Cara Mudah dan Cepat Jadi Ahli Shaklee!

Assalamualaikum dear readers!

Okay people! Since ramai yang hantar message tanya macam mana nak jadi ahli Shaklee.. dan anda pun terdetik bagaimana kalau aku join? Tapi tak faham prosesnya pulak. Yelah orang lain tengok seronok je dapat 4-5 angka sebulan, i pun nak cubalah.

Pertama sekali untuk jadi ahli Shaklee tak semestinya kita nak buat bisnes. Join daftar ahli untuk makan sendiri pun boleh. Ibaratkan macam kita pergi jusco tu ada kad jusco kan. Sambil-sambil membeli belah tu nanti kumpul-kumpul point dapat voucher cash kan. Sama macam bonuslink tu biasa kita guna untuk isi minyak. Sambil-sambil isi minyak dapatlah kumpul point jugak. Takde rugi pun.

if you never try you'll never know

Cara daftar dan jadi ahli Shaklee, kita mestilah mempunyai seorang yang boleh kita bernaung di bawahnya. Ya, memanglah penting sebab dialah nanti tempat sumber rujukan kita untuk ajar cara macam mana nak buat order online dan bermacam-macam lagi. Tak susah pun untuk daftar ahli Shaklee, ada 2 cara:

1. Bayar yuran keahlian sebanyak RM65 (plus RM10 sebagai postage jika mahu member kit dipos). Sebelum bayar tu anda mestilah berurusan dengan mana-mana distributor pilihan anda untuk tolong isikan borang dan sebagainya. Jika anda nak buat sendiri, anda kena beli borang tu dulu sebelum boleh daftar. Cara paling mudah, minta distributor anda untuk daftarkan untuk anda. Sebagai contoh, anda nak jadi ahli, anda boleh hubungi saya dan kata nak minta daftarkan ahli. Urusan pendaftaran saya akan uruskan dan anda boleh tunggu member kit anda sampai dan terus dapat ID untuk digunakan semasa membuat pembelian. ID itulah yang kita akan guna untuk beli produk dan kumpul point.

2. Siapa nak FREE MEMBERSHIP? Maknanya tak perlu bayar RM65 tadi? Untuk lagi untung, anda boleh buat belian produk bernilai RM660 bersamaan 200 point untuk melayakkan anda dapat FREE MEMBERSHIP. Rasa macam RM660 tu banyak sangat? Kongsilah dengan kawan-kawan atau ahli keluarga siapa yang nak beli lepas tu anda yang akan dapat FREE MEMBERSHIP tu. KELEBIHAN jika ambil option ni, anda berpeluang mendapat BONUS DARI SHAKLEE SERTA MERTA. Maknanya anda layak untuk merasa bonus berupa cash pada bulan tersebut berdasarkan pembelian yang telah dibuat. Ini memang orang selalu pilih option 2 untuk dapat lebih benefit.

Free Ahli Shaklee

Mudah je kan untuk daftar ahli shaklee. Apa lagi, sesiapa yang nak mendaftar jangan segan-segan untuk hubungi saya. Saya sedia memberikan konsultasi PERCUMA!

Daftar Ahli Shaklee Membership

Nak daftar ahli sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | H/p: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Saya adalah wakil Sah Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

 

Cara Jadi Ahli Shaklee Secara Percuma

Assalamualaikum everyone!

Boleh ke jadi ahli Shaklee secara percuma?? Ye, memang boleh! Tak perlu pun bayar yuran keahlian.

Free Ahli Shaklee

Biasanya yuran yang dikenakan adalah RM65 dan tambah postage RM10. Ini bukan kami pihak pengedar Shaklee yang sah kenakan yuran tu, tapi Shaklee Malaysia yang kenakan kerana dari yuran itulah nanti anda akan mendapat kit member berupa satu beg yang mengandungi buku produk, penerangan terperinci berkenaan sistem Shaklee, senarai harga produk Shaklee dan segala yang berkaitan. Sebab tulah kena bayar bagi sesiapa yang nak jadi ahli. Yuran ni adalah yuran seumur hidup tidak perlu bayar yuran lagi, dan anda akan menikmati peluang mendapat harga ahli yang lebih menguntungkan iaitu 15-20% potongan dari harga retail.

Daftar Ahli Shaklee Secara Percuma

Macam mana nak dapatkan keahlian percuma ni?

Mudah je kerana Shaklee akan waive bayaran ahli dengan setiap pembelian bernilai lebih kurang RM660 bersamaan 200uv. Banyak nya nak beli sampai RM660? Tak perlu risau kerana anda boleh beli untuk seisi keluarga dan automatik boleh jimat berbulan-bulan di samping automatik akan dapat harga ahli dengan pembelian tersebut.

Antara contoh produk yang boleh mendapat keahlian percuma dengan mudah adalah dengan membeli:

  • 2 botol Vivix
  • 3 kotak Collagen Powder

Anda layak dapat keahlian percuma (free membership) setelah membuat pembelian ini. Jimat RM75 dan menikmati penjimatan berterusan kerana terus dapat harga ahli.

Anda boleh juga memilih sebarang produk yang menjadi pilihan anda untuk cukupkan 200uv yang melayakkan anda dapat free membership. Boleh campur produk atau add on mengikut keperluan anda masing-masing. Bagi yang sukar membuat pilihan, boleh hubungi saya dan explain apa masalah anda dan cadangan produk yang betul.

Jadi Ahli Shaklee Secara Percuma

Daripada beli dengan harga retail, baik terus jadi ahli Shaklee kerana setiap pembelian anda akan dapat point. Then, point yang dikumpul ini dapat ditukar dengan cash. Anda akan mendapat cash bonus dari Shaklee atas pembelian produk mengikut point yang dimiliki.

Ala.. macam kad jusco atau bonuslink tu. Kalau kita guna dapat point nanti boleh tukar hadiah kan. Lebih kurang itulah konsepnya walau anda bukan nak jadi penjual tapi dengan adanya keahlian sendiri anda lebih dapat berjimat. Mudah kan? Order pulak hanya di hujung jari, tak perlu ke branch Shaklee. Semuanya hanya secara online.

Daftar Ahli Shaklee Membership

Nak daftar ahli sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | H/p: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Saya adalah wakil Sah Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

TUTORIAL: Cara Membeli Shaklee Menggunakan E-Sell (Shopping Cart Shaklee)

Assalamualaikum dear readers!

Alhamdulillah. Dengan bermulanya  1 Julai 2014, Shaklee Malaysia  telah memperkenalkan satu kaedah baru untuk beli vitamin shaklee secara online ordering system dengan eSell.  Dengan adanya eSell dalam bentuk shopping cart ni, memudahkan lagi urusan jual beli.

Especially untuk anda yang suka nak cepat. Kini anda tak perlu lagi hubungi SID sekiranya anda dah tahu apa yang anda perlukan. Anda boleh membuat pembelian secara online dengan menggunakan Kad Kredit atau Kad Debit anda. Best nya! 😀

Saya nak kongsikan step-by-step cara buat pembelian menggunakan eSell Shaklee ni:

Firstly, anda boleh klik mana-mana link yang memaparkan produk yang boleh dibeli secara online, contoh seperti Link di Blog saya seperti berikut:

Link: https://vitaminstreet.wordpress.com

SET PAKEJ SHAKLEE

MIGHTY 3 GEM Shaklee – Performance Drink, ESP dan Mealshakes

SET SENDI Shaklee – Advance Joint Health, Omega Guard dan Ostematrix

SET BREASTFEEDING BOOSTER (3M)  –  Alfalfa, ESP, Vitamin C, B-Complex, Vitalea dan Ostematrix

Step #1:

Klik Agree dan klik butang ‘Next’

Cara-Guna-e-Sell-Shaklee1

Step #2:

Check senarai harga dan klik butang “Checkout”

Cara-Guna-e-Sell-Shaklee_checkout1

Step #3:

Isi maklumat anda untuk proses penghantaran.

*Penghantaran adalah 3 – 5 hari bekerja dan penghantaran adalah melalui GDEX atau CITILINK.

Kemudian klik butang “Continue”

Cara-Guna-e-Sell-Shaklee_isi-maklumat-dan-continue

Step #4:

Sahkan semua detail dan barang diorder.

* ‘Freight Charges’ adalah ‘Kos Penghantaran’ atau Postage yang dikenakan.

Semenanjung Malaysia, kos penghantaran adalah RM10.

Sabah dan Sarawak, kos penghantaran adalah RM20.

Barangan yang bernilai RM800 ke atas dan setiap pembelian bersama-sama Vivix, kos penghantaran adalah PERCUMA!

Kalau order lagi banyak lagi jimat!:D

Cara-Guna-e-Sell-Shaklee_cek-detail

Step #5:

Anda boleh membuat bayaran menggunakan Credit Card atau Debit Card.

Cara-Guna-e-Sell_payment

Step #6:

Setelah selesai pembayaran, eSell akan email anda ‘order receipt’ dan SMS anda tracking number.

esell online shaklee 7

Senang nya!

Untuk order vitamin Shaklee, klik Order Vitamin Shaklee sekarang dan follow seperti tutorial ni ehhh

Jika ada sebarang pertanyaan atau konsultasi, hubungi saya sekarang 🙂

Fatin 

SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538

Shaklee ID: 888106

Senarai Pakej Set Shaklee

Senarai Pakej Set Shaklee yang jimat dengan penggunaan berbulan-bulan.

Call/SMS/Whatsapp 012-283 1538 (Fatin) untuk konsultasi.

SET KESIHATAN OPTIMUM

Set A Kesihatan Optimum Shaklee

Set Paling Asas untuk kesihatan tubuh badan. Sesuai untuk semua peringkat umur orang dewasa, remaja serta warga emas. Terdiri daripada Vitalea (Multivitamin), B-Complex dan Vitamin C.

4 Bulan Penggunaan

Senarai Vitamin Set Kesihatan Optimum:
Vitamin C 500mg 180 biji
B-Complex 120 biji
Vitalea (Multivitamin) 120 biji

SET IBU MENYUSU/BREASTFEEDING

Set B - Set Menyusu Shaklee

Sesuai untuk ibu menyusu. Cukup untuk 4 bulan. Anda juga boleh pilih vitamin untuk menyusu mengikut budget dan keperluan anda. Ini cuma cadangan terbaik. Boleh hubungi saya untuk konsultasi lebih lanjut.

Set Breastfeeding Super Duper (SET 3M):
Alfalfa Complex 330 biji
ESP (Energy Soy Protein) Tahan 2 bulan
Vitamin C 500mg 180 biji
B-Complex 120 biji
Vitalea (Multivitamin) 120 biji
Ostematrix (Kalsium) 120 biji
Set Breastfeeding Booster Basic:
Alfalfa Complex 330 biji
Vitamin C 500mg 180 biji
B-Complex 120 biji
Vitalea (Multivitamin) 120 biji

Set Breastfeeding Booster Budget:
Alfalfa Complex 330 biji
Ostematrix (Kalsium) 120 biji
ESP (Energy Soy Protein) Tahan 2 bulan
SET IBU BERPANTANG/CONFINEMENT/PEMBEDAHAN
Set Berpantang Shaklee
Set berpantang dan bersalin untuk ibu-ibu mementingkan kecergasan semasa berpantang untuk menguruskan bayi, mengelakkan meroyan, mempercepatkan pemulihan luka semasa bersalin dan sesuai untuk set menyusu juga. Set ini terdiri daripada Vitalea, B-Complex, Vitamin C dan Zinc. Cukup untuk 4 bulan penggunaan.

Set Berpantang:
Vitamin C 500mg 180 biji
B-Complex 120 biji
Vitalea (Multivitamin) 120 biji
Zinc Complex 120 biji

Set Berpantang + Set BreastFeeding Super + Slim:
Vitamin C 500mg 180 biji
B-Complex 120 biji
Vitalea (Multivitamin) 120 biji
Zinc Complex 120 biji
Alfalfa Complex 330 biji
Ostematrix (Kalsium) 120 biji
ESP (Energy Soy Protein) Tahan 2 bulan
Lecithin 180 biji
SET KECANTIKAN (FEMININ)
Set Kecantikan shaklee femininSet Kecantikan atau feminin set ini adalah khas untuk wanita yang mementingkan jagaan dalaman dan luaran wanita. Ianya membantu wanita yang mengalami pelbagai masalah kesihatan seperti keputihan, sakit urat, sendi, keradangan, period tidak teratur, kesakitan akibat senggugut, mood swing dan sakit payudara. Ini adalah set premium bagi wanita yang mempunyai budget lebih. Dapatkan konsultasi daripada kami terlebih dahulu kerana adalah penting tujuan mengapa anda perlu set ini.

Penggunaan adalah selama 3-4 bulan

Set Kecantikan/Feminin:

GLA Complex 90 biji
Alfalfa Complex 330 biji
Vitamin E 120 biji
Vitamin C 500mg 180 biji
B-Complex 120 bij
ESP (Energy Soy Protein) Tahan 2 bulan
Kami juga ada menjual secara budget bergantung kepada apa yang anda nak
Set Kecantikan Basic:
Alfalfa Complex 330 biji
Vitamin E 120 biji

Set Kecantikan Medium Budget:
Vitamin E 120 biji
GLA Complex 90 biji
Vitamin C 500mg 180 biji

SET MANJAKU (KHAS UNTUK KANAK-KANAK CERGAS & CERDAS)

set kanak kanak shaklee

Kita mahukan anak-anak kita sentiasa cergas & cerdas. Set Manjaku adalah pilihan yang tepat untuk ibu bapa yang mementingkan kesihatan & kecerdasan anak-anak. 

Mealshakes hidangan yang lazat berperisa vanilla dan berkhasiat serta sangat mudah dihidangkan. Pasti digemari oleh anak anda. Boleh juga di ambil seisi keluarga. Rendah kolestrol, lemak & mampu dibeli. 

Omega pula sepertimana kita tahu mempunyai DHA & EPA yang baik untuk perkembangan otak kanak-kanak yang aktif. Yang terbaik hanya untuk anak anda.

Dengan 3 Bulan penggunaan anda sebenarnya jimat!

Set Manjaku:
Omega Guard 90 biji
Mealshakes

INGIN MEMBELI TERUS SECARA ONLINE?

ONLINE ORDERING SHAKLEE

MIGHTY 3 GEM Shaklee – Performance Drink, ESP dan Mealshakes

VIVIX Shaklee – Vivix Shaklee

COLLAGEN POWDER Shaklee– Collagen Powder

SET SENDI Shaklee – Advance Joint Health, Omega Guard dan Ostematrix

SET BREASTFEEDING BOOSTER (3M) –  Alfalfa, ESP, Vitamin C, B-Complex, Vitalea dan Ostematrix

SENARAI PRODUK Shaklee – Anda boleh pilih sendiri apa yang anda nak dan terus order! 😀

Untuk respond yang pantas & laju
Whatsapp/SMS 012-283 1538 (Fatin)
Set akan diupdate lagi

Jom Kenal Dengan Vitamin E

Assalamulaikum everyone!

APAKAH VITAMIN E?

Vitamin E adalah:

  • Antioksidan larut lemak yang kuat yang membantu melindungi membran sel daripada kerosakan radikal bebas. Dan, dengan pengoksidaan LDL dapat mengelakkan kolesterol.
  • Vitamin E merangkumi sekumpulan 8 sebatian yang dikenali sebagai tocopherols dan tokotrienol. Ia terdiri daripada kompleks vitamin kerana ia ditemui dalam alam semula jadi.

MENGAPA VITAMIN E PERLU?

  • Vitamin E diperlukan untuk penyenggaraan struktur dan fungsi tulang, jantung, dan otot.
  • Ia juga membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah.
  • Membantu mengekalkan vitamin A dan K, besi dan selenium.
  • Ia mungkin mempunyai kesan positif ke atas kesihatan imun, melindungi daripada kerosakan oksidatif yang boleh membawa kepada penyakit jantung.
  • Ada kesan pencegahan terhadap kanser, membantu gejala melegakan penyakit Alzheimer, dan boleh membantu mencegah kerosakan berkaitan dengan diabetes, terutama kepada mata.

BERAPA BANYAK, DAN APA JENIS, ADAKAH DIPERLUKAN OLEH ORANG DEWASA?

Menurut Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH), Amerika Syarikat Disyorkan Harian (RDA) untuk:

  • Orang dewasa yang lebih tua daripada 14 tahun adalah 15mg (atau 22.5 IU)
  • Wanita hamil mana-mana umur mendapat 15mg (atau 22.5 IU)
  • Wanita menyusukan mana-mana umur mengambil 19mg (atau 28.5 IU)

Dr. Weil turut menyokong bahawa Vitamin E menyediakan dos harian minimum 80mg seluruh kompleks, termasuk tocopherols bercampur dan tokotrienol campuran.

Pastikan badan dibekalkan dengan sekurang-kurangnya 10mg tokotrienol. Jika tidak dapat jumlah tersebut dalam diet seharian, cari produk dengan tocopherols bercampur secara semula jadi (400 – 800 IU setiap hari). Elakkan di-alpha-tokoferol bentuk sintetik.

Vitamin E Shaklee FatinVita-E Complex

120 kapsul

RM149

BERAPAKAH KANAK-KANAK PERLUKAN?

RDA dan Pengambilan Mencukupi (AI) NIH:

  • Kanak-kanak 1-3 tahun, 6mg / hari (9 IU / hari)
  • Kanak-kanak 4-8 tahun, 7mg / hari (10.5 IU / hari)
  • Kanak-kanak 9-13 tahun, 11mg / hari (16.5 IU / hari)

BAGAIMANA ANDA MENDAPAT CUKUP VITAMIN E DARIPADA MAKANAN?

Sumber makanan yang baik Vitamin E termasuk minyak sayuran, avocado, bayam, biji bunga matahari, germa gandum, kacang dan bijirin penuh. 

ADAKAH TERDAPAT APA-APA PERTIMBANGAN KHAS LAIN?

  • Kerana vitamin E adalah larut lemak, ia terbaik diserap selepas ambil dengan makanan yang mengandungi lemak.
  • Vitamin E kehilangan keberkesanannya apabila terdedah kepada udara, haba dan cahaya. Jadi simpan di tempat sejuk yang gelap.
  • Orang yang mengambil antikoagulan (pencair darah atau aspirin) perlu mengambil makanan tambahan vitamin E hanya di bawah pengawasan doktor.
  • Kesan-kesan buruk juga boleh berlaku apabila mengambil vitamin E dan ubat-ubatan kemoterapi, atau minyak mineral.
  • Vitamin E boleh diubah penyerapan apabila mengambil farmaseutikal Cholestyramine, Colestipol dan Orlistat.

Dikemaskini oleh: Andrew Weil, MD dan Brian Becker, MD, pada 29 Oktober, 2013.

Dapatkan info lanjut tentang Vita-E Complex –> KLIK SINI

Harga

Harga untuk sebotol Vitamin E yang mengandungi 120 biji, untuk kegunaan 4 bulan, hanya RM149 termasuk cara makan eksklusif 😀

Oops, cara makan istimewa hanya untuk yang beli dari saya 🙂

Saya Nak Dapatkan Vitamin E Shaklee!

Nak diskaun?
Boleh, no problem.
Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.
Atau beli 6 botol FREE 1 botol Vitamin E untuk keahlian percuma sempena Promo Jun 2014 sahaja!
Anda akan terus dapat menikmati harga ahli dan point terus masuk bawah ID anda 😀
Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Saya adalah wakil Sah Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

Cara Order

 

  Daftar Ahli Shaklee sekarang

 

Testimoni Eczema Hilang Dengan Shaklee

Assalamualaikum dear readers! Anda atau anak anda bermasalah dengan eczema? Dah cuba macam-macam krim tetapi masih tak pulih? Krim yang anda guna hanya bertindak mengurangkan rengsa akibat eczema? Jom kita lihat testimoni eczema kanak kanak ini yang kini pulih dengan set produk shaklee.

 Testimoni 1: Penggunaan Vitamin E, Omega Guard dan ESP

Testimoni eczema shaklee

testimoni omega ekzema Kebaikan Set Eczema Dengan Produk Shaklee #1: Multipurpose Herbal Blend Cream

  • Membantu pulihkan kulit.
  • Menenangkan akibat ketidakselesaan Eczema.

#2: Omega Guard

  • Kandungan EPA dan DHA Omega-3 dalam Shaklee Omega Guard memulihkan alahan eczema.
  • Meningkatkan sistem imun (melawan kuman-kuman yang ada pada luka eczema).

#3: Vitamin E

  • Membantu pulihkan tekstur kulit yang terjejas akibat eczema.
  • Mengurangkan kesan parut akibat eczema.

#4: ESP Shaklee

  • Mengandungi antioksidan yang membantu percepatkan proses pemulihan kulit agar tona lebih sekata.

Testimoni 2: Omega Guard

TESTImoni OMEGA

Testimoni 3: (Set B) Vita-Lea, B-Complex, Vita C & Alfalfa

testimoni ekzema shaklee 3

Testimoni 4: Basic H & Herbal Blend

testimoni ekzema shaklee 3 testimoni ekzema shaklee 4

Testimoni 5: Basic H & Nutriferon

testimoni ekzema shaklee 5

Testimoni 6: GLA, Meal Shakes, ESP & Nutriferon

testimoni ekzema shaklee 6

Testimoni 7: Set 3M Shaklee & Meal Shakes

testimoni ekzema shaklee 7

Testimoni 8: Meal Shakes

testimoni ekzema shaklee 8

Testimoni 9: Meal Shakes

testimoni ekzema shaklee 9

Testimoni 10: ESP/Meal Shakes, Vita C, Alfalfa, Basic H

testimoni ekzema shaklee 10

Testimoni 11: Herbal Blend, Vita C, Nutriferon

testimoni ekzema shaklee 11

Tak semestinya kena ambil semua yang saya cadangkan. Pilih supplement mengikut kesesuaian dan keperluan anda. Credit: VitaminSuci Klik sini untuk baca lebih lanjut tentang Gejala, Punca & Penjagaan Ekzema. Klik sini untuk baca lebih lanjut tentang Set Eczema Kanak-kanak Shaklee. Mesti anda sekarang dah tak sabar-sabar kan nak try Set Eczema Shaklee ni. Saya Nak Dapatkan Set Eczema Shaklee!

Apa,  nak diskaun?
Boleh, no problem.
Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.
Anda akan terus dapat menikmati harga ahli dan point terus masuk bawah ID anda 😀
Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Saya adalah wakil Sah Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.
  Cara Order

 Daftar Ahli Shaklee sekarang

shaklee feel the difference

Rawat Ekzema Kanak-kanak Secara Berkesan Dengan Shaklee

Assalamualaikum everyone!

Ekzema adalah keadaan kulit yang kering, kemerah-merahan dan gatal. Ekzema juga dikenali sebagai ekzema atopik atau dermatitis. Kawasan-kawasan yang paling terjejas di kalangan bayi adalah tangan, muka, leher, siku dan belakang lutut.

Ekzema menjadikan ketahanan kulit tidak berfungsi dengan cara yang sepatutnya. Ini boleh membuat kulit bayi atau anak anda lebih mudah terdedah kepada jangkitan dan alahan yang boleh membuat keadaan menjadi lebih teruk.

Keadaan akan menjadi lebih teruk apabila kulit semakin mengering. Kulit mereka akan menjadi sangat gatal dan sekiranya digaru berulang-ulang, lapisan kulit akan terkoyak dan mula meruam.

eczemababy

 

Kanak-kanak yang menghidap ekzema sangat sensitif pada bahan kimia seperti syampu, pelembut kain, sabun dan lain-lain lagi. Bahan tersebut boleh menjadikan ekzema menjadi lebih teruk. Ada juga mereka yang sangat sensitif kepada bahan tertentu seperti nikel dalam barang kemas.

Ekzema tidak boleh diubati, tetapi ia boleh dikawal dengan rawatan yang betul.

Mungkin ini berita sedih. Tapi saya yakin, semua penyakit pasti ada penawarnya. So parents, jangan give up ok? Teruskan usaha anda membantu anak anda menjalani kehidupan dengan lebih baik, insya-Allah.

Di dalam Shaklee, kami ada menyediakan set cadangan untuk mengurangkan masalah ekzema anak anda.

Set Eczema Kanak-Kanak

#1: Meal Shakes

Meal Shakes Shaklee merupakan multivitamin yang mengandungi 28 jenis vitamin dan mineral. Jika dihidang seperti yang disarankan ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat. Rasanya pun sedap rasa french vanilla dan mudah dibancuh.

#2:  Basic H Pencuci Serbaguna

Shaklee Basic H ini merupakan pencuci biodegradable dan tidak bertoksik yang pertama dikeluarkan oleh Shaklee pada tahun 1960. Bukan sahaja sangat efficient dalam menanggalkan sebarang bentuk kotoran, malah mampu menjadi first aid kepada semua termasuk mengurangkan suhu jika demam, merawat ekzema dan gatal-gatal badan, menghilangkan kutu di rambut dan seribu macam kegunaan lagi. Untuk anak ekzema, boleh mandikan anak dengan beberapa titis Basic H setiap kali mandi (mandi buih tuuu..best..!) Memang ternyata sangat membantu mengurangkan keradangan kulit akibat ekzema.

#3: Herbal Blend Multipurpose Cream

Krim yang menenangkan ini telah diuji secara klinikal di mana ia dapat melembutkan kulit yang kasar dan pecah-pecah pada lutut, siku serta tumit kaki. Ianya dingin, bermentol dan tidak berminyak. Diperbuat daripada ekstrak herba semulajadi sari tumbuhan yang menenangkan termasuk sage, horse chestnut yarrow dan rosemary. Ia tidak berminyak, sangat cepat meresap dalam kulit dan bertindak secara effective tanpa meninggalkan kesan tidak selesa terutama pada bayi dan kanak-kanak. Sangat berkesan dalam merawat ruam dan ekzema.

Set ini insyaAllah mampu memberikan anak anda keselesaan dalam melakukan aktiviti harian. Bukan itu sahaja, malah ia memudahkan anda dalam memberikan anak anda yang terbaik, memastikan persekitaran yang bersih, serta melembapkan kulit akibat ekzema tersebut.

Klik sini untuk baca lebih lanjut tentang Gejala, Punca & Penjagaan Ekzema.

Parents yang berminat untuk mencuba, boleh contact saya terus okay. Semoga anak kita dipelihara dan diberi kesihatan yang optimum!

Saya Nak Dapatkan Set Eczema Kanak-kanak Shaklee!

Apa, beli banyak & nak diskaun?
Boleh, no problem.
Tapi kena join jadi ahli dulu lah. Yuran jadi ahli hanya RM75.
Anda akan terus dapat menikmati harga ahli dan point terus masuk bawah ID anda 😀
Nak order sekarang?
Hubungi saya:
Fatin Hamizah | SMS/Whatsapp: 012 – 283 1538 | Shaklee ID: 888106
Saya adalah wakil Sah Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di area Uptown Damansara, Bandar Utama, Mutiara Damansara, Damansara Perdana, TTDI, Bangsar, Sri Damansara, Damansara Damai, Universiti Malaya, Ampang.

 

Cara Order

  Daftar Ahli Shaklee sekarang

 

shaklee feel the difference