Jom Kenal Dengan Vitamin E

Assalamulaikum everyone!

APAKAH VITAMIN E?

Vitamin E adalah:

  • Antioksidan larut lemak yang kuat yang membantu melindungi membran sel daripada kerosakan radikal bebas. Dan, dengan pengoksidaan LDL dapat mengelakkan kolesterol.
  • Vitamin E merangkumi sekumpulan 8 sebatian yang dikenali sebagai tocopherols dan tokotrienol. Ia terdiri daripada kompleks vitamin kerana ia ditemui dalam alam semula jadi.

MENGAPA VITAMIN E PERLU?

  • Vitamin E diperlukan untuk penyenggaraan struktur dan fungsi tulang, jantung, dan otot.
  • Ia juga membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah.
  • Membantu mengekalkan vitamin A dan K, besi dan selenium.
  • Ia mungkin mempunyai kesan positif ke atas kesihatan imun, melindungi daripada kerosakan oksidatif yang boleh membawa kepada penyakit jantung.
  • Ada kesan pencegahan terhadap kanser, membantu gejala melegakan penyakit Alzheimer, dan boleh membantu mencegah kerosakan berkaitan dengan diabetes, terutama kepada mata.

BERAPA BANYAK, DAN APA JENIS, ADAKAH DIPERLUKAN OLEH ORANG DEWASA?

Menurut Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH), Amerika Syarikat Disyorkan Harian (RDA) untuk:

  • Orang dewasa yang lebih tua daripada 14 tahun adalah 15mg (atau 22.5 IU)
  • Wanita hamil mana-mana umur mendapat 15mg (atau 22.5 IU)
  • Wanita menyusukan mana-mana umur mengambil 19mg (atau 28.5 IU)

Dr. Weil turut menyokong bahawa Vitamin E menyediakan dos harian minimum 80mg seluruh kompleks, termasuk tocopherols bercampur dan tokotrienol campuran.

Pastikan badan dibekalkan dengan sekurang-kurangnya 10mg tokotrienol. Jika tidak dapat jumlah tersebut dalam diet seharian, cari produk dengan tocopherols bercampur secara semula jadi (400 – 800 IU setiap hari). Elakkan di-alpha-tokoferol bentuk sintetik.

Vitamin E Shaklee FatinVita-E Complex

120 kapsul

RM149

BERAPAKAH KANAK-KANAK PERLUKAN?

RDA dan Pengambilan Mencukupi (AI) NIH:

  • Kanak-kanak 1-3 tahun, 6mg / hari (9 IU / hari)
  • Kanak-kanak 4-8 tahun, 7mg / hari (10.5 IU / hari)
  • Kanak-kanak 9-13 tahun, 11mg / hari (16.5 IU / hari)

BAGAIMANA ANDA MENDAPAT CUKUP VITAMIN E DARIPADA MAKANAN?

Sumber makanan yang baik Vitamin E termasuk minyak sayuran, avocado, bayam, biji bunga matahari, germa gandum, kacang dan bijirin penuh. 

ADAKAH TERDAPAT APA-APA PERTIMBANGAN KHAS LAIN?

  • Kerana vitamin E adalah larut lemak, ia terbaik diserap selepas ambil dengan makanan yang mengandungi lemak.
  • Vitamin E kehilangan keberkesanannya apabila terdedah kepada udara, haba dan cahaya. Jadi simpan di tempat sejuk yang gelap.
  • Orang yang mengambil antikoagulan (pencair darah atau aspirin) perlu mengambil makanan tambahan vitamin E hanya di bawah pengawasan doktor.
  • Kesan-kesan buruk juga boleh berlaku apabila mengambil vitamin E dan ubat-ubatan kemoterapi, atau minyak mineral.
  • Vitamin E boleh diubah penyerapan apabila mengambil farmaseutikal Cholestyramine, Colestipol dan Orlistat.

Dikemaskini oleh: Andrew Weil, MD dan Brian Becker, MD, pada 29 Oktober, 2013.

Dapatkan info lanjut tentang Vita-E Complex –> KLIK SINI

Harga

Harga untuk sebotol Vitamin E yang mengandungi 120 biji, untuk kegunaan 4 bulan, hanya RM149 termasuk cara makan eksklusif 😀

Oops, cara makan istimewa hanya untuk yang beli dari saya 🙂

Saya Nak Dapatkan Vitamin E Shaklee!

Nak diskaun?
Boleh, no problem.
Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.
Atau beli 6 botol FREE 1 botol Vitamin E untuk keahlian percuma sempena Promo Jun 2014 sahaja!
Anda akan terus dapat menikmati harga ahli dan point terus masuk bawah ID anda 😀
Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Saya adalah wakil Sah Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

Cara Order

 

  Daftar Ahli Shaklee sekarang

 

Advertisements

Testimoni Eczema Hilang Dengan Shaklee

Assalamualaikum dear readers! Anda atau anak anda bermasalah dengan eczema? Dah cuba macam-macam krim tetapi masih tak pulih? Krim yang anda guna hanya bertindak mengurangkan rengsa akibat eczema? Jom kita lihat testimoni eczema kanak kanak ini yang kini pulih dengan set produk shaklee.

 Testimoni 1: Penggunaan Vitamin E, Omega Guard dan ESP

Testimoni eczema shaklee

testimoni omega ekzema Kebaikan Set Eczema Dengan Produk Shaklee #1: Multipurpose Herbal Blend Cream

  • Membantu pulihkan kulit.
  • Menenangkan akibat ketidakselesaan Eczema.

#2: Omega Guard

  • Kandungan EPA dan DHA Omega-3 dalam Shaklee Omega Guard memulihkan alahan eczema.
  • Meningkatkan sistem imun (melawan kuman-kuman yang ada pada luka eczema).

#3: Vitamin E

  • Membantu pulihkan tekstur kulit yang terjejas akibat eczema.
  • Mengurangkan kesan parut akibat eczema.

#4: ESP Shaklee

  • Mengandungi antioksidan yang membantu percepatkan proses pemulihan kulit agar tona lebih sekata.

Testimoni 2: Omega Guard

TESTImoni OMEGA

Testimoni 3: (Set B) Vita-Lea, B-Complex, Vita C & Alfalfa

testimoni ekzema shaklee 3

Testimoni 4: Basic H & Herbal Blend

testimoni ekzema shaklee 3 testimoni ekzema shaklee 4

Testimoni 5: Basic H & Nutriferon

testimoni ekzema shaklee 5

Testimoni 6: GLA, Meal Shakes, ESP & Nutriferon

testimoni ekzema shaklee 6

Testimoni 7: Set 3M Shaklee & Meal Shakes

testimoni ekzema shaklee 7

Testimoni 8: Meal Shakes

testimoni ekzema shaklee 8

Testimoni 9: Meal Shakes

testimoni ekzema shaklee 9

Testimoni 10: ESP/Meal Shakes, Vita C, Alfalfa, Basic H

testimoni ekzema shaklee 10

Testimoni 11: Herbal Blend, Vita C, Nutriferon

testimoni ekzema shaklee 11

Tak semestinya kena ambil semua yang saya cadangkan. Pilih supplement mengikut kesesuaian dan keperluan anda. Credit: VitaminSuci Klik sini untuk baca lebih lanjut tentang Gejala, Punca & Penjagaan Ekzema. Klik sini untuk baca lebih lanjut tentang Set Eczema Kanak-kanak Shaklee. Mesti anda sekarang dah tak sabar-sabar kan nak try Set Eczema Shaklee ni. Saya Nak Dapatkan Set Eczema Shaklee!

Apa,  nak diskaun?
Boleh, no problem.
Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.
Anda akan terus dapat menikmati harga ahli dan point terus masuk bawah ID anda 😀
Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Saya adalah wakil Sah Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.
  Cara Order

 Daftar Ahli Shaklee sekarang

shaklee feel the difference

Eczema Hilang Dalam Masa 5 Hari Dengan Shaklee

Assalamualaikum everyone!

Meh kita study sikit tentang eczema dan bagaimana Shaklee boleh hilangkan eczema dalam masa yang singkat.

APA ITU ECZEMA?

Eczema adalah masalah penyakit kulit yang biasa dialami oleh bayi yang berumur antara 2 – 6 bulan. Salah satu jenis eczema ialah “Atopic Dermatitis”.

“Atopic” adalah satu masalah genetik yang akan menyebabkan daya tahan mekanisme pesakit menjadi abnormal dan kemudian mencetuskan simptom “oversensitivity”.

Walaupun keadaan akan bertambah baik apabila bayi mencapai umur 6 tahun, masalah kulit eczema mungkin juga kekal sehingga dewasa.

Memang eczema bukan penyakit berjangkit, tapi komplikasi penyakit ini menyebabkan pesakit rasa sangat tidak selesa dan pedih.

GEJALA-GEJALA ECZEMA

Acute Eczema

  • “Erythema” – kulit berasa panas, bergelojak dan gatal, keradangan.
  • “Papules” – pembentukan tompok-tompok merah.

Eczema Kronik

  • Kulit menjadi kering, berair dan bersisik.
  • Kulit menebal, menjadi kasar dan berkedut.

APAKAH PUNCA ECZEMA?

Hingga kini, punca sebenar eczema masih belum dikenalpasti dengan sepenuhnya. Ada beberapa faktor dalaman dan luaran yang mencetuskan eczema seperti berikut:

Faktor-faktor Dalaman (Fizikal)

  • Ahli keluarga yang mempunyai sejarah mengalami penyakit eczema, asma atau allergi rhinitis.
  • Perubahan emosi yang ketara seperti keresahan dan stress.
  • Pemakanan dan minuman seperti alkohol, makanan tenusu, gandum, telur, makanan laut, pengawet dan pewarna makanan.

Faktor-faktor Luaran (Persekitaran)

  • Bahan-bahan iritasi – Asap rokok, bahan-bahan kimia, cuaca yang terlalu panas dan lembap atau disebaliknya.
  • Alahan (Allergens) – Sabun, syampu, serbuk bahan pencuci, kosmetik, kulat, debunga, haiwan peliharaan dan hama habuk rumah (house dust mites).

BAGAIMANA KITARAN ECZEMA?

Eczema disifatkan sebagai kecacatan fungsi penghadang kulit yang menyebabkan “allergens” atau alahan mudah meresap ke lapisan kulit dan seterusnya mengakibatkan kehilangan kelembapan kulit yang banyak.

Eczema menyebabkan rasa sangat gatal dan ingin menggaru. Tahap gatal akan meningkat apabila kulit semakin kering. Jika digaru berulang kali, lapisan kulit akan terkoyak dan mula meruam. Kitar ini akan berulang dan boleh diringkaskan seperti gambar rajah di bawah

kitar_eczema

APAKAH LANGKAH UNTUK ELAKKAN ECZEMA MENJADI TERUK?

Langkah-langkah untuk mengelakkan eczema terjadi:

  • Mengawal kitar eczema dengan melembapkan kulit.
  • Merawat keradangan. 

Langkah-langkah Pengawalan Harian:

  • Jangan guna sabun yang mengandungi bahan kimia yang menyebabkan iritasi kulit.
  • Gunakan krim/losyen dengan kerap untuk melembapkan kulit walaupun dalam keadaan eczema.

APA SHAKLEE BOLEH BANTU?

Shaklee mempunyai beberapa produk bagi mereka yang mempunyai masalah eczema.

  1. Rawatan Dalaman.
  2. Rawatan Luaran.

RAWATAN DALAMAN

alfalfa shaklee

Alfalfa merupakan raja bagi segala tumbuhan dan herba. Alfalfa Complex Shaklee kaya dengan kandungan klorofil yang dapat membantu masalah penyakit kulit seperti eczema.

omega guard

Omega Guard mempunyai Omega-3 yang bersifat anti inflamasi yang dapat mengawal keradangan kulit serta dapat menghaluskan kulit dan meningkatkan imuniti kulit terhadap jangkitan.

meal-shakes

esp shaklee malaysia

Meal Shakes dan ESP baik untuk pemulihan luka dan proses penggantian sel baru yang lebih sihat. Sel badan yang sihat memudahkan penyerapan nutrien dalam badan seterusnya memulihkan luka eczema dengan cepat.

nutriferon shaklee

Mereka yang mempunyai eczema dikaitkan dengan sistem imuniti yang rendah dan abnormal untuk melawan sebarang jangkitan kulit. Maka, Nutriferon sangat digalakkan bagi mereka yang mempunyai masalah imuniti badan yang rendah.

RAWATAN LUARAN

multipurpose herbal blend shaklee

Boleh disapu pada tempat yang terdapat jangkitan eczema. Herbal Blend Shaklee sangat sesuai bagi mereka yang mempunyai masalah eczema kering dan kulit kasar. *tidak sesuai bagi eczema berair.

basic h shaklee

Basic H2 Shaklee sangat sesuai untuk digunakan bagi mereka yang alah kepada sabun yang mempunyai bahan kimia. Campuran 5 titis Basic H2 ke dalam baldi mandian sudah mencukupi untuk mengering dan merawat eczema. *tidak sesuai untuk pesakit eczema kering kerana boleh menyebabkan kulit bertambah kering dan bersisik.

vita-e shaklee

Boleh disapu untuk menghilangkan luka eczema berair dan memudarkan parut.

APA YANG PERLU DIAMBIL?

Pengambilan produk-produk ini mungkin berbeza mengikut umur penghidap.

Bayi

Ibu menyusu yang mengalami eczema boleh ambil ESP & Omega Guard. Selain bagus untuk ibu, ianya juga boleh diterima oleh bayi melalui susu ibu. Herbal Blend juga bagus disapu kepada baby yang ada eczema untuk kurangkan rasa gatal dan pedih. Vitamin E juga boleh disapu pada tempat yang luka.

Kanak-kanak 2-4 tahun

Omega Guard boleh diberikan kepada kanak-kanak lebih dari 2 tahun untuk kawal dan rawat masalah eczema. Pengambilan boleh rujuk kepada saya. Meal Shakes juga boleh diberikan untuk baiki kulit yang rosak dan berparut.

Kanak-kanak 4-12 tahun

Meal Shakes + ESP + Omega Guard untuk merawat kulit. Herbal Blend dan Vitamin E boleh digunakan untuk merawat luka.

Remaja dan dewasa

Remaja dan dewasa boleh ambil semua yang dicadangkan termasuk ESP + Meal Shakes + Vitamin E + Herbal Blend + Omega Guard + Alfalfa. Cara pengambilan dan kesesuaian boleh refer pada saya.

Tak semestinya kena ambil semua yang saya cadangkan. Pilih supplement mengikut kesesuaian dan keperluan anda.

Credit: VitaminSuci

APA KATA PENGGUNA?

Saya akan kongsikan TESTIMONIAL pengguna pada next entry. Stay tuned!

Saya Nak Dapatkan Set Eczema Shaklee!

Apa, beli banyak & nak diskaun?
Boleh, no problem.
Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.
Atau beli 6 botol FREE 1 botol Vitamin E, anda boleh dapatkan keahlian Shaklee secara percuma sempena Promo Jun 2014 sahaja!
Anda akan terus dapat menikmati harga ahli dan point terus masuk bawah ID anda 😀
Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Saya adalah wakil Sah Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

 

Cara Order  Daftar Ahli Shaklee sekarang

 

shaklee feel the difference

 

Memulihkan Masalah Nipple Luka atau Nipple Crack Bagi Ibu Menyusu

Assalamualaikum Dear Readers!

Untuk ibu-ibu yang menyusu pasti tertarik dengan tajuk ini kan. Boleh dikatakan kebanyakan ibu menyusu pasti pernah menghadapi masalah nipple luka. Bukan sekali malah ada yang berkali-kali mengalami masalah sebegini. Apabila berdepan dengan masalah ini memang sukar nak digambarkan, pedih dan seksa. Tambahan kena pula menyusu anak, memang menjerit. Tapi demi anak semuanya para ibu akan lalui.

Sebenarnya nipple luka yang senang crack atau luka adalah disebabkan kulit yang kering dan masalah salah latch. Jadi si ibu perlu mencari jalan bagaimana nak mengatasi masalah-masalah tersebut.

Pastikan ibu – ibu menyusu dengan posisi yang betul dan latch yang betul.

Breastfeeding_CorrectLatch-On Vitamin ERakan sekerja saya pernah bertanya SHAKLEE ada ubat untuk puting luka tak?

Tentulah ada!

Bagi ibu yang menghadapi masalah puting luka, anda boleh mengamalkan vitamin seperti berikut:

Zinc mempercepatkan pemulihan luka dalaman dan luaran.

Vitamin E merupakan vitamin antioksidan yang larut dalam lemak yang juga merupakan vitamin awet muda. Kulit nampak lebih muda dan lembap.

Vitamin C merupakan vitamin antioksidan yang larut dalam air dimana ia membantu memperbaiki sistem pendarahan. Kekurangan vitamin C adalah penyebab luka lambat pulih.

Set Nipple Crack Shaklee2 Tips Untuk Cepat Baikkan Nipple Yang Luka:

  • Ambil sebiji vitamin E dan pecahkan. Sapukan Vitamin E di kawasan nipple yang luka.
  • Hancurkan zinc dan taburkan di atas tempat luka.

Selamat Mencuba!

Hubungi saya untuk dapatkan Vitamin E, Vitamin C dan Zinc bagi keperluan ibu-ibu menyusu. Dan sangat sesuai diambil semasa berpantang kerana dapat membantu mempercepatkan luka bersalin. Malah zinc dapat membantu ibu-ibu untuk mengatasi masalah rambut gugur yang sering dialami kebanyakan ibu setelah bersalin.

Terima kasih kerana membaca dan jangan lupa hubungi nombor dibawah untuk dapatkan Set Nipple Crack Shaklee.

Saya Nak Dapatkan Set Nipple Crack Shaklee!

Nak diskaun?
Boleh, no problem.
Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.
Atau beli 6 botol FREE 1 botol Vitamin E, anda boleh dapatkan keahlian Shaklee secara percuma sempena Promo Jun 2014 sahaja!
Anda akan terus dapat menikmati harga ahli dan point terus masuk bawah ID anda 😀
Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Saya adalah wakil Sah Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

 

Cara Order

  Daftar Ahli Shaklee sekarang

 

shaklee feel the difference

3 Sebab Kenapa Anda Perlu Pilih Vitamin E Shaklee

Assalamualaikum Dear Readers!

Vitamin E merupakan sejenis anti-oksidan yang boleh larut dalam lemak. Ia menyokong kesihatan jantung, otak dan prostat. Vitamin E juga meningkatkan fungsi paru-paru, kolon (colon) dan fungsi imun.

Vitamin E Shaklee FatinSatu kajian dijalankan oleh sekumpulan penyelidik di Universiti Tufts menunjukkan pengambilan Vitamin E berupaya meningkatkan fungsi imun pada warga tua.

Kandungan Vitamin E

Satu kapsul lembut gel Vitamin E mengandungi 400 IU Sumber asli Vitamin E, 39.4mg ekstrak biji anggur dan 65mcg Selenium yang membantu penyerapan Vitamin E dalam tubuh.

Jerawat

Paling saya suka dan berkenan dengan Vitamin E ni adalah ia sangat bagus untuk jerawat. Jika anda ada jerawat baru nak tumbuh, separa masak atau dah masak sangat, sapu je Vitamin E Shaklee ni kat jerawat.

Tunggu kering atau sampai rasa sakit denyut jerawat tu hilang, baru cuci. Insya-Allah jerawat akan hilang beserta parut-parut nya sekali. Macam ajaib, tapi memang itu pengalaman saya dan keluarga 😀

Kesuburan

Oleh kerana Vitamin E ni bersifat anti-oksidan, ia membantu membunuh radikal bebas dalam tubuh suami dan isteri. Radikal bebas adalah sejenis unsur yang mengganggu kesuburan sperma suami dan kesuburan telur isteri.

Radikal bebas ni tak boleh nak elak sebab ia datang dari stress hidup dan persekitaran, pemakanan yang tak berapa semulajadi (ye lah, sayur pun disembur pesticide, ayam pun kena cucuk).

Vitamin Lelaki

Ehm. Kalau rasa macam nak feel malam pertama atau mood honeymoon, boleh lah suami amalkan sehari sebiji Vitamin E. Nak cakap lebih-lebih, segan. Ehem.

Harga

Harga untuk sebotol Vitamin E yang mengandungi 120 biji, untuk kegunaan 4 bulan, hanya RM149 termasuk cara makan eksklusif 😀 Oops, cara makan istimewa hanya untuk yang beli dari saya 🙂

Saya Nak Dapatkan 1 Set Vitamin E Shaklee!

Nak diskaun?
Boleh, no problem.
Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.
Atau beli 6 botol FREE 1 botol Vitamin E untuk keahlian percuma sempena Promo Jun 2014 sahaja!
Anda akan terus dapat menikmati harga ahli dan point terus masuk bawah ID anda 😀
Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Saya adalah wakil Sah Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

 

Cara Order

  Daftar Ahli Shaklee sekarang

 

shaklee feel the difference

PROMOSI BULAN JUN 2014 : Beli 6 Botol, Percuma 1 Botol Vitamin E

Assalamualaikum Dear Readers!

Nak umumkan promosi bulanan Shaklee untuk bulan Jun. Bulan ini Shaklee memilih Vitamin E sebagai produk promosi. Macam biasalah promosi Shaklee iaitu Beli 6 Botol, Percuma 1 Botol Vitamin E.

vitamin-e-shaklee-june-promoDan sekarang saya nak terangkan perkara-perkara FREE yang lain yang anda bakal bawa pulang bersama, dengan syarat anda beli Set Promosi Beli 6 Percuma 1 ni lah. Bukan hanya beli satu botol sahaja. Ada beza tau dari manfaat pada wang anda tu. Jom tengok!

Beli 6 Percuma 1 Vitamin E June 2014

Jangan lupa hubungi saya di 012 2831538 jika anda nak maklumat lebih lanjut tentang Promosi Vitamin E ni okay?

Ada yang tertanya-tanya apa sebenarnya yang best sangat tentang Vitamin E ni? Untuk pengetahuan anda, seorang sahabat saya dulu waktu musim Vitamin C kehabisan stok, hampir setahun juga lamanya, beliau mencadangkan semua customer beliau untuk menggunakan Vitamin E sebagai alternatif. Dan ALHAMDULILLAH, mereka semua sangat berpuas hati dengan kesan Vitamin E, setanding kehebatan Vitamin C dalam memelihara kesihatan dan kecantikan kulit mereka.

Peranan dan Kesan Pengambilan Vitamin E

Walaupun hanya sedikit sahaja bilangan manusia yang mengalami masalah kekurangan Vitamin E, perhatikan jika anda mengalami simptom-simptom ini:

  • Badan mudah lebam
  • Kulit wajah yang kusam dan tidak bermaya
  • Luka lama lambat sembuh
  • Kurang ghairah seksual
  • Hilang kekuatan otot

Anda wajib ambil Vitamin E jika anda merasakan salah satu antara senarai di atas.

Dan yang bestnya, Vitamin E Shaklee baru sahaja di-formula semula (reformula) dengan tambahan ekstrak biji anggur.

Vitamin E Shaklee

Lihat warna baru Vitamin E. Kalau dulu warnanya jernih keperangan, kini warnanya bertukar gelap sedikit kerana ekstrak biji anggur.

 

Manfaat Ekstrak Biji Anggur (Grape Seed Extract):

  • Mengikut kajian saintifik, ekstrak biji anggur terbukti amat berkesan untuk membantu mengatasi masalah KANSER serta amat baik untuk awet muda dan memelihara kecantikan badan jika diamalkan secara konsisten.
  • Ekstrak biji anggur juga terbukti berkesan untuk menguatkan sistem imun badan, menurunkan paras kolesterol, menghalang pembentukan darah beku, melegakan masalah berpunca daripada urat timbul, serta merencat pembengkakan dan keradangan.

Ekstrak biji anggur terbukti amat kaya dengan protein terutamanya kolagen, 20x lebih berkesan daripada Vitamin C dan 50x lebih kuat dari Vitamin E. Menjadikannya sebagai makanan yang paling baik terhadap pembentukan sel dan tisu.

Beberapa manfaat tambahan ekstrak biji anggur:

  • Mencegah pembentukan plak dalam arteri.
  • Mencegah kerosakan gigi.
  • Meningkatkan kecerdasan mental dan boleh membantu untuk mengelakkan keadaan uzur.
  • Membantu mencegah osteoporosis.
  • Membantu peredaran darah.
  • Boleh mengganggu pertumbuhan dan perkembangan sel kanser.
  • Mengatasi komplikasi disebabkan oleh kencing manis.
  • Meredakan konstipasi (sembelit).
  • Ia adalah larut lemak, menyampaikan perlindungan antioksidan dengan menembusi membran sel seluruh badan.

Banyak juga info yang anda dah dapat tentang Vitamin E ni kan? Klik di sini untuk baca lebih lanjut tentang Vitamin E Shaklee.

Terima kasih kerana membaca dan jangan lupa hubungi nombor dibawah jika anda berminat nak grab 1 set Vitamin E promo ni. Berbaloi kan!

Saya Nak Dapatkan 1 Set Vitamin E Shaklee!

Nak diskaun?
Boleh, no problem.
Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Beli 1 Set Vitamin E Shaklee dan dapatkan keahlian secara percuma!
Kalau tak yuran jadi ahli hanya RM75.
Anda akan terus dapat menikmati harga ahli dan point terus masuk bawah ID anda 😀
Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Saya adalah wakil Sah Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

 

Cara Order  Daftar Ahli Shaklee sekarang

shaklee feel the difference

Cara Makan Set Kesuburan Shaklee Dengan Berkesan dan Cepat Hamil

Assalamualaikum dear readers,

Kali ni saya nak cerita cara makan set kesuburan shaklee secara step by step. Nak makan kena faham caranya.

Set Kesuburan Shaklee

Secara ringkasnya, entry ni akan membantu anda memahami:

  1. Cara Makan Set Kesuburan Suami dan Isteri Dengan Cara Yang Betul dan Berkesan.
  2. Kenapa zinc perlu dimakan semasa perut kosong?
  3. Kenapa vitamin E perlu dimakan bersama makanan berminyak?
  4. Perkara Penting Yang Perlu Dilakukan Selepas Makan Vitamin.

1. CARA MAKAN PRODUK SHAKLEE GLA COMPLEX DAN VITALEA UNTUK KESUBURAN

Peringkat Pertama: Baru pertama kali makan GLA. Nak stabilkan hormon badan isteri semula. Vitalea makan sebiji sehari.

#1: Makan Vitalea setiap hari. 1 biji selepas sarapan setiap hari. Jangan makan vitalea dengan makanan dan minuman berasaskan susu.

#2: Kemudian, makan GLA Complex 1 biji selepas sarapan juga. Dan 1 biji lagi GLA Complex pada waktu malam sebelum tidur.

#3: Bagi tujuan kesuburan, GLA Complex mestilah dimakan SETIAP HARI. Bagi bulan pertama, makan semasa hari pertama haid sampai period semula. Jangan berhenti makan masa period tau.

#4: Anda mesti alert, semasa bulan pertama makan GLA, anda harus tahu bila tarikh anda sepatutnya datang bulan. Contohnya, bulan lepas kitaran anda 28 hari. Jadi, bulan ni lebih kurang 28 hari juga.

#5: Kalau dah masuk 30 hari tak period lagi, buat Urine Pregnancy Test. Kalau ujian UPT positif dan anda sah mengandung, terus BERHENTI MAKAN GLA ya.

#6: Kalau tak hamil dan period datang macam biasa, kita masuk peringkat ke-2 pula.

Peringkat Kedua: Lepas hormon badan dah stabil.

#1: Kira berapa hari kitar period anda. Berapa hari? Sebagai contoh kita ambil 30 hari ehh.

#2: Kemudian, bahagikan kitaran anda dengan 2. Contoh 30 hari divide 2 ialah 15 hari.

#3: InsyaAllah waktu subur anda pada hari ke-15 selepas haid.

#4: Makan GLA Complex sejak hari pertama haid sehingga sehari sebelum waktu subur iaitu hari ke-14. Sehari sebiji ehh.

#5: Pada hari ke-15, BERHENTI makan GLA. Vitalea masih makan macam biasa ehh.

#6: Buat ujian UPT sekiranya haid tak datang macam biasa.

#7: Jika haid datang macam biasa, ulang PERINGKAT KE-2 ni sehinggalah hamil ya. InsyaAllah. Jika anda hamil je, terus STOP makan GLA.

Sekiranya anda nak tahu lebih banyak tentang GLA Complex, KLIK DI SINI

Selesai bahagian wanita, sekarang kita masuk part lelaki pula.

CARA MAKAN SET KESUBURAN LELAKI

#1: Makan 1 biji Zinc Complex SEBELUM sarapan.

#2: Kemudian ambil 2 biji Vitamin E, SELEPAS makan tengahari ehh.

Simple sangat kan!

2. KENAPA MESTI AMBIL ZINC COMPLEX SEMASA PERUT KOSONG?

Mudah je. Sebabnya, zinc ni akan kalah dengan zat lain macam kalsium. Contohnya anda sarapan sandwich, dalam tu ada keju dan minum teh tarik.

Susu dan keju dalam teh tarik dan sandwich mengandungi kalsium. Jadi, kalau kita ambil zinc selepas makan, zinc tidak akan diserap oleh badan. Rugi lah..

Jika kita makan roti dan bijiran lain semasa sarapan. Contonhya cornflakes, koko crunch dan roti bijirin penuh/wholemeal. Phytates dalam makanan tersebut akan bergabung dengan zinc untuk menjadi bentuk yang sukar diserap badan.

Membazirlah kan.. Sebab tu elok makan masa perut kosong. Sebelum kita ambil sarapan.

Baca lebih lanjut tentang Cara Makan Zinc Complex Di Sini

3. KENAPA VITAMIN E ELOK DI AMBIL SELEPAS MAKAN?

Vitamin yang larut dalam Minyak dan Lemak ialah A, D, E dan K. Kita akan makan makanan berminyak semasa lunch atau dinner. Jadi, Vitamin E lebih mudah larut dalam minyak dan diserap badan.

Selain Zinc Complex dan Vitamin E, CoQHealth juga sangat bagus untuk kesuburan lelaki. Kenapa?

CoQHealth akan membantu jantung kita beroperasi dengan lebih kuat. Bila jantung sihat, anda akan jadi lebih bertenaga. Takdelah lesu je.

Bila jantung sihat dan kuat, oksigen akan cukup untuk semua sel dalam badan termasuklah sistem pembiakan.

Cuma CoQHealth ni alternatif saja. Ada budget lebih boleh cuba.

4. PERKARA PENTING YANG PERLU DILAKUKAN SELEPAS MAKAN VITAMIN

#1: Vitamin perlu dimakan mengikut sukatan eh. Jangan terlebih dos yang ditetapkan.

#2: Minum 3 liter air sehari.

Semoga artikel ni membantu anda menggunakan produk ini dengan berkesan.

Tak sabar-sabar nak cuba Set Kesuburan Shaklee ni kan?

Harga

Harga sebotol GLA Complex hanya RM91.25 sahaja untuk 60 capsules, stok 1 bulan!

Harga sebotol Vitalea hanya RM88.75 sahaja untuk 120 tablet dan tahan selama 4 bulan!

Harga sebotol Zinc Complex hanya RM33.75 sahaja untuk 120 tablet dan tahan selama 4 bulan!

Harga sebotol Vitamin E hanya RM149 sahaja untuk 120 capsules dan tahan selama 2 bulan!

Harga sebotol CoQHealth hanya RM124 sahaja untuk 30 capsules, stok 1 bulan!

Nak diskaun?
Boleh, no problem.
Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.
Anda akan terus dapat menikmati harga ahli dan point terus masuk bawah ID anda 😀
Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Pengedar Sah Shaklee area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.
Cara Order Daftar Ahli Shaklee sekarang
shaklee feel the difference