KESAN SET KEHAMILAN SHAKLEE | Mengelak Risiko Jaundice, Allergik, Tumpah Darah & Banyak Lagi

Assalamualaikum dear readers!

Yes! Hamil akhirnya! Bila sudah sah hamil maka bermulalah episod baru dalam kehidupan seorang wanita. Dapat rasakan perut yang semakin membesar, malah dapat merasakan pergerakan bayi dalam perut. Indahnya saat itu..

Si ibu pun mula lah sibuk mencari vitamin dan makanan yang bagus untuk kesihatan diri dan bayi dalam kandungan. Kalau pergi hospital, doktor akan prescribe kita dengan beberapa vitamin kehamilan. Obimin lah, kalsium lah, asid folik lah. Mencabar nya.. tapi excited!

Tercari-cari vitamin terbaik semasa hamil? Siapa tak nak yang terbaik, tambah lagi kalau ada yang semulajadi, pasti nak pilih yang semulajadi kan. Sama lah jugak macam beli sayur, kita pasti pilih sayur organik berbanding sayur biasa jika kita tahu kepentingannya. Kali ni saya nak kongsikan kenapa pentingnya Set Kehamilan Shaklee bagi ibu hamil.

1. Menghilangkan Loya Morning Sickness

set kehamilan shaklee elak morning sickness

Vitamin B6 dan Vitamin B12 membantu melegakan morning sickness. Selain Vitamin B-Complex, supplement Peppermint Ginger turut membantu menghilangkan loya morning sickness.

Vitamin B-Complex turut mengandungi Vitamin B9 yang dikenali sebagai Folic Acid. Folic Acid sangat penting  untuk mengelakkan kecacatan tulang belakang bayi. Sangat penting di ambil pada awal trimester sebab masa ni lah tulang belakang bayi sedang terbentuk. Vitamin B-Complex Shaklee lengkap dengan unsur B1 hingga B12, maknanya lengkap dengan Folic Acid lah. Kalau ambil Shaklee, dah tak perlu ambil folic acid hospital.

2. Meningkatkan Bilangan HB Darah

set kehamilan shaklee naikkan blood hb vitalea

Anda berasa letih, sakit, terganggu atau lemah semasa awal kehamilan? Jangan abaikan gejala ini dengan menganggapnya sesuatu yang normal semasa hamil. Masa ni placenta mula terbentuk. Asalnya tubuh kita just supply darah untuk kita sorang, tapi kali ni nak kena supply untuk kita si ibu dan placenta serta baby yang baru terbentuk.

Bilangan HB darah berkurang bila kurang makan makanan berzat besi seperti daging atau sayur. Kat sini lah Vitalea Iron Formulated boleh membantu. Rata-rata pengalaman kenalan, dari HB 8 boleh naik hingga HB 13! Alhamdulillah

3. Blood Clot (elak tumpah darah lepas bersalin)

set kehamilan shaklee elak tumpah darah

Tahukah anda, pengambilan vitamin yang betul membantu mengelakkan risiko tumpah darah selepas bersalin. Vitamin tersebut adalah Calcium. Shaklee offer Ostematrix sebagai sumber Calcium. Ada kan ibu hamil yang rasa tak lalu nak minum susu atau makan sayur sebagai sumber calcium. Jadi, boleh lah amalkan Ostematrix hingga ke saat bersalin.

Istimewanya Ostematrix ni, ia dilengkapi dengan agen penyerap Calcium, iaitu Magnesium dan Vitamin D. Agen penyerap ni membantu tubuh kita serap Calcium. Tubuh kita sukar serap calcium tanpa agen penyerap.

Selain Ostematrix, Alfalfa turut membantu blood clot. Ibu hamil yang nak ambil Alfalfa, dinasihatkan jangan ambil pada awal kehamilan. Ambil Alfalfa pada akhir kehamilan, dah nak dekat due sebab Alfalfa ni herba. Alfalfa ni boleh merangsang pengecutan rahim anda.

set-kehamilan-shaklee4. Elak Jaundice

set kehamilan shaklee elak jaundice

Alfalfa terbukti dapat mengelakkan jaundice berdasarkan pengalaman beberapa kenalan. Bahkan rakyat amerika sendiri dah lama praktikkan amalan ni. Namun hati-hati, disebabkan Alfalfa ni boleh merangsang pengecutan rahim anda, ibu yang nak ambil hanya boleh ambil di akhir kehamilan, macam dalam bulan ke-8. Dan tak boleh lebih dari sebiji.

Tapi nanti kalau lepas bersalin boleh lah amalkan maksimum 10 biji sehari. Alfalfa membantu ibu berpantang untuk melawas dan merangsang penghasilan susu ibu.

5. Mengelakkan risiko pre-eclampsia (tekanan darah tinggi sewaktu kehamilan)

set kehamilan shaklee elak darah tinggi

Biasanya pre-eclampsia (tekanan darah tinggi sewaktu kehamilan) ni dikesan pada akhir kehamilan. Kalau anda pernah alami sejarah tekanan darah tinggi, anda perlu ambil berat pengambilan protein yang cukup semasa hamil. Start ambil protein sebaik sahaja anda disahkan hamil.

Untuk protein, anda boleh dapatkan Energy Soy Protein (ESP), sumber protein terbaik kerana ia bebas lemak, bebas kolesterol dan tulen.

6. Mengurangkan risiko anak menghidap allergik

set kehamilan shaklee elak allergik

Info penting, kalau anda atau pasangan kedua-duanya ada allergik, contohnya Eczema, kita boleh usahakan supaya baby tak dapat allergik. Dengan pengambilan vitamin minyak ikan. Anda boleh dapatkan Omega Guard sebagai sumber minyak ikan. Omega Guard ni banyak kelebihannya termasuk lah membantu perkembangan otak bayi, perkembangan visual bayi, melembutkan bahagian vagina (kasi bukaan lembut semasa nak bersalin), disebabkan kandungan asid lemak-3.

Omega Guard ni istimewa berbanding minyak ikan lain sebab kandungan DHA dan EPA nya paling tinggi antara semua brand. Dan ia BUKAN dibuat dari hati ikan (cod liver). Hati ikan ni penuh toksik. Shaklee memilih minyak ikan Omega Guard dari ikan sebenar, bukan hati ikan.

7. Mengelakkan risiko anak kurang sempurna fizikal atau organ

Moga anak yang dilahirkan tak cacat pancaindera dan semua organ termasuk jantung, paru-paru, etc semua sempurna. Kat sini lah pentingnya pengambilan protein.

Kenapa protein penting?

Protein merupakan asas pembinaan sel dalam tubuh. Mula-mula sel terbentuk, kemudian membentuk tisu, kemudian organ, kemudian sistem, kemudian tubuh terbentuk sempurna.

Sel > Tisu > Organ > Sistem > Tubuh

Anda boleh dapatkan Energy Soy Protein (ESP) sebagai sumber protein. Pengambilan calcium juga penting sebab calcium membantu pembentukan darah, dan sistem kardiovaskular bayi. Calcium Shaklee adalah Ostematrix tadi.

Tak sabar nak beli Set Kehamilan Shaklee?

Pembelian Set Kehamilan Shaklee di sini >>> Saya nak beli Set Kehamilan Shaklee

Hanya beli secara online dan pihak Shaklee akan menghantar terus produk ke rumah anda.

Anda mahu jadi ahli Shaklee dan nikmati potongan hebat 15% – 20%?
Anda ingin mengetahui cara daftar Shaklee?
Mudah sahaja hanya klik di sini:

CARA MUDAH & CEPAT JADI AHLI SHAKLEE

CARA JADI AHLI SHAKLEE SECARA PERCUMA

Boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau konsultasi 🙂

Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106

Saya adalah wakil Sah Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

Kelebihan Vitamin C | Tips Kecutkan Jerawat

Assalamualaikum dear readers!

Teringat dulu masa zaman high school, jerawat suka sangat datang. Besar pulak tuh.

Jerawat adalah sangat memburukkan pandangan, haha. Di samping sakit, berdenyut jugaklah. Tangan ni gatal je nak pecahkan. Tapi kalau pecah nanti merebak kat tempat lain. Kalau dah berjerawat sampai bernanah tu, elok sangatlah amalkan.

Tambah lagi kalau ia muncul pada saat yang tidak rela. OMG! Masa hari bahagia untuk persandingan lah dia datang kaaan, tak ke spoil je kalau ada jerawat masa tuh. Tak dapatlah nak bergaya ayu dan spoil the feeling untuk tampil cantik menawan pada hari bahagia atau hari penting tuh.

Set Kecantikan ShakleeMak aih, jerawat ke kawah ni? Mimpi ngeri kan? Itu bab pengantin yang menunggu hari bahagia. Tapi bagi yang bukan pengantin pun mesti tak suka lah ada jerawat ni kan. Kadang kalau jerawat biasa takpe tapi kalau jenis jerawat batu tu tak ke seram?

Saya nak bagi tips yang sangat mudah. Jadi tak perlu lagi risau kalau jerawat tiba-tiba muncul. Pastinya hanya dengan menggunakan Vitamin C sahaja. Kelebihan Vitamin C memang banyak tapi selalunya ia sinonim dengan kecantikan kan?

Tips saya kalau nak cepat kecutkan jerawat, buat cara ni. Saya selalu telan sebiji Vitamin C begitu saje. Tapi kalau masa ada jerawat, saya akan patahkan dua, supaya ia bertindak dengan lebih cepat. Kerana Vitamin C shaklee ni adalah sustained release iaitu Vitamin C dilepaskan secara perlahan-lahan dalam badan. Pentingnya jenis sustained release ni sebab Vitamin C dalam badan sangat cepat musnah, maka badan susah untuk simpan Vitamin C. So, kalau kita amalkan Vitamin C Sustained Release maka dapat membantu bekalan Vitamin C yang berterusan dalam badan kita.

Rawat Jerawat Dengan Shaklee

Cubalah, patahkan Vitamin C ni ambil sebiji sebelum tidur. Nescaya cepat je kering keesokkan harinya. Kulit pun rasa mulus je. Saya dah cuba, anda bila lagi? Kalau nak lagi berkesan, buat Masker Vitamin C. Memang menarik tertarik kau memang de bomb! 😀

PELABURAN anda untuk dapatkan Vitamin C Shaklee ini cuma RM92.50 sahaja untuk 180 biji dan tahan selama 6 bulan! 😀

Klik di sini untuk baca lebih lanjut tentang Vitamin C Shaklee.

Saya Nak Kecutkan Jerawat Dengan Vitamin C Shaklee! Jom buat order sekarang..

Order Vitamin Online

Coppp!!!

Anda mahu jadi ahli shaklee dan nak tahu cara daftar shaklee? Mudah je, hanya klik following link:

CARA MUDAH & CEPAT JADI AHLI SHAKLEE

CARA JADI AHLI SHAKLEE SECARA PERCUMA

Jika ada sebarang pertanyaan atau konsultasi, hubungi saya sekarang 🙂

Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Saya adalah wakil Sah Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

shaklee feel the difference

Memulihkan Masalah Nipple Luka atau Nipple Crack Bagi Ibu Menyusu

Assalamualaikum Dear Readers!

Untuk ibu-ibu yang menyusu pasti tertarik dengan tajuk ini kan. Boleh dikatakan kebanyakan ibu menyusu pasti pernah menghadapi masalah nipple luka. Bukan sekali malah ada yang berkali-kali mengalami masalah sebegini. Apabila berdepan dengan masalah ini memang sukar nak digambarkan, pedih dan seksa. Tambahan kena pula menyusu anak, memang menjerit. Tapi demi anak semuanya para ibu akan lalui.

Sebenarnya nipple luka yang senang crack atau luka adalah disebabkan kulit yang kering dan masalah salah latch. Jadi si ibu perlu mencari jalan bagaimana nak mengatasi masalah-masalah tersebut.

Pastikan ibu – ibu menyusu dengan posisi yang betul dan latch yang betul.

Breastfeeding_CorrectLatch-On Vitamin ERakan sekerja saya pernah bertanya SHAKLEE ada ubat untuk puting luka tak?

Tentulah ada!

Bagi ibu yang menghadapi masalah puting luka, anda boleh mengamalkan vitamin seperti berikut:

Zinc mempercepatkan pemulihan luka dalaman dan luaran.

Vitamin E merupakan vitamin antioksidan yang larut dalam lemak yang juga merupakan vitamin awet muda. Kulit nampak lebih muda dan lembap.

Vitamin C merupakan vitamin antioksidan yang larut dalam air dimana ia membantu memperbaiki sistem pendarahan. Kekurangan vitamin C adalah penyebab luka lambat pulih.

Set Nipple Crack Shaklee2 Tips Untuk Cepat Baikkan Nipple Yang Luka:

  • Ambil sebiji vitamin E dan pecahkan. Sapukan Vitamin E di kawasan nipple yang luka.
  • Hancurkan zinc dan taburkan di atas tempat luka.

Selamat Mencuba!

Hubungi saya untuk dapatkan Vitamin E, Vitamin C dan Zinc bagi keperluan ibu-ibu menyusu. Dan sangat sesuai diambil semasa berpantang kerana dapat membantu mempercepatkan luka bersalin. Malah zinc dapat membantu ibu-ibu untuk mengatasi masalah rambut gugur yang sering dialami kebanyakan ibu setelah bersalin.

Terima kasih kerana membaca dan jangan lupa hubungi nombor dibawah untuk dapatkan Set Nipple Crack Shaklee.

Saya Nak Dapatkan Set Nipple Crack Shaklee!

Nak diskaun?
Boleh, no problem.
Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.
Atau beli 6 botol FREE 1 botol Vitamin E, anda boleh dapatkan keahlian Shaklee secara percuma sempena Promo Jun 2014 sahaja!
Anda akan terus dapat menikmati harga ahli dan point terus masuk bawah ID anda 😀
Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Saya adalah wakil Sah Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

 

Cara Order

  Daftar Ahli Shaklee sekarang

 

shaklee feel the difference

Vitamin Yang TIDAK BOLEH & Vitamin Yang PENTING Diambil Oleh Ibu Hamil/Semasa Mengandung

Assalamualaikum Dear Readers!

Kali ini saya ingin berkongsi tentang vitamin-vitamin yang tidak digalakkan ambil semasa hamil. Walaupun Shaklee merupakan supplement atau makanan tambahan, namun untuk memastikan anda dan kandungan anda selamat, maka anda perlu alert beberapa jenis vitamin dan kandungan vitamin yang tidak sesuai diambil semasa hamil. Nak tak nak anda harus bersabar sehingga selepas kelahiran untuk mengambil vitamin-vitamin tersebut..

Dearest Ibu Hamil,

Set Kehamilan SHaklee

 

Sila elakkan diri anda daripada mengambil vitamin-vitamin seperti di bawah:

  • Alfalfa Complex
  • DTX Complex
  • Collagen Powder
  • Carotomax
  • Garlic Complex
  • Herb-Lax
  • Vitamin E Complex
  • GLA Complex
  • Vivix
  • Cinch

*Pengecualian untuk teruskan pengambilan hanya jika anda mendapat saranan doktor.

Kenapa Ibu Hamil Tak Boleh Ambil?

Cinch tak digalakkan ambil kerana ia sangat rendah kalori dan mungkin menjejaskan nurisi yang diperlukan bayi anda. Vitamin-vitamin yang tinggi antioksidan seperti Vitamin E, Vivix, GLA dan Carotomax tak digalakkan diambil di awal kandungan kerana dikhuatiri si ibu akan mengalami keguguran. Begitu juga dengan alfalfa yang boleh merangsang pengecutan rahim anda.

Biasanya pada awal kehamilan, antibodi si ibu menurun bagi memberi laluan untuk janin membesar dalam rahim ibunya. Pengambilan vitamin yang tinggi antioksida akan membantu meningkatkan sistem imun si ibu, seterusnya tubuh ibu akan melihat janin tadi sebagai “bendasing” yang perlu disingkir keluar lalu boleh memberi risiko keguguran pada janin tadi. Maka, vitamin yang tidak boleh diambil seharusnya dihentikan sebaik sahaja mengetahui si ibu telah hamil.

Oleh itu, sebelum anda membeli apa jua vitamin, pastikan konsultasi diberikan agar pengambilan vitamin memberi kesan kesihatan yang optimum.

Jadi, Apa Vitamin Yang Sesuai Untuk Ibu Hamil?

Ibu hamil digalakkan mengambil multivitamin dan vitamin yang tinggi zat besi, mengandungi asid folik yang cukup kerana ia penting untuk perkembangan bayi dan mengelakkan  kecacatan. Kalsium yang mencukupi Vitamin C dan minyak ikan. Sebahagian vitamin ini juga dikenali sebagai ‘hematinic vitamin’ sebagaimana yang dibekalkan oleh klinik-klinik dan hospital kerajaan. Namun, jika anda mempunyai bajet sendiri untuk vitamin pilihan anda, tidak salah untuk anda mencuba Set Kehamilan Shaklee.

Apakah Produk Set Kehamilan Shaklee?

Set Kehamilan-page-001Set Kehamilan Shaklee terbahagi kepada 2 kategori iaitu Set Kehamilan Trimester 1 dan Set Kehamilan Trimester 2 dan 3. Boleh baca dengan lebih lanjut di Khasiat Set Kehamilan Shaklee untuk mengetahui fungsi setiap vitamin yang dicadangkan.

Set Kehamilan Shaklee Trimester 1

  • Vitalea – Multivitamin dengan zat besi
  • B-Complex -Dengan asid folik
  • Vitamin C – Vitamin untuk mengurangkan risiko demam dan selsema semasa hamil
  • ESP – Memberi tenaga tambahan dan untuk kecantikan kulit semasa hamil serta kulit bayi yang sihat

Set Kehamilan Shaklee Trimester 2 dan 3

  • Vitamin – vitamin dalam Set Kehamilan Shaklee Trimester 1 
  • Ostematrix – Kalsium untuk menguatkan tulang anda bagi persediaan sebelum dan selepas kelahiran
  • Omega Guard – Minyak ikan yang mengandungi DHA dan EPA

Anda adalah apa yang anda makan, begitu juga dengan anak anda.. Jika anda mengamalkan pemakanan sihat yang mencukupi keperluan nutrisi ketika hamil adalah lebih baik. Set ini hanya membantu anda melengkapkan pengambilan nutrisi anda ketika hamil. Semoga anda mendapat yang terbaik sepanjang tempoh kehamilan anda 😀

Saya Nak Dapatkan Set Kehamilan Shaklee!

Harga

Harga sebotol Vitalea hanya RM88.75 sahaja untuk 120 tablet, stok 4 bulan!

Harga sebotol B-Complex hanya RM53.75 sahaja untuk 120 tablet, stok 4 bulan!

Harga sebotol Vitamin C hanya RM92.50 sahaja untuk 180 tablet dan tahan selama 6 bulan!

Harga ESP hanya RM150 sahaja untuk 850g dan tahan selama 2 – 3 bulan.

Harga sebotol Ostematrix hanya RM61 untuk 120 tablet dan tahan selama 1 bulan.

Harga sebotol Omega Guard hanya RM136 untuk 90 capsules dan tahan selama 3 bulan!

Nak diskaun?
Boleh, no problem.
Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.
Anda akan terus dapat menikmati harga ahli dan point terus masuk bawah ID anda 😀
Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Pengedar Sah Shaklee area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

Cara Order

  Daftar Ahli Shaklee sekarang

shaklee feel the difference

Punca & Tanda-Tanda Endrometriosis, Fibroid & Cyst

Assalamualaikum dear readers!

TANDA-TANDA ATAU GEJALA ENDROMETRIOSIS, FIBROID & CYST

#1. Gangguan Haid

Berlaku pendarahan yang banyak dan berpanjangan, berketul-ketul, atau terlalu sedikit. Setiap wanita terutama dalam lingkungan 40-an yang mengalami masalah gangguan haid, mestilah mendapatkan pemeriksaan dan rawatan dari doktor, khususnya doktor pakar sakit puan.

#2. Masalah Ketidaksuburan Atau Kemandulan

Fibroid juga boleh menimbulkan masalah ketidaksuburan atau kemandulan di kalangan wanita. Jadi, wanita yang lambat berkahwin atau setelah beberapa tahun kahwin tetapi masih tidak mendapat anak, perlulah mendapatkan pemeriksaan daripada doktor pakar untuk mengesan sama ada dia mengalami masalah ketumbuhan dalam rahim. Tidak semestinya semua wanita yang mengalami ketumbuhan fibroid tidak boleh mengandung kerana ramai juga wanita yang mempunyai fibroid masih boleh mengandung.

#3. Kerap Keguguran atau Bayi Songsang

Ketumbuhan yang terlalu besar akan menekan rahim lalu boleh menyebabkan risiko keguguran atau menimbulkan masalah pada kedudukan bayi. Sometimes ia boleh menyekat kelahiran bayi kerana ketumbuhan itu terlalu besar dan tidak membolehkan kepala bayi turun ke rongga pelvic. Wanita yang mengandung dengan fibroid kadangkala mengalami kesakitan kerana fibroid ini menjadi tegang dan tertekan.

#4. Kerap Kencing

Oleh kerana pundi air kencing terletak di sebelah rahim, maka jika ada ketumbuhan dalam rahim, pundi kencing akan tertekan. Akibatnya wanita itu akan menghadapi masalah kerap kencing. Tidak dapat menahan kencing apabila batuk atau bersin.

#5. Senggugut Yang Teruk

#6. Perut Buncit Yang Ketara atau Seperti Mengandung

Jika kita rasa terdapat tanda-tanda sedemikian, eloklah pergi berjumpa doktor untuk pemeriksaan lanjut.

GLA Shaklee endometriosis

PUNCA-PUNCA ENDOMETRIOSIS, FIBROID & CYST

❁ Ketidakseimbangan Hormon

Estrogen dan progesteron adalah 2 jenis hormon wanita. Biasanya, estrogen meningkat naik sejurus selepas haid dan paras progesteron pula meningkat selepas telur dikeluarkan, iaitu 2 minggu selepas keluar haid sehingga tempoh haid akan datang. Jika keadaan yang tidak seimbang, terutama jika terlalu banyak estrogen tetapi kandungan progesteron tidak mencukupi dalam badan seseorang, boleh menimbulkan pelbagai masalah seperti pendarahan yang tidak tentu masa, ketumbuhan fibroid pada rahim serta keadaan ketidaksuburan atau kemandulan.

Kandungan estrogen dan progesteron dikawal  oleh hormon yang dikeluarkan oleh kelenjar pituitari yang terletak dalam otak. Menurut Dr. Hamid, fungsi kilang pituitari ini mudah dipengaruhi oleh keadaan mental, emosi dan rohani seseorang. Jika ada gangguan pada tahap tersebut, maka rangkaian hormon yang mengawal pusingan dan mengawal paras estrogen dan progesteron boleh terganggu. Desakan dan tekanan hidup yang sering dialami oleh kebanyakan wanita bekerja juga akan mengganggu kawalan dan fungsi rangkaian hormon yang mengawal  pusingan haid seseorang. Oleh itu, keadaan seperti ketidaksuburan dan penyakit ketumbuhan pada rahim serta endometriosis sering berlaku di kalangan wanita moden yang bekerja.

❁ Pemakanan Yang Tidak Sihat

Diet atau pola pemakanan seseorang turut mempengaruhi badan seseorang. Wanita yang tidak menjaga pemakanan, terutamanya yang sering makan makanan segera, lebih berisiko tinggi untuk mendapat endriometriosis, fibroid atau cyst.

❁ Tekanan Hidup

Kehidupan wanita zaman sekarang ini sangat mencabar, menyebabkan sering tertekan fizikal dan mental. Mental yang tertekan boleh menyebabkan sistem pertahanan badan (imunisasi) menjadi lemah. Oleh sebab itu, pelbagai penyakit akan timbul termasuklah Endometriosis, Fibroid & Cyst.

Rawatan & Pencegahan Semulajadi Dengan Shaklee

Saya cadangkan agar mengambil supplement yang boleh mengatur keseimbangan hormon dan kaya antioksida untuk membantu mengecutkan ketumbuhan dan mencegah pembentukan radikal bebas yang menjadi punca utama kepada ketumbuhan dan kanser. Antaranya ialah:

♥ GLA Complex: Bertindak untuk kawal keseimbangan hormon Estrogen & Progesteron.

gla-complex

♥ Vivix: Meningkatkan imunisasi dan menghapus radikal bebas, memperbaiki DNA dan sel-sel badan.

vivix

♥ Vitamin C: Meningkatkan imunisasi dan menentang radikal bebas.

vita-c shaklee

Kalau dibiarkan dan anda sekadar tidak peduli, fibroid boleh bertukar menjadi barah atau kanser jika tidak diatasi pada peringkat awal.

Jom sihat secara semulajadi dengan Shaklee.

Harga

Harga sebotol GLA Complex hanya RM91.25 sahaja untuk 60 capsules, stok 1 bulan!

Harga sebotol Vitamin C hanya RM92.50 sahaja untuk 180 tablet dan tahan selama 6 bulan!

Harga sebotol Vivix hanya RM475 sahaja untuk 150ml dan tahan selama 2-3 bulan!

Nak diskaun?
Boleh, no problem.
Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.
Anda akan terus dapat menikmati harga ahli dan point terus masuk bawah ID anda 😀
Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Pengedar Sah Shaklee area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

 

Cara Order

 Daftar Ahli Shaklee sekarang

shaklee feel the difference

Apakah Cyst dan Fibroid? Kecutkan Cyst dan Fibroid Tanpa Pembedahan Dengan Shaklee

Assalamualaikum dear readers! Tahukah anda, cyst dan fibroid adalah penyakit yang sinonim dengan wanita kerana 75% wanita akan mengalaminya. Apa itu cyst dan fibroid? Kalau dibiarkan dan anda sekadar tidak peduli, fibroid boleh bertukar menjadi barah atau kanser jika tidak diatasi pada peringkat awal. Ada 2 cara untuk hilangkan cyst dan fibroid ni, iaitu dengan pembedahan atau pengambilan supplement. GLA Shaklee ovarian-cyst Apakah Cyst? Cyst adalah sejenis ketumbuhan dalam kilang ovary. Kenapa ia digelar cyst? Sebabnya ketumbuhan ini mesti mengandungi cecair/fluids, sama ada air, cecair bercampur protin, darah beku, darah haid, minyak dan lendir lemak. Ia boleh disertai dengan ketumbuhan daging yang mungkin sejenis kanser terdiri daripada rambut, cartilage, tulang dan lain-lain. Cyst ni adalah ketumbuhan biasa bukan kanser yang paling kerap dijumpai di dalam uterus. Most of the case, cyst ni lambat berkembang dan tidak menyebabkan apa-apa gejala. Cuma small percentage kes je yang betul-betul memerlukan rawatan perubatan. Tengok kat kedudukan  mana cyst ni membesar dalam rahim. Manakala fibroid terdiri daripada bahan berserat yang menyebabkan tumor. Fibroid juga dikenali sebagai ‘ketumbuhan fibroid’, ‘fibrolids’, ‘myomas’ atau hanya ‘fibroid’. Ia terdiri daripada kira-kira 0.04 inci (1 mm) kepada kira-kira 8 inci (20 cm) atau lebih. Apakah Punca Fibroid? Punca fibroid belum ditentukan, tetapi ada kaitan dengan pengeluaran estrogen dalam badan wanita. Tumor ini hanya seolah-olah terhasil semasa tahun-tahun reproduktif. Ia boleh tumbuh dengan cepat semasa mengandung apabila pengeluaran estrogen dan aliran darah meningkat dalam rahim. Tetapi biasanya tidak menyebabkan komplikasi. Jenis-jenis cyst fibroid ditentukan oleh di mana fibroid tumbuh dalam rahim: GLA Shaklee jenis fibroid Fibroid 1: Intramural Tumbuh di dinding rahim, jenis yang paling biasa. Boleh menyebabkan rahim bengkak dan kadang-kadang menonjol sama ada ke dalam atau di luar rahim. Fibroid 1: Submucosal Juga dikenali sebagai fibroid submucous, biasanya yang paling high possibility menyebabkan gejala-gejala yang ketara.  Fibroid ini dijumpai dalam lapisan uterus dan boleh berlanjutan hingga ke dalam rahim sendiri. Hasilnya, submucosal fibroid boleh menyebabkan pendarahan semasa haid. Fibroid 2: Subserosal Juga dipanggil fibroid subserous yang tumbuh di luar rahim. Fibroid ini selalunya memberi gejala yang paling minima, tetapi boleh berkembang menjadi sangat besar. Sesetengah fibroid subserosal menjadi begitu besar sehingga seorang wanita boleh kelihatan seperti mengandung enam bulan. Rawatan dan Pencegahan Semulajadi  Dengan Shaklee Dalam satu kajian, dipercayai dengan mengamalkan herba dan supplement dapat mengecutkan cyst dan fibroid ini dan seterusnya menghilangkannya tanpa pembedahan. Saya cadangkan agar mengambil supplement yang boleh mengatur keseimbangan hormone dan kaya antioksida untuk membantu mengecutkan ketumbuhan dan mencegah pembentukan radikal bebas yang menjadi punca utama kepada ketumbuhan dan kanser. Antaranya ialah: #1. GLA Complex: Bertindak untuk kawal keseimbangan hormon Estrogen & Progesteron. gla-complex #2. Vivix: Meningkatkan imunisasi dan menghapus radikal bebas, memperbaiki DNA dan sel-sel badan. vivix #3. Vitamin C: Meningkatkan imunisasi dan menentang radikal bebas. vita-c shaklee Oleh kerana penyakit berkaitan rahim ni boleh menjejaskan kesuburan serta boleh memberi kesan lebih besar seperti kanser, jadi marilah kita sama-sama mengambil berat tentang kesihatan kita. Mencegah adalah lebih baik dari merawat. Jom sihat secara semulajadi dengan Shaklee. Harga

Harga sebotol GLA Complex hanya RM91.25 sahaja untuk 60 capsules, stok 1 bulan!

Harga sebotol Vitamin C hanya RM92.50 sahaja untuk 180 tablet dan tahan selama 6 bulan!

Harga sebotol Vivix hanya RM475 sahaja untuk 150ml dan tahan selama 2-3 bulan!

Nak diskaun?
Boleh, no problem.
Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.
Anda akan terus dapat menikmati harga ahli dan point terus masuk bawah ID anda 😀
Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Pengedar Sah Shaklee area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

  Cara Order    Daftar Ahli Shaklee sekarang

 

 

shaklee feel the difference

Tips Susu Melimpah-Ruah Dengan Set Breastfeeding Shaklee

Assalamualaikum everyone!

milk storing guide

“Dapat lebih 700oz stok EBM sebelum masuk kerja, totally awesome! – Puan Nurul”

“Sebulan saje berat dah jadi macam before pregnant dan susu memang banyak – Puan Wawa”

“Alhamdulillah badan segar sepanjang hari dan tak rasa pening-pening lagi – Puan Syaz”

Ini semua antara testimoni dari pelanggan kami. Jangan peningkan kepala dan buang masa. Cuba set superb dari Shaklee ini dan anda akan rasa:

  • Susu menjadi lebih pekat. Jadi bayi cepat kenyang dan tidak meragam
  • Susu melimpah sampai basah baju
  • Stok EBM yang banyak sebelum mula bekerja
  • Seisi perahan efektif. Boleh mencapai lebih 20oz satu sesi 😀
  • Turun berat badan dengan cepat dan sihat
  • Badan lebih bertenaga dan rasa cergas
  • Rahim kecut dengan cepat
  • Kulit bayi anda dan bayi cantik. Stretch mark cepat hilang
  • Tidak stress dan rasa tenang sepanjang berpantang
  • Luka bersalin (normal atau CSec) cepat sembuh

Cemana ek nak tambah susu? Saya akan interview dulu, dah buat ke belum perkara asas untuk menjayakan penyusuan? Sebelum tu, kita kena tahu beberapa perkara asas dalam penyusuan susu ibu. Lepas tu baru saya akan suggest. Set Breastfeeding Shaklee ni hanya melengkapkan salah satu perkara asas dalam penyusuan, ia bukan magic potion – tak buat apa-apa, tak pam, kurang minum air tapi susu terus memancut. Tak! Ia tidak melawan fitrah alam. Tapi ia membantu ibu menyusukan anak dengan lebih selesa dan merangsang penghasilan susu yang lebih berkualiti.

Cabaran yang sering dihadapi ibu menyusu termasuklah:

  1. Production susu drop walaupun dah buat semua perkara asas
  2. Letih yang amat. Sampai ke tahap eeeee rasa nak bagi susu formula je lah. Haha
  3. Hubungan dengan suami makin dingin
  4. Lenguh-lenguh badan dsb.

Set Breastfeeding Shaklee mengandungi beberapa supplement asas breastfeeding. Boleh ambil semua untuk kesan yang marvellous. Atau pilih-pilih nak mana satu 🙂

#1: ESP

Kelebihan ESP boleh klik di sini. ESP ni membuatkan kita tak rasa letih, sentiasa bertenaga sepanjang hari dan merupakan salah satu MILK BOOSTER sebab ianya melengkapkan salah satu komponen utama susu ibu, iaitu protein.

#2: Vitalea

Nak tahu kenapa susu kita drop? Ini merupakan tanda badan kita sedang kekurangan nutrisi. Apa kaitannya? Contoh ye, bila kita kurang makan dalam sehari, contohnya kita puasa lah katakan. Adakah kita akan lembik, atau bertenaga sepanjang hari? Ni bila kita disekat untuk makan, sah-sah lah kita akan lembik sepanjang hari kan?

Macam tu jugaklah badan kita. Bila badan kurang nutrisi, organ-organ dan sistem-sistem dalam tubuh yang bekerja untuk menghasilkan susu ibu menjadi lembik dan production pun menurun. Kat sini lah Vitalea membantu.

Vitalea ni nama lain bagi multivitamin. Ia mengandungi 28 jenis vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh. Jadi kalau mak – mak yang selalu makan luar, kita pun tak sure cukup tak nutrisi seharian kita sebab ye lah, makanan pun bergoreng, minyak orang kedai dah guna reuse berapa kali, semua nutrisi hilang semasa penyediaan makanan, maka mak – mak ni dicadangkan sangat untuk ambil Vitalea.

Lagi satu, Vitalea ni memang power sebagai ENERGY BOOSTER. Betul power. Tapi kena ambil 2 bijik lah sehari. Sebijik je tak jalan. Ikut cadangan kat botol vitamin tu.

#3: B Complex

Tahukah anda orang perempuan ni nak tak nak memang kerap bermain dengan emosi. Kalau period lah senang nampak, nampak beremosi sungguh. Sikit-sikit nak marah, ada je yang tak kena. Dan bila emosi ni tak terkawal, production susu lah yang akan terjejas. Kalau si ibu sering stress dengan urusan pejabat, urusan maid atau pengasuh, atau apa – apa urusanlah.. yang keyword nya STRESS, maka susu pun susah nak flow dengan lancar. Dan inilah salah satu punca kenapa susu mula down.

Kat sinilah pengambilan B Complex memainkan peranan. Yelah, nak de-stress kat tepi tasik sah-sah takde masa. B Complex merangsang penghasilan serotonin kat otak. Hormon serotonin ni nama lain dia adalah hormon happy. Jadi bila ada banyak hormon happy, ibu happy, milk production pun bertambah lancar.

#4: Vitamin C

Tahukah anda masa kita menyusukan anak, boleh jadi kelenjar susu kita tercedera. Lebih – lebih lagi dengan gabungan keadaan yang kita stress. Bila kelenjar susu luka, tu pasal milk production boleh jadi low. Jadi vitamin C kat sini berperanan sebagai melindungi kecederaan kelenjar susu. Dalam vitamin C ada sedikit unsur collagen. Collagen dalam vitamin C ni lah yang akan tolong seal kan luka jika luka terjadi.

#5: Alfalfa

Alfalfa ni memang takyah sebut semua ibu pun tahu Alfalfa ni salah satu MILK BOOSTER. Biasa yang famous dengan milk booster ni samada fenugreek atau alfalfa. Lagi yang best tentang alfalfa yang saya suka sangat! Alfalfa ni semacam pengganti kacip fatimah 😛 Kenapa? Ia menghilangkan keputihan dan mengetatkan bahagian faraj, jadi ala-ala anak dara gitew 😀 Jadi ibu – ibu yang perasan hubungan dengan suami makin dingin, saya cadangkan cuba ambil ESP, Vitalea dan Alfalfa. Gabungan ENERGY BOOSTER dan vitamin wanita 😛

Kalau untuk ibu dalam pantang, kita suggest Alfalfa sebagai pelawas. Dose dia berbeza sikit kalau tak nak melawas. Kalau untuk ibu preggy, kita suggest amalkan alfalfa di akhir kehamilan untuk elak anak jaundis dan memastikan tak tumpah darah semasa bersalin nanti.

#6: Ostematrix

Nama lain bagi Ostematrix ni ialah kalsium. Dan siapa tak tahu? Kalsium adalah komponen utama dalam susu ibu. Kalau sebut susu je, mesti kita boleh relate dengan kalsium kan? Kalau takde unsur kalsium, tak jadilah dia susu. Ostematrix ni salah satu milk booster.

Lebih – lebih lagi bila susu mula merudum semasa period. Kat sini lah Ostematrix memainkan peranan penting. Sebab apa? Tubuh kita kehilangan banyak darah. Kalsium akan membantu replenish darah yang hilang sebab memang salah satu fungsi kalsium adalah membantu penghasilan darah. Kalau ibu hamil, kita akan tekankan pengambilan kalsium, salah satunya untuk elak risiko tumpah darah semasa bersalin, ia membantu blood clot dengan baik.

Ostematrix juga membantu mengatasi rasa lenguh – lenguh badan ibu menyusu, sebab ia mengandungi kalsium yang padatkan tulang dengan kalsium. Ye lah, bila menyusukan anak, tubuh kita akan hasilkan susu menggunakan kalsium dalam badan. Bila jarang minum susu atau makan sayur segar, tubuh kekurangan kalsium, dan tubuh kita akan ambil kalsium dari tulang, gigi etc. Sebab tu kalau perasan ibu menyusu ni cepat letih, cepat sengal – sengal badan. Kat sini lah Ostematrix membantu.

#7: Omega Guard

Omega Guard ni adalah minyak ikan yang dihasilkan oleh Shaklee. Untuk baby baru lahir, kita tak bagi apa – apa makanan kecuali susu ibu. Hatta air kosong sekalipun. Walaupun minyak ikan Shaklee sangat bagus untuk imunisasi bayi dan perkembangan otak si manja, kita tak cadangkan untuk bagi direct kepada baby. Tapi secara alternatif, ibu menyusu boleh ambil Omega Guard ni dan salurkan khasiat kepada bayi.

Omega Guard ni sangat bagus untuk imunisasi anak dan mengurangkan radang eczema jika bayi anda ada masalah eczema. Ada orang tanya, apa beza Vitamin C dan Omega Guard untuk imunisasi bayi? Saya boleh bagi analogi – Omega Guard ni lebih cepat merawat berbanding Vitamin C. Omega Guard ni ibarat kapal terbang, Vitamin C ibarat berbasikal ^_^

Anda ibu menyusu yang prihatin terhadap kesihatan tubuh semasa menyusukan anak? Jom amalkan Set Breastfeeding Shaklee. Memang best!! Saya turut menyediakan beberapa pakej Set Breastfeeding Shaklee yang boleh disesuaikan dengan bajet anda.

Hubungi saya sekarang!

Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106

Ingin mendapatkan harga ahli? Mestilah!

Pelarasan harga dari Shaklee telah menetapkan harga ahli untuk berdaftar sahaja.

Terdapat pelbagai kelebihan menjadi Ahli Shaklee.

Jangan tunggu lagi, mendaftarlah dengan segera kerana yuran SEUMUR HIDUP hanya sebanyak RM65 (tambahan RM10 untuk kos pengeposan kit ahli ke semenanjung Malaysia dan RM20 untuk pengeposan ke Sabah, Sarawak dan WP Labuan)

Klik sini untuk mendaftar pada hari ini: Jadi Ahli Shaklee

Cara Order Daftar Ahli Shaklee sekarang

 

shaklee feel the difference