!

Harga sebotol Vitamin C hanya RM92.50 sahaja untuk 180 tablet dan tahan selama 6 bulan!

Harga ESP hanya RM150 sahaja untuk 850g dan tahan selama 2 – 3 bulan.

Harga sebotol Ostematrix hanya RM61 untuk 120 tablet dan tahan selama 1 bulan.

Harga sebotol Omega Guard hanya RM136 untuk 90 capsules dan tahan selama 3 bulan!

Nak diskaun?
Boleh, no problem.
Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.
Anda akan terus dapat menikmati harga ahli dan point terus masuk bawah ID anda 😀
Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Pengedar Sah Shaklee area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

Cara Order

  Daftar Ahli Shaklee sekarang

shaklee feel the difference

Migrain Hilang Dengan Ostematrix dan B – Complex Shaklee

Assalamualaikum everyone!

womanshealth2b

Betul ke makan B Complex dan Ostematrix boleh merawat migrain??

Sebelum tu ketahui punca migrain dulu.
Macam mane seseorang itu boleh mengalami migrain?
Apa yang menyebabkan kepala dia pening sangat tu?

Migrain menyerang apabila berlaku pengaktifan saraf yang berada di bahagian bawah otak berdekatan saraf tunjang. Pengaktifan saraf utama ni akan menyebabkan saraf disekelilingnya bengkak dan tegang. Rasa sakit di alami sepanjang kulit dirangsang oleh saraf tersebut.

Sakit kepala yang berlarutan pun boleh menyebabkan migrain. Jika tak dirawat dari awal boleh mendatangkan kemudaratan. Antaranya serangan sawan, strok atau lumpuh untuk sementara waktu.

Bagaimana Ostematrix & B Complex boleh merawat migrain?

Gabungan Ostematrix & B Complex adalah vitamin Shaklee yang terbaik untuk pesakit migrain.

♥ Ostematrix (Kalsium, Magnesium & Vitamin D)

ostematrix

 

Kalsium bukan sahaja membina tulang dan gigi, malah ia membantu menetapkan ritma jantung, menyelesaikan masalah insomnia, membantu pengaliran gizi masuk dan keluar daripada membran, dan membantu dalam pembekuan darah. Kalsium juga sangat diperlukan dalam mempertahankan fungsi saraf dan otot, serta buah pinggang. Ia juga mengurangkan kadar kolesterol dalam darah.

Magnesium pula penting untuk metabolisma kalsium. Ia membantu untuk mengelakkan pembuluh darah menjadi kejang, salah satu punca yang dipercayai penyebab migrain. Satu kajian telah dibuat ke atas magnesium, dan didapati ia membantu mengurangkan sakit kepala migrain dan mengurangkan frekuensinya.

Vitamin D pula penting untuk penyerapan kalsium. Kalsium yang tiada Vitamin D tidak boleh diserap oleh tubuh, dan boleh tertinggal sebagai batu dalam ginjal atau pundi kencing.

♥ B – Complex(Vitamin B Lengkap)

B complex

 

Vitamin B2 (riboflavin) dan Vitamin B6 (Pyridoxine) telah terbukti boleh membantu mengurangkan kesakitan akibat migrain. Vitamin B lengkap dalam B Complex Shaklee memastikan anda bukan saja mengurangkan risiko diserang migrain, tapi juga mencegah penyakit-penyakit lain seperti depresi, stroke dsb.

Bagi penderita migrain, anda hendaklah mengetahui punca yang boleh menyebabkan anda diserang migrain. Sekiranya ia berpunca dari pemakanan, maka anda perlulah menjaga pemakanan anda. Begitu juga dengan perkara-perkara lain seperti aktiviti harian dsb. Serta, pertimbangkanlah untuk mengambil vitamin/supplemen sebagai pembantu untuk menyelesaikan masalah anda. Kerana ia pasti lebih baik dari makan ubat berasaskan dadah secara berterusan.

Ni beberapa testimoni tentang khasiat Ostematrix dan B Complex berdasarkan pengalaman saya sendiri dan juga customer – customer saya:

“Kawan saya mengamalkan Ostematrix untuk sakit kepala yang berdenyut – denyut atau pun juga dikenali sebagai migrain.”

“Gabungan Ostematrix dan B Complex merangsang hormon serotonin di dalam otak, iaitu sejenis hormon gembira atau hormon penenang bagi orang yang migrain atau sakit kepala.”

“Orang yang migrain atau sakit kepala mengalami masalah salur darah sempit di bahagian otak. Ostematrix mengandungi magnesium yang boleh membantu ‘melegakan’ salur darah yang sempit tersebut.”

Sekiranya anda mahukan alternatif yang lebih selamat untuk jangka masa panjang, dapatkan Ostematrix dan B Complex anda hari ini.

Oh, Ostematrix dan B Complex boleh diambil oleh lelaki dan wanita tanpa mengira umur. Harga sebotol Ostematrix hanya RM61 sahaja untuk 120 biji dan boleh bertahan selama sebulan, manakala harga sebotol B Complex hanya RM53 sahaja untuk 120 biji dan boleh bertahan selama 4 bulan.

Berminat, nak diskaun?
Boleh, no problem.
Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.
Terus dapat harga ahli kalau daftar jadi ahli 😀
Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Cara Order

  Daftar Ahli Shaklee sekarang

shaklee feel the difference

 

Cara Tambah Berat Badan Dengan Vitamin Shaklee

Assalamualaikum everyone!

underweight

Selalunya kita baca tentang set kurus, set untuk buang lemak, set kelangsingan badan dan sewaktu dengannya. Padahal ramai sangat yang mengalami masalah underweight atau terlalu kurus.

Bila berat kita underweight, sebenarnya akan ada masalah sampingan lain. Antaranya:

  • Mudah sakit kerana sistem imunisasi tidak kuat
  • Susah dapat anak. Sperma dan ovum tak berkualiti
  • Tulang dan gigi yang tidak kuat
  • Badan lesu dan tidak bertenaga
  • Mudah cedera semasa bersenam kerana kekurangan lemak yang melindungi organ dalaman

Cadangan di bawah sesuai untuk orang yang ingin menambah berat badan atau mencapai berat yang ideal, menawan dan akan membuatkan anda kembali konfiden. Apa yang diperlukan? Set Tambah Berat Shaklee mengandungi Vitalea, B Complex dan Meal Shakes.

Contoh makanan seharian:

Pagi (Sarapan/Sahur -semasa puasa):
Makan pagi (Nasi goreng, nasi lemak, mee, pasta atau mana-mana karbohidrat yang penting mesti ada daging /ayam / telur / ikan)
*** Semasa puasa boleh cuba Performance Drink untuk mengelakkan daripada dehidrasi.
Minum segelas susu (yang ditambah 1 sudu Meal Shakes)
Makan B Complex (1 biji)
Brunch (10:00 – 10:30am):
Makan roti atau biskut
Vitalea 1 biji (dengan air kosong)
Lunch (12:30 – 2pm):
Makanan yang bergizi seperti biasa: Nasi campur bersama lauk ayam / ikan / daging.
Tambah sedikit kuih (jika suka)
Tea time (3:30 – 4pm):
Makan roti. Minum 1 gelas susu atau yogurt (yang di shake kan bersama 1 sudu Meal Shakes)
Makan malam (sebaiknya 3 – 4 jam sebelum tidur/masa berbuka – masa puasa):
Nasi campur bersama lauk ayam / ikan / daging. Tidak perlu makan secara banyak.
Makan Vitalea 1 biji lagi.
10 minit sebelum tidur:
Makan roti atau biskut
Minum susu 1 gelas (yang dicampur Meal Shakes)

Antara Tips Menaikkan Berat Badan:

1. Workout

Dalam menaikkan berat badan, workout penting dalam membentuk otot – otot yang terdapat pada badan kita. Bagi mereka yang terlampau kurus, ini sangat penting dalam membentuk otot mereka. Workout tidak semestinya dilakukan di gym semata-mata. Anda juga boleh lakukan semasa anda berada di rumah atau berjogging.

Exercise sehari 10 minit paling kurang. Tidak perlu senaman yang berat. Sekadar angkat botol air mineral 500ml yang berisi air (seperti angkat berat dumbbell) atau apa- apa senaman untuk membina muscle. Kenapa perlu senaman? Kita tidak mahu berat tambahan dalam bentuk lemak!

Jauhi makanan tidak sihat terutamanya junk food dan ikutlah contoh pemakanan ini selama sebulan. InsyaAllah berat badan anda akan naik dengan cepat.

2. Makan makanan berprotein

Setelah anda melakukan workout, anda perlu kerap makan makanan berprotein untuk recover otot – otot yang anda bina tu. Semasa dalam proses menaikkan berat badan, kerapkan makan makanan seperti daging, telur separuh masak dan ayam. Kalau hendak lagi cepat menaikkan berat badan, kami syorkan anda minum susu protein. Protein yang sesuai untuk menambah berat badan ialah Meal Shakes Shaklee.

Ada apa dengan Meal Shakes, B Complex dan Vitalea?

#1: Meal Shakes – membekalkan 35% atau lebih nilai harian, mengandungi 19 vitamin dan mineral penting. Ianya sumber yang kaya kalsium, fiber dan protein. Rasanya sedap macam milk shake kat McD dan seperti Vanilla Ice cream. Protein amat penting dalam proses menambah berat badan ini kerana pengambilan protein boleh mengisi keperluan tubuh sebab protein adalah asas kepada pemakanan tubuh badan sama ada nak tambah berat ke.. nak kurus ke.. nak cantik ke.. semuanya perlukan protein dan antara sebab yang lain ialah protein membantu penyerapan dengan lebih baik ke atas supplemen yang kita ambil.

Dengan rasa vanila dan aroma yang  menyelerakan, selera makan pasti bertambah. Senang saja cara penyediannya. Campurkan saja sesudu Meal Shakes dengan air kegemaran anda (dengan syarat bukan air berkafein, bergas dan air panas) untuk rasa vanila yang hebat.

meal shakes

#2: Vitalea – membekalkan 23 jenis vitamin penting bersama iron yang sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Ia banyak membantu mencantikkan kulit, kuku, rambut yang kuat dari segi akarnya. Dari segi internal, ia juga membantu mencegah penyakit tiroid atau beguk (penyakit tiroid ini terjadi kebiasaanya kerana kekurangan iodin dan ini terdapat di dalam Vitalea kita). Supplemen penting untuk diet atau slim yang mana walau kita kurang makan namun pengambilan Vitalea ni banyak membantu memberi badan rasa bertenaga, tidak lesu dan menjadikan kulit sentiasa tegang, mengelak pitam dan pening.

vita lea

#3: B – Complex – mengandungi 8 jenis vitamin B yang penting. Ia dapat mengawal kadar metabolisma badan, mempertingkatkan kesihatan kardiovaskular, mengurangkan rasa letih, tekanan perasaan dan meningkatkan sistem pertahanan badan. 

B complex

Perhatian!

Elakkan makan makanan berminyak dan berlemak kerana ia tidak membantu dalam menaikkan berat badan secara sihat. Sebenarnya, ramai individu yang kurus cuba naikkan berat badan dengan cara yang salah. Ada yang makan makanan berlemak semata – mata mahu menambah berat badan. Itu cara yang salah, mengambil banyak makanan berlemak bukan saja menyebabkan masalah kesihatan, ia juga tidak memberi kesan langsung.

Jadi jika anda hendak menaikkan berat badan anda secara sihat, anda hanya perlu berdisiplin dalam jadual pemakanan supplemen dan jadual pemakanan harian dan workout dan semuanya perlulah istiqamah dan berterusan. Tak boleh kejap makan, kejap ikut, pastu malas dah tak ikut lagi. Memang lah tak jadi kan. Dengan amalkan kesemuanya secara konsisten, ia bukan saja berjaya menaikkan berat badan anda secara sihat, badan anda juga akan berubah menjadi lebih menarik dan mantap.

Saya nak dapatkan Set Tambah Berat Badan Shaklee Sekarang!

Bagi yang nak dapatkan Set Tambah Berat Badan Shaklee yang paling meletop ini bolehlah buat order secara online melalui website order shaklee di bawah. Lepas tu, tunggu je Set Weight Gain anda anda sampai depan pintu rumah/pejabat anda ye.

Order Vitamin Online

Coppp!!!

Anda mahu jadi ahli shaklee dan nak tahu cara daftar shaklee? Mudah je, hanya klik following link:

CARA MUDAH & CEPAT JADI AHLI SHAKLEE

CARA JADI AHLI SHAKLEE SECARA PERCUMA

Jadi Ahli Shaklee

Jika ada sebarang pertanyaan atau konsultasi, hubungi saya  🙂

Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Saya adalah wakil Sah Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

shaklee feel the difference

Tips Hadapi Masalah Senggugut Atau Period Pain Secara Semulajadi

Assalamualaikum everyone!

period_pain

Sakit semasa datang period sememangya menjadi masalah utama bagi wanita setiap bulan. Ada sesetengah orang mengalami sakit di bawah perut dan pinggang sehingga tak mampu untuk duduk lama atau pun berjalan. Ada sesetengah orang pula sakit sehingga berguling – guling di atas katil. Berguling – guling atas katil memang seronok jika sedang malas, tapi kalau tengah sakit memang sampai menangis dibuatnya. Kalau first day period cuma nak duduk di rumah, berehat dan baring sepanjang hari..

Sakit senggugut ni disebabkan pengecutan atau pergerakan kuat otot – otot uterus. Beberapa kajian menunjukkan gen merupakan faktor utama. Gen membuatkan seseorang mengalami tahap senggugut yang berlainan. Faktor lain seperti diet dan suasana persekitaran juga memainkan peranan. Diet yang berlemak, rendah protein dan rendah serat boleh meninggikan risiko untuk individu mengalami senggugut. Pengambilan gula yang banyak, alkohol serta kopi semasa period turut menyebabkan senggugut. Wanita yang merokok lebih berisiko berbanding yang tidak merokok. Rehat yang tidak mencukupi dan tekanan yang tinggi di tempat kerja dan sekolah boleh mengganggu keseimbangan bahan kimia dalam badan dan seterusnya mengakibatkan senggugut.

Jadi, sebenarnya senggugut boleh dicegah atau setidak – tidaknya boleh mengurangkan kesakitan dan ketidakselesaan dengan mengamalkan gaya hidup sihat.

Ada beberapa tips yang boleh kita amalkan untuk mengurangkan rasa sakit semasa  period cara semulajadi tanpa perlu ambil ponstant atau pain killer. Walaupun tak hilang sepenuhnya tapi dapat juga mengurangkan sakit senggugut. Antara tips yang boleh kita amalkan ialah:

Perbaiki diet – Jangan cuba untuk hilangkan berat badan secara drastik. Makan makanan yang mengandungi banyak protein dan tinggi kandungan seratnya. Makan banyak sayur – sayuran, kekacang, ikan salmon dan parsli.
Variasikan pilihan minuman – Banyakkan minum jus buah -buahan. Ia lebih enak dan sihat berbanding makan aiskrim atau minuman berkarbonat. Elakkan teh, kopi dan minuman beralkohol beberapa hari sebelum period.
Ambil lemak yang berkualiti – Ya! Banyakkan makan salmon dan tuna. Ia mengandungi lemak asid omega 3 yang tinggi dan boleh mengurangkan sakit senggugut.
Kekal aktif – Teruskan aktiviti harian dan kekal cergas semasa anda didatangi period. Joging dan berjalan bersiar – siar juga membantu. Bersenam telah terbukti dapat mengurangkan sakit senggugut.
Tuam perut – Dapatkan tuala dan rendam di dalam air suam. Perah tuala dan letakkan tuala di atas bahagian yang sakit. Lakukan sehingga kesakitan reda.
Tarik nafas dalam – dalam, baring dan tidur – Tidur bukan saja dapat merehatkan badan malah dapat merehatkan fikiran daripada memikirkan rasa sakit
Ambil vitamin tambahan – Atasi masalah anda dengan supplemen 😀
Inginkan supplemen bagi mengatasi masalah anda?
#1: B Complex
Lengkap dengan 8 kumpulan B termasuk asid folik yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus dan emosi lebih stabil. Kekurangan vitamin B meningkatkan paras estrogen dan kesan PMS.
B complex
#2: GLA Complex
Supplemen favourite ramai wanita untuk memelihara kesihatan sepanjang kitaran haid setiap bulan. GLA merupakan sejenis asid lemak Omega 6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin – bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawal atur proses badan yang normal. Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid lemak Omega 6. Ia mengandungi vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel. Ia juga menggalakkan kesihatan semasa kitaran haid.
GLA complex
#3: Ostematrix
Menolong mengurangkan simptom – simptom senggugut seperti perut kembung, kekejangan, mudah meradang dan kemurungan. Membekalkan 1,000 mg (100% DV) unsur kalsium daripada sumber – sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semula jadi, 400mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya, 400 IU (100% DV) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium.
ostematrix
Lepas saya amalkan Shaklee ni, saya bebas bergerak ke sana sini semasa period. Kalau dulu first day period mesti sakit dan berehat sepanjang hari. Tapi sekarang steady je. Kalau period masa hari bekerja dan kebetulan pergi outstation takde lah risau sangat..
Uih, nak diskaun?
Boleh, no problem.
Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.
Terus dapat harga ahli kalau daftar jadi ahli 😀
Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Cara Order
Daftar Ahli Shaklee sekarang
shaklee feel the difference
 

Tips Susu Melimpah-Ruah Dengan Set Breastfeeding Shaklee

Assalamualaikum everyone!

milk storing guide

“Dapat lebih 700oz stok EBM sebelum masuk kerja, totally awesome! – Puan Nurul”

“Sebulan saje berat dah jadi macam before pregnant dan susu memang banyak – Puan Wawa”

“Alhamdulillah badan segar sepanjang hari dan tak rasa pening-pening lagi – Puan Syaz”

Ini semua antara testimoni dari pelanggan kami. Jangan peningkan kepala dan buang masa. Cuba set superb dari Shaklee ini dan anda akan rasa:

  • Susu menjadi lebih pekat. Jadi bayi cepat kenyang dan tidak meragam
  • Susu melimpah sampai basah baju
  • Stok EBM yang banyak sebelum mula bekerja
  • Seisi perahan efektif. Boleh mencapai lebih 20oz satu sesi 😀
  • Turun berat badan dengan cepat dan sihat
  • Badan lebih bertenaga dan rasa cergas
  • Rahim kecut dengan cepat
  • Kulit bayi anda dan bayi cantik. Stretch mark cepat hilang
  • Tidak stress dan rasa tenang sepanjang berpantang
  • Luka bersalin (normal atau CSec) cepat sembuh

Cemana ek nak tambah susu? Saya akan interview dulu, dah buat ke belum perkara asas untuk menjayakan penyusuan? Sebelum tu, kita kena tahu beberapa perkara asas dalam penyusuan susu ibu. Lepas tu baru saya akan suggest. Set Breastfeeding Shaklee ni hanya melengkapkan salah satu perkara asas dalam penyusuan, ia bukan magic potion – tak buat apa-apa, tak pam, kurang minum air tapi susu terus memancut. Tak! Ia tidak melawan fitrah alam. Tapi ia membantu ibu menyusukan anak dengan lebih selesa dan merangsang penghasilan susu yang lebih berkualiti.

Cabaran yang sering dihadapi ibu menyusu termasuklah:

  1. Production susu drop walaupun dah buat semua perkara asas
  2. Letih yang amat. Sampai ke tahap eeeee rasa nak bagi susu formula je lah. Haha
  3. Hubungan dengan suami makin dingin
  4. Lenguh-lenguh badan dsb.

Set Breastfeeding Shaklee mengandungi beberapa supplement asas breastfeeding. Boleh ambil semua untuk kesan yang marvellous. Atau pilih-pilih nak mana satu 🙂

#1: ESP

Kelebihan ESP boleh klik di sini. ESP ni membuatkan kita tak rasa letih, sentiasa bertenaga sepanjang hari dan merupakan salah satu MILK BOOSTER sebab ianya melengkapkan salah satu komponen utama susu ibu, iaitu protein.

#2: Vitalea

Nak tahu kenapa susu kita drop? Ini merupakan tanda badan kita sedang kekurangan nutrisi. Apa kaitannya? Contoh ye, bila kita kurang makan dalam sehari, contohnya kita puasa lah katakan. Adakah kita akan lembik, atau bertenaga sepanjang hari? Ni bila kita disekat untuk makan, sah-sah lah kita akan lembik sepanjang hari kan?

Macam tu jugaklah badan kita. Bila badan kurang nutrisi, organ-organ dan sistem-sistem dalam tubuh yang bekerja untuk menghasilkan susu ibu menjadi lembik dan production pun menurun. Kat sini lah Vitalea membantu.

Vitalea ni nama lain bagi multivitamin. Ia mengandungi 28 jenis vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh. Jadi kalau mak – mak yang selalu makan luar, kita pun tak sure cukup tak nutrisi seharian kita sebab ye lah, makanan pun bergoreng, minyak orang kedai dah guna reuse berapa kali, semua nutrisi hilang semasa penyediaan makanan, maka mak – mak ni dicadangkan sangat untuk ambil Vitalea.

Lagi satu, Vitalea ni memang power sebagai ENERGY BOOSTER. Betul power. Tapi kena ambil 2 bijik lah sehari. Sebijik je tak jalan. Ikut cadangan kat botol vitamin tu.

#3: B Complex

Tahukah anda orang perempuan ni nak tak nak memang kerap bermain dengan emosi. Kalau period lah senang nampak, nampak beremosi sungguh. Sikit-sikit nak marah, ada je yang tak kena. Dan bila emosi ni tak terkawal, production susu lah yang akan terjejas. Kalau si ibu sering stress dengan urusan pejabat, urusan maid atau pengasuh, atau apa – apa urusanlah.. yang keyword nya STRESS, maka susu pun susah nak flow dengan lancar. Dan inilah salah satu punca kenapa susu mula down.

Kat sinilah pengambilan B Complex memainkan peranan. Yelah, nak de-stress kat tepi tasik sah-sah takde masa. B Complex merangsang penghasilan serotonin kat otak. Hormon serotonin ni nama lain dia adalah hormon happy. Jadi bila ada banyak hormon happy, ibu happy, milk production pun bertambah lancar.

#4: Vitamin C

Tahukah anda masa kita menyusukan anak, boleh jadi kelenjar susu kita tercedera. Lebih – lebih lagi dengan gabungan keadaan yang kita stress. Bila kelenjar susu luka, tu pasal milk production boleh jadi low. Jadi vitamin C kat sini berperanan sebagai melindungi kecederaan kelenjar susu. Dalam vitamin C ada sedikit unsur collagen. Collagen dalam vitamin C ni lah yang akan tolong seal kan luka jika luka terjadi.

#5: Alfalfa

Alfalfa ni memang takyah sebut semua ibu pun tahu Alfalfa ni salah satu MILK BOOSTER. Biasa yang famous dengan milk booster ni samada fenugreek atau alfalfa. Lagi yang best tentang alfalfa yang saya suka sangat! Alfalfa ni semacam pengganti kacip fatimah 😛 Kenapa? Ia menghilangkan keputihan dan mengetatkan bahagian faraj, jadi ala-ala anak dara gitew 😀 Jadi ibu – ibu yang perasan hubungan dengan suami makin dingin, saya cadangkan cuba ambil ESP, Vitalea dan Alfalfa. Gabungan ENERGY BOOSTER dan vitamin wanita 😛

Kalau untuk ibu dalam pantang, kita suggest Alfalfa sebagai pelawas. Dose dia berbeza sikit kalau tak nak melawas. Kalau untuk ibu preggy, kita suggest amalkan alfalfa di akhir kehamilan untuk elak anak jaundis dan memastikan tak tumpah darah semasa bersalin nanti.

#6: Ostematrix

Nama lain bagi Ostematrix ni ialah kalsium. Dan siapa tak tahu? Kalsium adalah komponen utama dalam susu ibu. Kalau sebut susu je, mesti kita boleh relate dengan kalsium kan? Kalau takde unsur kalsium, tak jadilah dia susu. Ostematrix ni salah satu milk booster.

Lebih – lebih lagi bila susu mula merudum semasa period. Kat sini lah Ostematrix memainkan peranan penting. Sebab apa? Tubuh kita kehilangan banyak darah. Kalsium akan membantu replenish darah yang hilang sebab memang salah satu fungsi kalsium adalah membantu penghasilan darah. Kalau ibu hamil, kita akan tekankan pengambilan kalsium, salah satunya untuk elak risiko tumpah darah semasa bersalin, ia membantu blood clot dengan baik.

Ostematrix juga membantu mengatasi rasa lenguh – lenguh badan ibu menyusu, sebab ia mengandungi kalsium yang padatkan tulang dengan kalsium. Ye lah, bila menyusukan anak, tubuh kita akan hasilkan susu menggunakan kalsium dalam badan. Bila jarang minum susu atau makan sayur segar, tubuh kekurangan kalsium, dan tubuh kita akan ambil kalsium dari tulang, gigi etc. Sebab tu kalau perasan ibu menyusu ni cepat letih, cepat sengal – sengal badan. Kat sini lah Ostematrix membantu.

#7: Omega Guard

Omega Guard ni adalah minyak ikan yang dihasilkan oleh Shaklee. Untuk baby baru lahir, kita tak bagi apa – apa makanan kecuali susu ibu. Hatta air kosong sekalipun. Walaupun minyak ikan Shaklee sangat bagus untuk imunisasi bayi dan perkembangan otak si manja, kita tak cadangkan untuk bagi direct kepada baby. Tapi secara alternatif, ibu menyusu boleh ambil Omega Guard ni dan salurkan khasiat kepada bayi.

Omega Guard ni sangat bagus untuk imunisasi anak dan mengurangkan radang eczema jika bayi anda ada masalah eczema. Ada orang tanya, apa beza Vitamin C dan Omega Guard untuk imunisasi bayi? Saya boleh bagi analogi – Omega Guard ni lebih cepat merawat berbanding Vitamin C. Omega Guard ni ibarat kapal terbang, Vitamin C ibarat berbasikal ^_^

Anda ibu menyusu yang prihatin terhadap kesihatan tubuh semasa menyusukan anak? Jom amalkan Set Breastfeeding Shaklee. Memang best!! Saya turut menyediakan beberapa pakej Set Breastfeeding Shaklee yang boleh disesuaikan dengan bajet anda.

Hubungi saya sekarang!

Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106

Ingin mendapatkan harga ahli? Mestilah!

Pelarasan harga dari Shaklee telah menetapkan harga ahli untuk berdaftar sahaja.

Terdapat pelbagai kelebihan menjadi Ahli Shaklee.

Jangan tunggu lagi, mendaftarlah dengan segera kerana yuran SEUMUR HIDUP hanya sebanyak RM65 (tambahan RM10 untuk kos pengeposan kit ahli ke semenanjung Malaysia dan RM20 untuk pengeposan ke Sabah, Sarawak dan WP Labuan)

Klik sini untuk mendaftar pada hari ini: Jadi Ahli Shaklee

Cara Order Daftar Ahli Shaklee sekarang

 

shaklee feel the difference

 

 

 

 

 

Vitamin Shaklee – Masalah Resdung

Assalamualaikum everyone!

Label Empowering You!

 sneezing sinus

Penyakit Resdung adalah antara penyakit yang sering menjadi masalah kepada ramai orang di Malaysia. Pelbagai rawatan telah dicuba untuk atasi masalah penyakit resdung ini seperti facial resdung, berlilin dan rawatan alternative terbaru adalah kaedah berbekam. Tak tahan pedih dan sakit dengan rawatan alternative? Berita baik untuk mereka yang mempunyai athma, resdung (Sinus), alergi (allergy), gegata (Hives) dan sakit kulit (Eczema). Set Resdung Shaklee disyorkan bagi membantu mengatasi masalah yang menghantui anda selama ini. Tak perlu lagi risau sakit atau pedih untuk menjalani rawatan alternative. Dalam istilah perubatan, penyakit resdung dikenali dengan nama Sinusitis. Masyarakat secara amnya beranggapan penyakit ini adalah penyakit yang tidak berbahaya walaupun hakikatnya jika dibiarkan berlarutan menjadi kronik ia boleh menyebabkan komplikasi kepada otak dan membawa maut!

Set Resdung Shaklee

Punca Penyakit Resdung

Selalunya, para pesakit resdung akan mengalami situasi seperti bersin dengan kerap, dengkuran luar biasa, batuk, gatal hidung, cepat letih, muka terasa sakit dan pening kepala pada waktu pagi. Bagi pesakit resdung yang kronik, resdung berisiko menyebabkan punca telinga menjadi pekak. Sebelum bercerita lebih lanjut tentang Set Resdung Shaklee, terlebih dahulu kita perlu tahu apa punca sebenarnya yang menjadi penyebab berlakunya penyakit resdung ini.

Dr. Mohamad Hamzah – Pakar Hidung, Telinga dan Tekak Hospital Pakar Perdana, menyatakan resdung adalah sejenis penyakit hidung yang berpunca daripada radang pada membran. Sinus pula merujuk kepada rongga dalam tulang muka yang dipenuhi mukosa. Rongga sinus yang tersumbat berisiko menyebabkan masalah kesihatan kerana bakteria dan kulat mudah membiak di dalamnya serta menghasilkan nanah. Resdung juga boleh berpunca disebabkan oleh rerambut halus silia dalam rongga sinus yang gagal menyempurnakan tugas untuk melancarkan aliran mucus.

Antara komplikasi penyakit resdung:

  • Jangkitan nanah di sekeliling kawasan mata
  • Jangkitan otak (meningitis)
  • Sakit tekak yang kronik
  • Jangkitan tulang muka
  • Memburukkan keadaan lelah
  • Berdengkur yang kronik
  • Jangkitan telinga dan tonsil, terutamanya kanak-kanak
  • Alahan hidung atau hidung sensitive
  • Selsema biasa yang melarat

Kebaikan Set Resdung Shaklee

Alfalfa Complex

alfalfa shaklee

  • Berfungsi mengurangkan tahap keradangan penyakit resdung (sinuisitis).
  • Ramuannya yang kaya dengan sumber klorofil dapat membantu mengurangkan tahap keradangan daripada alergi (allergy), gegata (hives) dan resdung (sinuisitis).
  • Namun begitu, mereka menghidap penyakit SLE tak digalakkan mengambil alfalfa sebagai suplemen.

B – Complex

b-complex shaklee

  • Kandungan B6 dalam B-Complex memainkan peranan penting untuk memulihara selaput lendir agar kekal sihat dan membantu penghasilan antibodi badan.
  • Bertindak sebagai anti-stress. Apabila resdung menyerang, B-Complex akan menjadi penstabil hormon dan penenang semulajadi bagi mengurangkan kesakitan di bahagian muka.
  • Membantu dalam membina protein dalam tubuh.

Vitamin C

vita-c shaklee

  • Berfungsi sebagai antioksida yang unggul dalam meningkatkan antibodi dan daya tahan (imunisasi) seseorang menghadapi serangan penyakit.
  • Mempercepat proses penyembuhan tisu tubuh.
  • Vitamin C memastikan proses pemuliharaan dan proses metabolism dalam tubuh berfungsi dengan baik dan sempurna.

Cara pengambilan:

  • B – Complex: 1 biji sehari (selepas makan).
  • Vitamin C: 2 biji sehari. 1 biji pagi, 1 biji malam (selepas makan).
  • Alfalfa: 4 biji sehari. 2 biji pagi, 2 biji malam (selepas makan).

Anda juga boleh mencuba sendiri DIY masker shaklee. Mudah sangat dan cara cepat untuk mengurangkan gatal-gatal di muka.

Jangan berlengah untuk mencuba Set Resdung Shaklee bagi merawat masalah resdung anda. Produk Shaklee adalah produk semulajadi dan bebas dadah. Dapatkan Set Resdung Shaklee  sekarang dengan harga RM198 sahaja untuk stok 3 – 4 bulan penggunaan. Kalau nak diskaun sebanyak 20% baik anda daftar sebagai ahli Shaklee. Bukan sahaja dapat harga ahli, malah lebih dari itu. Tak payah bazir duit dan tenaga untuk survey harga lagi.

Hubungi saya sekarang untuk mendapatkan Set Resdung Shaklee dan Daftar Ahli. Sudah tentu guide cara makan vitamin secara eksklusif untuk customer saya sahaja.

“Heal your sinus, Heal your life”

Thank you for reading!

♥ Add/PM FB: Fatin Hamizah
♥ Whatsapp/SMS: 012-2831538
♥ Fanpage: Vitamin Street
shaklee feel the difference

Khasiat SET BERSALIN SHAKLEE: Ibu Lebih Segar dan Bertenaga

Salam everyone!

Ibu-ibu hamil pasti sedang tercari-cari set bersalin yang sesuai untuk anda semasa tempoh berpantang nanti kan? Pastinya pening kepala kerana banyak betul set bersalin di pasaran sekarang.

Ibu yang menyusu lebih-lebih lagi, pasti cerewet sikit pilih set bersalin, maklumlah takut-takut memberi kesan kepada anak yang menyusu. Ataupun lebih menakutkan, set bersalin yang mengeringkan susu! Pastinya itu sesuatu yang tidak diingini oleh ibu-ibu yang baru bersalin dan berhasrat menyusukan bayinya.

Ibu pasti tak rasa risau lagi dengan pilihan terbaik yang ada kini. Ini memang epic, dan menjadi trend ibu-ibu menyusu sekarang memilih Set Bersalin Shaklee.

Supplement Shaklee adalah Halal dan diiktiraf JAKIM, mendapat kelulusan KKM, 100% semulajadi dan insyaAllah berkesan.

Set bersalin ini dilengkapi dengan vitamin dan mineral yang penting untuk ibu-ibu baru bersalin.

set bersalin shaklee

Vita-Lea: Multivitamin dengan semua keperluan nutrisi terutama zat besi yang membantu ibu lepas bersalin yang banyak kehilangan darah semasa proses bersalin dan pemulihan.
B-Complex: Mengurangkan sindrom ‘baby blues’ untuk ibu berpantang. Mencegah anemia, meredakan masalah penghadaman, juga membantu melicinkan kulit.
Vita-C: Vitamin C dengan flavonoids yang penting untuk penyembuhan tisu serta membantu membanyakkan susu ibu.
Zinc: Mempercepatkan pemulihan luka dalaman dan luaran dan membantu proses pengecutan rahim.
Ostematrix: Membantu penyusuan dan mengelakkan sembelit.
ESP: Protein non-GMO yang memberikan tenaga segera kepada ibu menyusu dan merupakan ‘milk booster’ hebat. Membantu melicinkan kulit dan mencegah insomnia dan tekanan dikalangan ibu yang berpantang.

Jom kita tengok apa kata pengguna yang berpuas hati dengan set ini:

testi sharina

Pastinya anda pun ingin merasai pengalaman seperti ini kan. Lebih-lebih lagi jika anda berpantang sendiri..

Untuk mendapatkan produk ini, anda boleh hubungi saya dengan:

♥ Add/PM FB: Fatin Hamizah
♥ Shaklee ID: 888106
♥ Whatsapp/SMS: 012-2831538
♥ Fanpage: Vitamin Street
♥ COD Area: Uptown Damansara, TTDI, Sri Damansara, Damansara Damai