Set Kesuburan Wanita Shaklee Paling Popular

Assalamualaikum dear readers!

Set Kesuburan Shaklee antara set paling popular dan mendapat sambutan yang menggalakkan. Kesuburan ni rasanya masalah global. Tau sahajalah sekarang ni masalah selalunya  berpunca dari pemakanan, gaya hidup dan persekitaran. Kalau dulu senang nak dapatkan makanan yang tak dicemari dengan bahan kimia. Sekarang sayur pun dah penuh pestisid, jadi kena jadi extra hati-hati memilih pemakanan anda.

Testimoni Set Kesuburan Wanita Shaklee

Set kesuburan wanita atau vitamin untuk kesuburan mungkin boleh didapati di mana-mana termasuk mendapatkan rawatan doktor sakit puan atau dari pusat fertility, tapi sejauh mana berkesan tu hanya Tuhan lebih mengetahui.

Saya nak share set subur untuk wanita dari shaklee. Sebab ramai dah cuba jadi saya happy untuk berkongsi. Anda akan akui keberkesanan set kesuburan wanita ni setelah amalkan dan bila check UPT, anda disahkan hamil! Set subur wanita ni bukan ubat tapi adalah vitamin atau supplement. Maka tak perlu risau anda alami kesan buruk yang mungkin ada berbanding mengambil ubat.

Inilah dia set kesuburan untuk wanita atau bakal ibu:

#1. GLA Complex

Set Kesuburan Wanita Shaklee

Fungsi GLA Complex:

  • adalah untuk meningkatkan kesuburan wanita dengan membantu penghasilan cecair servik yang berkualiti.
  • atasi masalah senggugut.
  • menstabilkan period/haid yang tak normal.
  • menstabilkan hormon.
  • membantu wanita menghasilkan lendiran subur supaya sperma dapat hidup lebih lama sehingga 5 hari dan melancarkan perjalanan sperma untuk persenyawaan. Lendiran ini seakan putih telur namun tidak semua wanita menghasilkan lendiran yang “subur”. Dengan bantuan GLA, lendiran ini membantu untuk meningkatkan kesuburan seorang wanita.
  • mengecutkan cyst dan pcos bagi wanita

#2. B-Complex

Set Kesuburan Wanita Shaklee

Fungsi B-Complex adalah mengandungi Vitamin B6 yang meningkatkan kesuburan wanita, asid folat pula penting untuk persenyawaan telur oleh sperma.

Anda juga boleh add on Alfalfa untuk set ini kerana fungsi alfalfa adalah membantu untuk mengurangkan masalah keputihan yang biasa berlaku di kalangan wanita.

 

Set Kesuburan Wanita Shaklee

Fungsi Alfalfa:

  • membantu merawat masalah keputihan yang mengganggu hubungan suami isteri.
  • mengetatkan vagina agar suami merasa lebih selesa.

 

Antara testimoni yang telah berjaya hamil dengan set kesuburan wanita shaklee:

GLA Complex ShakleeBerjaya hamil dengan amalkan 3 botol GLA Complex Shaklee

Testimoni berjaya hamil dengan shakleeGLA Complex Shaklee betulkan kitaran period dan berjaya hamil

Bagi yang nak dapatkan set kesuburan wanita shaklee yang paling meletop ini bolehlah buat order secara online melalui website order shaklee di bawah. Lepas tu, tunggu je set subur wanita anda sampai depan pintu rumah/pejabat anda ye.

Order Vitamin Online

 

Coppp!!!

Anda mahu jadi ahli shaklee dan nak tahu cara daftar shaklee? Mudah je, hanya klik following link:

CARA MUDAH & CEPAT JADI AHLI SHAKLEE

CARA JADI AHLI SHAKLEE SECARA PERCUMA

Jika ada sebarang pertanyaan atau konsultasi, hubungi saya sekarang 🙂

Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Saya adalah wakil Sah Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.
Order Shaklee

Advertisements

Punca dan Atasi Masalah Period Tidak Teratur

Assalamualaikum everyone!

Kebanyakan wanita mula datang period atau akan datang bulan antara umur 10 dan 15 tahun. Biasanya satu cycle dikira 28 hari. Tapi kita tak boleh juga generalize, sebab ada orang mempunyai cycle 26 hari, ada juga yang cycle 32 hari.

APA YANG BERLAKU SEMASA PERIOD? 

Pada hari pertama darah period keluar, ovari akan menyediakan telur untuk dibebaskan.

Telur ini akan melalui proses untuk matang dan in the same time dinding rahim akan mula menebal untuk menyediakan rahim untuk fetus sekiranya telur bersenyawa dengan sperma.

Telur ini dibebaskan melalui tiub fallopio pada hari ke-14 dari cycle 28 hari, menuju ke arah rahim. Jika telur tidak bersenyawa dengan sperma, telur dan dinding rahim yang menebal tadi akan mula jatuh sebagai darah period. 

Set Senggugut ShakleeKENAPA KITARAN HAID TIDAK TERATUR 

Banyak sebab kenapa period tak teratur. Berikut saya kongsikan beberapa sebab period tak teratur:

#1. Hamil 

Period boleh jadi tak datang sebab kita pregnant. Ujian UPT boleh jadi negatif sebab UPT tak berapa sensitif untuk mengesan hormon Hcg yang dibebaskan oleh fetus. Cara terbaik untuk pastikan hamil atau tidak, adalah dengan membuat ujian darah di klinik atau hospital.

Ujian darah boleh sahkan sama ada kita hamil atau tidak.

#2. Stress

Stress merupakan faktor utama bagi kebanyakan wanita dan remaja perempuan mengalami masalah period tidak teratur. Cortisol iaitu sejenis hormon stress mempunyai kesan secara langsung dengan hormon estrogen dan progesteron yang dihasilkan oleh tubuh kita.

Cortisol yang terlalu banyak akibat stress boleh mempengaruhi cycle period.

#3. PCOS (Polycystic Ovary Syndrome)

PCOS ialah apabila cyst (ketumbuhan) terbentuk di ovari dan mengganggu pergerakan ovari. Cyst menyebabkan telur tidak dapat melalui proses matang di ovari. Apabila telur tak matang, telur tak dapat dibebaskan.

PCOS & Cyst berjaya hamil dengan shaklee#4. Pil Perancang Kehamilan

Kebanyakan pil perancang kehamilan akan mengganggu cycle period. Implanon juga sangat terkenal dengan masalah mengganggu hormon wanita.

#5. Pemakanan

Berat badan kita pun memainkan peranan penting dalam masalah period tidak teratur. Jika kita makan terlalu banyak junk food atau naik terlalu banyak berat badan, tubuh kita akan mempengaruhi beberapa hormon dan mengganggu waktu kesuburan.

SUPPLEMENT MEMBETULKAN PERIOD TIDAK TERATUR

Beberapa supplement Shaklee boleh membantu membetulkan masalah period tidak teratur.

GLA Complex

GLA Complex sangat membantu menyeimbangkan semula hormon wanita. GLA juga membantu kecutkan cyst pada ovari.

B Complex

B Complex merangsang penghasilan hormon serotonin, iaitu sejenis hormon yang membuat kita berasa tenang dan gembira, sekaligus menghalang penghasilan hormon cortisol.

Vivix

Vivix merupakan anti-oksida terbaik yang menghapuskan radikal bebas yang menjadi punca hormon tak stabil dan mempengaruhi kitaran period.

Saya nak betulkan kitaran period bersama Shaklee! Jom buat order sekarang…

Order Vitamin Online

Coppp!!!

Anda mahu jadi ahli shaklee dan nak tahu cara daftar shaklee? Mudah je, hanya klik following link:

CARA MUDAH & CEPAT JADI AHLI SHAKLEE

CARA JADI AHLI SHAKLEE SECARA PERCUMA

Jika ada sebarang pertanyaan atau konsultasi, hubungi saya sekarang 🙂

Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Saya adalah wakil Sah Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

Order Shaklee

Promosi Shaklee Bulan OGOS 2014: BELI 6 GLA PERCUMA 1 BOTOL!

Assalamualaikum everyone!

Setiap bulan Shaklee akan mengadakan promosi produk, beli 6 botol dan dapat percuma 1 botol.

Bulan ini, promosi dari Shaklee adalah supplement GLA.

Beli 6 botol GLA, dan dapatkan 1 botol percuma.

Promosi Ogos Beli 6 Percuma 1 GLA

GLA Complex Shaklee

 

Buy 6 Free 1 GLA

GLA merupakan nama pendek untuk Gamma Linoleic Acid.

GLA tak berasid pun, nama je macam tu.

GLA adalah supplement kewanitaan, mostly berkaitan dengan membetulkan masalah hormon wanita.

Anda salah seorang wanita yang mempunyai masalah period tak stabil, masalah period lambat datang, senggugut semasa period, masalah menopause? Semua ini sangat bagus untuk amalkan GLA.

GLA akan bertindak membetulkan masalah hormon di dalam tubuh wanita.

Kebiasaannya kita perlukan 2-3 botol GLA untuk mendapat kesan terbaik.

PELABURAN anda untuk dapatkan produk ini cuma RM91.25 sahaja. Harganya jauh lebih kecil berbanding kesan positif yang akan berlaku kepada anda! 😀

Rasa nak cubalah! Jom buat order sekarang…

Esell Shaklee

Saya nak beli GLA Shaklee

Coppp!!!

Anda mahu jadi ahli shaklee dan nak tahu cara daftar shaklee? Mudah je, hanya klik following link:

CARA MUDAH & CEPAT JADI AHLI SHAKLEE

CARA JADI AHLI SHAKLEE SECARA PERCUMA

Jika ada sebarang pertanyaan atau konsultasi, hubungi saya sekarang 🙂

Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Saya adalah wakil Sah Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.
Cara Order