Kelebihan Vitamin C | Tips Kecutkan Jerawat

Assalamualaikum dear readers!

Teringat dulu masa zaman high school, jerawat suka sangat datang. Besar pulak tuh.

Jerawat adalah sangat memburukkan pandangan, haha. Di samping sakit, berdenyut jugaklah. Tangan ni gatal je nak pecahkan. Tapi kalau pecah nanti merebak kat tempat lain. Kalau dah berjerawat sampai bernanah tu, elok sangatlah amalkan.

Tambah lagi kalau ia muncul pada saat yang tidak rela. OMG! Masa hari bahagia untuk persandingan lah dia datang kaaan, tak ke spoil je kalau ada jerawat masa tuh. Tak dapatlah nak bergaya ayu dan spoil the feeling untuk tampil cantik menawan pada hari bahagia atau hari penting tuh.

Set Kecantikan ShakleeMak aih, jerawat ke kawah ni? Mimpi ngeri kan? Itu bab pengantin yang menunggu hari bahagia. Tapi bagi yang bukan pengantin pun mesti tak suka lah ada jerawat ni kan. Kadang kalau jerawat biasa takpe tapi kalau jenis jerawat batu tu tak ke seram?

Saya nak bagi tips yang sangat mudah. Jadi tak perlu lagi risau kalau jerawat tiba-tiba muncul. Pastinya hanya dengan menggunakan Vitamin C sahaja. Kelebihan Vitamin C memang banyak tapi selalunya ia sinonim dengan kecantikan kan?

Tips saya kalau nak cepat kecutkan jerawat, buat cara ni. Saya selalu telan sebiji Vitamin C begitu saje. Tapi kalau masa ada jerawat, saya akan patahkan dua, supaya ia bertindak dengan lebih cepat. Kerana Vitamin C shaklee ni adalah sustained release iaitu Vitamin C dilepaskan secara perlahan-lahan dalam badan. Pentingnya jenis sustained release ni sebab Vitamin C dalam badan sangat cepat musnah, maka badan susah untuk simpan Vitamin C. So, kalau kita amalkan Vitamin C Sustained Release maka dapat membantu bekalan Vitamin C yang berterusan dalam badan kita.

Rawat Jerawat Dengan Shaklee

Cubalah, patahkan Vitamin C ni ambil sebiji sebelum tidur. Nescaya cepat je kering keesokkan harinya. Kulit pun rasa mulus je. Saya dah cuba, anda bila lagi? Kalau nak lagi berkesan, buat Masker Vitamin C. Memang menarik tertarik kau memang de bomb! 😀

PELABURAN anda untuk dapatkan Vitamin C Shaklee ini cuma RM92.50 sahaja untuk 180 biji dan tahan selama 6 bulan! 😀

Klik di sini untuk baca lebih lanjut tentang Vitamin C Shaklee.

Saya Nak Kecutkan Jerawat Dengan Vitamin C Shaklee! Jom buat order sekarang..

Order Vitamin Online

Coppp!!!

Anda mahu jadi ahli shaklee dan nak tahu cara daftar shaklee? Mudah je, hanya klik following link:

CARA MUDAH & CEPAT JADI AHLI SHAKLEE

CARA JADI AHLI SHAKLEE SECARA PERCUMA

Jika ada sebarang pertanyaan atau konsultasi, hubungi saya sekarang 🙂

Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Saya adalah wakil Sah Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

shaklee feel the difference

Advertisements

VITAMIN GUIDE: Chewable Vita-C Plus 100mg

chewable kid_orange_570-b

Hi everyone!

Chewable Vita-C Shaklee telah mengalami revolusi baru apabila formulasinya ditingkatkan dengan tambahan Bioflavanoid Complex dan menjadi supplement vitamin C paling lengkap dipasaran. Ia sekarang menggunakan nama baru iaitu Chewable Vita C Plus.

Lebih menarik, Chewable Vita-C ini bukan sahaja boleh dinikmati oleh kanak-kanak berusia 4 tahun ke atas malah turut boleh dinikmati oleh orang dewasa yang tidak suka vitamin berbentuk pil yang perlu ditelan dengan air. Mudah sahaja untuk makan Chewable Vita C ni. Hanya perlu hisap atau kemam sahaja di dalam mulut.

Pada saya, saya tiada masalah makan Chewable Vita C ni asalkan saya mendapat manfaat vitamin C daripadanya bernilai 500mg iaitu bersamaan 1 biji Sustained Release Vita C Plus. Stok Vitamin C Shaklee sudah kehabisan di semua rangkaian kedai Shaklee dan dijangka berada dipasaran pada akhir bulan 2013 sahaja.

Tapi jangan kelam kabut atau risau ok!

Ada alternatif lain. Anda boleh ambil 5 biji Chewable Vita C setiap hari iaitu bersamaan 1 biji SR Vitamin C Shaklee. Mungkin ada yang kata, tak bestnye kena makan banyak-banyak. Hakikatnya RASA OREN SEMULAJADI Chewable Vita C Shaklee JAUH LEBIH SEDAP dari SR Vitamin C Shaklee yang pahit sedikit.

Manfaaat Vitamin C dalam Chewable Vita C Shaklee secara asasnya sama dengan SR Vita C Shaklee:

  • Memelihara kandungan antioksidan semulajadi dalam tubuh
  • Antioksidan penting dalam melindungi sel kulit daripada rosak dan melambatkan penuaan
  • Chewable Vitamin C Shaklee menguatkan tulang, gigi dan gusi yang sihat
  • Meningkatkan sistem imun tubuh
  • Sangat sesuai untuk orang sukar atau tidak suka makan pil atau tablet
  • Rasa oren semulajadinya sangat selamat untuk kanak-kanak dan orang dewasa
  • Tidak mengalami sebarang pewarna, perasa, pemanis ataupun pengawet tambahan
  • Tabletnya lebih kecil dari SR Vitamin C Shaklee jadi mudah untuk makan atau telan
  • 1 biji Chewable Vita C Shaklee bersamaan 1 1/2 biji oren iaitu bersamaan 100mg
  • Manfaat Vitamin C sangat bagus untuk menjaga kecantikan kulit dan awet muda

Yang Best Apabila Orang Dewasa Makan Chewable Vita C Shaklee:

  • Rasa Chewable Vita C tidak pahit dan masam macam SR Vitamin C Shaklee
  • Boleh buka sebotol demi sebotol untuk menjaga KESEGARAN vitamin
  • Boleh makan mengikut pilihan masa sendiri (contoh 3 biji lepas sarapan, 2 biji lepas makan malam)
  • Boleh kongsi dengan anak-anak berusia empat tahun dan ke atas juga

Tahukah Anda Vitamin C Mudah Rosak disebabkan:

  • Pencemaran udara dan air. Perokok yang merokok sekotak rokok sehari membakar 500mg vitamin C dalam tubuh
  • Mudah termusnah disebakan stress (tekanan) fizikal dan mental
  • Mudah musnah oleh oksigen. Buah-buahan dan sayuran yang telah dipotong dan dibiar terdedah terlalu lama pada udara sebelum dimakan akan mengurangkan kandungan vitamin C. Selain itu, memasak terlalu lama atau pada suhu tinggi juga turut merosakkan vitamin C dalam makanan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Image

Dapatkan Chewable Vita-C Plus 100mg Shaklee bagi anak-anak atau anda yang sukar menelan tablet daripada saya! Hubungi saya untuk pesanan. Harga pasaran:

  • Chewable Vita-C Plus 100mg 90s SM: RM37 | SS: RM40

Hubungi saya untuk mendapatkan HARGA ISTIMEWA! Isikan borang untuk Order dan pertanyaan.

Shaklee Independent Distributor ID: 888106 | Fatin Hamizah
Email: vitaminstreet@gmail.com
Atau
PM segera di link (www.fb.com/messages/VitaminStreet)!
Atau
SMS/Whatsapp ke 012 – 283 1538

VITAMIN GUIDE: Sustained Release Vita-C 500mg

Vitamin-C-shaklee

Hi everyone!

Sehingga kini, Sustained Release Vitamin C 500mg Shaklee masih temporarily unavailable dan stok baru rebranded akan mula diedarkan sebaik sahaja dimaklumkan. Untuk maklumat semua, Vita-C adalah produk terlaris Shaklee dan sering kehabisan stok kerana demand yang sangat tinggi. Jadi, bagi sesiapa yang berminat untuk mendapatkan produk ini, anda disarankan order dengan segera (dan banyak2) sebaik sahaja Vita-C muncul dipasaran.

Kepentingan Vitamin C dalam diet harian kita:

  • Diperlukan bagi pertumbuhan dan pemuliharaan tisu, fungsi kelenjar adrenal, dan juga mendapatkan gusi yang sihat dan gigi
  • Melindungi daripada jangkitan dan selsema, serta meningkatkan imuniti
  • Melindungi sel tubuh daripada kesan-kesan pencemaran
  • Membantu untuk mengurangkan tahap kolesterol, tekanan darah tinggi dan mencegah asterosklerosis
  • Melindungi daripada pembekuan darah, lebam, menggalakkan penyembuhan luka dan pengeluaran hormon antistress
  • Memainkan peranan penting dalam pengeluaran kolagen, yang membantu mencegah penuaan pra-matang.
  • Penting untuk penyuburan sel darah putih dan juga bertindak sebagai antihistamin semulajadi yang amat berguna untuk mengurangkan hidung bengkak semasa selsema, dan mengurangkan gejala-gejala alergi lain
  • Membunuh bakteria patogenik, yang bertindak sebagai antibiotik yang tidak berbahaya
  • Membantu tubuh menyerap zat besi yang lebih -> berguna dalam rawatan anemia. Ia memainkan peranan penting dalam penghasilan hemoglobin dan sel darah merah
  • Melindungi sel-sel otak dan saraf tunjang, yang sering dirosakkan oleh radikal bebas
  • Merawat jangkitan saluran kencing
  • Diperlukan untuk metabolisme asid folik dan vitamin lain

Vitamin C juga adalah salah satu anti-oksidan. Apa itu anti-oksidan?  Antioksidan adalah nutrien yang menghalang kerosakan yang disebabkan oleh radikal bebas. Apa itu radikal bebas?

  • Radikal bebas terhasil apabila tubuh menukarkan makanan kepada tenaga atau ketika kita terdedah kepada asap rokok dan radiasi
  • Radikal bebas yang terkumpul untuk satu jangkamasa yang panjang mengakibatkan proses penuaan
  • Radikal bebas juga merupakan salah satu penyebab kepada kanser, penyakit jantung dan keadaan seperti arthitis

Akibat kekurangan Vitamin C:

  • Kurang daya tahan jangkitan penyakit
  • Kadar penyembuhan luka yang lambat
  • Anemia
  • Gusi berdarah
  • Rambut kering dan bercabang
  • Gingivitis (keradangan pada gusi)
  • Cepat lebam
  • Kemungkinan untuk pertambahan berat badan kerana metabolisme lambat
  • Hidung berdarah
  • Kulit kasar, kering dan bersisik
  • Sakit dan bengkak sendi
  • Enamel gigi lemah

Kelebihan Vitamin C Shaklee berbanding jenama lain:

  1. Vitamin C Shaklee BUKAN vitamin sintetik! Untuk pengetahuan umum, kesemua supplement Shaklee terdiri daripada sumber vitamin semulajadi termasuklah Vitamin C. Tahukah anda bahawa Vitamin C sintetik mempunyai kesan antioksidan & pro-oksidaan pada masa yang sama? Bermakna walaupun ia menghapuskan radikal bebas dalam tubuh, pada masa yang sama juga ia menghasilkan radikal bebas!
  2. Vitamin C Shaklee bersifat ‘Sustained Release’ atau pelepasan perlahan-lahan, dalam masa 12 jam. Oleh itu, ia memastikan tubuh kita mendapat bekalan vitamin C yang berterusan.
  3. 1 tablet Vitamin C Shaklee (500mg) bersamaan dengan 7 setengah biji oren! Bayangkan dengan hanya mengambil 1 tablet Vitamin C Shaklee, anda akan mendapat manfaat seperti memakan 7 setengah biji oren setiap hari! Hebat kan!
  4. Vitamin C Shaklee mempunyai bioflavonoids bersamanya. Bioflavonoids adalah pigmen tumbuh-tumbuhan yang banyak dijumpai dalam buah-buahan sitrus. Ia membantu dalam penyerapan vitamin C sepenuhnya dan memelihara vitamin C itu sendiri daripada oksidasi. Tahukah anda bahawa vitamin C sintetik tidak mempunyai bioflavonoids? Ianya cuma semata-mata asid askorbik sahaja. Bermakna ia tidak mampu bertindak seperti vitamin C yang sebenar.
  5. Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan. Semuanya natural!

Vitamin C blogging picture

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

vita c

Dapatkan Sustained Release Vita-C 500mg Shaklee yang diperbuat dari sumber vitamin C asli daripada saya! Hubungi saya untuk pesanan. Harga pasaran:

  • Sustained Release Vita-C 500mg 180s SM: RM92 | SS: RM97

Hubungi saya untuk mendapatkan HARGA ISTIMEWA! Isikan borang untuk Order dan pertanyaan.

Shaklee Independent Distributor ID: 888106 | Fatin Hamizah
Email: vitaminstreet@gmail.com
Atau
PM segera di link (www.fb.com/messages/VitaminStreet)!
Atau
SMS/Whatsapp ke 012 – 283 1538