Punca dan Atasi Masalah Period Tidak Teratur

Assalamualaikum everyone!

Kebanyakan wanita mula datang period atau akan datang bulan antara umur 10 dan 15 tahun. Biasanya satu cycle dikira 28 hari. Tapi kita tak boleh juga generalize, sebab ada orang mempunyai cycle 26 hari, ada juga yang cycle 32 hari.

APA YANG BERLAKU SEMASA PERIOD? 

Pada hari pertama darah period keluar, ovari akan menyediakan telur untuk dibebaskan.

Telur ini akan melalui proses untuk matang dan in the same time dinding rahim akan mula menebal untuk menyediakan rahim untuk fetus sekiranya telur bersenyawa dengan sperma.

Telur ini dibebaskan melalui tiub fallopio pada hari ke-14 dari cycle 28 hari, menuju ke arah rahim. Jika telur tidak bersenyawa dengan sperma, telur dan dinding rahim yang menebal tadi akan mula jatuh sebagai darah period. 

Set Senggugut ShakleeKENAPA KITARAN HAID TIDAK TERATUR 

Banyak sebab kenapa period tak teratur. Berikut saya kongsikan beberapa sebab period tak teratur:

#1. Hamil 

Period boleh jadi tak datang sebab kita pregnant. Ujian UPT boleh jadi negatif sebab UPT tak berapa sensitif untuk mengesan hormon Hcg yang dibebaskan oleh fetus. Cara terbaik untuk pastikan hamil atau tidak, adalah dengan membuat ujian darah di klinik atau hospital.

Ujian darah boleh sahkan sama ada kita hamil atau tidak.

#2. Stress

Stress merupakan faktor utama bagi kebanyakan wanita dan remaja perempuan mengalami masalah period tidak teratur. Cortisol iaitu sejenis hormon stress mempunyai kesan secara langsung dengan hormon estrogen dan progesteron yang dihasilkan oleh tubuh kita.

Cortisol yang terlalu banyak akibat stress boleh mempengaruhi cycle period.

#3. PCOS (Polycystic Ovary Syndrome)

PCOS ialah apabila cyst (ketumbuhan) terbentuk di ovari dan mengganggu pergerakan ovari. Cyst menyebabkan telur tidak dapat melalui proses matang di ovari. Apabila telur tak matang, telur tak dapat dibebaskan.

PCOS & Cyst berjaya hamil dengan shaklee#4. Pil Perancang Kehamilan

Kebanyakan pil perancang kehamilan akan mengganggu cycle period. Implanon juga sangat terkenal dengan masalah mengganggu hormon wanita.

#5. Pemakanan

Berat badan kita pun memainkan peranan penting dalam masalah period tidak teratur. Jika kita makan terlalu banyak junk food atau naik terlalu banyak berat badan, tubuh kita akan mempengaruhi beberapa hormon dan mengganggu waktu kesuburan.

SUPPLEMENT MEMBETULKAN PERIOD TIDAK TERATUR

Beberapa supplement Shaklee boleh membantu membetulkan masalah period tidak teratur.

GLA Complex

GLA Complex sangat membantu menyeimbangkan semula hormon wanita. GLA juga membantu kecutkan cyst pada ovari.

B Complex

B Complex merangsang penghasilan hormon serotonin, iaitu sejenis hormon yang membuat kita berasa tenang dan gembira, sekaligus menghalang penghasilan hormon cortisol.

Vivix

Vivix merupakan anti-oksida terbaik yang menghapuskan radikal bebas yang menjadi punca hormon tak stabil dan mempengaruhi kitaran period.

Saya nak betulkan kitaran period bersama Shaklee! Jom buat order sekarang…

Order Vitamin Online

Coppp!!!

Anda mahu jadi ahli shaklee dan nak tahu cara daftar shaklee? Mudah je, hanya klik following link:

CARA MUDAH & CEPAT JADI AHLI SHAKLEE

CARA JADI AHLI SHAKLEE SECARA PERCUMA

Jika ada sebarang pertanyaan atau konsultasi, hubungi saya sekarang 🙂

Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Saya adalah wakil Sah Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

Order Shaklee

Advertisements

Cegah dan Rawat Diabetes Dengan Vivix Shaklee

Assalamualaikum dear readers!

SEBANYAK 27% atau 1 daripada setiap 4 rakyat Malaysia dilaporkan mempunyai masalah berat badan berlebihan. Sementara itu, hampir dua juta atau 80% rakyat di negara ini dikesan menghidap penyakit diabetes. Mula-mula, ada obesiti dan kemudiannya, ada juga diabetes (kencing manis). Adakah ini satu kebetulan? Mungkin tidak!

Kajian demi kajian mengenainya termasuk data terkini menunjukkan terdapat peningkatan ketara insiden penyakit diabetes dan obesiti di seluruh dunia. Di Amerika Syarikat di mana obesiti dan diabetes popular sebagai wabak berkembar diabetes, kes-kes kencing manis yang ditemui di kalangan warga berusia lingkungan 18 hingga 79 tahun telah meningkat sebanyak 41% dari tahun 1997 – 2003.

Yang menariknya, para pesakit diabetes cenderung mempunyai satu persamaan di antara sesama mereka iaitu, berat badan berlebihan atau O-B-E-S. Kajian ini juga menunjukkan bahawa insiden kencing manis boleh memendekkan nyawa, meningkat dengan lebih ketara di kalangan orang obes. Sekali gus, penemuan terbaru yang diterbitkan di dalam American Journal of Preventive Medicine mengesahkan obesiti sebagai faktor utama yang menyumbang kepada peningkatan diabetes.

Sebelum ini, sejarah keluarga menjadi faktor risiko terbesar penyakit diabetes dengan diikuti rapat oleh obesiti. Namun dengan perkembangan wabak obesiti semasa, ia berupaya menjadi peramal terbaik (walaupun bukan satu-satunya faktor), memandangkan orang obes tanpa sejarah keluarga diabetes sekalipun boleh disahkan menghidapi penyakit itu.

“Kencing manis adalah suatu keadaan di mana kandungan gula dalam darah seseorang melebihi paras normal. Ini disebabkan oleh kekurangan insulin atau insulin yang ada tidak dapat bertindak dengan sempurna,” kata Pakar Runding Perubatan dan Kardiologi, Pusat Perubatan Darul Ehsan, Shah Alam, Selangor, Kol. (B) Dr. Abd. Rahman Mohd Ali. Menurutnya, insulin adalah hormon dari kelenjar pankreas untuk metabolisme (penguraian) karbohidrat, protein dan lemak.

Bagi pesakit kencing manis, metabolisme ini terganggu sehingga berlaku peningkatan paras gula dalam darah. “Penghidap kencing manis jenis dua didapati mengalami kekebalan insulin dan peningkatan kadar insulin (hiperinsulinisme). Obesiti merangsang kekebalan insulin dan hyperinsulinisme dan sudah tentulah ini mencetuskan penyakit kencing manis,” jelas beliau.

Beliau berkata, obesiti adalah penyumbang utama kepada masalah kencing manis di mana di antara 80 – 90% mereka yang menghidapi kencing manis jenis dua adalah obes. Obesiti adalah suatu penyakit di mana berat badan seseorang melebihi berat badannya yang ideal untuk ketinggiannya di samping pengumpulan lemak badan yang ketara.

Ia boleh diklasifikasikan berdasarkan kiraan Indeks Jisim Tubuh (BMI) – berat badan dalam kilogram (kg) dibahagi dengan ketinggian dalam meter (m) darab dua.

Normal: 20 – 25 kg/m2

Berat badan berlebihan (gemuk): 25 hingga 29.9 kg/m2

Obes: melebihi 30 kg/m2

Selain faktor genetik, aliran ini juga dikaitkan dengan masalah perubahan gaya hidup masa kini, di mana persekitaran mereka menggalakkan pengambilan pemakanan berlebihan dan pengeluaran tenaga yang berkurangan.
diabetes_poster_r11-12

Bagaimana Vivix dan Resveratrol Berfungsi Sebagai Penawar Diabetes?

Resveratrol membantu pesakit diabetes/kencing manis dengan 2 cara:

1. Meningkatkan sensitiviti tubuh terhadap hormon insulin.

Kekurangan insulin atau fungsi insulin yang terjejas adalah salah satu faktor utama menyebabkan diabetes/kencing manis . Jika sensitiviti tubuh terhadap insulin dapat ditingkatkan, tubuh badan boleh memberhentikan diabetes/kencing manis. Bila tubuh kita hilang sensitiviti terhadap insulin, tubuh akan mengeluarkan lebih banyak insulin untuk mengawal paras gula dalam darah. Jadi resveratrol pula mampu meningkatkan sensitiviti tubuh kita terhadap insulin. Oleh itu, mengurangkan bilangan insulin yang yang diperlukan untuk mengawal paras gula dalam darah.

2. Mengaktifkan enzim yang sangat berkuasa dalam tubuh kita.

Untuk mencegah atau menyembuhkan diabetes/kencing manis, satu enzim iaitu dikenali sebagai enzim SIRT1 mestilah diaktifkan yang mana enzim ini bertanggungjawab terhadap rembesan hormon insulin dan enzim.

Jom kita tengok hasil terbaik mereka yang telah mencuba.. Testimoni Pesakit Diabetes Setelah Amalkan Vivix Shaklee..

“Diabetes Sembuh 100% Setelah 7 Bulan Vivix Shaklee. Kadar Gula Dalam Darah Turun Daripada 15.5 Kepada 4.8” 

Testimoni Diabetes Vivix Shaklee1

 

“Kadar Gula Pesakit Diabetes/kencing manis Tidak Naik, Cuma 6.2 Selepas Amalkan Vivix Shaklee” Testimoni Diabetes Vivix Shaklee2

“Baru Amalkan Vivix Shaklee Selama 1 Minggu Paras Gula Turun Daripada Berbelas-belas Kepada 5.6”Testimoni Diabetes Vivix SHaklee 3Dapatkan Vivix Sekarang!

Harga sebotol Vivix hanyalah RM475 dan boleh bertahan sehingga 2 bulan! Hubungi saya segera di nombor yang tertera.

4 vivix images

Nak diskaun?
Boleh, no problem.
Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.
Atau beli 2 botol Vivix terus dapat keahlian percuma seumur hidup!
Anda akan terus dapat menikmati harga ahli dan point terus masuk bawah ID anda 😀
Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Pengedar Sah Shaklee area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.
Cara Order
  Daftar Ahli Shaklee sekarang
shaklee feel the difference

 

Rawat dan Cegah Cancer Dengan Vivix Shaklee

Assalamualaikum dear readers!

This time saya nak kongsikan bagaimana salah satu supplement Shaklee, Vivix, boleh membantu untuk merawat cancer.

Vivix Shaklee Doctor-Chemotherapy-Drug-Bag

Cancer terjadi apabila terdapat sel yang rosak di dalam badan dan menduplikasikan dirinya sendiri tanpa kawalan. Sel yang sihat, kebiasaannya akan mati dengan ‘membunuh dirinya sendiri’ dalam proses yang dinamakan apoptosis atau juga dikenali sebagai Programmed Cell Death (PCD). Proses ini berlaku selang beberapa hari dan penting supaya sel baru dapat dibentuk dan sel yang rosak dapat dibuang.

Proses apoptosis ini dikawal oleh signal-signal daripada sel itu sendiri atau daripada luar sel. Dalam kes cancer, signal untuk sel tersebut mematikan diri tidak dapat disampaikan kepada sel tersebut. Ini menyebabkan sel tersebut terus hidup dan ‘beranak pinak’.

Betul ke Vivix Boleh Membantu Mencegah Cancer?

Salah satu daripada kandungan utama dalam Vivix adalah resveratrol yang telah terbukti dalam banyak kajian saintifik boleh membantu mencegah dan merawat cancer.

Antara kajian saintifik yang membuktikan keberkesanan resveratrol melawan cancer:

  • Kajian dalam Annals of The New York Academy of Sciences pada tahun 2011 melaporkan beberapa kajian awal menunjukkan resveratrol mempunyai kesan anti cancer.
  • Kajian yang diterbitkan oleh FACEB jurnal pada October2011 menunjukkan resveratrol Berjaya menghalang sel cancer payu dara daripada membesar.
  • Kajian yang dibuat oleh University of Nebraska pada tahun 2008 mendapati resveratrol Berjaya menghalang estrogen daripada bertindak balas dengan DNA dan menyebabkan cancer payu dara.
  • Kajian yang dibuat oleh University of Florida pada tahun 2011 menunjukkan resveratrol mempunyai sifat anti-carcinogenic yang boleh menghalang sel normal menjadi sel cancer.
  • Kajian yang dibuat oleh University of Kansas pada tahun 2012 menunjukkan resveratrol boleh membantu menghalang cancer prostate daripada membesar.

Bagaimana Vivix Membantu Merawat Cancer?

Vivix membantu merawat cancer dengan membetulkan DNA sel yang rosak supaya signal sel dapat diproses dengan betul. Ini akan menyebabkan sel-sel cancer yang rosak ini ‘membunuh diri’ melalui proses apoptosis.

Apabila semakin lama menggunakan Vivix, sel-sel cancer akan semakin berkurangan dan akhirnya hilang. Anda boleh teruskan dengan Vivix walaupun anda sudah bebas cancer kerana khasiat Vivix sangatlah banyak.

Ada Ke Testimoni Pesakit Cancer Yang Berjaya Sembuh Dengan Vivix?

Meh saya kongsikan beberapa testimoni pesakit cancer yang berjaya dirawat menggunakan Vivix. Koleksi testimoni ini adalah daripada pengedar & pengguna Shaklee dari seluruh dunia.

Skin Cancer

“In October of 2007, I was diagnosed with a Basel Cell carcinoma (skin cancer) on my left shin. The Dermatologist cut and scraped it out and asked to see me again in 6 months.

In July of 2008 the lesion had not healed and appeared to be even larger. We scheduled a surgical procedure to remove the entire lesion including going as deep as needed and excising healthy skin all the way around (about the size of a quarter).

In August I began using VIVIX. 4 weeks later, I went for the surgery and the cancer was essentially gone! I’ve been a dedicated Shaklee nutrition user for many years and VIVIX was the only difference in my supplement program.”

– Ann & Ed Mangelsen

Lung Cancer

“Ken was diagnosed with inoperable lung cancer Oct. 2007. One tumor is located near the T3 & T4 vertebra. He was having severe pain in his upper back & the only thing that helped was morphine tablets – he needed one tab every 12 hrs. Dec of 2007 the oncologist recommended chemotherapy. We were told “there is no cure” – the hope was to “buy him some time”. And hopefully the chemo kills the cancer before it kills you! We know chemo is poison and kills good cellsalong with the bad. The formula was aggressive and strong. He got worse with each treatment and it took longer to recover between treatments. I asked if I could give him vitamins and the Dr. said not while he was having chemo. Ken rarely used Shaklee vitamins. It’s hard for him to swallow pills!

His 6th and last treatment was April 7, 2008. The oncologist told us the further out from the last chemo treatment without the cancer growing again, the better. Again I asked if I could give him vitamins now? He said “give him anything you want”. It had been 10months since his last treatment! I started Ken on (force fed him!) Cinch shakes. He had NO appetite and was continuing to lose weight, was very weak and proceeded to lose 10 more pounds! I thought he was dying. He also took Vitalizer Gold, Garlic, Alfalfa, Nutriferon, Flavomax and Zinc. (Vivix was started Aug. 2008).

June 2008 we began to see SLOW improvement – his hair and appetite started to come back. The Doctors had been monitoring him every 2 months to make sure the cancer was not growing again.

January 2009 our follow up oncology visit was a good report: He is doing well, looks great, and feels good. He said come back in 3 months instead of 2.

Feb. 16, 2009: Ken has not needed morphine or any pain pills AT ALL for the last 2 months! I believe VIVIX is helping with that also.

His 3 Doctors made these comments on how he looks:

1)      “You’re doing very well – keep doing what you’ve been doing – it seems to be working.”

2)      “You look better than you have ever looked – EVER!”

3)      “Oh my Gosh Kenny, you are back from the dead! I’m going to call you Lazarus! You look GREAT!”

-Bonnie Templeman

Child with Brain Cancer

“I spoke with Megan’s dad yesterday, and he told me that it was one year ago to the day, November 19, 2007 that they rec’d the news that Megan, age 7, had brain cancer and her prognosis wasn’t good.

So the journey began the poking, prodding, chemotherapy, bedside vigils, etc. They were introduced to Shaklee and they started little Megan on Nutriferon and Children’s Vita Lea. She began to show some improvement.

However, Todd told me that the real tipping point came in August with the introduction of Vivix; they began the daily Vivix, 1 tsp per day. Megan has shown remarkable progress ever since.

The neurosurgeons at the Mayo clinic told her parents that the type of tumor that Megan has DOES not shrink, not with chemo treatment. They were in disbelief when Megan’s tumor was almost undetectable.

Todd totally attributes her aazing progress to prayers which are so powerful but also to Shaklee’s Vivix along with the Nutriferon and vitamins.

The hope that he and his family have again is beyond words. I still find it very difficult to put what I heard in his voice into words. Todd touched me to the very depth of my being. This is why we do what we do, we are able to give people hope when they have none. God Bless.”

-Jeannie Foster

Nak Baca Lagi Testimoni?

Anda juga boleh membaca beberapa testimoni tambahan daripada pesakit cancer di Malaysia yang Berjaya sembuh dengan Vivix. Sila klik ->>

vivix

Berminat Nak Cuba Vivix?

Cubalah Vivix hari ini dan anda mungkin tak perlu menjalani rawatan kemoterapi lagi. Harga sebotol Vivix hanya RM475 dan ianya boleh bertahan selama dua bulan.

Nak diskaun?
Boleh, no problem.
Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.
Anda akan terus dapat menikmati harga ahli dan point terus masuk bawah ID anda 😀
Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Pengedar Sah Shaklee area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

  Daftar Ahli Shaklee sekarangCara Order

shaklee feel the difference

Punca & Tanda-Tanda Endrometriosis, Fibroid & Cyst

Assalamualaikum dear readers!

TANDA-TANDA ATAU GEJALA ENDROMETRIOSIS, FIBROID & CYST

#1. Gangguan Haid

Berlaku pendarahan yang banyak dan berpanjangan, berketul-ketul, atau terlalu sedikit. Setiap wanita terutama dalam lingkungan 40-an yang mengalami masalah gangguan haid, mestilah mendapatkan pemeriksaan dan rawatan dari doktor, khususnya doktor pakar sakit puan.

#2. Masalah Ketidaksuburan Atau Kemandulan

Fibroid juga boleh menimbulkan masalah ketidaksuburan atau kemandulan di kalangan wanita. Jadi, wanita yang lambat berkahwin atau setelah beberapa tahun kahwin tetapi masih tidak mendapat anak, perlulah mendapatkan pemeriksaan daripada doktor pakar untuk mengesan sama ada dia mengalami masalah ketumbuhan dalam rahim. Tidak semestinya semua wanita yang mengalami ketumbuhan fibroid tidak boleh mengandung kerana ramai juga wanita yang mempunyai fibroid masih boleh mengandung.

#3. Kerap Keguguran atau Bayi Songsang

Ketumbuhan yang terlalu besar akan menekan rahim lalu boleh menyebabkan risiko keguguran atau menimbulkan masalah pada kedudukan bayi. Sometimes ia boleh menyekat kelahiran bayi kerana ketumbuhan itu terlalu besar dan tidak membolehkan kepala bayi turun ke rongga pelvic. Wanita yang mengandung dengan fibroid kadangkala mengalami kesakitan kerana fibroid ini menjadi tegang dan tertekan.

#4. Kerap Kencing

Oleh kerana pundi air kencing terletak di sebelah rahim, maka jika ada ketumbuhan dalam rahim, pundi kencing akan tertekan. Akibatnya wanita itu akan menghadapi masalah kerap kencing. Tidak dapat menahan kencing apabila batuk atau bersin.

#5. Senggugut Yang Teruk

#6. Perut Buncit Yang Ketara atau Seperti Mengandung

Jika kita rasa terdapat tanda-tanda sedemikian, eloklah pergi berjumpa doktor untuk pemeriksaan lanjut.

GLA Shaklee endometriosis

PUNCA-PUNCA ENDOMETRIOSIS, FIBROID & CYST

❁ Ketidakseimbangan Hormon

Estrogen dan progesteron adalah 2 jenis hormon wanita. Biasanya, estrogen meningkat naik sejurus selepas haid dan paras progesteron pula meningkat selepas telur dikeluarkan, iaitu 2 minggu selepas keluar haid sehingga tempoh haid akan datang. Jika keadaan yang tidak seimbang, terutama jika terlalu banyak estrogen tetapi kandungan progesteron tidak mencukupi dalam badan seseorang, boleh menimbulkan pelbagai masalah seperti pendarahan yang tidak tentu masa, ketumbuhan fibroid pada rahim serta keadaan ketidaksuburan atau kemandulan.

Kandungan estrogen dan progesteron dikawal  oleh hormon yang dikeluarkan oleh kelenjar pituitari yang terletak dalam otak. Menurut Dr. Hamid, fungsi kilang pituitari ini mudah dipengaruhi oleh keadaan mental, emosi dan rohani seseorang. Jika ada gangguan pada tahap tersebut, maka rangkaian hormon yang mengawal pusingan dan mengawal paras estrogen dan progesteron boleh terganggu. Desakan dan tekanan hidup yang sering dialami oleh kebanyakan wanita bekerja juga akan mengganggu kawalan dan fungsi rangkaian hormon yang mengawal  pusingan haid seseorang. Oleh itu, keadaan seperti ketidaksuburan dan penyakit ketumbuhan pada rahim serta endometriosis sering berlaku di kalangan wanita moden yang bekerja.

❁ Pemakanan Yang Tidak Sihat

Diet atau pola pemakanan seseorang turut mempengaruhi badan seseorang. Wanita yang tidak menjaga pemakanan, terutamanya yang sering makan makanan segera, lebih berisiko tinggi untuk mendapat endriometriosis, fibroid atau cyst.

❁ Tekanan Hidup

Kehidupan wanita zaman sekarang ini sangat mencabar, menyebabkan sering tertekan fizikal dan mental. Mental yang tertekan boleh menyebabkan sistem pertahanan badan (imunisasi) menjadi lemah. Oleh sebab itu, pelbagai penyakit akan timbul termasuklah Endometriosis, Fibroid & Cyst.

Rawatan & Pencegahan Semulajadi Dengan Shaklee

Saya cadangkan agar mengambil supplement yang boleh mengatur keseimbangan hormon dan kaya antioksida untuk membantu mengecutkan ketumbuhan dan mencegah pembentukan radikal bebas yang menjadi punca utama kepada ketumbuhan dan kanser. Antaranya ialah:

♥ GLA Complex: Bertindak untuk kawal keseimbangan hormon Estrogen & Progesteron.

gla-complex

♥ Vivix: Meningkatkan imunisasi dan menghapus radikal bebas, memperbaiki DNA dan sel-sel badan.

vivix

♥ Vitamin C: Meningkatkan imunisasi dan menentang radikal bebas.

vita-c shaklee

Kalau dibiarkan dan anda sekadar tidak peduli, fibroid boleh bertukar menjadi barah atau kanser jika tidak diatasi pada peringkat awal.

Jom sihat secara semulajadi dengan Shaklee.

Harga

Harga sebotol GLA Complex hanya RM91.25 sahaja untuk 60 capsules, stok 1 bulan!

Harga sebotol Vitamin C hanya RM92.50 sahaja untuk 180 tablet dan tahan selama 6 bulan!

Harga sebotol Vivix hanya RM475 sahaja untuk 150ml dan tahan selama 2-3 bulan!

Nak diskaun?
Boleh, no problem.
Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.
Anda akan terus dapat menikmati harga ahli dan point terus masuk bawah ID anda 😀
Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Pengedar Sah Shaklee area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

 

Cara Order

 Daftar Ahli Shaklee sekarang

shaklee feel the difference

Apakah Cyst dan Fibroid? Kecutkan Cyst dan Fibroid Tanpa Pembedahan Dengan Shaklee

Assalamualaikum dear readers! Tahukah anda, cyst dan fibroid adalah penyakit yang sinonim dengan wanita kerana 75% wanita akan mengalaminya. Apa itu cyst dan fibroid? Kalau dibiarkan dan anda sekadar tidak peduli, fibroid boleh bertukar menjadi barah atau kanser jika tidak diatasi pada peringkat awal. Ada 2 cara untuk hilangkan cyst dan fibroid ni, iaitu dengan pembedahan atau pengambilan supplement. GLA Shaklee ovarian-cyst Apakah Cyst? Cyst adalah sejenis ketumbuhan dalam kilang ovary. Kenapa ia digelar cyst? Sebabnya ketumbuhan ini mesti mengandungi cecair/fluids, sama ada air, cecair bercampur protin, darah beku, darah haid, minyak dan lendir lemak. Ia boleh disertai dengan ketumbuhan daging yang mungkin sejenis kanser terdiri daripada rambut, cartilage, tulang dan lain-lain. Cyst ni adalah ketumbuhan biasa bukan kanser yang paling kerap dijumpai di dalam uterus. Most of the case, cyst ni lambat berkembang dan tidak menyebabkan apa-apa gejala. Cuma small percentage kes je yang betul-betul memerlukan rawatan perubatan. Tengok kat kedudukan  mana cyst ni membesar dalam rahim. Manakala fibroid terdiri daripada bahan berserat yang menyebabkan tumor. Fibroid juga dikenali sebagai ‘ketumbuhan fibroid’, ‘fibrolids’, ‘myomas’ atau hanya ‘fibroid’. Ia terdiri daripada kira-kira 0.04 inci (1 mm) kepada kira-kira 8 inci (20 cm) atau lebih. Apakah Punca Fibroid? Punca fibroid belum ditentukan, tetapi ada kaitan dengan pengeluaran estrogen dalam badan wanita. Tumor ini hanya seolah-olah terhasil semasa tahun-tahun reproduktif. Ia boleh tumbuh dengan cepat semasa mengandung apabila pengeluaran estrogen dan aliran darah meningkat dalam rahim. Tetapi biasanya tidak menyebabkan komplikasi. Jenis-jenis cyst fibroid ditentukan oleh di mana fibroid tumbuh dalam rahim: GLA Shaklee jenis fibroid Fibroid 1: Intramural Tumbuh di dinding rahim, jenis yang paling biasa. Boleh menyebabkan rahim bengkak dan kadang-kadang menonjol sama ada ke dalam atau di luar rahim. Fibroid 1: Submucosal Juga dikenali sebagai fibroid submucous, biasanya yang paling high possibility menyebabkan gejala-gejala yang ketara.  Fibroid ini dijumpai dalam lapisan uterus dan boleh berlanjutan hingga ke dalam rahim sendiri. Hasilnya, submucosal fibroid boleh menyebabkan pendarahan semasa haid. Fibroid 2: Subserosal Juga dipanggil fibroid subserous yang tumbuh di luar rahim. Fibroid ini selalunya memberi gejala yang paling minima, tetapi boleh berkembang menjadi sangat besar. Sesetengah fibroid subserosal menjadi begitu besar sehingga seorang wanita boleh kelihatan seperti mengandung enam bulan. Rawatan dan Pencegahan Semulajadi  Dengan Shaklee Dalam satu kajian, dipercayai dengan mengamalkan herba dan supplement dapat mengecutkan cyst dan fibroid ini dan seterusnya menghilangkannya tanpa pembedahan. Saya cadangkan agar mengambil supplement yang boleh mengatur keseimbangan hormone dan kaya antioksida untuk membantu mengecutkan ketumbuhan dan mencegah pembentukan radikal bebas yang menjadi punca utama kepada ketumbuhan dan kanser. Antaranya ialah: #1. GLA Complex: Bertindak untuk kawal keseimbangan hormon Estrogen & Progesteron. gla-complex #2. Vivix: Meningkatkan imunisasi dan menghapus radikal bebas, memperbaiki DNA dan sel-sel badan. vivix #3. Vitamin C: Meningkatkan imunisasi dan menentang radikal bebas. vita-c shaklee Oleh kerana penyakit berkaitan rahim ni boleh menjejaskan kesuburan serta boleh memberi kesan lebih besar seperti kanser, jadi marilah kita sama-sama mengambil berat tentang kesihatan kita. Mencegah adalah lebih baik dari merawat. Jom sihat secara semulajadi dengan Shaklee. Harga

Harga sebotol GLA Complex hanya RM91.25 sahaja untuk 60 capsules, stok 1 bulan!

Harga sebotol Vitamin C hanya RM92.50 sahaja untuk 180 tablet dan tahan selama 6 bulan!

Harga sebotol Vivix hanya RM475 sahaja untuk 150ml dan tahan selama 2-3 bulan!

Nak diskaun?
Boleh, no problem.
Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.
Anda akan terus dapat menikmati harga ahli dan point terus masuk bawah ID anda 😀
Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Pengedar Sah Shaklee area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

  Cara Order    Daftar Ahli Shaklee sekarang

 

 

shaklee feel the difference

VITAMIN GUIDE: Vivix Shaklee, Rahsia awet muda dan sihat optimum

VIVIX Shaklee

Hi everyone!

Masih tercari-cari penawar untuk melambatkan penuaan? Tapi takut dengan lambakan produk-produk di pasaran? Saya nak share tentang satu produk semulajadi untuk menyelesaikan masalah anda. Boleh juga digunakan sebagai makanan tambahan untuk pesakit diabetes. Bagi menurunkan gula dalam darah.

Bagi yang masih tercari-cari hadiah apa yang sesuai untuk hari lahir ataupun hadiah anniversary perkahwinan ibu dan ayah. Ya, inilah hadiah yang paling sesuai. Tiada hadiah yang paling bernilai melainkan kesihatan.

APA ITU VIVIX?

Vivix adalah sejenis cecair pekat berwarna merah yang terhasil daripada kandungan anggur muskat & tumbuh-tumbuhan lain. Vivix mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Di dalam Vivix terdapat ramuan yang dipanggil resveratrol yang bersifat anti oksida, anti inflamasi & anti kanser.

APA ITU RESVERATROL?

Resveratrol ialah sejenis phenol semulajadi yang wujud di dalam tumbuhan anggur terutamanya jenis muskat dan anggur kulit merah serta Knotweed Jepun. Kajian saintifik menunjukkan resveratrol sangat memainkan peranan dalam memanjangkan usia kerana ia dapat melawan penuaan pada tahap sel.

buah resveratrol

FUNGSI UTAMA VIVIX SHAKLEE:

  • memperbaiki sel-sel badan
  • menghapus radikal bebas
  • memperbaiki DNA

SIAPA PERLUKAN VIVIX?

  • Semua orang dewasa yang mahu tampak awet muda dan sihat optimum. (PERHATIAN: ibu hamil tidak disarankan mengambil Vivix)

BAGAIMANA VIVIX BERTINDAK?

Di dalam kajian makmal, ramuan Vivix telah menunjukkan impak kepada 4 mekanisma penting penuaan pada tahap sellular:

1. Kerosakan DNA – Setiap hari, setiap sel tubuh diserang oleh hampir sejuta serangan yang merosakkan DNA, mengakibatkan kerosakan pengkalan data genetik dan menghasilkan ‘typo’ (kesilapan dari yang asal) yang akan menggangu fungsi sel dan kepanjangan umur. Ramuan Vivix melindungi dan memperbaiki sel DNA.

2. Pengawalan Genetik – Pengawalan genetik menyumbang kepada kemerosotan umur. Vivix mampu mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan.

3. Pengeluaran tenaga yang kian merosot oleh sel – Mitochondria (penjana tenaga) di dalam sel menghasilkan tenaga yang diperlukan badan. Semakin berusia, kecekapan mitochondria dalam fungsi sel semakin menurun. Ramuan Vivix menggalakkan biogenesis (pembentukan baru) mitochondria untuk meningkatkan tahap tenaga dalam sel.

4. Penimbunan protein AGE (advanced glycation end products) – Protein AGE yang berlebihan boleh menyebabkan kerosakan tahap sellular yang akan menggangu keutuhan sel dan kepanjangan umur. Vivix mengandungi 10x resveratrol untuk melambatkan pembentukan protein AGE.

Vivix bertindak dalam 4 cara:

1. Mempertahankan sel (cell defense)

Screen-Shot-2011-12-10-at-3.46.09-PM

2. Memberi tenaga kepada sel (cell energy)

Screen-Shot-2011-12-10-at-3.50.53-PM

3. Memperbaiki sel (cell repair)

Screen-Shot-2011-12-10-at-3.46.09-PM

4. Meningkatkan prestasi sel (cell performance)

powerful-result-overlay4-e1323551869838

Selain itu, ia juga menolong membantu/manjaga/memelihara kesihatan jantung, kesihatan otak, kesihatan sistem imun, kesihatan sendi, perlindungan antioksidan, peningkatan tenaga pada tahap selular dan kesihatan secara menyeluruh.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

vivix

Harga runcit Vivix Shaklee adalah RM475.00. Tapi jangan risau, saya akan berikan harga yang super istimewa. Hanya RM3XX.XX dan percuma kos penghantaran. Pembelian 2 botol Vivix, harga ahli akan diberikan. Keistimewaan lain, dapat percuma keahlian Shaklee dan CASH BACK!

Dapatkan Vivix Shaklee hanya yang terbaik! Hubungi saya untuk pesanan. Harga pasaran:

  • Vivix Shaklee 150ml SM: RM475 | SS: RM499

Hubungi saya untuk mendapatkan HARGA ISTIMEWA! Isikan borang untuk Order dan pertanyaan.

Shaklee Independent Distributor ID: 888106 | Fatin Hamizah
Email: vitaminstreet@gmail.com
Atau
PM segera di link (www.fb.com/messages/VitaminStreet)!
Atau
SMS/Whatsapp ke 012 – 283 1538

Vivix is Phenomenal

Hear what the experts have to say. Dr. Jamie McManus, Chairman Medical Affairs, Health Sciences and Education, talks about how why we age and how resveratrol (Vivix key ingredient) can help to promote cellular energy biogenesis  and renew your body!

You’ll want to get your hands on this great product right away once you hear all about it!


How to Get Your Vivix?

Email: vitaminstreet@gmail.com
SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538
Shaklee Independent Distributor ID: 888106  OR
Click here to place your order