Memulihkan Masalah Nipple Luka atau Nipple Crack Bagi Ibu Menyusu

Assalamualaikum Dear Readers!

Untuk ibu-ibu yang menyusu pasti tertarik dengan tajuk ini kan. Boleh dikatakan kebanyakan ibu menyusu pasti pernah menghadapi masalah nipple luka. Bukan sekali malah ada yang berkali-kali mengalami masalah sebegini. Apabila berdepan dengan masalah ini memang sukar nak digambarkan, pedih dan seksa. Tambahan kena pula menyusu anak, memang menjerit. Tapi demi anak semuanya para ibu akan lalui.

Sebenarnya nipple luka yang senang crack atau luka adalah disebabkan kulit yang kering dan masalah salah latch. Jadi si ibu perlu mencari jalan bagaimana nak mengatasi masalah-masalah tersebut.

Pastikan ibu – ibu menyusu dengan posisi yang betul dan latch yang betul.

Breastfeeding_CorrectLatch-On Vitamin ERakan sekerja saya pernah bertanya SHAKLEE ada ubat untuk puting luka tak?

Tentulah ada!

Bagi ibu yang menghadapi masalah puting luka, anda boleh mengamalkan vitamin seperti berikut:

Zinc mempercepatkan pemulihan luka dalaman dan luaran.

Vitamin E merupakan vitamin antioksidan yang larut dalam lemak yang juga merupakan vitamin awet muda. Kulit nampak lebih muda dan lembap.

Vitamin C merupakan vitamin antioksidan yang larut dalam air dimana ia membantu memperbaiki sistem pendarahan. Kekurangan vitamin C adalah penyebab luka lambat pulih.

Set Nipple Crack Shaklee2 Tips Untuk Cepat Baikkan Nipple Yang Luka:

  • Ambil sebiji vitamin E dan pecahkan. Sapukan Vitamin E di kawasan nipple yang luka.
  • Hancurkan zinc dan taburkan di atas tempat luka.

Selamat Mencuba!

Hubungi saya untuk dapatkan Vitamin E, Vitamin C dan Zinc bagi keperluan ibu-ibu menyusu. Dan sangat sesuai diambil semasa berpantang kerana dapat membantu mempercepatkan luka bersalin. Malah zinc dapat membantu ibu-ibu untuk mengatasi masalah rambut gugur yang sering dialami kebanyakan ibu setelah bersalin.

Terima kasih kerana membaca dan jangan lupa hubungi nombor dibawah untuk dapatkan Set Nipple Crack Shaklee.

Saya Nak Dapatkan Set Nipple Crack Shaklee!

Nak diskaun?
Boleh, no problem.
Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.
Atau beli 6 botol FREE 1 botol Vitamin E, anda boleh dapatkan keahlian Shaklee secara percuma sempena Promo Jun 2014 sahaja!
Anda akan terus dapat menikmati harga ahli dan point terus masuk bawah ID anda 😀
Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Saya adalah wakil Sah Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

 

Cara Order

  Daftar Ahli Shaklee sekarang

 

shaklee feel the difference

Advertisements

Cara Makan Set Kesuburan Shaklee Dengan Berkesan dan Cepat Hamil

Assalamualaikum dear readers,

Kali ni saya nak cerita cara makan set kesuburan shaklee secara step by step. Nak makan kena faham caranya.

Set Kesuburan Shaklee

Secara ringkasnya, entry ni akan membantu anda memahami:

  1. Cara Makan Set Kesuburan Suami dan Isteri Dengan Cara Yang Betul dan Berkesan.
  2. Kenapa zinc perlu dimakan semasa perut kosong?
  3. Kenapa vitamin E perlu dimakan bersama makanan berminyak?
  4. Perkara Penting Yang Perlu Dilakukan Selepas Makan Vitamin.

1. CARA MAKAN PRODUK SHAKLEE GLA COMPLEX DAN VITALEA UNTUK KESUBURAN

Peringkat Pertama: Baru pertama kali makan GLA. Nak stabilkan hormon badan isteri semula. Vitalea makan sebiji sehari.

#1: Makan Vitalea setiap hari. 1 biji selepas sarapan setiap hari. Jangan makan vitalea dengan makanan dan minuman berasaskan susu.

#2: Kemudian, makan GLA Complex 1 biji selepas sarapan juga. Dan 1 biji lagi GLA Complex pada waktu malam sebelum tidur.

#3: Bagi tujuan kesuburan, GLA Complex mestilah dimakan SETIAP HARI. Bagi bulan pertama, makan semasa hari pertama haid sampai period semula. Jangan berhenti makan masa period tau.

#4: Anda mesti alert, semasa bulan pertama makan GLA, anda harus tahu bila tarikh anda sepatutnya datang bulan. Contohnya, bulan lepas kitaran anda 28 hari. Jadi, bulan ni lebih kurang 28 hari juga.

#5: Kalau dah masuk 30 hari tak period lagi, buat Urine Pregnancy Test. Kalau ujian UPT positif dan anda sah mengandung, terus BERHENTI MAKAN GLA ya.

#6: Kalau tak hamil dan period datang macam biasa, kita masuk peringkat ke-2 pula.

Peringkat Kedua: Lepas hormon badan dah stabil.

#1: Kira berapa hari kitar period anda. Berapa hari? Sebagai contoh kita ambil 30 hari ehh.

#2: Kemudian, bahagikan kitaran anda dengan 2. Contoh 30 hari divide 2 ialah 15 hari.

#3: InsyaAllah waktu subur anda pada hari ke-15 selepas haid.

#4: Makan GLA Complex sejak hari pertama haid sehingga sehari sebelum waktu subur iaitu hari ke-14. Sehari sebiji ehh.

#5: Pada hari ke-15, BERHENTI makan GLA. Vitalea masih makan macam biasa ehh.

#6: Buat ujian UPT sekiranya haid tak datang macam biasa.

#7: Jika haid datang macam biasa, ulang PERINGKAT KE-2 ni sehinggalah hamil ya. InsyaAllah. Jika anda hamil je, terus STOP makan GLA.

Sekiranya anda nak tahu lebih banyak tentang GLA Complex, KLIK DI SINI

Selesai bahagian wanita, sekarang kita masuk part lelaki pula.

CARA MAKAN SET KESUBURAN LELAKI

#1: Makan 1 biji Zinc Complex SEBELUM sarapan.

#2: Kemudian ambil 2 biji Vitamin E, SELEPAS makan tengahari ehh.

Simple sangat kan!

2. KENAPA MESTI AMBIL ZINC COMPLEX SEMASA PERUT KOSONG?

Mudah je. Sebabnya, zinc ni akan kalah dengan zat lain macam kalsium. Contohnya anda sarapan sandwich, dalam tu ada keju dan minum teh tarik.

Susu dan keju dalam teh tarik dan sandwich mengandungi kalsium. Jadi, kalau kita ambil zinc selepas makan, zinc tidak akan diserap oleh badan. Rugi lah..

Jika kita makan roti dan bijiran lain semasa sarapan. Contonhya cornflakes, koko crunch dan roti bijirin penuh/wholemeal. Phytates dalam makanan tersebut akan bergabung dengan zinc untuk menjadi bentuk yang sukar diserap badan.

Membazirlah kan.. Sebab tu elok makan masa perut kosong. Sebelum kita ambil sarapan.

Baca lebih lanjut tentang Cara Makan Zinc Complex Di Sini

3. KENAPA VITAMIN E ELOK DI AMBIL SELEPAS MAKAN?

Vitamin yang larut dalam Minyak dan Lemak ialah A, D, E dan K. Kita akan makan makanan berminyak semasa lunch atau dinner. Jadi, Vitamin E lebih mudah larut dalam minyak dan diserap badan.

Selain Zinc Complex dan Vitamin E, CoQHealth juga sangat bagus untuk kesuburan lelaki. Kenapa?

CoQHealth akan membantu jantung kita beroperasi dengan lebih kuat. Bila jantung sihat, anda akan jadi lebih bertenaga. Takdelah lesu je.

Bila jantung sihat dan kuat, oksigen akan cukup untuk semua sel dalam badan termasuklah sistem pembiakan.

Cuma CoQHealth ni alternatif saja. Ada budget lebih boleh cuba.

4. PERKARA PENTING YANG PERLU DILAKUKAN SELEPAS MAKAN VITAMIN

#1: Vitamin perlu dimakan mengikut sukatan eh. Jangan terlebih dos yang ditetapkan.

#2: Minum 3 liter air sehari.

Semoga artikel ni membantu anda menggunakan produk ini dengan berkesan.

Tak sabar-sabar nak cuba Set Kesuburan Shaklee ni kan?

Harga

Harga sebotol GLA Complex hanya RM91.25 sahaja untuk 60 capsules, stok 1 bulan!

Harga sebotol Vitalea hanya RM88.75 sahaja untuk 120 tablet dan tahan selama 4 bulan!

Harga sebotol Zinc Complex hanya RM33.75 sahaja untuk 120 tablet dan tahan selama 4 bulan!

Harga sebotol Vitamin E hanya RM149 sahaja untuk 120 capsules dan tahan selama 2 bulan!

Harga sebotol CoQHealth hanya RM124 sahaja untuk 30 capsules, stok 1 bulan!

Nak diskaun?
Boleh, no problem.
Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.
Anda akan terus dapat menikmati harga ahli dan point terus masuk bawah ID anda 😀
Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Pengedar Sah Shaklee area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.
Cara Order Daftar Ahli Shaklee sekarang
shaklee feel the difference

Kenapa perlu ambil Zinc Complex sebelum makan?

Assalamualaikum everyone!

Ramai yang bertanya kenapa perlu ambil zinc sebelum makan?

Ada beza ke ambil sebelum makan dengan ambil selepas makan?

Jawapannya : ADA 

Kalau tak, takkan lah pada botol pun ditulis ambil sebelum makan kan..?

Tapi kenapa?

Sebab..

❁ Dalam proses pencernaan normal, zinc boleh musnah atau terkeluar atau terikat dengan bahan lain.

❁  Makanan yang kita makan seperti susu, roti dan bijirin lain mengandungi phytates. PHYTATES ini akan mengikat zinc yang kita ambil dan mengganggu penyerapan zinc dalam badan kita.

❁  Sebagai contoh, kalau kita ambil susu bersama roti, phytates ini akan menjadi lebih aktif menyerap zinc, jadi bioavailability zinc ini akan semakin menurun, dan rugi lah zinc yang kita ambil tadi.

TAHUKAH ANDA?

Satu lagi sebab kenapa kena ambil sebelum makan kerana perut kita ni mengandungi asid. Asid dalam perut kita ni boleh melarutkan zinc dengan cepat bila perut kosong. Jadi senanglah nutrisi dan mineral dari zinc tu menyerap dalam badan kita.

Ni gambar perut kita..

zinc complex shaklee

So, what?

Jadi, masa terbaik untuk pengambilan zinc ialah antara setengah jam ke sejam sebelum makan tengahari atau malam. Supaya badan kita dapat kesan secara optimum daripada pengambilan zinc.

zinc

Faham semua?

Nak tahu lebih lanjut kebaikan Zinc Complex Shaklee klik di sini

Sebotol Zinc Complex Shaklee berharga hanya RM33.75 sahaja dan mengandungi 120 tablet dan tahan selama 4 bulan!

Nak diskaun?
Boleh, no problem.
Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.
Anda akan terus dapat menikmati harga ahli dan point terus masuk bawah ID anda 😀
Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Pengedar Sah Shaklee area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.
Cara Order
  Daftar Ahli Shaklee sekarang
shaklee feel the difference

Khasiat SET BERSALIN SHAKLEE: Ibu Lebih Segar dan Bertenaga

Salam everyone!

Ibu-ibu hamil pasti sedang tercari-cari set bersalin yang sesuai untuk anda semasa tempoh berpantang nanti kan? Pastinya pening kepala kerana banyak betul set bersalin di pasaran sekarang.

Ibu yang menyusu lebih-lebih lagi, pasti cerewet sikit pilih set bersalin, maklumlah takut-takut memberi kesan kepada anak yang menyusu. Ataupun lebih menakutkan, set bersalin yang mengeringkan susu! Pastinya itu sesuatu yang tidak diingini oleh ibu-ibu yang baru bersalin dan berhasrat menyusukan bayinya.

Ibu pasti tak rasa risau lagi dengan pilihan terbaik yang ada kini. Ini memang epic, dan menjadi trend ibu-ibu menyusu sekarang memilih Set Bersalin Shaklee.

Supplement Shaklee adalah Halal dan diiktiraf JAKIM, mendapat kelulusan KKM, 100% semulajadi dan insyaAllah berkesan.

Set bersalin ini dilengkapi dengan vitamin dan mineral yang penting untuk ibu-ibu baru bersalin.

set bersalin shaklee

Vita-Lea: Multivitamin dengan semua keperluan nutrisi terutama zat besi yang membantu ibu lepas bersalin yang banyak kehilangan darah semasa proses bersalin dan pemulihan.
B-Complex: Mengurangkan sindrom ‘baby blues’ untuk ibu berpantang. Mencegah anemia, meredakan masalah penghadaman, juga membantu melicinkan kulit.
Vita-C: Vitamin C dengan flavonoids yang penting untuk penyembuhan tisu serta membantu membanyakkan susu ibu.
Zinc: Mempercepatkan pemulihan luka dalaman dan luaran dan membantu proses pengecutan rahim.
Ostematrix: Membantu penyusuan dan mengelakkan sembelit.
ESP: Protein non-GMO yang memberikan tenaga segera kepada ibu menyusu dan merupakan ‘milk booster’ hebat. Membantu melicinkan kulit dan mencegah insomnia dan tekanan dikalangan ibu yang berpantang.

Jom kita tengok apa kata pengguna yang berpuas hati dengan set ini:

testi sharina

Pastinya anda pun ingin merasai pengalaman seperti ini kan. Lebih-lebih lagi jika anda berpantang sendiri..

Untuk mendapatkan produk ini, anda boleh hubungi saya dengan:

♥ Add/PM FB: Fatin Hamizah
♥ Shaklee ID: 888106
♥ Whatsapp/SMS: 012-2831538
♥ Fanpage: Vitamin Street
♥ COD Area: Uptown Damansara, TTDI, Sri Damansara, Damansara Damai

VITAMIN GUIDE: Zinc Complex Shaklee

Hi everyone!

Apakah zink? Zink adalah mineral penting yang terdapat pada hampir setiap sel. Zink juga berguna untuk pertumbuhan tubuh yang normal dan perkembangan manusia bermula dari masa kehamilan, anak-anak dan dewasa.

Tahukah anda? Zink merupakan mineral yang perlu ada dalam setiap sel tubuh kita. Ia merangsang tindakan bagi 100 enzim iaitu bahan-bahan yang menggalakan reaksi-reaksi biokimia dalam tubuh kita.

17 KEBAIKAN ZINC SHAKLEE YANG ANDA PERLU TAHU:

  • Penjagaan Kulit: Kajian telah menunjukkan zink berkesan untuk menyembuhkan jerawat atau akne. Ia adalah lebih berkuasa daripada placebo dan penggunaan ubat-ubatan antibiotik masih dianggap lebih berkesan. Anda ada masalah kulit muka? Jom tambah Zink dalam diet harian anda.
  • Ekzema: Juga dipanggil sebagai dermatitis atopik, adalah gangguan keradangan dan kulit yang kronik. Ia adalah sebahagian besarnya disebabkan oleh kekurangan zink di dalam badan. Zink memainkan peranan yang penting dalam penyembuhan jangkitan kronik dan membantu badan memulihkan keupayaan untuk sembuh dengan sempurna.
  • Jerawat: Mineral ini adalah penting untuk memadam jerawat dari kulit. Ia bertindak mengawal selia jumlah testosteron di dalam badan yang memainkan peranan yang dominan dalam menyebabkan jerawat. Di samping itu kepadanya, zink juga berkaitan dengan sintesis kolagen yang membantu dalam menormalkan jumlah minyak kulit dan mengekalkan kulit yang sihat. Dah cuba macam-macam produk, tapi muka masih berjerawat? Jom tambah zinc dalam diet harian anda.
  • Penyembuhan luka: Kekurangan zink menyebabkan lambat penyembuhan luka. Badan manusia mempunyai beberapa enzim yang bergantung pada zink, yang menggalakkan sintesis kolagen yang seterusnya membantu dalam penyembuhan luka. Luka semasa bersalin lambat sembuh? Jom tambah zink dalam diet harian anda.
  • Gangguan prostat: Zink sangat penting dalam menangani gangguan prostat. Kekurangan zink menyebabkan pembesaran kelenjar prostat dan menjadikannya terdedah kepada kanser. Ia adalah dinasihatkan untuk mengambil 15mg zink setiap hari, di bawah pemerhatian rapi perubatan, apabila mengalami masalah prostat. Risau masih belum dikurniakan anak? Jom tambah zink dalam diet harian anda.
  • Hilang berat badan: Zink memainkan peranan utama dalam penurunan berat badan dan mengawal selera makan. Selera menjadi-jadi? Risau badan gemuk? Jom tambah zink dalam diet harian anda.
  • Mengandung: Ia adalah penting untuk pembaikan dan fungsi DNA. Ia diperlukan untuk pertumbuhan cepat sel-sel dan membangunkan unsur-unsur utama sel semasa kehamilan.
  • Pembiakan: Bagi lelaki, zink membantu dalam spermatogenesis dan pembangunan organ-organ seks. Sementara di kalangan wanita, ia membantu dalam semua fasa pembiakan, termasuk peringkat kelahiran dan penyusuan.
  • Fungsi Biologi: Zink memainkan peranan penting dalam banyak fungsi biologi seperti pembiakan, kawalan penyakit kencing manis, tahap stres, rintangan imun, bau dan rasa, pertumbuhan fizikal, selera makan dan penghadaman.
  • Jangkitan: Zink membantu seseorang untuk mengesan rasa dan bau, memberikan bantuan kepada penyembuhan luka, meningkatkan imuniti dan membantu dalam menggalakkan pertumbuhan janin. Zink membantu dalam melindungi daripada gangguan berjangkit dan jangkitan kulat termasuk paru-paru dan konjunktivitis.
  • Antioksidan: Zink bertindak sebagai antioksidan dan pada dasarnya terlibat dalam beberapa tindak balas biokimia yang tegas, yang termasuk sintesis protein, fungsi enzim dan metabolisme karbohidrat.
  • Aturan Enzim: Zink merupakan komponen beberapa enzim yang membantu dalam pertumbuhan sel, sintesis protein, tahap hormon, DNA, mengawal selia transkripsi gen, metabolisme tenaga dan lain-lain faedah kesihatan yang berkaitan dengan zink.
  • Kanser: Bagi lelaki, zink memainkan peranan yang penting dalam kelenjar prostat dan mencegah kerosakan awal, yang boleh membawa kepada masalah seperti kanser.
  • Kelesuan Kronik: Orang yang mengalami keletihan yang kronik dicadangkan untuk mengambil minyak ikan, kerana ia kaya dengan zink. Para doktor tidak mencadangkan ubat-ubatan lain yang diperlukan untuk menyembuhkan keletihan yang kronik kecuali pengambilan minyak ikan yang kaya dengan kandungan zink.
  • Botak: Botak menyebabkan kehilangan rambut bagi kanak-kanak dan orang dewasa. Pemulihan yang disyorkan oleh doktor kepada orang yang menghidapinya ialah dengan pengambilan diet yang kaya dengan kandungan zink. Terdapat pelbagai kapsul yang kaya dengan zink, jadi ubat-ubatan yang kaya dengan zink akan membantu mencegah keguguran rambut. Risau rambut semakin nipis selepas bersalin? Jom tambah zink dalam diet harian anda.
  • Kehilangan tulang: Ia adalah penyakit apabila tulang menjadi lemah dan rapuh. Zink adalah komponen hydroxyapatite iaitu garam dan membuat matriks tulang yang kuat dan keras. Oleh sebab ini, kandungan zink perlu ditambah dalam pelan diet anda untuk mengelakkan kehilangan tulang. Sakit lutut? Tumit kaki? Jom tambah zink dalam diet harian anda.
  • Buta malam: Pengambilan kira-kira 150-450mg zink akan memperbaiki penglihatan. Jadi, adalah sentiasa dicadangkan untuk mengambil makanan seperti daging lembu, kambing, tiram, ketam kerana ia kaya dengan kandungan zink dan akan memperbaiki penglihatan mata. Mata semakin rabun terutama di malam hari? Jom tambah zink dalam diet harian anda.

Nutrition Fact: Sebiji Zinc Shaklee membekalkan 15mg (100%) keperluan harian dan 115mg Calcium (12% daripada keperluan harian). Malah, zink bukan sahaja membantu menguatkan kutikel rambut tetapi ia dapat meningkatkan daya ingatan dan tempoh penumpuan.

Buatlah Pilihan Yang Terbaik..Pilihan di Tangan Anda

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

zinc

Anda berminat nak cuba suplemen zinc dari jenama Shaklee? Hubungi saya untuk pesanan. Harga pasaran:

  • ZInc Complex Shaklee 120s SM: RM33 | SS: 35

Hubungi saya untuk mendapatkan HARGA ISTIMEWA! Isikan borang untuk Order dan pertanyaan.

Shaklee Independent Distributor ID: 888106 | Fatin Hamizah
Email: vitaminstreet@gmail.com
Atau
PM segera di link (www.fb.com/messages/VitaminStreet)!
Atau
SMS/Whatsapp ke 012 – 283 1538